




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
重庆市2017高考英语阅读理解选编(21)阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013乌鲁木齐三诊,a)when i met him, i had a lot of anger inside of me. ive lived my whole life in spanish harlem, but in my neighborhood, there are shootups all the time. i know kids who have been shot or beaten up. i have friends who were barred in prison. i could have ended up that way, too, but mr. clark wouldnt let that happen.mr. clark worked long hours, making sure i did my work. my grades rose. in fact, the scores of our whole class rose. one day, he took our class to see the phantom of the opera, and it was the first time some kids had ever been out of harlem. before the show, he treated us to dinner at a restaurant and taught us not to talk with our mouths full. we did not want to let him down.mr. clark was selected as disneys 2000 teacher of the year. he said he would draw three names out of a hat; those students would go with him to los angeles to get the award. but when the time came to draw names, mr. clark said,“youre all going.”on graduation day, there were a lot of tears. we didnt want his class to end. in 2001, he moved to atlanta, but he always kept in touch. he started giving lectures about education, and wrote a bestselling book based on his classroom rules, the essential 55. in 2003, mr. clark took some of us on a trip to south africa to deliver school supplies and visit orphanages. it was the most amazing experience of my life. its now my dream to one day start a group of womens clubs, helping people from all backgrounds.文章大意:本文是一篇写人记叙文。介绍了“我”的老师clark先生,他带“我们”欣赏歌剧、领“我们”一起领奖;他写了一本畅销书在他的帮助下,“我”积极生活,没有受到周围不良环境的影响。1what would happen when the time came for mr. clark to go to los angeles?amany students would be treated to dinner at a restaurant there.bhe would start his new businesses and get more students there.call of his students would go with him to get the award.dhe would take his class to see a movie at a theater there.答案:c细节理解题。根据第三段中的“those students would go with him go los angeles to get the award. youre all going.”可知,当clark先生去洛杉矶时,他的所有学生将和他一起去领奖。故c项正确。2which of the following is the name of a book?athe phantom of the opera.bthe essential 55.cspanish harlem.ddisneys 2000 teacher.答案:b细节理解题。根据最后一段第四句中“. and wrote a bestselling book based on his classroom rules, the essential 55”可知,the essential 55是一本书的名字,故b项正确。3from the writers story we can infer that _.athe writer might have been put into prison without mr. clarkbthanks to mr. clarks hard work, the writer won the award for best teachercthe writer followed mr. clark to south africa to help old people in poor areasdmr. clark retired in the year after he was selected as disneys 2000 teacher答案:a推理判断题。根据第一段最后两句“i have friends who were barred in prison. i could have ended up that way, too, but mr. clark wouldnt let that happen.”可知,要是没有mr. clark的帮助,“我”就可能像“我”的朋友那样进监狱了。故a项正确。4according to the text, what does the writer mainly intend to let us know?amr. clark was so successful a teacher that he devoted all his life to his career.bthe way mr. clark helped to raise the scores of his class.cmuch was mr. clark respected and loved by all of his students.da good teacher has a good influence on his or her students.答案:d主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了“我”的老师mr clark对“我”的影响,如果没有他的帮助,“我”很可能像“我”的朋友一样进监狱了。故本文主要说明一个好老师对学生的积极影响。故d项正确。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。together. 35 years.alvin ailey american dance theaterthey make you sway. with a dance form all their own. originating as an intimate, innovative dance company, it has evolved into an international force. taking the spirit of africanamerican culture and translating it into dance and community programs for more than 35 years. a heritage of bringing together a repertoire of ailey classics and great dance masterpieces along with exciting new works by emerging artists. modern vibrant. athletic. colorful. involving. because it is dance in step with the people. part of the neighborhood, their pulse beatsbeatsbeats of life. lifting spirits. able to leap tall buildings in a single bound. pirouetting the globe. soaring, moving as one, moving dance into the future. join philip morris in its 12th year of supporting alvin ailey american dance theater. and celebrate the achievement of the ailey past as they boldly step forward. (from )1. what does the advertisement ask people to do?a. to see a play.b. to watch a match.c. to ball there.d. to see philip morris.2. how is the company?a. modern and involving. b. intimate and innovative.c. athletic and colorful.d. vibrant and innovative.3. what does alvin ailey american dance theater hold this activity for?a. to develop the spirit of africanamerican culture.b. to leap tall buildings in a single bound.c. to pirouette the globe.d. to celebrate the achievement of the ailey past.【答案与解析】1. c 推理判断题。根据文章倒数第 2 句 join philip morris in its 12th year of supporting alvin ailey american dance theater 可知答案选 c。2. b 事实细节题。根据文章第 3 段第 2 句 originating as an intimate, innovative dance company 可知答案选 b。3. d 事实细节题。根据文章最后一句 and celebrate the achievement of the ailey past as they boldly step forward 可知,答案选 d。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014鹰潭市高三第二次模拟考试)there are many older people in the world and there will be many more.a limeknown fact is that over 60 percent of the older people live in developing countries.according to the world health organization,by 2020 there will be 1 billion,with over 700 million living in developing countries.it is a surprising fact that the population ageing is particularly rapid in developing countries.for example,it took france 115 years for the proportion of older people to double from 7 percent to 14 percent.it is estimated to take china a mere 27 years to achieve this same increase.what are the implications of these increased numbers of older folk?one of the biggest worries for governments is that the longer people live,the more likelihood there is for diseases and for disability.attention is being paid to the need to keep people as healthy as possible,including during old age,to lessen the financial burden on the state.another significant problem is the need for the younger generations to understand and value the older people in their society.in some african countries,certainly in asia,older people are respected and regarded as the ones with special knowledge.yet traditions are fading away daily,which does not ensure the continued high regard of older people.as society changes,attitudes will change.much needs to be done to get rid of age discrimination (歧视) in employment.lifelong learning programs need to be provided to enable older people to be active members in a countrys development.social security policies need to be established to provide adequate income protection for older people.both public and private schemes are vital in order to build a suitable safety net.to achieve equality in such matters will take considerable time and effort.one thing is sure:there is no time to be lost.1the proportion of older people_.ais bigger in developed countries than in developing countriesbis oneseventh of the population in developing countriescwill increase much faster in china than in francedwill be sixty percent in developing countries by 20202. according to the passage,which of the following are governments most worried about?athe diseases and disability of older people.bthe longer life and good health of people.cthe loss of taxes on older people.dthe increasing respect for older people.3it is stated directly in the passage that older people should_.abe treated differently in different culturesbenjoy a similar lifestylecbe ignored as society changesdbe valued by the younger generations4which of the following measures is not mentioned to solve the population ageing problem?agetting rid of age discrimination in employment.bensuring adequate income protection for older people.cproviding free health care for sick older people.dsupplying lifelong learning programs to older people.5the author concludes in the last paragraph that_.agovernments have spent lots of time in solving the ageing problembpopulation ageing is a hard problem,but it needs to be solved urgentlycpeople are too busy to solve the population ageing problemdmuch time and effort will be lost in solving the ageing problem语篇解读本文为一篇说明文。老年人口的比例在发展中国家猛增,这无疑会带来很多问题,尽管这一问题很棘手,但解决这一问题势在必行、刻不容缓。1解析:推理判断题。根据文章第二段内容可知,在法国,115年里老年人口的比例从7%增长到了14%,而在中国仅仅用于23年的时间就达到了这个增长幅度。因此可推知,将来中国老龄人口比例的增长速度要比法国快得多。答案:c2解析:细节理解题。根据第三段第二句“one of the biggest worries for governments is that the longer people live,the more likelihood there is for diseases and for disability.”可知,政府担心,人们活的寿命越长,人们的健康压力会越大。答案:a3解析:细节理解题。根据第四段第一句“another significant problem is the need for the younger generations.society.”可知,年轻人应该理解和尊重老年人,d项为文章中直接陈述的观点。答案:d4解析:细节理解题。根据倒数第三段第一句可知,a项表述正确;根据倒数第二段第一句可知,b项表述正确;根据倒数第三段第二句可知,d项表述正确。答案:c5解析:段落大意题。根据最后一段中“there is no time to be lost”可知,作者认为,尽管人口老龄化这一问题很棘手,但解决它已经是刻不容缓了。答案:b阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013乌鲁木齐三诊,b)nowadays, it seems that everybody wants to be a leader. countless books about how to manage a company or influence others fill bookstores. but one neednt be a ceo or politician to be a leader. former u. s. president john adams said, “if your action inspires others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.”the key to becoming such a leader lies in character. people follow only those whom they respect, trust and admire. what attractive traits does such a leader have? below are five of the most important.leaders have couragethe new york firefighters who ran into the burning world trade tower to rescue others are modernday models of courage. yet even more than physical courage, the everyday demands of modern life require moral courage. insisting on doing the right thing despite pressure to act otherwise takes such courage.leaders must face fear and doubt in many of the decisions they make. having these feelings doesnt mean one isnt courageous. after all, courage is not the absence of fear. rather, its doing the right thing despite ones fears.leaders are humblebeing humble simply means having an accurate view of ones own limitations. everybody has limitations. leaders deal with theirs by seeking help from others.when leaders seek help, they recognize the skills that order other people bring to the table. and when they are successful, leaders generously praise all who contributed to the success. humble leaders dont promote themselves; they promote others.learning is a lifelong goal, no matter ones position. humble leaders are never too proud to learn from all sources of knowledgeeven those under them.leaders serve othersjust christ said,“if anyone wants to be first, he must be the very last, and the servant of all.” leaders serve others and put the needs of others before themselves. they make the good of everyone on the team a personal priority.leaders who serve others help the whole team accomplish more. leaders do things to make sure everybody has the resources needed. they go the extra mile to help out during a busy rush. when leaders serve, followers are also encouraged to serve each other.leaders have passionmoney or success can motivate someone to show up for an activity. but what motivates one to really put his heart into something? the answer is passionthe feeling that the activity is significant.outstanding leaders inspire others because they are motivated by passion for what they do. leaders show the significance of routine work to others by emphasizing the big picture. they demonstrate how an activity not only benefits the individual, but also ones family, community and entire society. their passion ignites the passion of others.leaders have integrityones integrity can be measured by what one does when nobody is looking. leaders practice what they preach all the time, not just in the presence of others. leaders also set the example for integrity. if a leader values being punctual, he arrives early.leadership is more about who you are than what you know or can do. by following these principles, you can become a better person. and that in turn will make you a better leader. 文章大意:本文是一篇说明文。本文主要介绍了领导者的特征和品质,要做一名领导者不一定要做ceo或政客,如果你的行为能激励他人,让他人学到更多,做得更多,成就更多,你就是一名领导者。1which should be the very beginning of the text?astrong and effective leadership might have made the team more successful.bleadership is the position of being the leader.cleadership is not just about what you know or doits also about who you are!dleadership refers to the set of characteristics.答案:c推理判断题。根据最后一段第一句“leadership is more about who you are than what you know or can do.”可知,本文主要讲述领导并不是关于他们所懂的和所做的,而是关于他们个人的品格特征等,首段通常与尾段相呼应,故c项正确。2what does the underlined word “traits” probably mean?aa strong point that one who serves in a special field should be skilled in.ba particular characteristic that can produce a particular type of behavior.ca physical or mental power that is needed to do something.da clear purpose that a good leader should work with.答案:b词义猜测题。根据该句中的“such a leader have”以及下文所介绍的领导者的五个重要的品格特征可知,traits意为“人的个性特点”,故b项正确。3this action “if a leader wants everyone to work hard, he works harder.” belongs to _.aleaders are humble bleaders serve otherscleaders have passion dleaders have integrity答案:d推理判断题。根据倒数第二段第三句“leaders also set the example for integrity.”可知,领导者往往起到榜样的作用,由此可推出,“领导者想要他人努力工作,他也努力工作”能体现出leaders have integrity这个品质。故d项正确。4what could be the best title for the text?aa leaders character ba leader for an organizationcthe abilities of a leader dthe responsibilities of a leader答案:a标题概括题。根据第二段最后两句“what attractive traits does such a leader have? below are five of the most important.”以及最后一段第一句“leadership is more about who you are than what you know or can do.”可知,本文主要讲述了领导者的品质。故a项正确。(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。taking place every spring in the worlds leading publishing and cultural capital,its a unique opportunity to explore and understand the innovations shaping the publishing world of the future.when:0810 april 2014where:earls court exhibition centre,warwick road,london,sw59tawho attends?the london book fair attracts a global audience of visitors and exhibitors from all areas of the publishing community.25,000 attendees(出席者),113 countrieskey visitor audiences include:literary agents/scoutspublishersbooksellerslibrary and information professionalsproduction,distribution,technical and creative professionals1,500 exhibiting companiesthe lbf floorplan allows exhibitors to showcase their products and titles by sector:academic|art,architecture & design|childrens & young adult|digital & mobile|general publishing|publishing solutions|stm & eltearls court informationthe earls court business centre offers a comprehensive range of business services,including:incoming and outgoing fax and telephone callsphotocopying and printinginternet accesstelephone points for laptopspc workstations with standard office softwarecourier servicevisa informationif you are not a british citizen or a citizen of one of the european economic area(eea) countries,you may need to acquire a visaentry clearance certificatebefore you travel to britain.visitors can access the visa letter service only once they have registered for the london book fair
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 更换钢轨接头夹板
- 2020-2021学年山东省济南市历城区九年级上学期历史期中试题及答案
- 歌谣社团申请书
- 合同延期装修申请书
- 濮阳市防火安全知识培训课件
- 退股申请书格式
- 小学强制用餐申请书
- 潼南培训安全员课件
- 知了否申请书
- 商户解封申请书范文
- 2025贵州省贵阳市殡仪服务中心公开招聘(编外)工作人员25人考试参考试题及答案解析
- 2025年国家安全知识竞赛试卷(答案+解析)
- 2025年贵州省凯里市辅警招聘考试题题库(含参考答案)
- 2025年四川基层法律服务工作者执业核准考试复习题及答案二
- 2025年全国企业员工全面质量管理知识竞赛题库(含答案)
- 2025年音乐学科会考练习卷及答案
- 大数据产业课件
- 潮汐能发电站课件
- 化妆详细教程课件
- 良好学习习惯养成课件
- 国际化跨国经营中的伦理问题概述
评论
0/150
提交评论