重庆市高考英语 阅读理解选编76.doc_第1页
重庆市高考英语 阅读理解选编76.doc_第2页
重庆市高考英语 阅读理解选编76.doc_第3页
重庆市高考英语 阅读理解选编76.doc_第4页
重庆市高考英语 阅读理解选编76.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

重庆市2017高考英语 阅读理解选编(76)(2017高考训练)阅读理解。(2016河南省适应性测试)over the years, the recommendations of my friend philip have led me to work with three of my favorite clients (客户). i am certain that my relationships with these three clients have helped me meet many other wonderful people. needless to say, i owe philip a lot. without him, these relationships wouldnt have happened.philip is bright, friendly, and inspiring. sometimes his ideas pay off in a huge way. he is very successful. but this brilliant, creative, friendly man has a bit of difficulty when it comes to small commitments. these little behaviors are annoying things lastminute cancellations, missed phone calls, and the like. while they do trouble my life a little bit, its nothing really major that would make me back out of the relationship. philip always apologizes for these minor defects. i always accept his apology. when i take all the good things and weigh them against the times hes let me down, he is so far ahead that he gets a “lifetime pass”. and, i tell him so. when i do, he feels good and i feel better for forgiving him. to this day, we are friends. i am his friend because when i consider someones actions, i ask myself, “am i better off or worse off because of having this person in my life?”with philip, the answer has always been, and will always be, in his favor. philip has been such a good friend and having him in my life has been such a good thing that i am grateful. this will always override (忽略) any of his “negative” behaviors. thats a lifetime pass. how many people do you have in your life to whom you have given a lifetime pass? is the number high or low in your opinion? most people want a higher number.1.why does the writer owe philip a lot?a.because philip has never troubled him as a good friend.b.because philip has solved many of his annoying problems.c.because philip has helped him meet many wonderful people.d.because philip has offered him many good ideas that work well.2.which of the following can best describe philip?a.every dog has its day.b.all that glitters is not gold.c.there are spots even on the sun.d.a friend in need is a friend indeed.3.what does the underlined word “defects” in para. 2 mean?a.praise that you give to someone for something they have done.b.a fault or a lack of something that means that something is not perfect.c.something that you wear to change your appearance and hide who you are.d.a very strong feeling that almost makes you sick, caused by something unpleasant.4.whats the best title for the text?a.thanks and apologizesb.a higher number for most peoplec.a good friends negative behaviorsd.my friend philip and the lifetime pass1解析:选c细节理解题。根据第一段第一、二句“over the years, the recommendations . meet many other wonderful people.”可知,因为philip,“我”遇到了许多极棒的人。故答案选c。2解析:选c推理判断题。a项意为“凡人都有得意日”;b项意为“闪光的不都是金子”;c项意为“人无完人”;d项意为“患难之交才是真朋友”。根据第二段中的“philip is bright . missed phone calls, and the like.”可知,philip有优点也有缺点。由此可推知,人无完人。故答案选c。3解析:选b词义猜测题。根据第二段“these little behaviors are annoying things lastminute cancellations, missed phone calls, and the like.”以及本词所在的句子可知,他总是为这些小缺点道歉。所以defect意为“瑕疵,缺点”。故答案选b。4解析:选d标题归纳题。纵观全文可知,文章主要讲述了“我”的朋友philip在“我”的生活中所起的作用。d项概括了文章主旨。故答案选d。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014九江模拟)its common for parents to feel emotional when the moment comes for their child to leave home and go to university. even parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because its the end of an era when you and your family were at the centre of your childs world. as a parent youll probably continue to support your child in different ways, but the main job of raising your child is over. its a huge change for everyone involved. there are a few things that you can do to make the transition easier. plan carefully for your childs departure and think about how you can help. many parents take their child to university for the first time. if you decide to do that, be ready to feel a real wrench when the time comes to say goodbye. your child will probably be as nervous as you are about the moment when you finally say goodbyebut that might not show! be positive and cheerful about the choice your child has made to continue studying, and plan to leave once youve unpacked the car and looked around your childs new living accommodations. if you can, save your tears for the caryoull make things easier on your child and yourself. the more youve invested in being a parent, the more youll feel a sense of loss, so the sadness you feel now is a sign that youve been a good mom or dad. remind yourself that parenting is all about raising an independent and confident child who functions well without you. if your child quickly settles and starts enjoying himself, you should congratulate yourself. its also only fair to allow yourself some time to grieve(悲痛). dont expect to pick yourself up and move on straight away. but you may decide to find a hobby or sport to fill your extra time. perhaps youve always wanted to learn a new language, go to yoga classes or take up swimming. you may decide to spend more time with family and close friends, who are likely to be feeling the absence of your child as well. agree on the best approach to staying in touch before your child leaves, and stick to your agreement. try not to panic if your child doesnt respond immediatelyremember, he is starting a new and busy life. 【文章大意】本文主要讲述孩子上大学后, 父母如何避免过度伤心。1. why do parents feel sad when their child leaves home for college? a. because the absence of their child makes them feel lonely. b. because their child will start a new life in college. c. because it means the end of love between parents and their child. d. because they are no longer the main focus of their childs life. 【解析】选d。细节理解题。根据文章第一段even parents who dont speak about the event are likely to feel a sense of sadness because its the end of an era when you and your family were at the centre of your childs world. 可知。2. the underlined word“wrench”in paragraph 2 means a feeling of. a. sorrowb. regretc. angerd. love【解析】选a。词义猜测题。由后半句when the time comes to say goodbye可知, 分别时会难过。3. what does good parenting consist of? a. supporting your child in different ways all the time. b. congratulating yourself when your child goes to college. c. preparing your child to stand on their own feet in the future. d. investing as much as possible in the growth of your child. 【解析】选c。推理判断题。根据文章第四段remind yourself that parenting is all about raising an independent and confident child who functions well without you. 可知。4. whats not advised as the way to recover from your childs departure? a. developing a new hobby or sport. b. learning a new language. c. spending more time with close friends. d. staying in touch with your child. 【解析】选d。细节理解题。根据文章第五段but you may decide to find a hobby or sport to fill your extra time. perhaps youve always wanted to learn a new language, go to yoga classes or take up swimming. you may decide to spend more time with family and close friends, who are likely to be feeling the absence of your child as well. 可知a、b、c三项都提到了。(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:应用文话题:求职词数:378时间:5while you may be doing everything right,ignoring just one or two steps in the process may keep you from getting a job,especially in this fierce market.here is a checklist that covers some of the major links in the jobsearch chain.the resumemake sure it is uptodate and tailored to the types of jobs you are seeking for.have someone else look at your resume.if you cannot afford a career coach,give your resume to friends or family members to scrutinizehave copies of your resume printed so that you are ready to hand them out at interviews.covering lettersmaybe youve set up a few basic styles in advance,but thats not enough.each covering letter should be designed to suit the job for which you are applying.the wardrobe(衣橱)check your wardrobe to ensure that you have the appropriate professional dress,including shoes,ready for interview.networkingdont isolate yourself from others for days.network through email messages,phone calls,appointments and meetings keep you in touch with the outside world and prevent you from becoming depressed.applicationa glance at huge online job sites isnt usually the best way to find a job.you are more likely to succeed through the people you know via networking.the followupit is quite common to apply for a job but never hear back from the company.take measures,such as following up with a phone call a week or so after you apply.if you know someone at the company,check whether that person will put in a good word for you.interviewsif youve got plenty of interviews but no return calls or job offers,take a look at your interviewing skills.this is one area where investing in a career coach may pay off.but if you cant afford one,try to find a job group or service that conducts free mock(模拟) interviews.support systemsfinally,recognize that looking for a job is rather difficult.even at the best of times,a job hunt is often about rejection,and that can be hard to endure.staying in touch with family,friends,professional networks and fellow job seekers can help you to maintain a positive attitude and a sense of perspective.【语篇解读】本文主要就求职过程中可能会遇到的问题给出了一些建议。1the authors purpose of writing this text is to _asuggest graduates should find suitable jobsbtell people how to improve their interview skillscteach people how to get ready for an interviewdgive people some tips on searching for jobs答案d推理判断题。从第一段可知,作者写这篇文章的目的是让读者了解求职过程中要注意的一些细节问题。故选d项。2the underlined word “scrutinize” in paragraph 2 can be replaced by “_”acheck buse crewrite dcriticize答案a词义猜测题。根据第二段“have someone else look at your resume”可知此处表示“让其他人看一下你的简历,如果聘不起职业导师的话,可以让朋友或家人检查一下”,由此可以推出scrutinize的意思是“检查”,故选a项。3which of the following methods is wrong according to the text?ayou should have your resume read by your friends after finishing it.byou should create different covering letters for the different jobs you apply for.csearching online is the most effective way to look for a job.dyou should wear professional clothes and shoes for the interview.答案c细节理解题。从文章第六段“a glance at huge online job sites isnt usually the best way to find a job.”可知c项正确。4what should you do if you dont receive any calls after lots of interviews?aask a fellow job seeker to help you.bcarefully review your interviewing skills.crewrite your resume as soon as possible.dgo to the managers offices to find out why.答案b细节理解题。根据倒数第二段内容可知,如果经过多次面试,却没有得到公司的回话,那面试者一定要重新审视自己面试过程中的一些技巧问题。故选b项。5it is implied in the text that_apeople often pay no attention to writing their resumebthe interview is the most difficult step for intervieweescyour social network may help you a lot in your job huntda career coach often offers free mock interviews to interviewees解析推理判断题。文章第六段隐含着这样一个信息:面试者要多参加社交活动,建立关系网,从而通过朋友更快地找到工作。答案c.【2015高考复习】阅读理解having good etiquette (礼节) at the workplace is very important to be a favorite in an office.however,its observed that many people arent aware of the workplace etiquette and this creates a very bad impression in the office.so its important to know some workplace etiquette tips.among all the workplace etiquette guidelines,the most important is to be punctual to your office.though going late due to an emergency is okay,habitual late comers are never appreciated in any organization.by arriving at your office on time,you show that youre aware of your responsibilities and have respect for the organization.in case you feel that you would be late,call the concerned authority and report the matter to him or her.also,a proper knowledge of the workplace email etiquette is a must.in the official emails,you need to mention the subject concisely,while at the same time include all the important details which are to be shared.you should use good and grammatically correct language while writing emails.a knowledge of telephone etiquette in the workplace is very important as well.while talking on the telephone,be polite and listen to what theyre saying carefully.only then should you say what you feel.speak in a voice which would be heard clearly at the other end.the workplace guidelines are important even while youre dining or celebrat

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论