陕西省汉阴县高考英语一轮复习 九月阅读理解选编(一).doc_第1页
陕西省汉阴县高考英语一轮复习 九月阅读理解选编(一).doc_第2页
陕西省汉阴县高考英语一轮复习 九月阅读理解选编(一).doc_第3页
陕西省汉阴县高考英语一轮复习 九月阅读理解选编(一).doc_第4页
陕西省汉阴县高考英语一轮复习 九月阅读理解选编(一).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

陕西汉阴县2017高考英语九月阅读理解选编2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。on sunday, august 24th, comic book lovers across the world held their breath to watch how much crazy collectors would pay for a rare superman comic book. though bids (出价) above the initial asking price of 1 million dollars had been coming in gradually since the copy was placed on the auction site (拍卖网站) ebay on july 14th, things really started to heat up during the final minutes when the price jumped from $2.5 to $2.6 and then $2.7 million, before shooting up to unbelievable 3,207,852 dollars!this of course was no ordinary superman comic book, but an edition of the extremely sought-after (很吃香地) no. 1 of action comics series the first publication of the superhero that was born from the creative minds of teenagers joe shuster and jerry siegel. though action comics no. 1, which depicted a diaper-clad baby superman lifting furniture, had a print run of 200,000 copies, only about 100 are known to exist today. while the rarity is certainly a reason for the high price, stephen fisher, ceo of comicc, thinks it also has a lot to do with the fact that superman was the worlds first superhero! even so, none of the copies have been able to fetch (售得) as much as the most recent one, simply because they have not been as well-preserved. graded a rare 9 out of 10 by cgc, a third party grading service for comic books, the book is the highest rated copy of action comics no. 1 so far. according to cgc officials, the 76-year-old comic book looks and feels as though it has just come off the newsstand (报摊).that is not surprising given that the original owner, a virginian man who bought the book for only 10 cents in 1938, had carefully tucked it away (藏起来) in a wooden box for four decades. fortunately, when he passed away, the book was bought by a string of collectors who all realized it was a rare treasure that needed to be looked after. before this, the highest price paid for an action comics no. 1 had been $2 million for a copy sold by hollywood actor nicholas cage in 2011. ironically, the two teenagers responsible for creating superman received just 130 dollars when they sold the rights to the superhero to comic book publisher detective comics in 1938.1. when the superman comic book was placed on ebay on july 14th, . a. it attracted no attention at all b. things started to heat up immediately c. the bid price didnt go up very quickly at first d. people thought it was worth millions of dollars2. what is paragraph 3 mainly about? a. why the comic book is well-preserved. b. why the comic book is well worth reading. c. why the comic book is worth so much money. d. why the comic book has drawn so much attention.3. when the other collectors got the comic book after the virginian man, they . a. all took very good care of it b. all liked reading it very much c. didnt believe it was worth a fortune d. all kept it in the same way as that man4. what do we know about the creators of superman? a. they didnt want to sell the rights to a comic book publisher. b. they knew all along superman would be the most successful comic book. c. they were professional comic book writers when they created superman. d. they didnt make much money from creating superman.参考答案14、ccad阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the old shopkeeper led me through to the back of the shopthe room was filled with boxes and photographs of people dressed in old-fashioned clothes, holding packages in their hands“who are these people?” i asked“satisfied customers,” answered young mrhopkins“we have a very wide choice of items for salewhenever i serve a new customer, i always take their picture” mrhopkins pointed to an ancient camera standing next to one wall“now, how can i serve you?” he addedby this time, i had started to trust mrhopkins and had begun to appreciate the lovely items on salei needed to buy christmas presents for my family and friends, and this seemed to be the perfect place to purchase themi spent a very pleasant hour being shown the commodities in mrhopkinsshopno matter what i asked for, mrhopkins found it for mefinally, i bought an antique jewelry box, a pair of riding boots, a leather-bound edition of the complete works of mark twain, and a sewing machinei was very excited that i had found such a good little shopi promised mrhopkins that i would come back soon“i will tell all my friends about your lovely place,” i told the shopkeeper“please do not do that, sir”, said mrhopkins“this is a special place for special peopleyou must keep this shop a secret” then he took my photograph, and handed me the picture straight away“that was quick!” i exclaimedi looked at the photographin the picture i looked proud and excited holding the presents i had bought in mrhopkins dusty shopon christmas day, my friends and relatives were delighted with the presents i had bought for themfor weeks, my brother begged me to show him where to find this wonderful little shopi finally agreed to take him to london to show himwhen we arrived in london, we walked along oxford street, past the department store and foundnothingthe little shop was no longer therein its place was an empty space being used as a car parki checked the area againthere was the music shop, and there was the department storein between should have been hopkins and son, but it wasnt thereas i was staring at the place where the shop should have been, an old policeman came along“are you looking for something sir?” he askedi turned and said “i am looking for a little shop called hopkins and soni thought it was here”“oh yes,” said the policeman“there was a shop here once called hopkins and sonit sold all sorts of things, but it was knocked down over 30 years ago”i looked again at the place where the shop had beenthen i reached into my pocket and took out the photograph that mrhopkins had taken of me holding my presents in the little shop“how strange” i exclaimed【1】how did the writer like the shop?ahe found it a modern big shopbhe thought it a wonderful shop for all christmas presentsche found it a dusty, old but friendly and lovely little shopdhe thought it a good shop with an ancient camera【2】which of the following is true about the shop?ait was knocked down a few weeks agobit was a well-known little shop in londoncit was a special shop selling special presentsdit was between a music shop and a department store【3】the word “the commodities in the 4th paragraph means _athe writers worksbthe goods in the shopcmrhopkins photographs dsome presents left by other customers【4】which of the following is the best title of this passage?achristmas shopping bhopkins and his soncthe strange little shop dthe strange experience【答案】【1】c【2】d【3】b【4】c【解析】试题分析:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a,b,c,和d)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【宁夏银川市第九中学2014一模】amany years ago, i pulled a family out of a burning car somewhere in wyoming. last week i received a telephone call from a woman who could not stop crying as she told me that one of my stories had saved her son from committing suicide. in closing she called me a hero.that got me thinking about what a hero is. was i a hero because i pulled a family from a burning car? if so, how could i be a hero just because i wrote a story that saved someones life?today i looked up the word “hero” in the dictionary to see exactly what it meant. it read “a person who does something brave” and also “a person who is good and noble”.that statement impressed me more than the part about being brave. so i thought about something very important. and i remembered what happened to me years ago.after my marriage of twenty years ended, i was in such a condition. i was within hours trying to get enough courage to end the pain and misery. when i returned home, someone had sent me a card in the mail which told me how much they would appreciate me as a friend. that wonderful card probably saved my life. that person, without even knowing it, saved a life and became a hero.the many stories i kept writing in the following years saved the life of a teenage boy. in turn that makes the person who sent me the card a double hero. i suppose that is why i fight so hard to help the children now living in orphanages (孤儿院). most children come out of these institutions with a very hard and bitter attitude against the world. the gifts we send them let them know that they have not been forgotten. hopefully, most of them will never hurt anyone because of the kindness shown to them by those of us who cared. if it works, we will also become heroes.【小题1】the main idea of the passage is _.a. why the writer should be a hero b. what a hero exactly isc. whether the writer is a hero d. that everyone is a hero【小题2】why did the woman call the writer a hero at the end of the call?a. because he asked her son not to kill himself.b. because he saved a family from a burning car.c. because his story saved her sons life. d. because he was cute and kind to everybody.【小题3】what does the underlined word “it” in the last sentence of paragraph 5 refer to?a. the wonderful card the writer received.b. the action of sending the card.c. the fact that the sender helped the writer.d. the fact that the sender was a friend of the writer.【小题4】 whats the writers attitude to “brave people”? a. neutral b. supportive c. objective d. irony【小题1】主旨题:从全篇文章和第二段的句子,that got me thinking about what a hero is. was i a hero because i pulled a family from a burning car?可知这篇文章讲的是真正的英雄是什么,选b考点:考查人生百味类短文阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。a new study of 8,000 young people in the journal of health and social behavior shows that although love can make adults live healthily and happily,it is a bad thing for young peoplepuppy love(早恋)may bring stress for young people and can lead to depression(忧郁症)the study shows that girls become more depressed than boys,and younger girls are the worst of allthe possible reason for the connection between love and higher risk of depression for girls is “loss of self”according to the study,even though boys would say “lose themselves in a romantic relationship”,this “loss of self” is much more likely to lead to depression when it happens to girlsyoung girls who have romantic relationships usually like hiding their feelings and opinionsthey wont tell that to their parentsdr marianm kaufman,an expert on young people problems,says 15% to 20% young people will have depression during their growingtrying romance often causes the depressionshe advises kids not to jump into romance too earlyduring growing up,it is important for young people to build strong friendships and a strong sense of selfshe also suggests the parents should encourage their kids to keep close to their friends,attend more interesting school activities and spend enough time with familyparents should watch for signs of depressione

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论