




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
重庆市2017高考英语阅读理解选编(56)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。the first europeans came to america in 1492 with christopher columbus. since that time people have come to america from all over the world, from europe, africa, and asia, and they have brought their music with them. this mixing of people and music has created american music.music is a very important part of our lives. music is for dancing, drinking, eating, loving, and thinking. some songs remind us of our childhood or youth.others remind of the people they love. many important occasions, like weddings and funerals have special music. every nation has a national song like the american “the starspangled banner”. in the us high schools and colleges have school songs too.music is a part of the history of america. it expresses the problems and feelings of its people. as the years pass, the music grows and changes.modern science has also changed music. inventions like records, radios, movies, electric instruments, tape recorders, and videos have changed the way we play and listen to music. they have helped to make music an important form of international communication.american music, from the earliest folk songs to modern “pop”, is known around the world. music is one of americas most important exports. it brings the people of the world together. even when people cannot understand the same language, they can share the same music. many people learn and practise english by singing song. understanding american music can help you understand american people, their history and culture.so, as the song says, “put a dime (10 cents)in the juke box (自动点唱机), baby. lets listen to the music!”1the article mainly tells us about _.ahow american music developedbwhen american music developedcwhat american music isdwhy american music is so popular答案:a全文主要讲述了美国音乐的发展历程及现状,故a项最佳。2from the text we know that _.aamerican music has spread all over the worldbamerican music began in the 1550scamerican music is specialdamerican music has changed modern science in the us答案:a文章倒数第二段第一句“american music.most important exports.”可知美国音乐已被全世界的人知晓。音乐是美国最重要的出口产品。3the sixth paragraph probably means that _.aamerican music is very popularbamerican music is known to people all over the worldcamerican music can help us understand american people, history and culturedamerican music is important in our lives答案:c文章倒数第二段最后一句话“many people learn and. help you understand american people, their history and culture.”可知美国音乐帮助我们了解美国人、美国历史和美国文化。4american music is _.afor dancing, drinking, eating, loving and thinkingba mixture of people and music from all over the worldcan important form of international communicationda part of the history of the world答案:b由文章第一段可知世界各地的人们移民到美国并带去了他们的音乐。这些音乐混合起来构成了美国音乐。5which of the following statements is true?aonly modern american music is worldfamous.bif people dont understand the same language, they dont understand the same music.cmany people learn english by enjoying american songs.dif you want to understand american history and culture you must understand american music.答案:c由文章第六段可知人们可以通过欣赏美国歌曲来学习英语,故c项最佳。同样由此段可判断b,d项是错误的。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。“children should not be left unsupervised(无人监督的)to play with a dog. ”say experts in this weeks british medical journal. their advice is part of a review aimed at doctors who deal with dog bites. “dog bites and maulings are a worldwide problem, particularly in children. ”write marina morgan and john palmer. every year 250, 000 people who have been bitten by dogs attend minor injuries and emergency units in the united kingdom, and half of all children are reportedly bitten by dogs at some time, boys more than girls. accurate death figures are difficult to obtain, but in the past five years, two to three cases a year have made news headlines. based on the latest medical evidence, they advise doctors how to examine and treat a patient presenting with a dog bite. they discuss the risk of infection and when to refer to specialist care. for travelers bitten abroad, they suggest assessing the risk of rabies(狂犬病). in terms of prevention, they suggest that children should be taught to treat dogs with respect, avoid direct eye contact, and not tease them. they should be taught not to approach an unfamiliar dog; play with any dog unless under close supervision; run or scream in the presence of a dog; pet a dog without first letting it sniff you; or disturb a dog that is eating, sleeping, or caring for puppies. “dog owners also need to change their behavior”, says rachel besser, a childrens doctor and lifetime dog owner, in an article. “it is clear that not all dog owners appreciate that children should not be left unsupervised with a dog”, she says. just as some parents are obliged to take parenting classes, she would like to see compulsive classes for expectant dog owners to teach them about the responsibilities of dog ownership. educational programs are also needed to teach children about some precautionary behaviors around dogs. finally, she would like to see vets advising dog owners about bite prevention, and doctors promoting bite prevention when treating patients who have been bitten by dogs. 【文章大意】狗咬人, 尤其是狗咬小孩的现象尤其需要引起关注, 为此, 需要采取一定的措施。1. dog biting studied by the experts is a problem. a. doctors dealing with dog bites should pay attention tob. happening only to a few children of the worldc. only boys may meet withd. about which experts get accurate statistics from the news headlines【解析】选a。细节理解题。根据第一段“their advice is part of a review aimed at doctors who deal with dog bites. ”可知, 专家所研究的狗咬人的问题也应该是相关医生应给予重视的问题, 故答案选a项。2. the underlined word“they”in paragraph 4 refers to“”. a. doctorsb. parentsc. expertsd. dog owners【解析】选c。词义猜测题。根据“based on the latest medical evidence”再结合第一段专家的讲话可推断, 他们是指研究狗咬人这一问题的专家们, 故选c项。3. what are rachel bessers words mainly about? a. all the dog owners would like children not to be left unsupervised with a dog. b. all the dog owners have a correct behavior toward dogs. c. not all dog owners appreciate that children should be left with dogs under supervision. d. not all dog owners should attend classes about the responsibilities of dog ownership. 【解析】选c。细节理解题。根据第七段“it is clear that not all dog owners appreciate that children should not be left unsupervised with a dog”可知, 雷切尔医生认为, 并非所有的狗的主人都认为孩子们和狗在一起的时候要有大人的照看。由此判断选c项。4. which of the following can be the best title for the passage? a. dogs, dangerous to childrenb. children should know behaviors around dogsc. doctors, treat dog bites correctlyd. never leave children unsupervised with dogs【解析】选d。主旨大意题。狗咬人, 尤其是狗咬小孩的现象比较严重, 那么如何避免狗咬小孩呢? 这才是本文的写作重点, 而只有d项更能说明此问题, 故正确答案选d项。(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:说明文话题:能源安全词数:319时间:5nuclear powers danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses.it cant be seen or heard, or touched or tasted, even though it may be all around us.there are other things like that.for example, radio waves are all around us but we cant detect them, sense them, without a radio receiver.similarly, we cant sense radioactivity without a radiation detector.but unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.at very high levels, radiation can kill an animal or human being immediately by killing masses of cells in vital organs.but even the lowest levels can do serious damage.there is no level of radiation that is completely safe.if the radiation does not hit anything important, the damage may not be serious.this is the case when only a few cells are hit, and if they are killed immediately, your body will replace the dead cells with healthy ones.but if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble.they can grow into cancer.sometimes this does not show up for many years.this is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred.a person can be irradiated(辐射)and feel fine, then die for cancer five, ten, or twenty years later as a result.or a child can be born weak as a result of radiation absorbed by its grandparents.radiation can hurt us.we must know the truth.【语篇解读】核能源对健康、安全、甚至是生命本身的危害都能用一个词来概括:辐射。1what is the most dangerous factor of nuclear power?aamount. bquantity. cradiation. dplace.答案c2which of the following statements is true?anuclear radiation can do little harm to human beings.bnuclear radiation can do harm to human beings.cnuclear radiation can be detected by human senses.dnuclear radiation is just like common radio waves.答案b3how can nuclear radiation kill an animal?aby damaging its heart.bby killing a few cells in its body.cby hitting any place in its body.dby killing many cells in important organs.答案d4nuclear radiation has a certain mystery because _ait can do harm to a person while the victim doesnt knowbhuman beings learn its harmfulnesscnuclear radiation can kill a person very easilydhuman beings have no effective machine to detect nuclear radiation答案a5if a human being is hit by nuclear radiation, he may _adie of cancer after many yearsbdie immediatelychave a child who may be born weakdall of the above答案d阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。which boy hasnt dreamed of being a cool secret agent (特工)? the wonderful fighting abilities and the worldsaving adventures are much more colourful than most peoples everyday lives.well, cody banks is just like any other boy, except that he is not just dreaming.he has a big secret his friends never know about.he was trained to be a spy (间谍) by a special cia programme, which was made to look like a summer camp.he learned highspeed driving, handtohand fighting and the use of hightech tools.after proving he could become a young hero by saving a baby from a runaway car, banks gets his first real task.he must make friends with a popular girl at school, natalie connors.then, he must spy on her father, a scientist who has developed a dangerous technology.banks must stop a group of bad people from forcing natalies father into using the technology to endanger the world.the cia may have taught him firstclass selfdefence moves, but they didnt show him how to talk to girls.banks has zero ability when it comes to dealing with girls.how can he get around his problem and get an invitation to the girls upcoming birthday party? will he finally become natalies boyfriend and find out whatever he can about her fathers work?agent cody banks has everything that young people are interested in:big explosions, breathtaking performances and funny girldating exper
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025中煤平朔集团有限公司井工矿采掘一线成熟技能操作工公开招聘97人笔试题库历年考点版附带答案详解
- 2025年感染病学流行病学知识应用考察模拟试卷答案及解析
- 2025年眼科常见疾病鉴别诊断模拟考试卷答案及解析
- 2025年物流行业智能物流技术应用与供应链管理研究报告
- 2025年旅游行业虚拟现实技术在旅游中的应用研究报告
- 2025年健康饮食行业个性化饮食服务市场分析报告
- 2025年数字金融行业数字金融金融科技与金融数字化发展研究报告
- 2025年智能制造行业智能工厂与工业互联研究报告
- 2025年影视剧行业影视剧IP开发与运营研究报告
- 2025年亲子市场行业智能早教与亲子娱乐创新研究报告
- 大学生禁毒知识竞赛题库题及答案
- 土地承包经营权长期转让协议
- 成人糖尿病食养指南(2023年版)
- 地方病防治技能理论考核试题
- 四川省高等教育自学考试自考毕业生登记表001汇编
- (2024版)初级茶叶加工工理论知识考试题库(含答案)
- 北京市-实验动物上岗证培训考试题库
- 不锈钢加工及安装合同集合
- 妊娠期高血压用药
- 第十三章泌尿男性疾病
- 我不是完美小孩
评论
0/150
提交评论