高中英语 Unit 16 Stories Section Ⅲ课后演练提能 北师大版选修6.doc_第1页
高中英语 Unit 16 Stories Section Ⅲ课后演练提能 北师大版选修6.doc_第2页
高中英语 Unit 16 Stories Section Ⅲ课后演练提能 北师大版选修6.doc_第3页
高中英语 Unit 16 Stories Section Ⅲ课后演练提能 北师大版选修6.doc_第4页
高中英语 Unit 16 Stories Section Ⅲ课后演练提能 北师大版选修6.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 16 stories section 夯实基础知识. 单词拼写1. she_(扩大)her store by adding a second room.答案:expanded2. the actor gave a_(出色的,卓越的)performance.答案:superb3. the_(严格的)teacher has gone abroad;you can breathe freely again.答案:severe4. the_(限制)on the use of the playground are: no fighting,no damaging property.答案:restrictions5. she wont do what i ask her to doshes very_(固执的)答案:stubborn6. he gave us a s_explanation.答案:straightforward7. the victim was able to give a p_ description of the suspect.答案:precise8. the date of the ships arrival is u_.答案:uncertain9. there has been a g_ increase in the number of families owning refrigerators.答案:gradual10. a computer is certainly a c_ machine.答案:complex. 选词填空1. _you have grown up, you should learn to do your own business.答案:now that2. its not easy to_how much it costs to feed the average family.答案:work out3. they are brothers, but they_nothing_.答案:have;in common4. this school is going to_some new teachers.答案:bring in5. the company_expand into new markets.答案:is eager to. 完成句子1. it was the first time that i_with a foreigner in english.那是我第一次用英语同外国人谈话。答案:had talked2. _so many_on him, he is not free to talk with others about some topics.由于他有许多严格的限制,他不能自由地同其他人谈某些话题。答案:with;severe restrictions3. _with foreigners, she looked very confident.在同外国人交谈的时候,她看起来非常自信。答案:while talking4. you should talk with your classmates_possible.你应当尽可能多地与同学们交谈。答案:as much as5. it is your ability to do the work,_your appearance, that matters.重要的是你的工作能力,而不是你的外貌。答案:rather than. 单句语法填空(不多于3个单词)1. its not what we do once in a while_shapes our lives, but what we do consistently.答案:that考查强调句型。此句强调句子的主语(从句),原句可改写成:not what we do once in a while but what we do consistently shapes our lives.句意:决定我们生活的东西不是我们偶尔所做的事情而是那些我们自始至终所做的事情。2. the book was written in 1946, _the education system has witnessed great changes.答案:since when/and since thensince when考查的是定语从句,原句可还原为:the education system has witnessed great changes since 1946 when the book was written.。3. while _(cross) the street, you should be careful enough.答案:crossing考查状语从句省略。you与cross为主谓关系,故用ing形式。while crossingwhile you are crossing。4. i like_in the autumn when the weather is clear and bright.答案:it在like,hate等词后的宾语从句中常用it作形式宾语。5. _she joined the company only a year ago, shes already been promoted twice.答案:although/though句意:虽然她来公司仅仅一年,但已被提升了两次。前后句为转折关系。6. sarah had her machine repaired the day before yesterday,_she?答案:didnt考查反意疑问句的用法。主句谓语动词为had,在此表示“使,让”之意,而且为过去式的肯定句,所以用didnt。7. 2014安徽高考you can ask anyone for help. _here is willing to lend you a hand.答案:everyone/everybody句意:你可以找任何人帮忙。这儿的每一个人都愿意帮助你。根据上下文逻辑可知此处表示“这里的每个人”故答案为everyone或everybody。由于设空处后为is,故all(所有人)不符合。8. the thieves planned to break _ a bank.答案:intobreak into“闯入,非法进入”,符合句意。9. 2014湖南高考ive prepared all kinds of food for the picnic. do you mean we _bring anything with us?答案:neednt句意:我已经为野餐准备好了各种食物。你的意思是说我们不必再带任何东西了吗?本题考查情态动词。根据上下文可知设空处表示“不必”。10. have you got any idea for the summer vacation? i dont mind where we go_theres sun, sea and beach.答案:as long as考查连词的用法。as long as意为“只要”。提升实战能力. 阅读理解“so many of our dreams at first seem impossible, then they seem improbable, and then, when we summon the will, they soon become certain.” christopher reeve said.recently, for the first time in 5 years i simply went out back, put my cane down, and started walking. i made it 42 yards.today i walked 5 miles.my medical team had said this would be impossible. my brain could no longer send the signals for walking because those nerves in it had been destroyed. though certainly unintentional, my doctors did take something very important away from me: hope.a while back, a psychologist pal of mine urged me to try to help myself. i was angry. i said, “theyre four of bostons leading neurologists. they all said id never get any better.”“they could have all been wrong.”“they said theres nothing i can do! no rehabilitation(复原). no physical therapy(治疗). im not putting any effort into trying to walk and then be miserable when i fail.”“trying is never failure.”what made me finally try? the answer is simpler than id have ever imagined. that day i tried walking on my own, i had simply said to myself, “why not?”when i walk i have a frankensteinstyle gait. i get embarrassed so i explain. i met a gal who said, “stop excusing yourself. walk proud!” shes just one of the many whove taught me that if i open my heart to acceptance, the world is filled with support teams.one morning my husband, bob, said there was a huge present for me in our driveway. he had researched “bicycles for disabled people”. it was a 300 pound cycle for two. the seats were side by side. he could pedal while i sat by him and enjoyed the outdoors again. um.did i mention it came assembled with a set of pedals for me too?now, hundreds of miles later, after exhausting hours of pedaling along beautiful bike trails, i only wish that we owned stock in bengay.本文是记叙文。everything is possible “一切皆有可能”。身体残疾的作者依靠坚强的意志,实现了“不可能”的梦想。1. whats the best title of this passage?a. having a tourb. realizing an impossible dreamc. walking with a caned. suffering from disability答案:b标题归纳题。根据文章第一段中的“.then they seem improbable, and then, when we summon the will, they soon become certain.”可判断选b项。2. which of the following is true according to the passage?a. my doctor concluded that i can walk again.b. my brain could no longer send signals.c. therere four famous doctors in my medical team.d. my medical teams conclusion took my hope away.答案:d细节理解题。根据文章第四段最后一句中“.my doctors did take something very important away from me: hope.”可判断医生的话让作者绝望。3. the author didnt want to try walking because_.a. his doctors said he couldnt get any betterb. his friends words are unbelievablec. he was miserable when he failed that timed. trying is never failure答案:a细节理解题。根据文章第七段中“they said theres nothing i can do!”可知,作者相信医生的话,认为自己再不能走动了。4. the bicycle bob found can be _.a. a 150 pound cycle for oneb. a bicycle for disabled peoplec. a huge present that he sentd. of the same size as a normal one答案:b细节理解题。根据文章倒数第二段第二句中的“bicycles for disabled people”可知答案为b项。. 七选五cold weather has a great effect on how our minds and our bodies work. maybe that is why there are so many expressions that use the word “cold”. for centuries, the bodys blood has been linked closely with the emotions. people who show no human emotions or feelings, for example, are said to be coldblooded. _1_ they may do cruel things to others, and not by accident.cold can affect other parts of the body, the feet, for example. heavy socks can keep your feet warm, if your feet are really cold. but there is an expressionto get cold feet. _2_the expression means being afraid to do something you have decided to do. for example, you agree to be president of an organization. but then you learn that all the other officers have resigned(放弃). all the work of the organization will be your responsibility. _3_cold can also affect your shoulder. _4_ you treat them in a distant and cold way. the expression probably comes from the physical act of turning your back toward someone, instead of speaking to him facetoface. you may give a cold shoulder to a friend who has not kept a promise he made to you, or to someone who has lied about you to others.out in the cold is an expression often heard. it means not getting something that everybody else got. a person might say that everybody but him got a pay raise, and that he was left out in the cold. _5_a. a cold fish is not a fish.b. and it is not a pleasant place to be.c. coldblooded people act in merciless ways.d. that has nothing to do with cold or your feet.e. you may feel cold if you are lied to by others.f. you give someone the cold shoulder when you refuse to speak to them.g. you are likely to get cold feet about being the president when you understand the situation.“寒冷”有时候不是指天气。本文向我们说明了一些与“寒冷”有关的习语。1. c上文提到“冷血的人没有人类的情绪或感觉”,故此处选择c项“冷血的人做事情的方式也很无情”,紧承上文进行论述。2. d上文提到to get cold feet,故此处选择d项“这个成语与寒冷或你的脚没有任何关系”,与上文相呼应。3. g上文提到“这个短语的意思是临阵脱逃”,并讲述了一个例子,故此处选择g项“你很可能会在了解到局势时不想成为总裁了”,对上文进行总结。4. f下文提到“你以一种冷淡而且疏远的方式对待他们”,f项“当你不愿意和他们讲话时你会对他们冷淡”与下文语境相呼应。5. b此处紧承上文的in the cold进行论述,即“(被冷落)那不是一件令人愉快的事情”对上文进行总结。. 语法填空2014课标全国卷 one morning, i was waiting at the bus stop, worried about _1_ (be) late for school. there were many people waiting at the bus stop, _2_ some of them looked very anxious and _3_ (disappoint). when the bus finally came, we all hurried on board. i got a place next _4_ the window, so i had a good view of the sidewalk. a boy on a bike _5_ (catch) my attention. he was riding beside the bus and waving his arms. i heard a passenger behind me shouting to the driver, but he refused _6_ (stop) until we reached the next stop. still, the boy k

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论