




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解(时文报道类+说理议论类)完形填空(记叙文).阅读理解a(2018山东烟台期中)a secondgrade education has not stopped garbage collector jose from bringing the gift of reading to thousands of colombian children.jose started rescuing books from the trash almost 20 years ago.he was driving a garbage truck at night through the countrys wealthier neighborhoods.the discarded reading material slowly piled up,and now the ground floor of his small house is a temporary library from floor to ceiling with some 20,000 books.they range from chemistry textbooks to childrens classics.he says books are luxuries for boys and girls in lowincome neighborhoods such as his.new reading material at bookstores is too expensive.there are 19 public libraries in bogota,a city of 8.5 million people.but they tend to be located far away from poorer areas.“this should be in all neighborhoods,on each corner of every neighborhood,in all the towns,in all departments,and all the rural areas,” says jose.“books are our salvation and that is what colombia needs.”the 53yearold jose has a love of reading he attributes to his mother.she always read to him even though she was too poor to keep him in school.“she used to read me stories every night,” said jose.he has traveled to book fairs in mexico and chile to share his experience of starting a library with thrownaway reading material.“to me,books are the greatest invention and the best thing that can happen to a human being.”while jose still examine the rubbish for additions to his library,his fame as colombias “lord of the books” has also brought him thousands of donated books.he has sent many to other libraries around the country.that is because he doesnt have room for them all.he says he doesnt reject technology that allows books to be read digitally.but he prefers to read the printed word on paper.“theres nothing more beautiful than having a book in your pocket,in your bag or inside your car,” he says.1.what do we know about joses library?a.it contains 20,000 books or so.b.it is located in the center of bogota.c.its books are all collected from the donation.d.it will be rebuilt to hold more books.2.what does paragraph 3 mainly talk about?a.the reason why jose started a library.b.the poor life that the local children live.c.the location of the public libraries.d.the dream the children in bogota have.3.from the passage,we can know that .a.jose hated books to be read digitallyb.his dream is to become a book collectorc.jose received a good education at his early aged.joses mother developed his love of readingb(2018河南周口中英文学校月考)there are two types of people in the world.although they have equal degree of health and wealth and other comforts of life,one becomes happy and the other becomes unhappy.this arises from the different ways in which they consider things,persons,events and the resulting effects upon their minds.people who are to be happy fix their attention on the convenience of things:the pleasant parts of conversation,the well prepared dishes,the goodness of the wine and the fine weather.they enjoy all the cheerful things.those who are to be unhappy think and speak only of the opposite things.therefore,they are continually dissatisfied.by their remarks,they sour the pleasure of society,offend(hurt) many people,and make themselves disagreeable everywhere.if this turn of mind was founded in nature,such unhappy persons would be the more to be pitied.the intention of criticizing(批评) and being disliked is perhaps taken up by imitation(模仿).it grows into a habit,unknown to its possessors.the habit may be strong,but it may be cured when those who have it realize its bad effects on their interests and tastes.i hope this little warning may be of service to them,and help them change this habit.although in fact it is chiefly an act of the imagination,it has serious results in life since it brings on deep sorrow and bad luck.those people offend many others; nobody loves them,and no one treats them with more than the most common politeness and respect.this frequently puts them in bad temper and draws them into arguments.if they aim at getting some advantages in social position or fortune,nobody wishes them success.nor will anyone start a step or speak a word to favor their hopes.if they bring on themselves public objections,no one will defend or excuse them,and many will join to criticize their wrongdoings.these should change this bad habit and be pleased with what is pleasing,without worrying needlessly about themselves and others.if they do not,it will be good for others to avoid any contact(接触) with them.otherwise,it can be disagreeable and sometimes very inconvenient,especially when one becomes mixed up in their quarrels.4.people who are unhappy .a.always consider things differently from othersb.usually are affected by the results of certain thingsc.usually misunderstand what others think or sayd.always discover the unpleasant side of certain things5.the underlined phrase “sour the pleasure of society”most nearly means “ ”.a.have a good taste with social lifeb.make others unhappyc.tend to please others openlyd.enjoy the pleasure of life6.we can conclude from the passage that .a.we should pity all such unhappy peopleb.such unhappy people are dangerous to social lifec.people can get rid of the habit of unhappinessd.unhappy people can not understand happy persons7.if such unhappy persons insist on keeping the habit,the author suggests that people should .a.prevent any communication with themb.show no respect and politeness to themc.persuade them to recognize the bad effectsd.quarrel with them until they realize the mistakes.完形填空(2018广东华南师范大学附中月考)mike was cycling along a road in canadas yukon,halfway through a 2,750mile bike tour to prudhoe bay,alaska.he was carrying a 30pound camping bag, 8 he wasnt moving very fast.suddenly he heard loud breathing behind him.“man,thats a big dog!” he thought.he looked to the side,but to his great 9 ,he saw,that it wasnt a dog,but a wolf,running hard to 10 him.mikes heart jumped.he reached for the 11 from his bag.with one hand on the handlebar,he 12 the spray.a bright red cloud 13 the wolf in time,and it fell back,shaking its head.but a minute later it was by his side again.he sprayed a second time,and the wolf fell back again,but only to quickly restart its 14 .the wolf was getting closer and closer, 15 a dozen yards away.mike waved and yelled at passing motorists,but meanwhile 16 hard.he knew clearly that he must be 17 not to slow down.otherwise,he would become a 18 of the wolf.paul and becky were driving along the same road.from a distance,they spotted what they 19 was a dog running after a man on a bike.as they get 20 ,they realized it was a wolf.mike heard a car coming up behind him,and he slowed down.the car veered around the 21 ,and then suddenly stopped in front of him.mike 22 off his bike and dashed for the back 23 of the car.it was locked.paul quickly 24 the door so as to let mike in,and the 25 man dived in,shutting the door behind him.it was quite a while 26 mike became calm and cried out:“i thought i was going to die!” and paul and becky were 27 that they had given a helping hand to people in need.8.a.but b.so c.for d.or9.a.regret b.disappointmentc.fear d.anger10.a.catch up with b.break away fromc.give in to d.come back to11.a.hammer b.stickc.gun d.spray12.a.pressed b.droppedc.threw d.held13.a.wrapped b.putc.enveloped d.spilt14.a.journey b.chasec.attack d.run15.a.still b.justc.also d.even16.a.rode b.walkedc.kicked d.yelled17.a.crazy b.carefulc.wrong d.fair18.a.killer b.rivalc.competitor d.victim19.a.found b.sawc.assumed d.decided20.a.closer b.fasterc.stronger d.wiser21.a.pedestrian b.climberc.runner d.cyclist22.a.sent b.jumpedc.fell d.turned23.a.trunk b.seatc.door d.window24.a.uploaded b.unfastenedc.uncovered d.unlocked25.a.scary b.frightenedc.worried d.confused26.a.after b.untilc.before d.as27.a.confident b.bravec.glad d.calm答案精析.语篇解读本文主要讲了jose通过收集垃圾中的书,创建了一个图书馆,使许多贫穷的孩子有书可看。1.a细节理解题。根据第二段中的“.and now the ground floor of his small house is a makeshift community library stacked from floor to ceiling with some 20,000 books.”可知jose的图书馆容纳了大约20 000本书,故选a。2.a段落大意题。第三段中jose谈到了很多穷孩子买不起书,而图书馆又离贫困地区较远。但读书又非常重要,所以他才想着办图书馆。故可推知第三段主要谈论了jose创办图书馆的原因,故选a。3.d推理判断题。根据第四段内容可知jose的母亲培养了他读书的爱好,故选d。语篇解读文章把快乐的人和不快乐的人进行对比,描述了他们的相同处和不同处,同时作者还给不快乐的人就如何保持快乐的心情提出了建议。4.d细节理解题。根据第二段中的“those who are to be unhappy think and speak only of the opposite things.”可知,另一些人为什么感到不幸福的原因是他们只看到事物不好的面。故选d。5.b词义猜测题。根据第二段中的“by their remarks,they sour the pleasure of society,offend (hurt) many people,and make themselves disagreeable everywhere.”可知,根据他们的评论,他们厌烦社会的快乐,伤害别人,让自己处处不愉快,故选b。6.c细节理解题。根据第二段中的“the habit may be strong,but it may be cured.”可知人们可以改掉不快乐的习惯。7.a推理判断题。根据第三段中的“if they do not(change this bad habit),it will be good for others to avoid any contact(接触) with them.”可知作者建议人们避免与不改掉自己悲观,负能量等坏习惯的人接触,故选a。.语篇解读本文讲述了一段故事,mike在骑自行车旅行的途中遇到狼,尽管他努力了,但是仍然没有击退狼,在他快要放弃认为自己肯定会成为狼的美餐时,paul和becky及时出现 ,救了mike。8.b根据上文可知,他带着一个30磅的露营包,所以骑得并不快。上下句是因果关系,应该用so。故选b。9.c根据上句提到听到后面有喘息声,他认为是狗,结果看到是一只狼在追他,自然感到很害怕。故选c。10.a根据常识可知,狼在他后面肯定是努力奔跑想赶上他。catch up with赶上;break away from脱离;give in to向屈服;come back to回到。故选a。11.d根据下句“with one hand on the handlebar,he the spray.”可知,他拿出来的是喷雾剂。hammer锤子;stick棍子;gun枪;spray喷雾。故选d。12.a根据句意可知,他一只手握住自行车把手,另一只手按下喷剂。press按压;drop丢下;throw扔;h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030工业自动化行业技术发展动态及市场增长机会评估报告
- 一般将来时教学视频课件及练习题
- 餐饮行业员工培训与服务指南
- 中医护理技术操作规范范本
- 企业薪酬制度改革实施细则
- 高中化学实验技巧及测量精度控制
- 高中英语阶段性考试真题分析
- 小学三年级数学趣味学习方案设计
- 2019年高考英语模拟试卷及解析
- 小学语文教师年度教学总结范例
- 2025年安全员b证考试安徽省题库及答案解析
- 首台套申报培训课件
- JJF(皖) 174-2024 重点用能单位能源资源计量在线审查规范
- JGJ-T+141-2017通风管道技术规程
- 历年全国《宪法》知识竞赛试题库完整版及答案【历年真题】
- 基本乐理(师范教育专业)全套教学课件
- JJG 270-2008血压计和血压表
- 《解剖学基础》课件-上肢骨及其连接
- 轻质燃料油安全技术说明书样本
- 杏仁粉营养分析报告
- 《多边形的面积》大单元教学设计
评论
0/150
提交评论