




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南省长沙市芙蓉区2016高考英语完形填空和阅读理解一轮练习(3)阅读理解。peanuts to thisproudly reading my words, i glanced around the room, only to find my classmates bearing big smiles on their faces and tears in their eyes. confused, i glanced toward my stonefaced teacher. having no choice, i slowly raised the report i had slaved over, hoping to hide myself. “what could be causing everyone to act this way?”quickly, i flashed back to the day miss lancelot gave me the task. this was the first real task i received in my new school. it seemed simple: go on the internet and find information about a man named george washington. since my idea of history came from an ancient teacher in my home country, i had never heard of that name before. as i searched the name of this fellow, it became evident that there were two people bearing the same name who looked completely different! one invented hundreds of uses for peanuts, while the other led some sort of army across america. i stared at the screen, wondering which one my teacher meant. i called my grandfather for a golden piece of advice: flip(掷)a coin. headsthe commander, and tailsthe peanuts guy. ah! tails,my report would be about the great man who invented peanut butter, george washington carver.weeks later, standing before this unfriendly mass, i was totally lost. oh well, i lowered the paper and sat down at my desk, burning to find out what i had done wrong. as a classmate began his report, it all became clear,“my report is on george washington, the man who started the american revolution.” the whole world became quiet! how could i know that she meant that george washington?obviously, my grade was awful. heartbroken but fearless, i decided to turn this around. i talked to miss lancelot, but she insisted: no redos; no new grade. i felt that the punishment was not justified, and i believed i deserved a second chance. consequently, i threw myself heartily into my work for the rest of the school year. ten months later, that chance unfolded as i found myself sitting in the headmasters office with my grandfather, now having an entirely different conversation. i smiled and flashed back to the embarrassing moment at the beginning of the year as the headmaster informed me of my opinion to skip the sixth grade. justice is sweet!1what did the authors classmates think about his report?acontroversial. bridiculous. cboring. dpuzzling.2why was the author confused about the task?ahe was unfamiliar with american history.bhe followed the advice and flipped a coin.che forgot his teachers instruction.dhe was new at the school.3the underlined word“burning”in para. 3 probably means _.aannoyed bashamed cready deager4in the end, the author turned things around _.aby redoing his task bthrough his own effortscwith the help of his grandfather dunder the guidance of his headmaster【要点综述】本文讲述了作者作为一个外来移民初入美国学校时,由于对美国历史不了解而闹出的一个笑话,但作者通过努力最后终于提高成绩并实现跳级。1. b推理判断题。根据第一段内容我们知道,由于作者对美国历史的无知,弄混了乔治华盛顿的身份,所以同学们听了作者写的报告忍不住大笑起来。“bearing big smiles on their faces and tears in their eyes.”可知大家觉得这个报告很荒谬。controversial有争议的;ridiculous荒谬的,可笑的;boring无聊的;puzzling迷惑的,不解的。2. a推理判断题。 根据第二段“since my idea of history came from an ancient teacher in my home country”可知,作者是从别的国家初到美国,所以对美国历史不了解而闹了笑话。3. d词义猜测题。 根据全文叙述可知,作者是通过投掷硬币来决定的答案,因此犯了常识错误。第三段中“i was totally lost.”说明作者不明就里,所以当其他同学读报告时,作者渴望知道为什么。annoyed 烦恼的;ashamed羞愧的;ready准备好的,情愿的;eager渴望的。4. b细节理解题。 根据第四段“consequently, i threw myself heartily into my work for the rest of the school year.”可知作者是通过throw oneself into(积极从事)而实现转变的。所以选b。文中老师并没有给作者机会重做,所以a错误;从祖父那里得到建议是在选择华盛顿身份时,所以c错误;而校长是在作者成绩提高后才接见的,所以d错误。阅读理解。when i was younger, bedtime was always my favourite part of the day. wearing soft pajamas and with ian, my stuffed monkey, in my arms, i felt no pressure at all.i named ian after my uncle when i compared ians long arms and legs to his. one night i ran up to uncle ian at a family party and told him i had named my monkey after him. his eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle(哈哈笑)escaped his lips. i guess he didnt understand how important it was to me.even if uncle ian didnt think my monkey was special, i certainly did. i dressed him in a white baby nightgown. my mother thought that ian was the best-dressed stuffed animal in the world. yes, he was certainly a fashionable creature. the strong cologne(科隆香水)i used on him years ago makes him still smell “pretty”.for a long time, ian went everywhere with me. he was my best friend, and i told him everything. but when i turned twelve, i realized i was too old for stuffed animals. i thought people would think i was babyish, so i put him in the cupboard with the rest of my teddy bears and dolls. i begged him to understand why i was doing this, but at the same time i longed to talk to him again.it took me several years to realize that it was ok to miss ian. i know now that maturity(成熟)doesnt only mean growing up and taking on more responsibility. it also means holding on to your childhood and acting young sometimes.ian has been with me since i was six years old holding him in my arms connects me to my past and my present as i continue to grow and understand myself.1. which of the following is not true according to the text?abedtime used to be the writers favourite part of the day because of the stuffed monkey.b. uncle ian liked the stuffed monkey as much as the writer.c. the writer used to carry the monkey with her wherever she went.d. years later the writer realized that it was not wrong to miss monkey ian.答案解析:答案为b。本题为细节推理题。由第一段 “bedtime was always my favourite part of the day. .my stuffed monkey, in my arms, i felt no pressure at all.”可知,a选项正确。由第四段首句 “for a long time, ian went everywhere with me.” 可知,c选项正确。由倒数第二段首句 “it took me several years to realize that it was ok to miss ian.” 可知,d选项正确。 结合第二段和该段的 “his eyebrows wrinkled in confusion, then a chuckle escaped his lips. i guess he didnt understand how important it was to me.” 可知,uncle ian 对于我用他的名字为我的玩具猴命名感到迷惑,但是他并不知道玩具猴对我有多重要,因此可推断,uncle ian并不是和作者一样喜欢玩具猴。b选项不符合文意,故选择b。2. the writer loved monkey ian deeply because _.a. he could understand her b. he was a fashionable monkeyc. he could talk with her d. he was her most honest listener 答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由第四段 “he was my best friend, and i told him everything.” 可以推断,玩具猴是作者最忠实的听众。故答案为d。3. we can learn from the text that the writer believes _.a. keeping stuffed animals is babyishb. maturity doesnt mean growing up and taking on more responsibilityc. one should keep to his childhood and act young sometimes even when he has grown upd. human beings should be kind to animals 答案解析:答案为c。本题为推理题。由倒数第二段可知,作者几年后才意识到想念玩具ian 是没有错的。他懂得了成熟不仅仅意味着长大和承担责任,成熟也意味着怀念童年并有时候表现得稚气也无妨。故可推断,c选项符合文意。a选项与文意相反;b选项没有了 “only” ,意思就与原文相反;d选项未提及。4. we can infer from the text that _.a. the writer is still a teenager b. the writer is now a middle-aged womanc. monkey ian got angry for being left alone duncle ian has a monkey-like face答案解析:答案为a。本题为推理题,要求推断作者的年龄。结合文章第一段首句 “when i was younger” 和最后一段 “and my present as i continue to grow and understand myself.” 可以推断,作者继续在成长并开始懂得自己,现在应该是个青少年。故答案为a。阅读理解。“the lord of the rings”, one of the best sellers in the new millennium(千年), was made up of three parts“the fellowship of the ring”, “two towers”, and “the return of the king”. millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.john ronald reuel tolkien was born in south africa in 1892. his parents died when he was a child. living in england with his aunt, tolkien and his cousins made up play languages, a hobby that led to tolkiens becoming skilled in welsh, greek, gothic, old norse and anglo-saxon.after graduating from oxford, tolkien served in world war i. in 1917, while recovering from trench fever, he began composing the mythology for the rings. as a professor of anglo-saxon in 1930s at oxford, tolkien was part of an informal discussion group called the inklings, which included several writers. the group was soon listening to chapters of tolkiens imaginative work “the hobbit”.hobbit was a name tolkien created for a local people that could best be described as half-sized members of the english rural(乡村的)class. hobbits live in hillside holes. one of them, bilbo baggins, looks for treasures with a group of dwarves(侏儒). on the way, he meets the twisted, pitiful creature gollum, from whom he sees a golden ring that makes the holder invisible.one of tolkiens students persuaded her employer, publisher allen & unwin, to look at a draft(草稿). the chairman of the firm, stanley unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son. the boy earned a shilling for reporting back that the adventure was exciting, and “the hobbit” was published in 1937.it sold so well that unwin asked for a continuation. over a dozen years later, in 1954, tolkien produced “the lord of the rings”, a series of books so creative that they hold readersnew and old after their publication.1. what can we learn from the text?a. “the lord of the rings” didnt sell well in the last millennium.b. people know better about tolkien himself than about his works.c. tolkien was quite familiar with old english.d. tolkien knew very well about different kinds of local languages in africa. 答案解析:答案为c。本题为推理题。由第一段首句 “the lord of the rings”, one of the best sellers in the new millennium.”可知,a选项错误。由第一段后面的 “millions upon millions of people have read it in over 25 different languages, but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.” 可知,b选项错误。由第二段内容可知,tolkien 出生于南非,幼时丧父母,与aunt 住在英格兰,和表兄妹们一起玩耍的经历养成了对welsh, greek, gothic, old norse and anglo-saxon.的热爱,也使得tolkien能够熟练掌握它们。故可推断,tolkien在英格兰长大,熟悉的不会是非洲本土语言,应该是英语,文章提到那些语言自然就是古英语了。故答案c正确。2. what can we learn about “hobbit” that tolkien created in his works?a. hobbit was a race living in english downtown areas.b. hobbit was a local people who were very tall and strong.c. hobbit was a social group of people who lived in old castles.d. hobbit was a group of people who were mostly dwarves. 答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由文章第四段 “hobbit was a name tolkien created for a local people that could best be described as half-sized members of the english rural class. hobbits live in hillside holes.” 可知,a、b、c均不正确。由“half-sized”可推断,hobbit 中的大多数人是侏儒。故答案为d。3. which of the following helped most in making “the hobbit” published?a. one of tolkiens students.b. stanley unwins son.c. allen & unwin.d. bilbo baggins. 答案解析:答案为b。本题为推理题。尽管文章倒数第二段首句提到 “one of tolkiens students persuaded her employer, publisher allen & unwin, to look at a draft .” 但是后文又提到 “ the chairman of the firm, stanley unwin, thought that the best judge for a childrens book would be his ten-year-old son” 故可以推断,对于the hobbit的出版起着决定作用的应该是stanley unwins son。故答案为b。4. what is mainly discussed in the text?a. “the lord of the rings” and its writer.b. a completely new masterwork in the new millennium.c. a famous professor at oxford university.d. the power of the magic ring. 答案解析:答案为a。本题考查文章的中心。由第一段最后一句 “but fewer know about the author and the history of the composition of the creative materwork.” 和文章后面的内容可知,本文主要介绍the lord of the rings 和其作者。故答案为a。5. which of the following shows the right order of mr. j.r.r.tolkiens life experience?a. he had his “the hobbit” published.b. he became a member of the inklings.c. he served in world ward. he became an undergraduate at oxford.e. his work “the lord of the rings” came to the world.f. he moved to england to live with his aunt.a. f-d-b-c-a-eb. f-d-c-b-a-ec. f-c-d-b-e-ad. d-f-c-a-b-e 答案解析:答案为b。结合全文可知答案为b。完形填空。(2014西南大学附中模拟)every saturday night my family and i go out and feed the homeless people in the city of orlando. we wanted to see_1_ it was like in the life of a homeless person. one special thing i like to_2_ is that my family and i do not eat before we begin our journey so we know how,it feels to be_3_. we all get together in the_4_ and prepare the food .some of the meals are sandwiches and cookies and a bottle of water. sometimes my mom _5_ a steaming hot delicious meal. we then_6_ them all up to feed 30 or more people. before my family and i get into the car we ask god for protection in a family_7_.a lot of people_8_homeless people .not all homeless people are drug addicts or bad people. some are really nice;some of them just had _9_ things happening to them. _10_when my family and i went out on the street we had to earn their _11_, because a lot of people are _12_to them for no good
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年LED室内应用灯具项目发展计划
- 高尺寸稳定性聚酰亚胺薄膜结构设计与制备技术研究
- 2025年滴眼剂机械项目合作计划书
- 2025年江西国家公务员行测考试真题及答案副省级
- 烯烃转换装置操作工岗前评优竞赛考核试卷含答案
- 铁基和锡基复合材料的制备及其电化学性能研究
- 普通磨工安全实践模拟考核试卷含答案
- Streptomyces sp. NEAU-S77固体发酵优化及其微生物菌肥的促生抗病作用研究
- 味精原料粉碎工岗前工艺控制考核试卷含答案
- 轨配工岗前安全技能考核试卷含答案
- 【初中物理】《跨学科实践:为家庭电路做设计》课时教案-2025-2026学年人教版九年级全册物理
- 2025年国企中层干部竞聘考试试题及答案解析
- 2025年京东自营初级售前客服考试及答案2
- 江浙皖高中(县中)发展共同体2025-2026学年高三上学期10月联考化学试题(含答案)
- 安全生产费用投入台账明细
- 中国联通成都市2025秋招面试典型题目及答案
- 2025河南省文化旅游投资集团有限公司权属企业社会招聘52人笔试备考题库及答案解析
- 平凡心态面对挫折课件
- 幼儿园一日生活护理
- 2025年河北水利发展集团有限公司公开招聘工作人员41名笔试参考题库附带答案详解
- 胰岛素泵护理查房
评论
0/150
提交评论