




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江密山市2016高考英语二轮阅读理解训练(2)2016高考英语阅读理解-社会现象类 should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city? in order to answer this question, we must first examine whether people really want to preserve the historic feel of an area. not all historical buildings are attractive. however, there may be other reasonsfor example, economic(经济的) reasonswhy they should be preserved. so, let us assume that historical buildings are both attractive and important to the majority of people. what should we do then if a new building is needed? in my view, new architectural styles can exist perfectly well alongside an older style. indeed, there are many examples in my own hometown of tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings. as long as the building in question is pleasing and does not dominate(影响) its surroundings too much, it often improves the attractiveness of the area. it is true that there are examples of new buildings which have spoilt(破坏) the area they are in, but the same can be said of some old buildings too. yet people still speak against new buildings in historic areas. i think this is simply because people are naturally conservative(保守的) and do not like change. although we have to respect peoples feelings as fellow users of the buildings, i believe that it is the duty of the architect and planner to move things forward. if we always reproduced what was there before, we would all still be living in caves. thus, i would argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different, even though that might be the more risky choice.【小题1】what does the author say about historical buildings in the first paragraph? asome of them are not attractive.bmost of them are too expensive to preserve.cthey are more pleasing than modern buildings.dthey have nothing to do with the historic feel of an area.【小题2】which of the following is true according to the author? awe should reproduce the same old buildings.bbuildings should not dominate their surroundings.cno one understands why people speak against new buildings.dsome old buildings have spoilt the area they are in.【小题3】by “move things forward”in the last paragraph, the author probably means “_” adestroy old buildingsbchoose new architectural stylecput things in a different placedrespect peoples feelings for historical buildings【小题4】what is the main purpose of the passage? ato explain why people dislike change.bto warn that we could end up living in caves.cto argue that modern buildings can be built in historic areas.dto admit how new buildings have ruined their surroundings.阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。it was a dark and cold night. the car driver didnt have even one passenger all day. when he went by the railway station, he saw a young man coming out with two bags in his hands. so he quickly opened the door of the car and asked, “where do you want to go, sir?”“to the star hotel,” the young man answered. when the car driver heard that, he didnt feel happy. the young man would give him only three dollars because the hotel was not far from the railway station. but suddenly, he had an idea. he took the passenger through many streets of the big city. after a long time, the car finally arrived at the hotel. “you should pay me fifteen dollars,” the car driver said to the young man. “what! fifteen dollars? do you think im a fool? only last week i took a car from the railway station to this same hotel and i only gave the driver thirteen dollars. i know how much i have to pay for the trip. i wont pay you one dollar more than i paid to the other car driver last week. ”1. which of the following is true? a. the young man went past the railway station. b. the young man was working in the railway station.c. the young man had just got off a train. d. the young man was waiting for his friend there. 2. what do you think of the car driver?a. he was a nice and clever man. b. he was good at driving. c. he was a dishonest person. d. he liked to work very hard. 3. the driver felt very _ when he saw the young man coming out of the railway station. a. sorry b. happy c. proud d. worried4. from the passage we know that the young man_. a. didnt want to stay in this city. b. had been to the hotel several times. c. knew clearly how far it was from the station to the hotel. d. must be a stranger and didnt know the city very well. 5. the driver took the passenger through many streets so as to_. a. make the young man happyb. get more than twenty dollars. c. let the young man think it was very far from the station to the hotel. d. let the young man have a good look at the city.【参考答案】15、ccbdc 2016高考英语阅读理解-社会现象类as many as 4 out of every 1,000 infants born today have permanent hearing losswhen parents learn that their child has hearing loss, they are faced with many difficult decisionsthese decisions can include choosing therapies and schools, as well as finding financial help for hearing aids or cochlear implants (人工耳蜗) help me hear foundation is a public charity that gives the gift of hearing to deaf children from families existing on very low incomes around the worldthe foundation offers life-changing services for impoverished families, and provides real help for children with hearing impairment who may otherwise be left behind in schools or society due to their lack of hearing help me hear foundation believes that a childs first years of development are criticalbeing able to hear is vital to human, and help me hear foundation seeks to provide a positive lasting impression on society through its programshelp me hear foundation has many goals, including relieving the burden on communities with hearing-impaired infants and children, and strengthening the social structure of families and neighborhoods recipients of help me hear foundations benefits receive state-of-the-art hearing devices that otherwise would cost thousands of dollars per child over the course of their lifetimethe foundation raises money through donations for hearing aids and cochlear implants, which saves recipients and their families on average over $50,000 on related expenses the foundation tries to be a transparent charity, and wants to be a catalyst for allowing deaf and hearing-impaired children to develop in a typical fashion alongside their peers needy families can obtain information on specific services, and find out about deafness education by visiting the help me hear foundations websitethe website offers helpful information on how hearing aids work, and how hearing aids ease many of the learning and language challenges that hearing-impaired children deal with on a daily basis【小题1】help me hear foundation was probably set up to _ abuild schools for deaf childrenbresearch deaf childrens behaviorcprotect deaf children from being ignoreddoffer real help to poor deaf children【小题2】we learn from the text that _ athe local government is in charge of the foundationbthe work of the foundation depends on donationsceven blind children can turn to the foundationdpoor deaf african children cannot get help from the foundation【小题3】visit the foundations website, and you will learn about _ athe function of hearing aidsbthe specific services the foundation needscthe challenges that children face every daydthe prices of a variety of hearing aids【小题4】for whom is the text most probably written? apoor parents who have deaf childrenbdoctors who want to improve skillscstudents who cannot see the blackboard clearlydteachers who have deaf children in their class【小题5】the author writes the text mainly to _ atell how to avoid permanent hearing lossbexplain how hard a life deaf children livecintroduce help me hear foundationdadvise people to give money to help me hear foundation 阅读理解。a child who has once been pleased with a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. it is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.a charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad thinking. to prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy stories were more often sorry for cruelty than those who had not. as to fears, there are, i think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. often, however, this arises (出现) from the child having heard the story once. familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.there are also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that giants, witches, two - headed dragons, magic carpets, etc. do not exist; and that, instead of being fond of the strange side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history. i find such people, i must say so peculiar (奇怪的) that i do not know how to argue with them. if their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from new york to philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girl -friend.no fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.1. the author considers that a fairy story is more effective when it is _.a. repeated without any change b. treated as a jokec. made some changes by the parent d. set in the present答案解析:答案为c。本题为细节推理题。 由第一段的 “it is always much better to tell a story than read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.”可知,作者认为如果父母讲神话故事结合小孩所在的真实时间情况,而不仅仅是从故事书上读故事,效果更好。故答案为c,即父母如果对神话故事作一些变化,更有效。解答此题要注意同一意思的不同表达。2. according to the passage, great fear can take place in a child when the story is _.a. in a realistic setting b. heard for the first timec. repeated too often d. told in a different way答案解析:答案为b。本题为细节题。由第二段 “as to fears, there are, i think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. often, however, this arises from the child having heard the story once.”可知,作者认为如果故事只讲了一遍,小孩会产生恐惧感。故答案为b。3.the advantage claimed (提出) for repeating fairy stories to young children is that it _.a. makes them less fearfulb. develops their power of memoryc. makes them believe there is nothing to be afraid ofd. encourages them not to have strange beliefs答案解析:答案为a。本题为细节推理题。由第二段的最后一句话 “familiarity with the story by repetition turns the pain of fear into the pleasure of a fear faced and mastered.”可知,作者认为不断的重复故事可以让小孩变得熟悉(familiarity)故事, 这样恐惧的痛苦(pain of fear) 就会变成恐惧的快乐(pleasure of a fear),故答案为a。b,d在文章中未提及;c选项 “让小孩相信没有什么可害怕的” 意思与此不符,且此答案显得绝对。4. the authors mention of sticks and telephones is meant to suggest tha
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 运城市人民医院老年患者放射检查考核
- 晋中市人民医院克罗恩病手术专项考核
- 赤峰市中医院科室信息化建设考核
- 2025年中国煤焦油沥青项目投资计划书
- 2025年中国三氧化二锑项目商业计划书
- 上海市人民医院老年康复治疗师资格认证
- 忻州市人民医院中医辨证论治思维案例考核
- 2025年石灰立窑建设项目可行性研究报告立项申请报告范文
- 火锅饭店承包经营合同6篇
- 中国三合一资料架项目商业计划书
- DBJ50-T-047-2024 建筑地基基础设计标准
- T/CHSDA 0001-2024公路工程建设期碳排放计算标准
- 绿色甲醇产业发展现状及前景分析
- 资产评估学教程(第八版)习题及答案
- 2025家居生活方式消费趋势洞察报告
- 自投光伏安装合同协议
- 道路运输企业安全生产责任制度
- 朝花夕拾《五猖会》解析
- 2025届上海闵行区高三二模高考英语试卷试题(含答案详解)
- 警察防卫技术课件
- 膈疝介绍课件
评论
0/150
提交评论