免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江宾县2016高考英语阅读理解训练(5)2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。dear miss manners,pets are an important part of many families, and a new red cross pet first aid app puts life-saving information right in the hands of dog and cat owners so they can provide emergency care until veterinary assistance is available. the 99-cent pet first aid app gives iphone and android smart phone users instant access to expert information so they learn how to maintain their pets health and what to do during emergencies.“its a pretty slick app,” said red cross spokesman brian shawn. “for a pet person like me, it has everything you need to know to take care of your pet.”the app shows smart phone users how to identify early warning signs that a pet is sick and needs a veterinarian. it also brings up the location of the closest animal hospital, which can be invaluable for pet owners taking advantage of the pet-friendly travel trend thats hot in the hospitality industry. and it can even walk you through basic first-aid for fluffy, to help him survive long enough to get him to the vet in an emergency situation.“the pet fist aid app provides step by step instructions, videos and images for more than 25 common first aid and emergency situations including how to treat wounds, control bleeding, and care for breathing and heart attack emergencies.” said red cross dakotas region ceo judy green.for those pet owners who learn better with a hands-on demonstration, the dakotas red cross offers pet first aid classes about twice a year, which will teach you how to perform cpr on your pet and how to check its vital signs.history shows that people have not left during disasters because they did not want to leave their pets behind. the red cross app contains resources to help owners include pets in their emergency action plans. pet owners may also take a red cross pet fist aid course so they can practice the skills and receive feedback.5. if you wish to use the new app, _.a. you can download it from a website for free b. you should use iphone or android smart phonec. you can provide our pets information in detail d. you should pay a lot of money for it in advance6. with the help of the new app, _.a. the smart phone will inform the nearest vet when your pet is sick b. your sick pet can get treated without a vetc. the user can be trained to become a good vet d. the nearest animal hospital is marked7. according to judy green, we can know that _ .a. the new app is easy for users b. it is necessary to attend the first aid classesc. few people know how to attend a pet properly d. you should take pictures of your pet when it is ill8. we can infer from the last paragraph that _.a. the pet owners should contact the red cross b. the pets can tell their owners danger is comingc. pets and owners have developed a good relationship d. keeping pets is always causing trouble to the owners参考答案5、b 6-8:d a c 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。【2014山东省泰安市高三第一轮复习质量检测】the world bank estimates there are about 650 million mobile phone users in african countries south of the sahara desert.that is greater than the number of users in the united states and european union.samia melhem works for the world bank to increase information technologies in africa.she says mobile phones are the fastest growing technology on the continent.“faster than tv,and definitely faster than electricity.more people have access to mobile phones and therefore communication.more people have internet access today in africa than they have access to water,clean water,or even sanitation (卫生设备)so we can say that this has been the most significant revolution in terms of changing the african landscape and how people live their daily life.”cnn television recently named seven ways of life that have been revolutionized because of mobile phones.they include political activism,education,entertainment,disaster management,agriculture and health.another area is banking.reports say half or more of the adults in gabon,kenya and sudan use mobile money.rene mendy sells goods in the streets of dakar,senegal.but he never had enough money to open a bank account.now he uses a mobile phone banking service called orange money.with his telephone,he can add or take out as little as one dollar.he can make payments and send money to family members who live far away.orange money says it serves four million customers in ten countries.the world banks samia melhem notes that the french company is facing competition from other mobile banking services.“the mobile banking is a huge trend.and people in the west dont understand it,because most people have bank accounts and credit cards.itmobile bankingis the instant possession of cash at a much lower cost.the cost is the cost of sending a message,which is almost nothing compared to what traditional transfer agents,like western union,would charge 10 dollars or more for a particular money transfer.”1which country or area has the most mobile phone users according to the text?athe usa.beuropean union.cafrican countries.dfrance.2the most significant revolution refers to_.aseven ways of life revolutionized because of mobile phonesbmore people having access to clean watercmobile phones being the fastest growing technology in africadthe fast development of electricity in africa3using orange money,people can_.aadd or take out as little as 10 dollarsbpay for what they want to buyconly send money to family membersddeal with any financial problems4most people in the west dont use mobile banking because_.athey have bank accounts and credit cardsbthey all have much moneycmobile banking costs few dollarsdmobile banking is hard to understand5the text is mainly about_.ahow people live their life in africabmobile phones have changed lives in africacmobile phones are the fastest growing technologydthe mobile banking is a huge trend语篇解读本文主要讲述了手机改变了非洲人的生活。1解析:考查推理判断。根据文章第一段的内容可知,非洲国家使用手机的数量超过美国和欧盟,由此可知c项正确。答案:c2解析:考查推理判断。根据文章第二段的第二句“she says mobile phones are the fastest growing technology on the continent.”以及第三段的内容可知,手机成为非洲大陆上发展最迅速的科技是(改变非洲前景)最重要的变革,故选c。答案:c3解析:考查细节理解。根据第六段的第二、三两句“with his telephone,he can add or take out as little as one dollar.he can make payments and send money to family members who live far away.”可知,使用orange money人们可以支付他们想买的东西,故b项正确。答案:b4解析:考查细节理解。根据最后一段的第二句“and people in the west dont understand it,because most people have bank accounts and credit cards.”可知,大多数西方人不用手机银行的原因是他们有银行账户和信用卡,故a项正确。答案:a5解析:考查主旨大意。通读全文可知,本文主要讲述了手机改变了非洲人的生活,故b项正确。答案:b。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。(sensory evaluation of food) a polish proverb claims that fish, to taste right, should three timesin water, in butter and in wine. the early efforts of the basic scientists in the food industry were directed at improving the preparation, preservation, and distribution of safe and nutritious food. our memories of certain foodstuffs eaten during the world war ii suggest that, although these might have been safe and nutritious, they certainly did not taste right nor were they particularly appetizing in appearance or smell. this neglect of the sensory appeal of foods is happily becoming a thing of the past. bow, in the book “principles of sensory evaluation of food,” the authors hope that it will be useful to food technologists in industry and also to others engaged in research into problem of sensory evaluation of foods. an attempt has clearly been make to collect every possible piece of information, which might be useful, more than one thousand five hundred references being quoted. as a result, the book seems at first sight to be an exhaustive and critically useful review of the literature. this it certainly is, but this is by no means is its only achievement, for there are many suggestions for further lines of research, and the discursive passages are crisply provocative of new ideas and new ways of looking at established findings. of particular interest is the weight given to the psychological aspects of perception, both objectively and subjectively. the relation between stimuli and perception is well covered, and includes a valuable discussion of the uses and disadvantages of the weber fraction of differences. it is interesting to find that in spite of many attempts to separate and define the modalities of taste, nothing better has been achieved than the familiar classification into sweet, sour salty and bitter. nor is there as yet any clear-cut evidence of the physiological nature of the taste stimulus. with regard to smell, systems of classification are of little value because of the extraordinary sensitivity of the nose and because the response to the stimulus is so subjective. the authors suggest that a classification based on the size, shape and electronic status of the molecule involved merits further investigation, as does the theoretical proposition that weak physical binding of the stimulant molecule to he receptor site is a necessary part of the mechanism of stimulation. apart from taste and smell, there are many other components of perception of the sensations from food in the mouth. the basic modalities of pain, cold, warmth and touch, together with vibration sense, discrimination and localization may all play a part, as, of course, does auditory reception of bone-conducted vibratory stimuli from the teeth when eating crisp or crunchy foods. in this connection the authors rightly point out that this type of stimulus requires much more investigation, suggesting that a start might be made by using subjects afflicted with various forms of deafness. it is well-known that extraneous noise may alter discrimination, and the attention of the authors is directed to the work of prof. h. j. eysenck on the “stimulus hunger” of extroverts and the “stimulus avoidance” of introverts.1. the reviewer uses a polish proverb at the beginning of the article in order to a. introduce, in an interesting manner, the discussion of food. show the connection between food and nationality of food.c. indicate that there are various ways to prepare food.d. impress upon the reader the food value of fish.2. the reviewers appraisal of “principles of sensory evaluation of food” is one of a. mixed feelings. . indifferencec. high praise. d. faint praise.3. the writer of the article does not express the view, either directly or by implication, thata. sharply defined classifications of taste are needed. more research should be done regarding the molecular constituency of food.c. food values are objectively determined by an expert “smeller”.d. temperature is an important factor in the value of food.4. the authors of the book suggest the use of deaf subject becausea. deaf people are generally introversive. . the auditory sense is an important factor in food evaluation.c. they are more fastidious in their choice of foods.d. all types of subjects should be used.vocabulary1. preservation 保鲜,保存2. sensory appeal 感官的魅力3. be provocative of 脱颖而出4. exhaustive 详尽的,无遗漏的5. discursive 推论的6. be provocative of 引起争论/兴趣等的7. crisp 有力的,有劲的8. perception 感觉,知觉,直觉9. modality 方式 modality of taste (味)感觉到10. discrimination 鉴别力11. localization 地区性,定位12. merit 值得,有价值13. crunchy 嘎吱作响的14. extraneous 外部的15. extrovert 外向性格的人16. introvert 内项性格的人难句译注1. although these might have been safe and nutritious, they certainly did not taste right nor were they particularly appetizing in appearance or smell.结构简析 in appearance or smell 应译成:色或香。参考译文 虽然这些饭菜可能是安全又有营养,但是肯定味不正,特别是在色,香上难以增进食欲。2. this it certainly is, but this is by no means is its only achievement, for there are many suggestions for further lines of research, and the discursive passages are crisply provocative of new ideas and new ways of looking at established findings.结构简析 复合句。this 指前一句内容:书既详细又是对有关食品学的文字做了十分有用的评论。 be provocative of 引起争论或兴趣。参考译文 确实如此,可是这并不是书的唯一成就,因为书内有许多关于进一步研究范围的建议。推论性篇章及能令人非常感兴趣的看待现存成果的新观点和新方法。3. the relation between stimuli and perception is well covered,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 幼儿生活安全教育课件
- 铲车安全课件
- 40项路基工程施工工艺流程解析合集课件
- 医院安全课件
- 《焊接结构生产》试卷
- 威胁情报共享机制试题
- 咨询工程师报名条件理论考试试题及答案
- 《小石潭记》复习题(默写、对比阅读含答案)
- 学法用法考试题库
- 健康管理师资格考试历年真题(2025年标准版)
- 第四讲-综合分析题课件
- GA/T 2090-2023法庭科学DNA技术人员培训规范
- 常减压装置HAZOP分析报告1
- 安徽晟捷新能源科技有限公司10万吨-年N-甲基吡咯烷酮项目环境影响报告书
- 禁油安全阀校验操作规程
- YS/T 514.3-2009高钛渣、金红石化学分析方法第3部分:硫量的测定高频红外吸收法
- GA/T 1133-2014基于视频图像的车辆行驶速度技术鉴定
- GA 1026-2012机动车驾驶人考试内容和方法
- MBA市场营销课程考试范围(32题及答案)
- 宝钢作业长制详解课件
- 橡皮障护理技术课件
评论
0/150
提交评论