辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(8).doc_第1页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(8).doc_第2页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(8).doc_第3页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(8).doc_第4页
辽宁省盘锦市高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(8).doc_第5页
免费预览已结束,剩余7页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

辽宁省盘锦市2016高考英语语法填空和阅读理解暑假练习(8)语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【辽宁卷题型】m: can you tell me_1_about your education?w: yes. im a_2_(graduate) of zhengzhou university. i learned business. m: did you like your business courses? w: very much, and ive done well_3_all of them. here are the results of my examinations.m: hm, you were indeed a good student. what about your_4_(speak) english? w: i can talk with foreigners_5_(free). when i was at college, i often_6_(go) to the english corner. we had english teachers from australia.m: hm. we can hire you. we give the employees _7_salary of 480 dollars a month at the beginning. if you do a good job, you will get a rise in three_8_(month) time.w: thats great. how long should i work every day? m: four hours every day and two days_9_in a week. w: do you offer housing to your employees? m: not now. my assistant will tell you_10_you are interested in. w: ok. when shall i begin my work?m: next week.1_2._3._4._5._6_7._8._9._0._答案:1.something2.graduate3.in4.spoken5.freely6.went7.a8.months9.off10.what 语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】 in order to know a foreign language thoroughly, four things are necessary. firstly, we must understand the language when we hear_1_spoken. secondly, we must be able to speak it ourselves correctly with confidence and without hesitation._2_, we must be able to read the language, and fourthly, we must be able to write it. we must be able to make sentences that are grammatically correct. there is no easy way to success_3_language learning._4_good memory is a great help, but it is not enough only_5_(memorize) rules from a grammar book. it is not much use learning by heart long lists of words and_6_meanings, studying the dictionary and so on. we must learn by using the language._7_we are satisfied with only a few rules we have memorized, we are not really learning the language. “learn through use” is a good piece of_8_(advise) for those_9_are studying a new language. practice is important. we must practice speaking and_10_(write) the language whenever we can. 1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:1.it2.thirdly3.in4.a5.to memorize6.their7if8.advice9.who/that10.writing 【2015高考复习】阅读理解for anyone who is determined to be a fashion designer,it is not enough to have succeeded in college.the real test is whether they can survive,and become established during their early 20s,making a name for themselves in the real world where business skills can be as important as talent and creativity.fashion is a hard business.there is a continuous amount of stress because work is at a constant and extremely fast speed to prepare for the next seasons collections.it is extremely competitive and there is the constant need to make attractive advertisements of the latest fashion in newspapers and magazines.it also requires continual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.“we try to warn people before they come to us about how tough it is.” says lydia kemeny,head of fashion at st.martins school of art in london.“and we point out that drive and determination are absolutely necessary.”this may seem far removed from the popular opinions of fashionable young people spending their time designing pretty dresses.that may well be what they do in their first year of study but a good college wont be slow in introducing students to commercial realities,“we dont walk our foot on the blossoming flower of creativity but in the second year we start introducing the restrictions of price,producing ability,marketing and so on.”almost all fashion design is done to a brief.it is not a form of selfexpression as such,although there is certainly room for imagination and creativity.most young designers are going to end up as employees of a producer or a fashion house and they still need to be able to work within the characteristic style of their employer.even those students who are most modern in their own taste of clothes may need to adapt to produce designs which are right for the mainstream of the market.they also have to be able to work at both the expensive and the cheap end of the market and the challenge to produce good design inexpensively may well be demanding.【语篇解读】成为时尚设计师并不是件容易的事。仅仅在大学校园里获取学业的成功是不够的,时尚在不断变化,商业技巧和天赋、创造性同样重要。 5which of the following is mainly discussed in the passage?atalent in fashion.bgood marks at college.cability to create new designs.dbusiness skills in fashion industry.解析主旨大意题。第一段是文章的主题段,通读全文可知整篇文章介绍的是在时尚业应该掌握怎样的商业技巧才能立足。答案d6what can we learn from the second paragraph?afashion designers are highly motivated and really detemined.bgood preparations for the next season can reduce stress.cconsumers appetite for new ideas keeps changing.dadvertisement business is very competitive.解析细节理解题。从第二段中的“it also requires continual freshness because the appetite for new ideas is hard to satisfy.”可知消费者对时尚的追求是不断变化的。 答案c7what does the underlined word “this” in paragraph 3 refer to?alydia kemenys opinion.bthe competitive business world.cthe warning to the young designers.dthe real situation in fashion industry.解析代词指代题。通过阅读第二、三段可知,this指代的是第二段讲到的内容,即时尚界的真实情况。 答案d8which of the following is true according to the passage?ast.martins school of art encourages the new students to design dresses they like.bst.martins school of art requires students to develop their creativity in their designing.cst.martins school of art demands students to make pretty dresses for companies.dst.martins school of art focuses on teaching students commercial realities. 解析正误判断题。根据第三段的第二句和第三句可知该校重视教学生有关商业方面的知识。答案d阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。although april did not bring us the rains we all hoped for, and although the central valley doesnt generally experience the sound and lightning that can go with those rains, its still important for parents to be able to answer the youthful questions about thunder and lightning.the reason these two wonders of nature are so difficult for many adults to explain to children is that they are not very well understood by adults themselves. for example, did you know that the lightning we see flashing down to the earth from a cloud is actually flashing up to a cloud from the earth? our eyes trick us into thinking we see a downward motion when its actually the other way around. but then, if we believed only what we think and we see, wed still insist that the sun rises in the morning and sets at night.most lightning flashes take place inside a cloud, and only a relative few can be seen jumping between two clouds or between earth and a cloud. but, with about 2,000 thunderstorms taking place above the earth every minute of the day and night, theres enough activity to produce about 100 lightning strikes on earth every second.parents can use thunder and lightning to help their children learn more about the world around them. when children understand that the light of the lightning flashing reaches their eyes almost at the same moment, but the sound of the thunder takes about 5 seconds to travel just one mile, they can begin to time the interval (间隔) between the flash and the crash to learn how close they were to the actual spark (闪光).1. according to the author, in the area of the central valley_. a. rains usually come without thunder and lightning. b. it is usually dry in april c. children pay no attention to the two natural wonders. d. parents are not interested in thunder an lightning.2. we believe that lightning is a downward motion because_. a. we were taught so by our parents from our childhood. b. we are taken in by our sense of vision. c. it is a common natural sight. d. it is a truth proved by science.3. what is true about lightning according to the passage? a. only a small number of lightning flashes occur on earth. b. lightning flashes usually jump from one cloud to another. c. lightning travels 5 times faster than thunder. d. there are far more lightning strikes occurring on earth than we can imagine.4. the underlined word “activity” is most closely related to the word (s) _. a. cloudb. lightning strikes c. lightning flashesd. thunderstorms5. it can be concluded from the passage that _. a. we should not believe what we see or hear. b. things moving downward are more noticeable. c. people sometimes may have wrong ideas about ordinary phenomena. d. adults are not as good as children in observing certain natural phenomena.【参考答案】15、abddc 【重庆市南开中学2014高考英语二诊考试】 请阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的a,b,c,d四个选项中,选出最佳选项。in december of l 992i was a happy husband and father of two young childrena month later,i was diagnosed with acute lymphoblastic leukemia(急性白血病)after two years of chemo(化疗)that helped control the disease,my body was weak and lifelessi felt as if i were a puppet who needed help to lift his arms or hold up his headi began to runafter six months my strength had come backon one of my runs,one where i felt i could run forever,i decided i was going to try to run a marathonafter telling my dad about my plan,he told me of a program that trains people to run a marathon,while raising funds for leukemia research at the same timeso that summer,through the leukemia societys team in training program,i started to train for the marine corps marathonduring mile after mile of uncertainty,the day finally came to run the marathonon october 27,1996,at 8 am,along with l9,000 other brave souls i started on a 26.2-mile journey that i will never forgeti first saw my wife patty at the six-mile mark . she seemed happy that i was still looking as if i knew what i was doing,and having a good time doing itat mile l7,my mind was going back to those two horrible years that tried to bring my family and me downi saw her againthe concern in her face told me she knew i was starting to strugglei felt as if we were thinking the same,nine more miles and these last few years will be behind usthat thought alone pulled me forwardmile 22,23,slowing but going,24,25,then there it wasthe iwo jima war memoriali have seen nothing so grand and inspiring in my lifethree hours and forty-one minutes after i started,i crossed what i think has to be the most fitting finish line in all of road racing!that night the leukemia society gave me a pin at a post-race party that simply says,“leukemia 26.2”if god wills,my cancer may once again take away my hair and my strength,maybe even my lifebut it can never take away my pin,or the fact that i am a marathoner .36the writer decided to run a marathon because _ . ahe wanted to raise money for leukemia research bhe believed he was able to take the challenge che hoped to recover his strength through training dhis dad knew about the race and made the suggestion37which statement is right about the writer? ahe has always been dreaming of becoming a marathoner bthe training he took that summer well prepared him for the race cthose running in the race were mostly leukemia patients like him . dhis wife was with him during the marathon to give him support38why does the writer think the finish line is the most fitting?abecause running a marathon is the most suitable sport for himbbecause the memorial is the most powerful construction he has seencbecause he considers it a victory over his disease to finish the racedbecause 26.2 miles is the most reasonable distance for road racing39which of the following can best describe the writer? aoptimistic and outspokenbstrong-willed and determined cgenerous and easy-goingdbrave and warm-hearted【参考答案】3639、bdcb 故事记叙型阅读理解(一)one tuesday evening in the beginning of the fall 1996 semester (学期) at shippensburg university, sirens(警报) sounded.these sirens were not in celebration; they were a cry to the university that something was wrong.a house, only one block away, was on fire.nine of the universitys students lived there.from the minute the word got out that help was needed, it seemed like everyone showed up.the victims (受灾者) of the fire were offered endless invitations for housing for the night.the very next day, everyone got_into_gear to do their part in helping them.flyers(handbills) wereposted with items that were immediately needed, just to get these students through this next couple of days.boxes for donations (捐赠品) and money jars were placed in every residence hall (学生宿舍)as a residence director, i went before the students in my hall to ask them to do what they could.i knew that college students dont have much, but i asked them to do their best: “every little bit will help.” i really didnt think they could do much.i was proved wrong.at the hall council meeting the night after the fire, my residents decided to have a wing competition, where each wing of the building would team up to see who could bring in the most donations.i announced that the wing who won would receive a free pizza party.thursday evening we announced over the pa system that we were beginning the wing competition.within minutes, the place exploded.the single large box that i had placed in the lobby (大厅) was overflowing.we quickly grabbed more boxes, and we watched in amazement as they, too, filled to the brim(边;沿)members of the resident assistant staff and i began to count the items.i was astonished by what i saw, and i was inspired by these kids.when we came to the final tally(得分), the winners turned to me and announced that they would like to donate their winnings as well.they wanted the victims of the fire to have their pizza party.tears welled up in my eyes.i had watched these students jump to action, work tirelessly and donate all that they could.and then, as if that were not enough, they handed over their reward.i was touched and so very proud of them.()1.the writer mainly wanted to_ by the story.atell us nine of the college students suffered from a firebsing praise of the college students helping the victims selflesslycdescribe how successful the wing competition was dexpress he was deeply moved by the college students action()2.the phrase “got into gear” in the second paragraph means _.astarted workingbtook measurescwas ready dwas eager()3.at first, the residence director thought _.ait was impossible to expect the college students to donate anythingbit was easy to collect a lot of donations from the college studentscthe college students would donate something, but not muchdthe college students would donate all they could()4.the wing competition was held _.aseveral days after the firebthe night after the fireca week after the firedtwo days after the fire()5.the phrase “in amazement” in paragraph 5 means _.asatisfiedly bexcitedlycsurprisedly dhappily【解析】本文是记叙文。全文叙述了在救灾捐助活动中,大学生的积极表现。1b主旨大意题。作者写此文章意在通过救灾捐助活动歌颂大学生忘我的助人为乐的精神,描述场面是手段,颂扬精神是目的。2a细节理解题。整段叙述救灾的紧急行动情况和大家的积极性,四个选项中只有a项的意思能和前后文吻合。3c细节理解题。作者起先的想法在第三段i knew that college students dont have much, but i asked them to do their best: “every little bit will help.”体现出来。4d星期二晚上发生火灾,星期四晚上搞募捐比赛,募捐比赛是在火灾后两天举行的。5c推理判断题。作者原以为大学生没什么东西可捐,对他们的捐献本没抱多大的期望。但捐献现场的气氛却是那样热烈,这大大出乎其意料,所以感到“惊讶”是很自然的。本段最后一句中的 “astonished” 对此题也可起到提示和印证的作用。【陕西省西安市长安一中2014第二次模拟】 阅读些列四篇短文,从每小题后所给的a、b、c、d四个选项中,选出你最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。what shapes a mans ability and skill was always a question to psychologists until a few decades ago when findings show that they for the most part come from practice - repetitive and endless practice. the psychologist k. anders ericsson of the university of florida and his team, based on a survey of a violin class in a college of music, have found that the students whose levels are rated as “a” have spent on average over 10,000 hours on violin-practice, those with level b a bit less than 8,000 hours, and those with average or lower levels no more than 5,000 hours.the result of the survey is widely preferred because it suggests that practice makes perfect, that is, the distinction between “excellent” and “good” lies more in hard work than in natural intelligence. malcolm gladwell points out in his latest book outliers: the story of success: “practice isnt the thing you do once youre good. its the thing you do that makes you good.” besides, he thinks iq plays little part in the formation and development of ability. “when one has an iq of 120,” writes he, “what is beyond it does not make an evidential difference in real life.” however, scientists experimental results are quite different from the psychologists. their findings show success in many areas depends

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论