免费预览已结束,剩余13页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
甘肃省武威六中2013-2014学年高一英语下学期第二次月考试卷(含解析)新人教版 考试范围:xxx;考试时间:100分钟;题号一二三四五六七八九总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第i卷(选择题)请点击修改第i卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)1the blind boy has gift for learning the sound in distance.aa; the ba; a ca; d; the【答案】a【解析】试题分析:句意:这个失明的男孩子有远距离学习声音的天赋。固定短语:have a gift for “有的天赋”;in the distance “在远处”,故答案选a。考点:考查冠词用法。2is it necessary to look up every new word when i come across it in reading?no. you _, because you are likely to guess the meaning from the context.acant bmustnt cdont have to dought not to【答案】c【解析】试题分析:句意:-当我在阅读中遇到每一个生词的时候有必要去查字典吗?-没必要,因为你有可能从上下文中猜出意思来。a不能;b禁止;c没必要;d不应该。根据句意可知说话人认为没必要这样做,故答案选c。考点:考查情态动词。3 she is upset today, and i want to do i can to cheer her up.a. whichever b. however c. whatever d. whenever【答案】c【解析】试题分析:句意:她今天有点沮丧,我想尽力去让她高兴起来。a无论哪个;b无论如何;c无论什么;d无论何时。此处是个宾语从句,从句中省略了动词do,而句中缺少宾语从句中的宾语,排除b、d选项;而whichever需要有选择范围,故答案选c。考点:考查宾语从句。4mrs. white found her husband _by letters and papers and_ very worried.a. surrounding ; looked b. surrounded ; lookedc. surrounding; looking d. surrounded ; looking【答案】d【解析】试题分析:句意:怀特夫人发现她的丈夫被信件和文件包围着,看上去非常焦虑。此处是非谓语做宾补,宾语her husband和动词surround之间存在被动关系,用过去分词;而和look之间存在主动关系,用现在分词,故答案选b。考点:考查非谓语动词。5though it is difficult, i _ him find a job, which made him very pleased.a. tried to help b. managed to help c. tried helping d. succeeded to help【答案】b【解析】试题分析:句意:尽管这很困难,可是我还是设法帮助他找到了一份工作,这使他非常高兴。try to do努力去做某事(不一定成功);manage to do 设法做成某事;try doing sth试着去做某事,succeed in doing sth 成功做成某事,根据后句内容可知我帮他找到了工作,故答案选b。考点:考查动词短语。6the government has promised to take _ to help the unemployed.a. measures b. means c. methods d. measurement【答案】a【解析】试题分析:句意:政府承诺要采取措施去帮助失业的人们。a措施;b方法;c方法;d测量,尺寸。固定短语:take measures to do sth 采取措施做某事,答案选a。考点:考查名词辨析。7 do you mind my taking the books away? _.a. certainly, please do. b. no, go ahead c. yes, not at all d. no, please dont【答案】b【解析】试题分析:句意:-你介意我把书带走吗?-不介意,拿走吧。a当然了,做吧;b不,做吧;c是的,一点也不;d不,请别做。答案选b,其他选项前后矛盾。考点:考查情景交际。8 the population of our village was _ that of theirs.a. as twice large as b. twice as large as c. twice as much as d. as twice much as【答案】b【解析】试题分析:句意:我们村子的人口是他们村子人口的两倍。倍数表达法:倍数+as +形容词或者副词原形+as,而人口的多少用large和small修饰,故答案选b。此外,倍数+比较级+than;倍数+the +名词+of 结构也是倍数的表达方法。考点:考查倍数表达法。9kate asked the girl to _ so that she could hear what her husband said on the phone.a. slow down b. come down c. settle down d. break down【答案】c【解析】试题分析:句意:凯特让这个女孩安静下来以便她能听清她丈夫在电话里说的内容。a慢下来;b下来;c定居下来,安静下来;d机器出故障,人身体垮掉。根据so that从句的内容可知选c。考点:考查短语辨析。10the news _ the spaceship succeeded in returning to the earth spread everywhere.athat bwhich cwhether dwhat【答案】a【解析】试题分析:句意:宇宙飞船成功返回地球的这个消息传到了各个地方。根据结构可知此处是news后面的同位语从句,从句意思完整,不缺少成分,填that,答案选a。考点:考查名词性从句。11_ the kids have left home , weve got a lot of extra space.a. even if b. now that c. in case d. as though【答案】b【解析】试题分析:句意:既然孩子们离开了家,我们就有了额外的空间。a即使;b既然;c万一;d仿佛。根据内容可知前后是因果关系,故答案选b。考点:考查状语从句。12some policemen were sent there to _ the villagers _ the trees.a. keep; cutting down b. prevent; cutting downc. prevent; to cut up d. stop; to cut up【答案】b【解析】试题分析:句意:一些警察被派到了那儿去阻止村民砍伐树木。keep sb doing sth 让某人一直做某事;prevent /stop sb (from)doing sth阻止某人做某事;keep sb from doing sth 阻止某人做某事,故答案选b。考点:考查动词短语。13 its uncertain _ the fashion show will be held next week.a. what b. why c. whether d. that【答案】c【解析】试题分析:句意:还不确定这个时装展下周是否举行。此处是主语从句,从句不缺少成分,排除a、b选项;that引导的从句表示肯定意思,而此处由uncertain判断是不确定,故答案选c。考点:考查主语从句。14in our class there are 73 students, _ half wear glasses.a. in whom b. of them c. in them d. of whom【答案】d【解析】试题分析:句意:在我们班上有73名同学,他们中有一半都戴眼镜。前后两个句子中间没有连词,而且是逗号隔开,判断是定语从句,排除c;而根据意思可知此处表示部分与整体间的关系,故答案选d。考点:考查定语从句。15i prefer _ the movies rather than _ home.a. go to; stay b. to go to; stay c. going to; staying d. to go to; staying【答案】b【解析】试题分析:句意:我喜欢去看电影而不愿意呆在家里。固定短语:prefer to do rather than do喜欢做而不做,故答案选b。考点:考查固定短语。评卷人得分二、完形填空(题型注释) have you ever heard of the saying, “if you want a friend, be !” what does it ? there are many different things that you can do to friends. you may find out what they are if you someone make friends.here is one new teacher made friends with the in her class on the first day of the school. when the bell , the teacher smiled at all the students. then she said, “good morning. how nice it is to have all of you my class this year! i want to each of you very much. im sure we will enjoy working together.”the teacher smiled, used a pleasant and acted a friendly way. she told the students her and wrote it on the blackboard. then she told them something she liked to and hoped to do with them during the year. the students knew that she liked many of the same things they liked. everyone felt that she what she said. each of them wanted to know her and be her friend. then she let the students tell something about . so they felt that the teacher knew them. could you make friends as the teacher ?how do you know and like your classmates? one is to find out more about them. during the you can talk to them. you may ask them their names and the names of the schools they went to last year. they want to know about you, too. you may tell them about your interests or your holiday experiences. it is often easy to be friends with people who have interests and play the same games. as you talk, the others may be thinking, “i like to do. it should be fun to be friends with you.” remember! just talking together in a friendly way is one good way to make friends.16a.one b. it c. that d. careful17a. show b. want c. have d. mean18a. meet b. make c. have d. get19a. look b. hearc. listend. watch20a. what b. why c. how d. when21a. teachersb. students c. workmates d. parents22a. sang b. got c. rangd. spoke23a. in b. on c. with d. about24a. teach b. knowc. learnd. like25a. sound b. sentencec. phrased. voice26a. on b. byc. in d. to27a. familyb. father c. work d. name28a. do b. eatc. get d. play29a. meant b. liked c. was d. forgot30a. much b. betterc. enough d. still31a. themselves b. their parents c. the teacherd. the school32a. was b. did c. got d. saw33a. way b. day c. teacher d. class34a. break b. classc. teachingd. day35a. no b. differentc. manyd. the same【答案】16a17d18b19d20c21b22c23a24b25d26c27d28a29a30b31a32b33a34a35d【解析】试题分析:朋友是人生中不可或缺的,那么如何和别人交朋友呢,在本文中作者通过介绍一位老师在新学期第一节课上的做法讲述了交友的技巧和方法。16.a 代词辨析。 a.one 一个;b. it 它; c. that 那个;d. careful仔细的。根据下文内容可知此处指“如果你想要一个朋友,自己就要当一个朋友”,也就是说: 如果你先把别人当做朋友看待, 人家就会自然地把你当做朋友。17.d 短语辨析。a. show展示;b. want 想要;c. have有;d. mean意思是。后句内容是对这句话的解释,故选d。18b短语辨析。a. meet见面;b. make成为,使; c. have有;d. get得到,买。固定短语:make friends“交朋友”。19d短语辨析。a. look 看;b. hear听见;c. listen听;d. watch注视,看。look和listen是不及物动词,后面不跟宾语,排除a、d选项。make sb do sth 使某人做某事,watch sb do sth 观看某人做某事,根据语境判断填d。20c词语辨析。. a. what什么;b. why为什么; c. how怎样;d. when何时。下文内容讲述的是老师是怎样和学生交朋友的,故答案选c。21b名词辨析。 a. teachers老师;b. students学生;c. workmates工友;d. parents家长。从teacher和school可知此处是介绍老师和学生第一次见面的场景,选b。22c短语辨析。a. sang 唱歌;b. got得到;c. rang打电话,(铃声)响;d. spoke说话。根据空前the bell 可知选c,句意“当铃声响起的时候”。23a介词短语辨析。 a. in 在里面;b. on 在上面;c. with和一起; d. about关于。根据语境和上文内容in her class on the first day of the school.可知选a。24b短语辨析。a. teach 教; b. know知道;c. learn学习;d. like喜欢。从上文可知老师面对新的同学们,所以是想了解他们,选b。25d. 名词辨析。 a. sound 声音; b. sentence句子;c. phrase短语;d. voice声音,嗓音。从语境判断此处描述老师的言谈举止,所以是用令人愉悦的声音,指人的嗓音用voice。26c介词短语辨析。 a. on 在上面;b. by靠,在旁边;c. in 在里面;d. to朝。固定短语:in a friendly way “以友好的方式”。27d名词辨析。 a. family家庭;b. father 父亲;c. work 工作;d. name名字。从情理可知老师进行自我介绍,而且根据空格后面内容可知老师告诉同学们自己的名字,选d。28a短语辨析。 a. do 做;b. eat吃;c. get得到;d. play玩。根据后面的and hoped to do可知老师向学生们介绍自己希望和学生们一起做的并且喜欢做的事情,选a。29a短语辨析。a. meant意味着;意思是;b. liked喜欢;c. was是;d. forgot忘记。mean what she said “是当真的,不是说着玩的”,此处指学生们认为老师的确是她自己说的那样子,不是说着玩的,选a。30b词语辨析。a. much 非常;b. better更好;c. enough 足够的;d. still仍然。从and be her friend.判断学生相信老师,希望成为她的朋友,也就是想更多的去了解她,选b。31a词语辨析。a. themselves 他们自己;b. their parents他们的父母;c. the teacher老师; d. the school学校。根据语境可知老师让学生们自我介绍,讲述他们自己的情况,选a。32b短语辨析。a. was是;b. did做;c. got得到;d. saw看到。从上文内容可知在此处作者是在询问读者们是否可以像这位老师一样去和别人交朋友,选b。33a名词辨析。a. way方式,方法;b. day 天;c. teacher 老师;d. class班级。根据前句中how和后面内容可知此处是指交朋友的方法,选a。34a名词辨析。a. break课间休息;b. class班级;c. teaching教书;d. day天。从上文可知本文是介绍学生们之间如何交朋友,所以他们的交流应该是在课间时候,选a.35d形容词辨析。 a. no 没有;b. different不同的; c. many许多;d. the same同样的。根据下文内容可知和有共同兴趣爱好的人们交朋友要容易,选d。考点:考查故事类短文阅读。评卷人得分三、阅读理解(题型注释)cold weather can be hard on pets, just like it can be hard on people. sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter (住所) as they are. some owners will leave their animals outside for a long period of time, thinking that all animals are used to living outdoors. this can put their pets in danger of serious illness. there are things you can do to keep your animal warm and safe.keep your pets inside as much as you can when the weather is bad. if you have to take them out, stay outside with them. when youre cold enough to go inside, they probably are too. if you must leave them outside for a long time, make sure they have a warm, solid shelter against the wind, thick bedding, and plenty of non-frozen water.if they are left alone outside, dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter. they can dig into snow banks or hide somewhere. watch them closely when they are left outdoors, and provide them with shelter of good quality. keep an eye on your pets water. sometimes owners dont realize that a water bowl has frozen and their pet cant get anything to drink. animals that dont have clean and unfrozen water may drink dirty water outside, which may contain something unhealthy for them.36 what do we learn about pets from paragraph 1?a. thy are often forgotten by their owners b. they like to stay in warm places.c. they build their own shelter. d. they are used to living outdoors. 37. why are pet owners asked to stay with their pets when they are out in cold weather?a. to keep them company b. to keep them from eating bad food.c. to know when to bring them inside d. to help them find shelters.38 if pets are left on their own outdoors in cold weather, they may _.a. run short of clean water b. dig deep holes for func. dirty the snow nearby d. get lost in the wild39what is the purpose of this text?a. to give practical advice. b. to solve a problem.c. to tell an interesting story. d. to present a research result.【答案】36b37c38a39a【解析】试题分析:本文是一篇说明文,介绍了人们应该如何去照顾宠物。宠物和人一样需要温暖的环境,干净的饮用水,如果被弃于寒冷的户外或者是饮用了不干净的水都会对宠物的健康造成影响。36b 主旨大意题。根据第一段主题句cold weather can be hard on pets,可知寒冷会对动物造成伤害,然后作者在段中具体分析人们对宠物的错误做法,引出如何让动物安全温暖的话题,故答案选b。37c细节理解题。根据第二段中 when youre cold enough to go inside, they probably are too.可知作者建议人们和宠物一起在户外的原因是可以感知什么时候应该把宠物带回室内,选c。38a 细节理解题。根据文章末段内容keep an eye on your pets water可知如果让宠物独自呆在户外会缺少干净的饮用水,选a。39a推理判断题。文章开头段的末句there are things you can do to keep your animal warm and safe.引出如何照顾宠物这一话题,然后在下文中分段进行介绍,由此可知文章中心内容是给养宠物的人们一些建议,故a选项正确。考点:考查社会生活类短文阅读。once there was a poor farmer and his farm belonged to(属于) a rich man. one day he brought a basket of apples to the rich mans house. on the doorsteps, he met two monkeys dressed like children. they jumped onto the basket to eat the apples and threw some on the ground. the farmer politely took off his hat and asked the monkeys to get off. they obeyed(服从) and the farmer went into the house. he asked to see the rich man. a servant took him to the room where the rich man was sitting.i have brought you the basket of apples you asked for, he said.but why have you brought a half-empty basket? the rich man asked.i met your children outside, and they stole(偷) some of the apples.40 why did the farmer bring apples to the rich man? becausea. he was poor b. he liked the rich manc. the rich mans children liked apples d. his farm belonged to the rich man41 what did the monkeys do when the farmer was on the doorsteps?a. they jumped and jumped. b. they played.c. they ran away. d. they ate some of the apples.42. the monkeys left the basket becausea. they had thrown apples on the groundb. the farmer had politely asked them to get offc. they were afraid of the hatd. the farmer was angry with them43. how did the rich man feel when he saw the basket? he felta. pleased b. moved(感动) c. excited d. unhappy【答案】40d41d42b43d【解析】试题分析:从前农民租用了一个有钱人的农场,一天当他给有钱人送苹果的时候,却在门口被穿着衣服的有钱人家的猴子给拦住,把苹果连吃带仍的糟蹋了。当有钱人问他苹果在哪里的时候,农民有礼貌地说被有钱人家的“孩子”吃掉了。40d 细节理解题。根据首句once there was a poor farmer and his farm belonged to(属于) a rich man.和农民说的话i have brought you the basket of apples you asked for,可知答案选d。41d 细节理解题。根据首段中they jumped onto the basket to eat the apples and threw some on the ground.可知猴子吃了一些苹果,选d。42b细节理解题。从文章中 the farmer politely took off his hat and asked the monkeys to get off. they obeyed(服从)可知农民对猴子很有礼貌,于是猴子听话地离开了篮子,选b。43d推理判断题。根据有钱人的话but why have you brought a half-empty basket? 可知当他见到农民拿着空篮子来的时候会不高兴,选d。考点:考查故事类短文阅读。do you love holidays but hate the increase weight that follows? you are not alone.holidays are happy days with pleasure and delicious foods. many people, however, are worried about the weight that comes along with these delicious foods.with proper planning, though, it is possible to control your weight. the idea is to enjoy the holidays but not to eat too much. you dont have to turn away from the foods that you enjoy. the following suggestions may be of some help to you.do not miss meals. before yon leave home for a feast(宴会),have a small, low-fat snack(小吃). this may help to keep you from getting too excited before delicious foods. begin with clear soup and fruit or vegetables. a large glass of water before you eat may help you feel full. use a small plate; a large plate will encourage you to have more than enough.better not have high-fat foods. dishes that look oily or creamy have much fat in them.choose lean meat(瘦肉 ).fill your plate with salad and green vegetables.if you have a sweet tooth, try mints (薄荷) and fruits. they dont have fat content as cream and chocolate.dont let exercise take a break during the holidays. a 20-minute walk after a meal can help burn off excess(过多的) calories.44holidays are happy days with pleasure but they may _a. bring weight problems b. bring you much trouble in your lifec. make you worried about your foods d. make you hate delicious foods45 in order to really enjoy your holidays without putting on weight, youd better_a. drink much water and have vegetables only b. not eat the food in high fatc. not accept invitations to feasts d. turn away from delicious foods46according to the passage, _ is a necessary part to stop you from putting on weight.a. physical exercise b. water c. calories of energy d. vegetables47many people cant help putting on weight after the holidays because they _ .a. enjoy delicious food b. go to too many feastsc. cant control themselves d. cant help turning away from the foods【答案】44a45b46a47c【解析】试题分析:假期是放松的令人愉快的,但是同时又是令人烦恼的。因为在假期中人们往往会体重增加,那么如何做到既享受了假期而又不会长胖呢?在本文中作者介绍了几种有效的方法。44a 细节理解题。根据第一段内容do you love holidays but hate the increase weight that follows? you are not alone.可知在假期中人们会体重增加,选a。45b细节理解题。根据倒数第四段 better not have high-fat foods.可知选b。46a 细节理解题。从文章末段dont let exercise take a break during the holidays.可以判断选a。47c推理判断题。根据文章内容可知假期中人们体重增加的原因是由于人们往往管不住自己的嘴和腿,也就是做不到节食和锻炼,选c。考点:考查社会生活类短文阅读。many chinese students who have learnt english for more than ten years are still unable to speak english very well when they meet a foreigner.they seem to have mastered the basic language structure(结构), but a conversation in english will make them feel uneasy. they are afraid that other people might find out their mistakes.its uncommon that many students who are bad speakers of english can write english perfectly. this proves that they are unable to organize their idea in english. the center of the problem is that they lack practice and confidence (自信).why should you be afraid? do you fear those foreigners with whom you are speaking? dont be shy, they will not laugh at you just for a little mistake you make. the best way to get rid of trouble is to learn to speak by speaking more. i am sure that constant practice will help you succeed.48 whats the best topic for the passage?a. how to speak to foreigners b. how to study english wellc. how to organize the idea in english d. practise speaking english all the time49many chinese students can write english very well, but they cannot speak english fluently becaus
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年成都文理学院单招职业倾向性考试必刷测试卷及答案1套
- 2025广东阳江阳西县融媒体中心(阳西县广播电视台)就业见习岗位2人参考题库及一套完整答案详解
- 2025年湖南常德市招聘大学生乡村医生10人参考题库及答案详解(有一套)
- 2026年皖北卫生职业学院单招职业技能测试题库汇编
- 2025年河南省事业单位联考真题试卷 公共基础知识附答案详解(黄金题型)
- 2026年九江职业大学单招职业适应性测试必刷测试卷带答案
- 民航行业知识题库及答案
- 2026年四川科技职业学院单招职业适应性考试必刷测试卷带答案
- 电芯研发招聘真题及答案
- 2025广西柳州市救助管理站招聘1人参考题库及1套参考答案详解
- 企业研究开发的组织管理制度
- QFD知识培训课件
- 山东物理创新题库及答案
- 送风施工方案
- 学堂在线 西方思想经典与现代社会 章节测试答案
- 集团电力建设业务安全生产“十四五”总结暨“十五五”规划报告范文
- 小学生安全教育培训课件
- 争当宪法小卫士课件
- 7.1《集体生活成就我》课件 2025-2026道德与法治七年级上册 统编版
- 高尔夫6电子说明书
- 集团自媒体管理办法
评论
0/150
提交评论