




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
重庆潼南2015高考英语阅读、书面表达一轮练习(1) 及答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给出的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 how does a doctor recognize the point in time when he is finally a “surgeon(外科医生)”? as my year as chief resident (住院医生) drew to a 1_, i asked myself this 2_ many times. the answer, i concluded, was 3_. when you can say to yourself, “there is no patient i cannot treat 4_, treat just as well as or better than any other surgeon” then, you are indeed a surgeon. i was nearing that 5_. take, for example, the emergency situations that we had to face almost every 6_. for the first few months of the year, i had 7_ the ringing of the telephone. i knew it meant another critical 8_ to be made. often, after i had told my assistants what to do in a particular 9_, id have trouble getting back to sleep. id 10_ all the facts of the case and, often, wonder if i hadnt made a poor decision. more than once at two or three oclock in the morning, after lying 11_for an hour, id get out of bed, dress and drive to the 12_ to see the patient myself. it was the only way to 13_ myself.now, in the last month of my residency, 14_ was no longer a problem. sometimes i still couldnt be 15_ that my decision had been the right one, but i had learned to accept this as a constant problem for a surgeon. 1. a. close b. beginningc. hospitald. bed2. a. problem b. questionc. doubtd. disbelief3. a. uncertainty b. beliefc. self-confidence d. comfort4. a. friendly b. excitedlyc. badlyd. competently5. a. point b. placec. degreed. height6. a. week b. nightc. yeard. period7. a. received b. fearedc. calledd. refused8. a. plan b. proposal c. decisiond. mistake9. a. position b. eventc. situationd. environment10. a. skip b. search c. reuse d. review11. a. alive b. alonec. asleepd. awake12. a. home b. chemistsc. hospitald. department13. a. find b. seekc. relaxd. obtain14. a. treating b. sleepingc. operatingd. curing 15. a. certain b. doubtfulc. frightenedd. amused1.【答案】a【解析】考查名词及语境的理解。a.结束;b.开始; c.医院;d.床。 在我任住院主任医师的那一年快要结束的时候,故选a。2. 【答案】b【解析】考查名词及语境的理解。a.难题;b.问题;c.怀疑;d.怀疑。根据下文the answer, i concluded可知,我曾多次问自己这个问题,故选b。3. 【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a.不确定性;b.信仰;c.自信;d.安慰。我最后认定,问题的答案在于“自信”二字,故选c。4. 【答案】d【解析】考查副词及语境的理解。a.友善地;b.兴奋地;c.严重地,恶劣地;d.胜任地。根据下文treat just as well as or better than any other surgeon可知,任何外科病人我都能胜任进行治疗,故选d。5. 【答案】a【解析】考查名词及语境的理解。a.时刻;b.地方;c.程度;d.高度。根据文章第一句话how does a doctor recognize the point in time when he is finally a “surgeon(外科医生)”?可知,我正接近那个时刻,故选a。6. 【答案】b【解析】考查名词及语境的理解。a.周;b.晚上;c.年;d.时期。根据常识咱们知道急诊几乎是每天都有的。就以我们几乎每晚都会碰到的急诊情况为例吧,故选c。7. 【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。a.收到;b.害怕;c.呼叫;d.拒绝。根据下文“often, after i had told my assistants what to do in a particular 9_, id have trouble getting back to sleep.”可知他害怕电话响。故选b。8. 【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a.计划;b.提议,建议;c.决定,决议;d.错误。由下文“often, wonder if i hadnt made a poor decision.”可知选c。9. 【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a.位置,职位;b.时间;c.情况,形势;d.环境。由“the emergency situations that we had to face”可知选c。10.【答案】d【解析】考查动词及语境的理解。a.跳跃,遗漏;b.搜索,搜寻;c.再使用;d.回顾,复习。由“wonder if i hadnt made a poor decision.”可知我会重温病人的整个病情,故选d。11.【答案】d【解析】考查副词及语境的理解。a.活着的,有生气的;b.独自地,单独的;c.熟睡地;d.醒着的。由“wonder if i hadnt made a poor decision.”可知我睡不着,故选d。12.【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a.家;b.药店;c.医院;d.部门,科,局。由“to see the patient”可知他得去医院。13.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。a.发现,认为,感到;b.寻找,搜索;c.使放松,休息;d.获得。由上文他因为怀疑自己是否做出了不妥的决定而睡不着,可知他去看了病人之后才能使自己放松下来休息。14.【答案】b【解析】考查动名词及语境的理解。a.处理,对待;b.睡觉;c.操作,动手术;d. 治疗,消除。因为上一段一直在说他无法入睡,所以这里是睡眠不再是问题,故选b。15.【答案】a【解析】考查形容词及语境的理解。a.必然的,确定;b.可疑的;c.害怕的,受惊的;d.愉快的,调皮的。由“but i had learned to accept this as a constant problem for a surgeon.”可知虽然有时还无法确定自己所作决定是否正确。故选a。阅读理解。 “in only six days i lost seven pounds of weight.”“two full inches in the first three days!”these are the kinds of statements used in magazine, newspaper, radio and television ads, promising new shapes and new looks to those who buy the medicine or the device. the promoters of such products say they can shape the legs, slim the face, smooth wrinkles, or in some other way add to beauty or desirability. often such products are nothing more than money-making things for their promoters. the results they produce are questionable, and some are dangerous to health. to understand how these products can be legally promoted to the public, it is necessary to understand something of the laws covering their regulation. if the product is a drug, fda(food and drug administration)can require proof (证明) under the food, drug, and cosmetic act that it is safe and effective before it is put on the market. but if the product is a device, fda has no authority to require premarketing proof of safety or effectiveness. if a product already on the market is a danger to health, fda can request the producer or distributor to remove it from the market voluntarily, or it can take legal action, including seizure (查封) of the product. one notable case a few years ago involved an electrical device called the relaxacisor, which had been sold for reducing the waistline. the relaxacisor produced electrical shocks to the body through contact pads. fda took legal action against the distributor to stop the sale of the devices on the grounds that it was dangerous to health and life. obviously, most of the devices on the market have never been the subject of court proceedings (法律诉讼), and new devices appear continually. before buying, it is up to the consumer to judge the safety or effectiveness of such items. 1. it can be inferred that the ads mentioned in the text are.a. objective b. costlyc. unreliabled. illegal2. which of the following is true according to the text? a. the court is in charge of removing dangerous products.b. new products are more likely to be questionable.c. the production of a device must be approved by fda.d. the promoters usually just care about profits.3. fda can ask for the proof of safety and effectiveness of a product.a. if it is a drugb. if it is a devicec. if its consumers make complaintsd. if its distributors challenge fdas authority4. the relaxacisor is mentioned as.a. a product which was designed to produce electricityb. a product whose distributor was involved in a legal casec. a successful advertisement of a beauty productd. an example of a quality beauty product5. the author intends to.a. make consumers aware of the promoters false promisesb. show the weakness of the law on product safetyc. give advice on how to keep young and beautifuld. introduce the organization of fda【参考答案】62.1-5 cdaba 阅读理解【2014南昌市高三第三次模拟测试】millions of people are using cell phones today.in many places it is actually considered unusual not to use one.in many countries,cell phones are very popular with young people.they find that the phones are more than a means of communicationhaving a mobile phone shows that they are cool and connected.the explosions around the world in mobile phone use make some health professional worried.some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones.in england,there has been a serious debate about this issue.mobile phone companies are worried about the negative publicity of such ideas.they say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.on the other hand,why do some medical studies show changes in the brain cells of some people who use mobile phones?signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment.in one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.he couldnt remember even simple tasks.he would often forget the name of his own son.this man used to talk on his mobile phone for about six hours a day,every day of his working week,for a couple of years.his family doctor blamed his mobile phone use,but his employers doctor didnt agree.what is it that makes mobile phones potentially harmful?the answer is radiation.hightech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones.mobile phone companies agree that there is some radiation.but they say the amount is too small to worry about.as the discussion about their safety continues,it appears that its best to use mobile phones less often.use your regular phone if you want to talk for a long time.use your mobile phone only when you really need it.mobile phones can be very useful and convenient,especially in emergencies.in the future,mobile phones may have a warning label that says they are bad for your health.so for now,its wise not to use your mobile phone too often.1people buy cell phones for the following reasons except that_.atheyre popularbtheyre convenientctheyre useful dtheyre cheap2the word “detected” in paragraph 3 could be best replaced by_.adiscovered bremoved ccured dcaused3the salesman retired young because_.ahe disliked using mobile phonesbhe couldnt remember simple tasksche was tired of talking on his mobile phonedhis employers doctor persuaded him to4on the safety issue of mobile phones,the manufacturing companies_.adeny the existence of mobile phone radiationbdevelop new technology to reduce mobile phone radiationchold that the amount of radiation is too small to worry aboutdtry to prove that mobile phones are not harmful to health5the writers purpose of writing this article is to advise people_.ato buy mobile phones bto use mobile phones less oftencto update regular phones dto stop using mobile phones语篇解读本文是一篇议论文。手机给我们的生活带来了很多便利。但是手机辐射却威胁着我们的身体健康。1解析:细节理解题。根据文章第一段第三句中的“cell phones are very popular with young people”可知,a项表述正确;根据最后一段倒数第三句中的“be very useful and convenient”可知,b、c两项表述正确;d项文中未提及。答案:d2解析:词义猜测题。根据语境可知,画线词所在句子的句意为:通过现代扫描仪器扫描,可以探测一些大脑和头部组织发生变化的信号。答案:a3解析:细节理解题。根据文章第三段第三、四句“in one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.he couldnt remember even simple tasks.”可知,答案b符合文意。答案:b4解析:细节理解题。根据文章第四段最后一句“mobile phone companies agree that there is some radiation,but they say the amount is too small to worry about.”可知,答案c符合文意。答案:c5解析:写作意图题。根据文章最后一段第一句“as the discussion about their safety continues,it appears that its best to use mobile phones less often.”可知,作者建议人们尽量少用手机。答案:b。(2014新课标ii)一家英语报社向中学生征文,主题是“十年后的我”、请根据下列要求和你的想象完成短文、1、 家庭2、 工作3、 业余生活注意:1、次数100左右;2、可以适当增加细节,以使行文连贯;3. 开头语已为你写好 i often imagine what my life will be like in the future._【考点】考察半开放性作文【写作指导】本文的话题是“十年后的我”,要求考生从家庭、工作和业余生
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届湖南长沙市广益实验中学数学七年级第一学期期末复习检测模拟试题含解析
- 山东省威海乳山市2026届数学八年级第一学期期末教学质量检测模拟试题含解析
- 2026届北京市人民大附属中学数学七上期末考试模拟试题含解析
- 2026届益阳市重点中学数学七年级第一学期期末质量检测模拟试题含解析
- 农链引领未来:农产品溯源系统建设的新趋势与市场分析
- 高效环保产业助推下新型生物工程领域的发展策略探讨
- 2025企业管理资料范本销售岗劳动合同范本
- 2025中外合作经营企业劳动合同范本
- 中国银行汕尾市陆河县2025秋招笔试管理营销专练及答案
- 邮储银行内江市东兴区2025秋招笔试英语阅读选词题专练30题及答案
- 中医治未病健康宣教
- Ice-O-Matic CIM登峰系列制冰机培训手册
- 《穴位埋线疗法》课件
- 【大型集装箱船舶港口断缆事故预防应急处理及案例探析7500字(论文)】
- 发展汉语-初级读写-第一课-你好
- 律师事务所人事管理制度
- 高中英语完形填空高频词汇300个
- 2023-2025年世纪公园综合养护项目招标文件
- 脑梗塞并出血护理查房
- 男朋友男德守则100条
- 医院感染科室院感管理委员会会议记录
评论
0/150
提交评论