




已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Module 3 Music提高练习本课时编写:四川绵阳普明中学刘宗华第一部分阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWe turn on the radio and a program comes to us from a broadcasting station miles and miles away. We know that words and music themselves havent traveled all that distance through space, but something certainly is bringing the program from the station. What is this silent carrier?The answer is radio waves. We can see radio waves or feel them or even hear them. In fact, nobody knows exactly what they are. But we do know that they are made by electricity, and we have learned how to use them.At the broadcasting station people talk or sing, instruments play, doors slam(砰然声), and all of these make sound waves. The sound waves reach the microphone(麦克风), and here they are changed into electricity. Then from a tall tower called the broadcasting aerial(天线), electricity sends radio waves. The waves travel in every direction,and some of them reach our radio aerial. Now a wonderful thing happens. The radio waves start an electric current(电流)in our aerial like the one that was first made in the broadcasting station. Finally, the loudspeaker in your set changes electricity into sound, and we hear the program.1. What happens when we turn on the radio?A. A picture appears.B. Words and music travel to you.C. You can hear a program.D. A program can be seen.2. The silent carrier that brings the program to us is _.A. aerial B. radio wavesC. sound waves D. electric current3. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Radio waves can be felt or heard.B. Radio waves travel in all directions.C. Radio waves are made by electricity.D. All of the above.4. Which do you think is the best title for this passage?A. Radio WavesB. Sound WavesC. How Does Radio WorkD. Broadcasting StationBAlthough Beethoven could sit down and make up music easily, his really great compositions did not come easily at all. They cost him a great deal of hard work. We know now he often rewrote and corrected his work because his notebooks are still kept in museums and libraries. He always found it hard to satisfy himself.When he was 28,the worst difficulty of all came to him. He began to notice a strange humming in his ears. At first he paid little attention,but it grew worse,and at last he consulted doctors. They gave him the worst news any musician can hear:he was gradually going deaf. Beethoven was in despair;he was sure that he was going to die.He went away to the country,to a place called Heiligenstadt,and from there he wrote a long farewell letter to his brothers. In this letter he told them how depressed and lonely his deafness had made him.“It was impossible for me to ask men to speak louder or shout,for I am deaf,” he wrote.“How could I possibly admit an infirmity in the one sense (hearing) which should have been more perfect in me than in others.? I must live like an exile.” He longed to die,and said to death,“Come when you will,I shall meet you bravely.”In fact, Beethoven did something braver than dying. He gathered his courage and went on writing music. He wrote his best music, the music we remember him for, after he became deaf. The music he wrote was very different from any that had been composed before. Instead of the elegant and stately music that earlier musicians had written for their wealthy listeners, Beethoven wrote stormy, exciting, revolutionary music, which reminds us of his troubled and courageous life. 5. In the first paragraph we are told that Beethoven found that writing great music _.A. was easy B. was difficultC. was straightforward D. easily satisfied him6. Beethoven knew that he was going deaf _.A. when he could not hear himself talkingB. when he heard a humming noiseC. when the humming noise grew louderD. when the doctor told him7. After he wrote a long farewell letter to his brothers, Beethoven _.A. courageously continued to write musicB. died bravelyC. wrote more faintlyD. regained his hearing8. Which of these words best describes Beethovens music when his hearing began to fail?A. Stately. B. Forceful.C. Elegant. D. Loud.CWhen you feel tired,how do you relax?Drink coffee,take a bath,do some exercise,or play some music or dance?For dance music fans and nightclub lovers, the world famous English DJ (disco jockey) Sasha will bring them the worlds finest dance music. He is coming to Guangzhou, Beijing and Shanghai on November 1820 as part of his world tour in support of his new CD.One of the main roles of music has always been going with dancing. However, todays dance music is very different from that of the past. The history of dance music goes back to the 16th century. In the Renaissance(文艺复兴) and Baroque(巴洛克) periods in Europe,rich people were expected to be able to dance at social events. Each type of dance gave rise to its own form of music.During the 18th and 19th centuries the most popular dances were the waltz (华尔兹舞) and the polka (波尔卡舞)In this period,dances were often written for the concert hall. For example,symphonies (交响乐) would have a waltz movement,and piano pieces were sometimes in waltz or polka.In the 1970s,dance music moved into new places called Discos. The music was faster,had more bass and started to become more electronic. Disco music began to develop in the US and around Europe. By the 1980s the music became much faster and even more electronic.In the 1990s clubs took over discos. DJs mixed other peoples music. Club dance rhythms (韵律) became a major part of popular music. Club dance music has different forms, including drum and bass (低音乐器),hiphop,R & BIt makes use of technology and DJs to play a bigger part in spreading the music.9. Which of the following does not show the difference between todays dance music and that of the past?A. Greater variety of forms.B. More technology is made use of.C. The music is faster.D. Todays music is more professional.10. From the third paragraph, we can see that _.A. dancing cannot be separated from musicB. in the 16th century,people still did not have much social lifeC. peoples social needs resulted in the birth of different types of dance musicD. the time can tell the difference between todays dance music and that of the past11. Which of the following is NOT true about dance music?A. Dance music dates back to the 16th century.B. Types of dance decide the changes in dance music.C. Dance music has gone through different stages.D. In different periods,dance music is written for different places.12. According to the passage, a DJs job is mainly to _.A. choose and play music using technologyB. create music for the clubC. put different music forms togetherD. develop disco musicDFarming onlineA revolution in attitude toward farming is taking place among teenagers. The new deal is, “Youre OUT if youre not a farmer!”Only, its not real farming that is causing such enthusiasm,but virtual(虚拟的) farming in online games.An Ting, who goes by the name of “LeBron” in cyber space, was an active online farmer during summer holidays. Each day, the first thing the 17yearold did after turning on his computer was grow crops and steal vegetables.He was playing QQs “Happy Farm”. In the game, he did all the planting, watering, fertilizing(施肥), spraying(杀虫), harvesting and selling of his virtual vegetables, fruits and flowers. The moments LeBron most enjoyed were when he got to steal produce from his friends farms. His hard work raised his online level and so helped him get progressively(逐渐地) larger farms.“Climbing to higher levels playing Happy Farm gave me a taste of success, ”said LeBron. He added,“It helped me kill time during the holidays.”Now that he is back in school,he rarely has access to the Internet. Is his farm deserted(荒芜的) now that he has logged off(下线) from the game?“No. My father takes care of my farm when he is free,” said the young “farmer”, who proudly said that he had taught his parents how to play “Happy Farm”.When she heard that everyone around her was talking about the social networking site “Kaixin 001” about a year ago, 15yearold Tang Shujun joined up to find out what all the fuss(激动) was about. The biggest attraction of the site turned out to be a farming game which covered stealing vegetables. She quickly became hooked(入迷的).“The game allows me to interact(交流) with my friends,” said the Shanghai teenager. “When I steal vegetables,I can check their status updates and find out their current moods and moves.”Tang says that she no longer plays the game with the same fervor(热情) as she did at the beginning. However,some of her friends are continuing to work hard on their farms,even in the new school semester. They log on via(通过) their cellphones or try to make up for their losses at weekends.“Games are just games. When school starts again,I need to focus on my academic work,”she said.13. Whats the authors purpose of writing this passage?A. To encourage the public to farm on the Internet.B. To teach teenagers how to farm on the Internet.C. To warn us against being hooked in farming online.D. To introduce the popularity of farming online among teenagers.14. From the second paragraph, we know that “LeBron” is _.A. the name of a websiteB. the online name of a farmerC. the name of a countryD. the name of a foreign farmer15. What did An Ting do with his farm when he was back to school?A. He deserted his farm.B. He sold his farm.C. He still played his farm.D. He asked his parents to look after his farm.第二节根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There is one thing that everyone wants more than anything else. _16_They think that when they have enough money to buy such things as houses, farms and cars, they will have the one thing that everyone wants.Other people believe that if they know enough they will find this thing. _17_Still others think that if they have power, they will find this thing. Some people keep telling themselves “When I am a boss, I will no longer have to search for this thing.”What is it that everyone wants more than anything else? What is it that all of us keep working and striving for (奋斗) each day? _18_Happiness is a strange thing. _19_What will make one man happy and may not make another man happy. Some men say that happiness comes from helping others;other men say that happiness comes from making life more pleasant for everyone. What do you mean when you say “That makes me happy?”_20_ Perhaps you will learn something that will bring you peace of mind, comfort, money or it may be what you search forhappiness.A. Happiness means the same to everyone.B. Read what different people have said about happiness.C. They study all their life in search of it.D. When one man feels happy, another man will feel sad.E. Some people try to get it by making money.F. It does not mean the same to all men.G. It is happiness.第二部分英语知识运用 第一节完形填空 阅读下列短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。It is certainly true that all parents in the world love their children. However parents show their love in different ways as their views of life are _21_ .Generally speaking, parents can be divided into three typesthe monarch (帝王) type, the servant type, and the friend type.It is _22_ for the monarch-type parents to get angry. And they are ready to order others and glad to be the center of everything. They insist that their children should _23_ them without question. They give little _24_ to others, of course, including their children. The _25_ they most often say to their children are, “You _26_ do this.”Different from the monarch-type parents, the servanttype parents _27_ around their children all the time, busy serving them. They are _28_, gentle and easygoing. They never _29_ any of their childrens requirements. They are happy so long as their children are glad. With the _30_ that love means sacrifice (牺牲), they are ready to _31_ anything of their own for their childrens benefits. They _32_ ask, “What else can we do for you?”The friendtype parents respect and _33_ their children as friends. They discuss the latest news with their children, _34_ their childrens interests, and listen to their childrens expressions of emotion, whether it is anger, fear, joy or sadness. They discuss _35_ with their children rather than _36_ ready solutions. They often say, “Lets put our heads together and see what we can do.”Most children _37_ the third type of parents. And a free and friendly _38_ atmosphere is suitable to the development of children both in body and in mind. The monarchtype parents and the servanttype parents should change their ways of _39_ their love if they want their children to grow up _40_ and happily.21. A. specialB. strangeC. differentD. usual22. A. unusualB. easyC. badD. difficult23. A. obeyB. likeC. helpD. praise24. A. loveB. supportC. respectD. encouragement25. A. lessonsB. messagesC. sentencesD. words26. A. canB. shouldC. mayD. need27. A. travelB. liveC. danceD. move28. A. kindB. rudeC. foolishD. excellent29. A. acceptB. allowC. refuseD. meet30. A. ideaB. wishC. agreementD. decision31. A. sell outB. give upC. use upD. bring up32. A. neverB. seldomC. sometimesD. always33. A. teachB. raiseC. punishD. treat34. A. shareB. correctC. stopD. bear35. A. plansB. dangersC. problemsD. hopes36. A. findB. inventC. searchD. provide37. A. welcomeB. thankC. haveD. require38. A. restB. familyC. classD. work39. A. showingB. developingC. wastingD. valuing40. A. successfullyB. quietlyC. healthilyD. safely第二节阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Finishing their shopping at the mall, a couple discovered that their new car _41_ (steal). They filed a report _42_ the police station and a detective drove them _43_ to the parking lot to look for evidence.To their _44_ (amaze), the car had been returned _45_ there was a note in it that said:“ I apologize for taking your car. My wife was having a baby and I had to rush her to the _46_. Please forget the inconvenience. There are two tickets _47_ tonights Mania Twain concert.”Their faith in humanity restored. The couple attended _48_ concert. But when they returned home, they immediately found _49_ their house had been ransacked (洗劫). On the bathroom mirror was _50_ note: “ I have to put my kid through college somehow, dont I?”第三部分写作 第一节短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。On a snowy winter night, a bus with 45 passenger had an accident because of the wet road. And all of them were trapping in the bus and what was worse, the bus ran out of gas and it is very cold in it. They could do nothing but to wait for help. A man who lived nearby saw what happened. He and some villagers managed to open the door and helped all of them out of a bus. He took them to his home but offered food and water and even some warm clothes to the children. They spent two days in their home and finally helps came. All of them were thankful with his help.第二节书面表达 如今许多孩子都喜欢边听音乐边学习,家长对此并不赞同。口语课上老师让同学们就此展开讨论,并发表自己的看法。请根据以下提示写一份发言稿。1. 边学习边听音乐,容易分心;2. 一些快节奏的歌,特别是摇滚乐,令人兴奋,对学习不利;3. 不赞同边学习边听音乐这种做法。注意:1. 词数:100左右,开头已给出,不计入总字数; 2. 可适当增加细节以使行文连贯。参考词汇: 节奏rhythm 分心distract(v.) / distraction(n.)Nowadays, many students like listening to music while they are studying, _ 答案与解析第一部分第一节1. C【解析】根据第一段第一句的信息可知,选项C是正确答案。2. B【解析】根据第二段中的句子“The answer is radio waves.”可知,选项B是正确答案。3. D【解析】第二段与第三段分别谈到了radio waves的特点,选项A、B、C均与文中信息一致。所以,选项D是最佳答案。4. C【解析】短文讲述了radio waves的原理。所以,选项C是最佳答案。5. B【解析】根据第一段中的句子“They cost him a great deal of hard work.”可知,选项B是正确答案。6. D【解析】由第二段最后两句可知一开始他觉得耳朵嗡嗡作响,并没注意,以后慢慢严重,他不知道怎么回事,最后找医生检查后医生告诉他的。所以,选项D是正确答案。7. A【解析】从第三和第四段可以看得出,贝多芬虽然曾一时为他的耳聋感到悲伤,不能接受这个现实,但他最终还是勇敢地面对现实,并写下了很多令人振奋的乐章。所以,选项A是正确答案。8. B【解析】由第四段第五句可知在贝多芬的早期,他谱写的乐曲是stately,elegant,耳朵开始变聋之后,他的乐曲变得stormy,revolutionary,反映了他不屈于命运,敢于面对命运的勇气。所以,选项B是正确答案。9. D【解析】选项A、B、C与文中的信息一致。所以,选项D是正确答案。10. C【解析】由第三段最后两句可知,人们的社会需求导致了不同类型的舞蹈音乐的诞生。所以,选项C是正确答案。11. B【解析】根据第三段中的句子“Each type of dance gave rise to its own form of music.”可知,选项B是正确答案。12. A【解析】由文章最后一段的第二句和最后一句可知,选项A是正确答案。13. D【解析】短文绍了青少年在假期玩网上 “开心农场”给他们带来的快乐。所以,选项D是正确答案。14. B【解析】根据该词所在的句子表达的意思可知,这个词是一个cyber space网站用户的网名。所以,选项B是正确答案。15. D【解析】根据句子“No. My father takes care of my farm when he is free”可知,选项D是正确答案。第二节1620 ECGFB第二部分第一节21. C【解析】由下文父母可分为三种类型(帝王型、奴仆型、朋友型)可知,不同生活观念的父母对孩子表达爱的方式不同。所以,选项C是正确答案。22. B【解析】根据短文对帝王型父母的表现的描述可知,他们应该是易怒的。所以,选项B是正确答案。23. A【解析】帝王型父母是“独裁”的,总是命令别人,要求别人无条件地服从他们。所以,选项A是正确答案。24. C【解析】由上文帝王型父母要求孩子无条件服从他们可知,他们习惯于独裁专制,对别人缺少尊重。所以,选项C是
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 浙教版科学八年级下册 研究性学习课题-1《设计简单的电磁控制电路》说课稿
- 个性化足浴需求洞察-洞察及研究
- 稳定性增强材料设计-洞察及研究
- 皮革产品智能包装-洞察及研究
- 基于区块链的数据安全与系统退化耦合机制研究-洞察及研究
- 冀教版信息技术七年级上册第五课《访问因特网-认识因特网》教学设计
- 《分一分》教学设计(教学设计)-二年级上册数学西师大版
- 葡萄采收机械作业稳定性-洞察及研究
- 社会支持对女性职场地位提升的作用-洞察及研究
- 2025单招书法试题及答案
- NB-T31052-2014风力发电场高处作业安全规程
- FZ-T 01158-2022 纺织品 织物刺痒感的测定 振动音频分析法
- 工程部造价管控手册
- 汽车销售三方协议
- 氧气吸入的注意事项课件
- 20以内加减法口算题(10000道)(A4直接打印-每页100题)
- 货架承载力计算单位公斤
- 畜牧兽医职称考试题库及答案
- 天惊牌中药消毒剂专家讲座
- 中国建设工程造价管理协会《建设工程造价鉴定规程》
- 招工简章模板(可编辑)
评论
0/150
提交评论