(衡水万卷)高三英语二轮复习 作业卷十八.doc_第1页
(衡水万卷)高三英语二轮复习 作业卷十八.doc_第2页
(衡水万卷)高三英语二轮复习 作业卷十八.doc_第3页
(衡水万卷)高三英语二轮复习 作业卷十八.doc_第4页
(衡水万卷)高三英语二轮复习 作业卷十八.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2016衡水万卷作业十八考试时间:45分钟姓名:_班级:_考号:_一 、完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。the man was very sad. he knew that the cats days were 1. the doctor had said there wasnt anything more that could be done, and that he should take the cat home and make him as 2as possible.a 3rolled down the mans cheek and landed on the cats forehead. the cat gave him a slightly annoyed 4. “why do you 5, man?” the cat asked, “because you cant bear the thought of 6me? because you think you can never replace me?” the man nodded, “yes”.“ 7up that piece of string from the floor- there, my toy.”the man reached over and picked up the string. it was about two feet long and the cat had been able to 8himself for hours with it. “now take 9end of the string in one hand.” the cat ordered. the man did so.“the end in your left hand is my 10and the end in your right hand is my death. now bring the two ends together.” the cat said. the man did so. then the cat continued, “you have made a continuous 11. does any point along the string appear to be different, worse or better than any other part of the string?” the man inspected the string and then 12his head.“close your eyes.” the cat said. “now lick your hand.” the man 13his eyes in surprise. “just do it,”the cat said. “lick your hand, think of me in all my 14places, and think about all the pieces of string.”licking his hand, he discovered 15a cat must know that licking a paw is very calming and allows one to think more 16. he continued licking and the corners of his mouth turned 17into the first smile he had shown in days. he waited for the cat to tell him to 18, and when he didnt, he opened his eyes. the cats eyes were closed. the man 19softly the warm, brown fur with his fingers , but the cat was gone.one day, not long after, there was a new cat on his lap. she was a lovely and white one. it is very different from his earlier 20cat and very much the same.1.a. goneb. numberedc. finishedd. ended2.a. soonb. livelyc. longd comfortable3.a. tearb. rainc. sweatd. water4.a. impressionb. expressionc. passiond. action5.a. screamb. yellc. cryd. call6.a. killingb. destroyingc. lackingd. losing7.a. pickb. putc. pulld. push8.a. helpb. learnc. entertaind. teach9.a. eachb. bothc. neitherd. any10.a. lifeb. fatec. origind. birth11.a. stringb. circlec. knotd. rope12.a. noddedb. bowedc. shookd. bent13.a. twinkledb. broadenedc. widenedd. closed14.a. familiarb. similarc. juniord. superior 15.a. whereb. whatc. whend. that16.a. cleanlyb. clumsilyc. clearlyd. closely17.a. upward b. downwardc. inwardd. outward18.a. comeb. goc. stopd. run19.a. combedb. pattedc. struckd. rubbed20.a. friendlyb. devotedc. lovelyd. beloved 二 、阅读理解aconflict is on the menu tonight at the caf la chope. this evening, as on every thursday night, psychologist maud lehanne is leading two of frances favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”. here they are learning to get in touch with their true feelings. it isnt always easy. they customers-some thirty parisians who pay just under $2 (plus drinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. “you are forbidden to say one feels, or people think,”lehane told them. “say i think, think me.”a caf society where no intellectualizing is allowed? it couldnt seem more un-french. but lehannes psychology caf is about more than knowing oneself: its trying to help the citys troubled neighborhood cafes. over the years, parisian cafes have fallen victim to changes in the french lifestyle-longer working hours, a fast food boom and a younger generations desire to spend more time at home. dozens of new theme cafes appear to change the situation. cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening.21.what are people encouraged to do at the cafe la chope?a. learn a new subjectb. keep in touch with friends.c. show off their knowledge.d. express their true feelings.22.how are cafes affected by french lifestyle changes?a. they are less frequently visited.b. they stay open for longer hours.c. they have bigger night crowds.d. they start to serve fast food.23.what are theme cafes expected to do?a. create more jobs.b. supply better drinks.c. save the cafe business.d. serve the neighborhood.24.why are psychology cafes becoming popular in paris?a. they bring people true friendship.b. they give people spiritual support.c. they help people realize their dreams.d. they offer a platform for business links.bpeter loved to shop used articles. almost a month ago, he bought popular word game that used little pieces of wood with different letters on them. as he was purchasing it, the salesgirl said, “uh, look, the game box havent even been opened yet. that might be worth some money. ”peter examined the box, and, sure enough, it was completely covered in factory-sealed plastic. and he saw a date of 1973 on the back of the box.“you should put that up for auction (拍卖) on the internet, and see what happens.”the salesgirl said.“yes, youre right. people like something rare.” peter agreed, “i cant imagine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later.”“dont forget to tell me if you sell it.” the salesgirl smiled.“no problem.” peter said.after he got home, peter went online to several auction websites looking for his game. but he couldnt find it. then he typed in the name of the word game and hit search. the search result was 543 websites containing information about the changes of the game. over the years, the game had been produced using letters in different sizes and game boards in different colors. he also found some lists of game fans looking for various versions of the game. peter emailed some of them, telling them what he had.two weeks later, peter went back to the shop.“hello. do you still remember the unopened word game?”the salesgirl looked at him for a second, then recognized him and said, “oh, hi!”“ive got something for you,” peter said. “i sold the game and made $1,000. thank you for your suggestion.” he handed her three $ 100 bills.“wow!” the salesgirl cried out. “thank you, i never expected it.”25.which of the following best describes peters word game?a. it was made around 40 years ago.b. it had game boards in different sizes.c. it was kept in a plastic bag with a seal.d. it had little pieces of wood in different colors.26.what did the salesgirl probably think of peters word game?a. old and handy.b. rare and valuable.c. classic and attractive.d. colorful and interesting27.peter got the names of the game fans from _.a. an auctionb. the internetc. a game shopd. the second-hand shop28.what happened at the end of the story?a. peter gave the girl $300 as a reward.b. the salesgirl became peters friend.c. peter returned the word game for $ 1,000.d. the salesgirl felt confused to see peter again.29.what is the main theme of the story?a. its important to keep a promise.b. its great to share in other peoples happiness.c. we should be grateful for the help from others.d. something rare is worth a large amount of money.cgroup exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain a healthy lifestyle.group exercise is challenging, yet fun and empowering! of course everyone knows that exercise is good for the body.however, studies have shown that when exercise is performed in groups, its not only great for improving physical health but for psychological health. its an opportunity to be social, release endorphins , and improve your strength. additionally, group exercise creates a community feel and the shared common goal motivates participants to work hard. the instrumental support of taking on a fitness journey with others proves more effective than going to the gym alone.another beneficial aspect of group exercise is the informational support participants receive from the instructor.many people fear the gym because they feel lost and dont want to embarrass themselves. if you feel you can relate, then group training is an even better option for you. its a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction and supervision of a fitness instructor. if youre tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, !you can attend an upbeat group fitness class thatll keep your workout on track. dont let fitness frighten you!if youre serious about wanting to live a healthy lifestyle, its extremely important to surround yourself with people wholl provide you with the proper emotional support. i wouldnt scold anyone for deciding to party on weekends and in turn i wouldnt expect anyone to give offence to me for focusing on my health. surround yourself with people who uplift, encourage and understand you! make fitness even more fun by trying something new or any group fitness class, with a friend. plan to go for a jog together. then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar! fitness can be both fun and social!surrounding yourself with people wholl provide you with respect support can be very beneficial while working towards reaching health and fitness goals. first, decide to do it for yourself and work towards staying positive. then make sure the people you surround yourself with are supportive. dont let negativity ruin your motivation.30.the first paragraph focuses on.a.the greatest challenge of group exerciseb.the most effective way to improve physical fitnessc.the contribution of group exercise to psychological healthd.the shared common goal in performing exercise in groups31.the underlined word upbeat in the second paragraph probably means a. cheerful b. average c. serious d. temporal32.when it comes to emotional support, the author thinks it necessary a.to sustain a colorful lifestyle b.to party on weekends with positive people c.to try a fun healthy restaurant regularly d.to surround yourself with supportive people33.what would be the best title for the passage? a. seeking support b. supporting health c. improving your strength d. building up fitnessd we need lyour name,year of birth,home addresscitystatephone number,school name(and english teacher)and email address so we can email you if youre published for photos,place the information on the back of each envelope:please dont fold2this statement must be written on each work;“i promise the above work is completely original,”and sign your namesend it all summer! by mailteen ink box 30 newton,ma 02461 on the webteelnkcomsubmissions by emailsubmissionsteeninkcomthe fine print type print carefully in inkkeep a copy writing may be edited;we reserve the right to publish it without your permission if due to the personal nature of a piece you dont want your name publishedwe will respect your request,but you must include your name and address for our records include a self-addressed envelope,and we11 send a coupon(优惠券)for any pepsi product and an announcement to let you know we got your work if publishedyou will receive a copy of teen ink and a wooden pen a11 works submitted will not be returned and all copyrights belong to teen inkwe keep the rights to publish all such works in any formsall material in teen ink is copyrighted to protect us and prevent others from republishing your work34.we can conclude from the passage that teen ink is a amagazine bnews agency cresearch center dadvertising company35.what does the underlined word “submitted most probably mean in the passage? agiven in bhanded in cshown around dheaded for36.what can be learned from the passage? ateen ink must ask for your permission before having your work published bthe copyrights of your writing will be shared by teen ink and pepsi cwhen you put your writing into the envelope,you shouldnt fold it dthe pepsi company may be a sponsor of teen ink for this campaign37.what is the most suitable title for this piece of advertisement? ajoin teen ink bbuy teen ink;enjoy pepsi csend us your work dkeep in touch with teen ink三 、七选五the pleasing sound of a rainstick a rainstick is a long tube that is carved out ,with small sticks or other materials pushed inside so that it has a somewhat smooth surface on the outside.but small barriers inside.these can be in a lined pattern,for a specific sound,or placed at random for a more varied effect.it is then filled with a variety of different things,like small stones,or beads(珠子),or even rice,and the ends are capped to provide a seal.38. the origins of rainsticks are not really known and so the stories are quite varied.some people say that the ancient peoples of chile created rainsticks from dried cactus(仙人掌),with the sharp points taken off,pushed back inside and then filled with small stones。39.the deaguita indians survive even today,and they are still using them in many of their rain ceremonies.they also make them as musical instruments.40.turning the stick over quickly will produce a higher sound,while turning it slowly will produce a deeper effect.how long the effect 1asts depends on how long the instrument is.the tube also affects the quality of the rain sound as well.if you make them from some kind of absorbent material,like cactus or bamboo,you will hear it better than if you were to make it from cardboard tubing. a rainstick can be made from almost any kind of material and the types of things that you can use as fillings can be even more varied. 41.usually,these school projects are made using a cardhoard tube,like the center from a roll of toilet paper or a paper towel tube.tooth picks are then inserted,with the exposed ends cut off and glued in place.42.a.you can even make your own rainsticks,and they are often part of school projects where they are used to help children learn the history of indian peoples.b.when turned upside down,these materials fall down through the tube,bouncing off of the barriers to produce a calming rain-like sound.c.these were then capped with pieces of wood on the ends and used in ceremonies to bring rain to their crops.d.one end is capped off with poster board and filled with rice or beans,and then the other end is sealed.e.you can get different rain sounds,depending on how fast you turn the rainstick itself.f.this rainstick can never be opened according to the scared writings of the ancients.g.they can be three feet or longer depending on what the tube itself is made from.四 、语法填空(本大题共1小题,共15分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 in the united states, there were 222 people 43.(report) to be billionaires in 2003. the 44.(rich) of these is bill gates, worth at least $41 billion, 45.made his money by starting the company microsoft. mr. gates was only 21 years old 46.he first helped to set up the company in 1976. he was a billionaire 47.the time he was 31.48., there are still some other people who have made lots of money at even 49.(young) ages. other young people who have struck it rich include jackie coogan and shirley temple. 50.of these child actors made over a million dollars 51.(act) in movies before they were 14. but 52.youngest billionaire is albert von thurn and taxis of germany, who, in 2001, inherited a billion dollars when he turned 18.五 、短文改错下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。注意:1每句不超过两个错误;2每处错误及修改均仅限一词;3只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。hello, boys and girls! today, i am going to talk with what you should do when a fire alarm go off. if you hear the alarm, stand in line at the door and wait your teacher to lead you outside. stay close to your teacher and classmate. dont panic or get out of line, and trying to remain quiet and calmly. soon the firefighters will come and put out a fire. if its a false alarm and there is no fire, your teacher will lead us back to the classroom. if you notice that when someone is missing and hurt, tell your teacher immediately.0.2016衡水万卷作业十八答案解析一 、完形填空1.b2.d3.a4.b5.c 6.d7.a8.c9.a10.d 11.b12.c13.c14.a15.b 16.c17.a18.c19.a20.d二 、阅读理解a篇【文章大意】:文章主要讲述了精神咖啡馆在法国越来越受欢迎。21.d 解析:根据文章第一段第三句可知在la chope咖啡馆鼓励人们表达他们真正的情感。故选d。22.b 解析:根据文章第二段第四句咖啡馆通过更长的工作时间、增加快餐等改变法国人的生活。故选b。23.d 解析:根据文章最后一段可知更多的法国人需要这样的咖啡馆,故选d项。24.b 解析:根据文章最后一段第一句话可知心理咖啡馆在巴黎受欢迎的原因在于他们给予人们精神上的支持。故选b。b篇【文章大意】本文叙述了peter在听从了一位女销售员的建议,买了一个旧的游戏盒子,并到网上拍卖。结果他挣了1000美元。为了感激这位女销售员,他给了她300美元做为回报。文章由此告诉我们:人应该知恩图报。25.a细节理解题。根据第二段中的“he saw a date of 1973 on the back of the box”和第四段中的“i cant imagine there being very many unopened boxes of this game still around 40 years later”可知,这款文字游戏是40年前左右生产的。故答案选a。 26.b推理判断题。 根据第一段中the salesgirl说的话“that might be worth some money”,第三段中的“you should put that up for auction(拍卖) on the intenet,and see what happens”及peter的回应“yes,youre rightpeople like something rare”可知,女售货员认为这款文字游戏应该值一些钱,她建议peter把游戏挂在网上拍卖。由此可推知,她认为这款文字游戏很珍贵,很值钱。故答案选b。27.c细节理解题。根据第七段第一句中的“peter went online to several auction websites”及该段倒数第二句“he also found some lists of game fans looking for various versions of the game”可知,peter在网上找到了这些游戏爱好者的名字。故答案选c。 28.b细节理解题。根据倒数第二段内容可知,peter将文字游戏卖了一千美元,为了感谢这个售货员,他给了她三百美元作为回报。故答案选b。29.c主旨大意题。根据倒数第二段中peter说的话中的“thank you for your suggestion”和他给了售货员三百美元作为答谢可知,本文的中心是告诉我们应该知恩图报。故答案选c。c篇【文章大意】本文是一篇说明文。参加集体锻炼,不仅对我们的身体有益,而且还能促进我们的心理

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论