




免费预览已结束,剩余18页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
福建省福州市第八中学2016届高三英语上学期第二次教学质量检测试题(含解析)第一卷第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. where are the speakers?a. at a caf. b. at a shop. c. at home.2. how does the man feel about the final exam now?a. worried. b. confident. c. proud.3. what advice did the doctor give to the man?a. eat more. b. exercise regularly. c. go on a healthy diet.4. what is the man going to do?a. have dinner with henry.b. reserve a hotel for the woman.c. travel to new york.5. what is the weather like?a. sunny. b. rainy. c. cloudy. 第二节(共15小题;每小题15分,满分225分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a.b.c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6.7题。6. what does the woman ask for?a. the way to a park. b. the exit of a theatre. c. the parking place.7. where is the sign?a. around the corner. b. behind a tree. c. beside a car. 听第7段材料,回答第8至9题。8. what do the speakers think of the new training programme?a. its full of useful ideas.b. its not as good as the old one.c. its better than their previous one. 9.why were some trainees dissatisfied?a. there were too many ideas.b. the training was too theoretical.c. the training programme was not enjoyable. 听第8段材料,回答第10至12题。10 when should the man arrive at latest?a. at 10:00. b. at 9:30. c. at 9:00.11. what do we know about the race?a. it is on the 22nd of july.b. it is held on the palace pier.c. it helps to collect money for a school.12. what is unsuitable to wear for the race?a. jeans. b. shorts. c. t-shirts. 听第9段材料,回答第13至16题。13. what is the probable relationship between the speakers?a. receptionist and guest.b. guide and tourist. c. manager and worker.14. what transportation is free?a. boats. b. taxies. c. buses.15. where will the man get off if he takes the bus?a. at tower hill underground station.b. at london bridge.c. at tower bridge.16. what does the man say about the river taxi?a. it runs to a timetable all day.b. it passes some places of interest.c. it takes about half an hour to get to london bridge. 听第10段材料,回答第17至20题。17. where is the town of swanton?a. near the sea. b. by a lake. c. on a hill.18. what does jack like most about living in swanton?a. therere chances to climb nearby.b. theres plenty of activity in the town.c. theres interesting wildlife near the town.19. what can we learn from the conversation?a. swanton is an important tourist city.b. there is plenty of entertainment in swanton.c. there is a well-known music festival in swanton.20. why is jack unhappy about the environment of swanton?a. the water in the river is dirty.b. there are few wild birds around today.c. the trees in swanton woods are not healthy.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a,b.c和d)中,选出最佳选项。aits time for your family to relax and have fun! the following family adventures have links for you to get more information.take the rides of your lifevisit cedar point in sandusky, ohio, to seek thrills even though its located off the beaten track, experts regularly praise cedar point as the best overall theme park of the country, says u.s. news & world report. the park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, its hard to argue. its open daily from may 10 through labor day; weekends only from labor day through november 2.tickets start at $ 48.99 per person if purchased online.http:/www.cedarpoint,com.wander free on a dude farmdust off your cowboy boots and ready your cowboy hats for a visit to this rocky mountains paradise. located in augusta, montana, the farm has everything an aspiring cowboy or girl could long for, says sunset magazine, including hiking trails, fishing trips, campfires with sing-alongs, and, of course, horseback rides. the large farm operates from june through september; kids-only and adults-only programs are available.total cost starts at $ 1,360 per adult, $ 1,276 per teen, and $ 1,168 per child..dig for dinosaursmost kids (and adults)love dinosaurs, and to make their wildest dreams come true, head to fruita, colorado. the museum of western colorado offers dino digs for children ages five and older. you can choose from one-, three-, and five-day expeditions. imagine how your child will feel when she helps unearth the fossilized(化石)bones of ancient species, says outside magazine. it lasts from may to october.digs start at $ 125 per person.surf sand dunesswap your snowboard for a sand-board, and head to sand master park in florence, oregon. real simple recommends learning the basics at this private dune park, which offers board rentals and lessons - often taught by world-champion sand boarders. then you can hit the slopes to test your skills. from march to june, and september to november.rentals for a sand-board start at $ 10 per day; lessons start at $ 45 an hour per person.http:/www. s.21.what is special about cedar point?a. you can visit cedar point on weekends.b. it has 16 roller coasters for you to choose from.c. you can help unearth the fossilized bones of dinosaurs.d. it offers lessons taught by world-champion sand boarders.22.if you have a 3-day holiday in april, which of the following may interest you most?a. take the rides of your life b. wander free on a dude farmc. dig for dinosaurs d. surf sand dunes23.where will you probably find this passage?a. a science fiction b. an adventure storybookc. a travel magazine d. a theme park advertisement【答案】21b22d23c【解析】试题分析:这篇文章为大家介绍了一些可以度假的地方。21b细节理解题。根据the park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, its hard to argue可知cedar point特殊之处在于有16个过山车供人选择。故选b。22.d细节理解题。根据from march to june, and september to november可知在四月有三天假期,你可能对surf sand dunes最感兴趣。故选d。23c推理判断题。根据its time for your family to relax and have fun! the following family adventures have links for you to get more information可判断这篇文章最可能在旅行杂志上看到。故选c。考点:考查广告布告类阅读bmy 16-year-old son, anton, had gone to the local swimming holemost of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so i had no fears for his safetystill, the firefighters first words you need to come up here to the stillwater river made me catch my breath, and his follow-up words gave me relief: “ your son is ok”when i got to the river, i immediately saw the fire truck, ambulance and anton, wrapped with a towel about his shoulders, sitting quietly on a low platform of the fire enginei hurried over to him. you ok?i asked“yeah, was all he saidbut my eyes begged for an explanation. i didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vestthe story was this: a woman was being swept under water. hearing the cries, anton and his friend tyler, without hesitation, swam out to her, and brought her safely to shorein an age in which the word hero is broadcast with abandon and seemingly applied to anyone who make it through the day, i realized the real thing in my sonthe teens are stubborn and self-centred, but that didnt mean they have no desire to do goodstill shocked by my sons daring, i drove him homealong the way, i tried to dig out some more information from him - but he had precious little to saythe only words he said were, “whats for supper?i spent some time alone that evening, thinking about the tragedy that might have been. the next morning, when anton got up, i half wanted him to tell me the storybut all he did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a new day. watching from the window, i was reminded that still water often runs deep.24.why did the mother allow her son to swim there?a. he was an excellent swimmer. b. the water of the river is shallow.c. he was old enough to swim. d.the rocks can be of help if theres danger.25.the underlined part who tends to play his cards close to his vest probably means _ a. anton is a boy fond of swimming with other kids b. anton is unwilling to tell others what he thinks c. anton always has a desire to help others d. anton seldom changes his mind26.in the mothers eyes, what her son did was_a. dangerous but interesting b. meaningful but difficultc. unexpected and courageous d. awful and absurd27.what might be the best title for the passage?a. my son, my hero b. anton, a silent boyc. a good deed d.a proud mother【答案】24.d25.b26.c27.a【解析】试题分析:这篇文章主要讲了作者的儿子去游泳时,救人的故事。在母亲的眼里,他的儿子做的事情意想不到并且很勇敢。24.d 细节理解题。根据most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so i had no fears for his safety可知,如果游泳遇到危险时,那里的大量的石块会有帮助。故选d。25.b 细节理解题。根据yeah, was all he said but my eyes begged for an explanation, i didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest可知划线部分的意思是anton不愿意告诉别人他在想什么。故选b。26.c 推理判断题。根据still shocked by my sons daring, i drove him home可知在母亲的眼里,他的儿子做的事情意想不到并且很勇敢。故选c。24a 主旨要义题。这篇文章主要讲了作者的儿子救人的故事。故选a。考点:故事类阅读cthe bed should be reserved as a place for sleep, but people tend to read an ipad a lot in bed before they go to sleep.charles czeisler, a professor at harvard medical school, and his colleagues got a small group of people for an experiment. for five days in a row, the people read either a paper book or an ipad for four hours before sleep. their sleep patterns were monitored all night. before and after each trial period, the people took hourly blood tests to paint a day-long picture of just how much melatonin (褪黑激素) was in their blood at any given time.when subjects read on the ipad as compared to the paper books, they reported feeling less sleepy at night and less active the following morning. people also took longer to fall asleep on the ipad nights, and the blood tests showed that their melatonin secretion (分泌) was delayed by an hour and a half.the researchers conclude in todays journal article that given the rise of e-readers and the increasingly widespread use of e-things among children and adolescents, more research into the long-term consequences of these devices on health and safety is urgently needed. czeisler and colleagues go on, in the research paper, to note:“reading an ipad in bed may increase cancer risk.”however, software has been developed that can reduce some of the blue light from the screens of phones and computers according to time of day, and there are also glasses that are made to filter (过滤) short wavelengths. while they seem like a logical solution for the nighttime tech users, it needs more research.28.in charles czeislers experiment, all the subjects were asked to_.a. sit in a row and receive the strict testsb. have their sleep patterns observed all nightc. read a paper book and an ipad at the same timed. have their blood tested per hour during the trial29.the third paragraph tells us the ipad readers were likely to_.a. feel less sleepy and tired in the day b. fall asleep more easily after readingc. become less energetic the next morningd. have a lot more melatonin secretion30.the special software recently developed can_.a. remove the blue light from your devices completelyb. help prevent eyes being harmed by short wavelengthc. weaken the harm done by doing nighttime e-readingd. be used in all the e-things widely and safely31.which of the following can be the best title for the text?a. no e-reading in bed before sleepb. new software for night e-readersc. wrong behaviors before bedtime d. no games on ipad in bed【答案】28.b29.c30.c31.a29.c 推理判断题。a. feel less sleepy and tired in the day感觉不到疲倦和厌倦;b. fall asleep more easily after reading阅读后更容易入睡;c. become less energetic the next morning第二天早上,变得不那么精力充沛;d. have a lot more melatonin secretion有更多的褪黑激素分泌.根据第三自然段第一句话的描述和题干关键词the ipad readers,故选c。30.c 细节理解题。a. remove the blue light from your devices completely从你的设备完全删除蓝色的光线;b. help prevent eyes being harmed by short wavelength有助于防止眼睛受到短的波长的伤害;c. weaken the harm done by doing nighttime e-reading削弱夜间电子阅读所造成的伤害;d. be used in all the e-things widely and safely被广泛和安全地用于所有电子东西中。根据最后一自然段的描述和题干要求可知,这个特殊的软件可以削弱夜间电子阅读所造成的伤害,故选c。67.a 文章标题题。a.no e-reading in bed before sleep睡觉前不要躺在床上进行电子阅读;b.new software for night e-readers夜间电子阅读的新软件;c.wrong behavious before bedtime睡前错误的行为;d.no games on ipad in bed不要躺在床上玩ipad游戏。根据对全文的描述和题干,故选a。考点:自然科学类阅读da bargain is something offered at a low and advantageous price. a more recent definition is: a bargain is a dirty trick to force money out of the pockets of silly and innocent people.the cost of producing a new - for example - toothpaste would make 80p the proper price for it, so we will market it at 1.20. it is not a bad toothpaste, and as people like to try new things it will sell well to start with; but the attraction of novelty soon fades, so sales will fall. when that happens we will reduce the price to 1.15. and we will turn it into a bargain by printing 5p off all over it.sometimes it is not 5p off but 1p off. what breathtaking rudeness to advertise 1p off your soap or washing powder or whatever! even the poorest old-age pensioner ought to regard this as an insult(侮辱), but he doesnt. a bargain must not be missed. people say one has to have washing powder (or whatever) and one might as well buy it a penny cheaper. the real danger starts when unnecessary things become bargains. many people just cannot resist bargains. provided they think they are getting a bargain they will buy clothes they will never wear or furniture they have no space for. once i heard of a man who bought an electric saw as a bargain and cut off two of his fingers the next day. but he had no regrets: the saw had been truly cheap.quite a few people actually believe that they make money on such bargains. a lady once told me: “ive had a lucky day today. i bought a dress for 120, reduced from 400; and i bought a beautiful persian carpet for 600, reduced from 900.” it will never occur to her that she has actually wasted 720. she feels as though she had made 580. she also feels, i am sure, that if she had more time for shopping, she could make a living out of it.some people buy in large quantities because it is cheaper. once a couple bought enough sugar for their lifetime and the lifetime of their children and grandchildren. they thought it a bargain not to be missed. when the sugar arrived they didnt know where to store it until they realized that their toilet was a very spacious one. so that was where they piled up their sugar. not only did their guests feel rather strange whenever they were offered sugar to put into their coffee, but the toilet became extremely sticky.to offer bargains is a commercial trick to make the poor poorer. when greedy fools fall for this trick, it serves them right. 32.which word best describes the language style of the passage?a. polite. b. foolish. c. humorous. d. serious.33.what does the underlined word “novelty” in paragraph 2 probably mean?a. good quality.b. low price. c. newness. d. curiosity. 34.how does the author feel about 1p off a product?a. its a gift for poor people. b. its an offense to shoppers.c. its a bargain worth trying. d. its a real reduction in price. 35.which statement will the author probably agree with?a. bargains are things people dont really need. b. bargains are often real cheap products. c. bargains help people make a living. d. bargains play tricks on people.【答案】32.c33.c34.b35.d【解析】试题分析:这是一篇议论文阅读,讲述人们购物时盲目追求折扣却有可能造成不理性消费的现象。32.c 细节理解题。根据通过全文给出的几个例子,如第四段买锯结果把自己锯了,倒数第二段的买糖结果放卫生间了等都能看出这是一种幽默的笔法,故选c。33.c 细节理解题。根据文章第二段的, and as people like to try new things it will sell well to start with推断出novelty为新鲜事物,故选c。34.b 细节理解题。根据文章第三段的even the poorest old-age pensioner ought to regard this as an insult(侮辱), but he doesnt.对应选项关键词是offence冒犯,故选b。35.d 推理判断题。根据大甩卖不一定买到的都是不需要的东西。a选项绝对化了。而大甩卖往往是某种刺激消费,如文中提到的买衣服和地毯的女性,买糖的夫妇,及最后的一段的to offer bargains is a commercial trick to make the poor poorer. 中的关键词commercial判断便宜销售就是商家玩地把戏。故选d。考点:日常生活类阅读 第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 how to build your own websitesixty years ago, people asked about your astrological (星座) sign. 36 these days, having a web address is almost as important as a street address. your website is an electronic meeting place for your family, friends and millions of people around the world. best of all, you may not have to spend a cent. the web is filled with all kinds of free services and all it takes is some time and creativity. 37 like the table of contents of a book or magazine, the home page is the front door. your site can have one or more pages, depending on how you design it.while web pages vary greatly in their design and content, most use a traditional magazine layout (编排). 38 next comes a greeting and a short description of the site. pictures, texts; and links to other websites follow.before you start building your site, do some planning. think about whom the site is for and what you want to say. 39 draw a rough layout on a sheet of paper.while there are no rules you have to follow, there are a few things to keep in mind: 40 if you aim too high at the beginning, you may never get the site off the gro
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025昆明市公有房屋管理中心劳务派遣人员(2人)考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 2025年智能电能表及配件项目发展计划
- 2025年甘肃省兰州市西北师范大学诚聘海内外高层次人才模拟试卷及答案详解一套
- 2025年饮料罐铝板项目发展计划
- 2025广西南宁市消防救援支队政府专职消防员招聘3人模拟试卷完整参考答案详解
- 2025年福建省晋江晋文坊商业管理有限公司招聘4人模拟试卷及参考答案详解一套
- 2025年山东职业学院公开招聘人员(28名)考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025年证券经纪代理与营业部服务项目发展计划
- 2025年雅安市委组织部雅安市卫生健康委员会遴选公务员(参公人员)的5人模拟试卷及参考答案详解1套
- 2025昆明市滇池管理局引进高层次人才(1人)模拟试卷有完整答案详解
- 读后续写+小狗Deedo被留下陪伴小主人+讲义 高三英语二轮复习
- 麦肯锡的《问题分析与解决技巧》课件
- 加油站新进员工培训计划方案
- CJJ-T 135-2009 (2023年版) 透水水泥混凝土路面技术规程
- 武汉天河机场招聘笔试题及答案
- 湿陷性黄土湿陷量计算表
- 在课堂教学中寻找发展学生科学思维的生长点课件
- 因离婚给孩子申请改姓协议书
- 大众蔚揽保养手册
- 中共一大会址
- 01第一章-稻谷的加工汇总课件
评论
0/150
提交评论