贵州省正安县高考英语一轮阅读理解选练二.doc_第1页
贵州省正安县高考英语一轮阅读理解选练二.doc_第2页
贵州省正安县高考英语一轮阅读理解选练二.doc_第3页
贵州省正安县高考英语一轮阅读理解选练二.doc_第4页
贵州省正安县高考英语一轮阅读理解选练二.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

贵州省正安县2017高考英语一轮阅读理解选练二【由江苏省盐城市2014模拟改编】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。heres a moviea sharp, sugar-rush of fun thats guaranteed to entertain the entire family.with some terrific computer-generated effects, a great cast and a fun-packed storyline, robots is the best animated film (动画片) since the incredibles. yep, it really is that good.set in a world populated by robots, ewan mcgregor plays rodney copperbottom, a young robot who leaves his small-town home to pursue his dream of becoming an inventor.but after arriving in robot city, his hopes of getting a job at bigweld industries are destroyed when he learns the firm has been taken over by the evil ratchet (greg kinnear).egged on by his controlling mum, madame gasket (jim broadbent), ratchet plans to reduce half of robot citys citizens to scrap metal by refusing to sell the spare parts they need to survive.instead, he wants to make a fortune selling expensive upgrades that few can afford. as he says, “why be you when you can be new?”aided by a few misfit robots known as the rustlesincluding robin williams as the cowardly (胆小的)fender (“im made of a metal called afraidium”)rodney must track down the firms founder, bigweld (mel brooks), and convince him to save the city from ratchets plans.the first thing thatll strike you about the movie is the thought thats gone into creating robot city. its a wondrous world full of mechanical marvels including wind-up cars and walking streetlamps.also terrific are the special effects. this might be an animated movie but at times youll catch yourself thinking its really a live-action film.of course, there have been plenty of animated movies that looked the part but were let down by a weak storyline (see shark tale, for example).but robots grips (扣人心弦) right from the start thanks to a heart-warming and thoroughly engaging plot that never bores.my only complaints are with williams who, as usual,has a one-in-10 success rate with his jokes. also a letdown is a romantic subplot between rodney and a shapely robot called cappy (halle berry) that doesnt go anywhere. complains aside, this is a mechanical marvel thatll have you bolted firmly to your seat.best quote(引述): fender: “even though you had a discouraging day, just remember theres another one coming tomorrow.” best bit: check out those amazing images. worst bit: robin williams, character does an unfunny britney spears dance routine.if you likedice age, the incredibles, toy story. youll like this.1、this piece of writing is a _.acommercial advertisementbfilm reviewcmovie posterdliterary essay2、the cast of robots is made up of all the following actors or actresses except _.aewan mcgregorbrobin williamscbritney spearsdhalle berry3、what is shark tale an example of?aa great cast.ba poor plot.cspecial effects.dclumsy animation.【参考答案】13、bcb【2014高考训练】museums in atlantaatlanta, georgia is a great place for visitors seeking a little culture. there are atlanta museums of all kinds, to interest adults and children. the history of the area is a fascinating one and it is documented in many of the museums. there are also collections of art and science based institutions and displays from the natural world.the city is famous for many reasons, one of them being the world of coca-cola museum. its a worldwide product with a long history and the collection contains memorabilia(大事记) and handmade objects. some of the documents go back to 1905. visitors can see how a bottling plant operates and there are films about the history of the company. this atlanta museum has a pop culture gallery that shows paintings with the coca-cola image. at the end of the tour, visitors can buy a souvenir at the gift store. the atlanta history center,established in 1926, is most well-known for its civil war collection. there is also the exhibition of folk arts and the displays on the history of golf in the us. the state is also proud of its famous daughter, novelist margaret mitchell. the margaret mitchell house and museum was founded in the house that the author shared with her husband from 1925 until 1932. it was here that she wrote her great book, gone with the wind. much of this atlanta museum is focused on the 1939 hollywood film of the book. families and school outings are fortunate in having the fernbank science center. it serves the local educational community and the public also enjoys the displays. there are a wide variety of exhibitions, including a collection of dinosaur skeletons, an electron microscope and a apollo spacecraft. the museum also has an impressive botanical collection. the georgia aquarium(水族馆) is the largest one in the world and almost all the tourists place it high on their travel plan when visiting the city. there are numerous species to see and learn about. the highlights include whale sharks, electric fish, japanese spider crabs, californian sea lions and african black-footed penguins. atlanta museums have something for everyone and will never disappoint you. 59. the underlined word plant in paragraph 2 refers to _. a. factory b. movie c. soft drink d. handmade object 60. visitors interested in literature will probably go to _. the georgia aquariumfernbank science centerthe atlanta history centerthe margaret mitchell house and museum61. visitors who go to pop culture gallery can see _. exhibition of folk artspictures of sea animalscollections of the civil warpaintings with the coca-cola image62. we can learn from the passage that _. coca-cola is popular with young visitorsmost tourists want to visit the georgia aquarium science center was set up by the local communityatlanta museums mainly focus on art and literature【参考答案59a 60d 61d 62b【2014高考训练】going greenfor career(职业) changers thinking about growth and advancement potential, forget the blue-collar and white-collar categories: green is the way to go. according to bracken hendricks, a senior fellow at the center for global progress, careers that promote environmental responsibility will become main stream within a decade. “the growth in green careers will be like the internet boom, which not only created new jobs, but also had an influence on the overall economy(经济),” he says. the increasing environmental problems and need for eco-friendly products and services are creating a new job section of green-collar jobs. many countries of the world have realized the importance and need for energy-saving products and services. it is expected that by 2025 about 25% of the jobs in developed countries will be of green-collar jobs. doesnt the data look promising for the future? green-collar jobs have become a bright career chances for all. and jobs will pop up at every income level, from environmental manager to gardener. for example, many countries including the united states have understood that fossil fuels have negative effect on the environment which can later become a serious danger to mankind. as a result, possibilities are being explored to find alternatives to satisfy demands in a better way. the increasing demand of newer resources(资源) has creating the need for experts and researchers who can find better ways to deal with the ongoing needs. in addition, in order to meet the increasing demands of environment-friendly equipment, both green product designer and educated and trained workers are needed. management of environmental organizations also demands a large number of environmental managers. where can you find green-collar jobs? internet is undoubtedly the best way to find information on almost any matter. nowadays, different kinds of jobs are being posted online. search through a couple of job websites to look for a bright future in energy conversion and recycling of waste management. check regularly and find the right work for yourself. people who read newspapers can also find different kinds of green-collar jobs.63. why does bracken hendricks mention the internet boom in paragraph one?to explain the importance of technology. to provide evidence of his recent research. to indicate the bright future of green careers. to inform us of the way of finding green-collar jobs. 64. which of the following probably creates green-collar jobs? promoting services. training employees. consuming fossil fuels.developing new resources. 65. what is mainly talked about in paragraph 3? the requirements for green employees.the development of the green industry. the economic influence of green careers. the job chances in the environmental industry. 66. the passage is written to _. discuss eco-friendly servicesintroduce promising career chances suggest ways of saving energy at workexplain the best method of finding jobs【参考答案】63c64d 65d 66b 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。for those who are tired of doing the laundry, samsung has found an answer: a washing machine that can tell you when your laundry is done via a smartphone app(application). strange though it may seem“my wife already does that” was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the consumer electronics show(ces)this weeksamsung is just one of many appliance makers racing to install(安装)a large number of internetconnected features in machines in an effort to make them “smart”last year, it was a refrigerator that tweeted. this year, its wifienabled laundry machines and fridges that can tell you when your groceries are going bad. the washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smartphone through a downloadable application. the phone can then be used as a remote control, so the machines can be turned on and off while their owner is at work or on the bus. samsung says its not just something newthe app connection actually has some practical uses. “if you started to dry clothes in the morning and forgot to take them out, you can go to your phone and restart your dryer for the time when you come home, so your clothes are refreshed and ready to go,” said spokesperson amy schmidt. the company also says that with electricity rates(电价)varying depending on the time of day, more control over when the machines are used can help save money. perhaps, but what they will probably really accomplish is what all good technologies doenable laziness. rather than getting up to check on whether the laundry is done, users will instead monitor it on their phones while watching tv.72. what can be inferred from the common response of the attendees at the ces?a. the machine will be a big success.b. their wives like doing the laundry.c. the machine is unrelated to their lift.d. this kind of technology is familiar to them. 73. what can we learn about the new laundry machines?a. they can tell you when your clothes need washing.b. they can be controlled with a smartphone.c. they are difficult to operate.d. they are sold at a low price. 74. we can conclude from samsungs statements that _. a. the app connection makes life easierb. it is better to dry clothes in the morningc. smartphones can shorten the drying timed. we should refresh clothes back at home75. what is the main idea of the last paragraph?a. the laundry should be frequently checked.b. lazy people like using such machines.c. good technologies also cause problems.d. television may help do the laundry. 【要点综述】短文介绍了一种能为人们带来便利的洗衣机,但是也向我们提出了一个令人思考的问题:新科技会让人们越来越懒惰,如何应对这个问题或许值得深思。72. d推理判断题。由第二段的strange though it may seem“my wife already does that” was a common response among attendees viewing the device when it was introduced at the consumer electronics show(ces) this week看出“尽管看上去有点奇怪,但是这项技术对于人们来说已经很熟悉了”。故选d。73. b推理判断题。由第四段的“the washers and dryers, available starting in the spring, connect to any smartphone through a downloadable application. the phone can then be used as a remote control”看出它是由智能手机控制的,由此可知选择b项。74. a推理判断题。根据文中对这一洗衣机装置以及其功能和操作的描述可以看出,它使得人们的生活更加轻松便捷。故选a。75. c主旨大意题。最后一段的perhaps, but what they will probably really accomplish is what all good technologies doenable laziness.告诉我们,该项技术能使人们变懒,也就是c项所说的“优良技术也会带来问题”。故选c。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。early on saturday morning, one of the largest earthquakes ever recorded hit central chile. the powerful quake killed more than 800 people, destroyed or badly damaged 1.5 million homes and affected almost 2 million people. the 8.8-magnitude earthquake struck around 3:34 a.m., jolting(震摇) people awake all over the country. the earthquake came from underwater, off the coast of chile. fernando abarzua was in one of the many buildings that collapsed(倒塌) there. “i was on the eighth floor and all of a sudden i was down here,” he said, adding that he was surprised to have escaped with no major injuries.the earthquake triggered(引发) a tsunami that swept across the pacific ocean, setting off warnings in 53 countries. in the end, the tsunamis waves caused major damage and several deaths in chile but nowhere else. dozens of aftershocks, or smaller earthquakes, rattled(使颤动) the area in the days following saturdays massive quake.chile has a history of earthquakes. the largest recorded earthquake in the worlda 9.5-magnitude quakestruck the country in may 1960. since 1973, there have been 13 quakes there with a magnitude of at least 7.0. as a result, chiles newer building

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论