四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(2).doc_第1页
四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(2).doc_第2页
四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(2).doc_第3页
四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(2).doc_第4页
四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(2).doc_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

阅读理解(2)阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 Even plant can run a fever, especially when theyre under attack by insects or disease. But unlike human, plants can have their temperature taken from 3, 000 feet away straight up. A decade ago, adopting the infrared (红外线)scanning technology developed for military purposes and other satellites, physicist Stephen Paley came up with a quick way to take the temperature of crops to determine which ones are under stress. The goal was to let farmers precisely target pesticide (杀虫剂)spraying rather than rain poison on a whole field, which invariably includes plants that dont have pest (害虫)problems.Even better, Paleys Remote Scanning Services Company could detect crop problems before they became visible to the eye. Mounted on a plane flown at 3, 000 feet at night, an infrared scanner measured the heat emitted by crops. The data were transformed into a color-coded map showing where plants were running“fevers”. Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would.The bad news is that Paleys company closed down in 1984, after only three years. Farmers resisted the new technology and long - term backers were hard to find. But with the renewed concern about pesticides on produce, and refinements in infrared scanning, Paley hopes to get back into operation. Agriculture experts have no doubt the technology works. “This technique can be used on 75 percent of agricultural land in the United States, ” says George Oerther of Texas A & M. Ray Jackson , who recently retired from the Department of Agriculture, thinks remote infrared crop scanning could be adopted by the end of the decade. But only ff Paley finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago.16Plants will emit an increased amount of heat when they are_.A. sprayed with pesticides B. facing an infrared scannerC. in poor physical condition D. exposed to excessive sun rays17In order to apply pesticide spraying precisely, we can use infrared scanning to_.A. estimate the damage to the crops B. measure the size of the affected areaC. draw a color-coded map D. locate the problem area18Farmers can save a considerable amount of pesticide by_.A. resorting to spot-spraying B. consulting infrared scanning expertsC. transforming poisoned rain D. detecting crop problems at an early stage19The application of infrared scanning technology to agriculture met with some difficulties _.A. the lack of official support B. its high costC. the lack of financial support D. its failure to help increase production20Infrared scanning technology may be brought back into operation because of_.A. the desire of farmers to improve the quality of their produceB. growing concern about the excessive use of pesticides on cropsC. the forceful promotion by the Department of AgricultureD. full support from agricultural experts 全解全析4145 CDACB 本篇是一篇说明文,主要介绍了将原用于军事和卫星的红外线扫描技术运用于农业的前景,人们为此所做出的努力及遇到的困难。16C。细节理解题。依据文章第二自然段第2行“an infrared scanner measured the heat emitted by cropsThe data were transformed into a color-coded map showing where plants were runningfevers”,说明植物在发“高烧”,也就是说,“身体状况”不佳时才会散发热,所以选项C符合题意。17D。推理判断题。本题要求判断使用红外线扫描技术的目的。依据文章第二自然段第4行“showing where plants were running feversFarmers could then spot spray,”说明目的是确定有问题的区域,以使农民有针对性地喷杀虫剂。显然,选项D(确定有问题的地域)为最佳选项。18A。细节理解题。依据文章第二自然段最后一句“Farmers could then spot-spray, using 50 to 70 percent less pesticide than they otherwise would”(采取点喷,农民们可以节省平时用量的50至70的杀虫剂),选项A符合题意。19C。推理判断题。依据文章第三自然段的第1句“The bad news is that Palelys company closed down in 1984,after only three yearsFarmers resisted the new technology and long-term backers were hard to find”,从中可以看出红外线扫描技术应用于农业遇到了一些问题,原因有两个:一是农民对新技术的抵制,二是难以找到长期赞助商。文章中还有一处明显的提示出现在最后一句:“But only if Palely finds the financial backing which he failed to obtain 10 years ago”从该句提供的信息同样可以反推出10年前的情形,所以选项C正确。20B。细节理解题。依据文章第三自然段第2行“But with the renewed concern about pesticide on produce, and refinements in infrared scanning,Palely hopes to get back into operation”,可知B项(出于对杀虫剂过度使用的担心)符合题意。阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Most people know that Marie Curie was the first woman to win the Nobel Prize, and the first person to win it twice. However, few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner.Born in September, 1897, Irene Curie was the first of the Curies two daughters. Along with nine other children whose parents were also famous scholars, Irene studied in their own school, and her mother was one of the teachers. She finished her high school education at the College of Svign in Paris.Irene entered the University of Paris in 1914 to prepare for a degree in mathematics and physics. When World War I began, Irene went to help her mother, who was using Xray facilities(设备) to help save the lives of wounded soldiers.Irene continued the work by developing Xray facilities in military hospitals in France and Belgium. Her services were recognised in the form of a Military Medal by the French government.In 1918, Irene became her mothers assistant at the Curie Institute. In December 1924, Frederic Joliot joined the Institute, and Irene taught him the techniques required for his work. They soon fell in love and were married in 1926. Their daughter Helene was born in 1927 and their son Pierre five years later.Like her mother, Irene combined family and career. Like her mother, Irene was awarded a Nobel Prize, along with her husband, in 1935. Unfortunately, also like her mother, she developed leukemia because of her work with radioactivity(辐射能). Irene JoliotCurie died from leukemia on March 17, 1956.本文是一篇人物介绍。介绍居里夫人大女儿Irene Curie的一生。1Why was Irene Curie awarded a Military Medal?ABecause she received a degree in mathematics.BBecause she contributed to saving the wounded.CBecause she won the Nobel Prize with Frederic.DBecause she worked as a helper to her mother.答案:B。细节理解题。根据文章第三段可知,第一次世界大战开始后,Irene帮助母亲救助伤员,法国政府以军功章的形式表示对她的贡献的认可。所以选择B项。2Where did Irene Curie meet her husband Frederic Joliot?AAt the Curie Institute. BAt the University of Paris.CAt a military hospital. DAt the College of Svign.答案:A。推理判断题。文章第四段说:在1918年,Irene在居里夫人研究院成为母亲的助手,1924年12月Frederic Joliot加入了该研究院,Irene教给他该项工作要求的技术,不久他们相爱了并于1926年结婚,由此可推断出C项正确。3When was the second child of Irene Curie and Frederic Joliot born?AIn 1932. BIn 1927. CIn 1897. DIn 1926.答案:A。细节理解题。第四段最后一句表明:他们第一个孩子于1927年出生,5年后(1932年)第二个孩子出生,所以A项正确。4In which of the following aspects was Irene Cuire different from her mother?AIrene worked with radioactivity.BIrene combined family and career.CIrene won the Nobel Prize once. DIrene died from leukemia.答案:C。推理判断题。纵观全文可知,Irene在“与放射性物质打交道/把家庭与事业相结合/死于leukemia”这三方面与母亲相同,不同的是Irene获得一次诺贝尔奖,母亲两次。阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Driving a car is not just handling controls and judging speed and distance.It requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected.When alcohol is consumed,it enters your bloodstream and acts as a depresant (抑制药),damaging eyesight,judgement and coordination (协调),slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.Even below the drink driving limit,driving will be affected.Alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain.Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.To get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.The present Road Traffic Ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:50 milligrams of alcohol per 100ml of blood;or22 micrograms of alcohol per 100ml of breath;or67 milligrams of alcohol per 100ml of uriue (尿液)Drivers who cause traffic accidents,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.Any driver found drinking beyond the limit will be charged.The driver declared guilty may be fined a maximum of HK $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 drivingoffence points;or temporarily banned from driving.The same punishment applies to failing to provide speeimens(样本) for breath,blood or urine tests without good excuse.Drink driving is a criminal offence.Be a responsible driver,think before you drink. For the safety of yourself and other road users,never drive after consuming alcohol. 本文主要讲述酒后驾车的危害,对酒驾的惩罚等,呼吁人们为了自身和他人的健康,一定不要酒后驾车。1The first paragraph is mainly about_.Athe introductions of driving skillsBthe damage of drinking to your bodyCthe effect of drinking on drivingDthe process of alcohol being absorbed答案:C。主旨大意题。由第一段的“it enters your bloodstream and acts as a depressant,damaging eyesight,judgement and coordination,slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.”可知,本段主要讲述酒后驾车的影响,故C项正确。2The underlined word “it” in the second paragraph refers to “_”Aalcohol BabsorptionCblood Dprocess答案:D。词义猜测题。由前半句“To get rid of alcohol from the body is a very slow process”,可知,后半句表示“采取像淋浴或者是喝杯茶,咖啡等的措施来加速这个过程是不可能的”故it指代process,D项正确。3Which of the following is TRUE according to the passage?ADrinking below the drink driving limit has no effect on driving.BAlcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.CHaving a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.D50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink driving limit.答案:B。细节理解题。由第二段中“Absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice”可知B项正确。4A driver suspected of drink driving_.Ashould provide specimens for testingBwill be forbidden to drive for 3 yearsCwill be punished for 10 drivingoffence pointsDshould pay a maximum fine of HK$25,000答案:A。细节理解题。由文章信息“Drivers who cause traffic accidents ,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested”可知A项正确。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。AA couple of years ago, before a trip to China, Nicole Davis and her US womens volleyball teammates were warned about the prominence (显著、突出) of coach “Jenny” Lang Ping in her native country.“I was pushed over by Chinese journalists while I was just trying to put my luggage on the bus,” said Davis.Known as the “Iron Hammer” for her punishing spikes(扣球),Lang made it possible for China to dominate in the sport in the early 1980s. She was a key player on Chinas 1984 Olympic gold medal winning team.When the US team arrived for the Olympics, Lang, 48, who is from Beijing, had to take a different route to avoid a crowd of reporters and fans.Then came the greatest moment to Lang:While the US team was playing in a packed gym, at least 8,000 Chinese fans unfurled an American flag.“That really says it all,” Davis said. “They look at her as an icon(偶像)Im sure its hard for them to see her coaching another country, but they love her so ly that her success is their success.”The loyalty of the Chinese fans was tested on Friday, when China lost a match to the US.“Its a pity that China lost the match, but Im still glad that Lang Pings team won, since she is the pride of Chinas volleyball,” said Liu Chengli, a spectator. “We also cheered for Langs victory.”Lang said she just tried to stay professional when the two teams meet. “It doesnt matter if we play China or any other team. Its the same.” Lang said.Davis said she and her teammates could not have imagined the passion for volleyball among Chinese because the sport was lack of popularity in the US. The reception from Chinese fans has touched the US players, said US volleyball player Lindsey Berg.“Its such an honor to be here and play for our coach here in China,” she said. “The amount of support that the Chinese give to her and us has been tremendous. The whole event has been unbelievabl

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论