




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016广西蒙山县高考英语阅读理解二轮专练(4)写人记事(阅读理解)由 (2011山东烟台高三调研)改编Jeffrey Bezos,the founder,president and chairman of the board of A,was born in Albuquerque,New Mexico.His mothers ancestors were early settlers in Texas,and over the generations had acquired a 25,000-acre farm at Cotulla.Jeffrey spent most summers of his youth working with his grandfather on their farm.Jeffrey showed intense and varied scientific interests at an early age.He set up an electric alarm to keep his younger sisters and brothers out of his room and changed his parents garage into a laboratory for his science projects.After he graduated from Princeton University with a degree in computer science and electrical engineering,Jeffrey Bezos found employment on Wall Street,where computer science was increasingly in demand to study market trends.He rose quickly,becoming a senior vice president,and looked forward to a bright career in finance,when he made a discovery that changed his life,and the course of business history.In 1994,there was still no Internet commerce to speak of.One day that spring,Jeffrey Bezos observed that Internet usage was increasing by 2,300 percent a year.He saw an opportunity for a new circle of commerce,and immediately began considering the possibilities.Bezos founded A in 1994,setting up the original company in his garage.The company was called Amazon for the seemingly endless South American river with its numberless branches.It started as an online bookstore but soon diversified (多样化) to all kinds of products.His work with Amazon eventually led him to become one of the most excellent dot-com entrepreneurs (企业家).He was named Time magazines Person of the Year in 1999.In 2008,he was selected by U.S.News & World Report as one of Americas Best Leaders.Bezos Amazon has become “the Earths biggest anything store”.A is now called “one of the smartest strategies in business history”.Today,Jeffrey Bezos lives north of Seattle and is increasingly concerned with charity (慈善) activities.“Giving away money takes as much attention as building a successful company,”he has said.1.In his childhood,Bezos .A.had to work with parents on their farm all day longB.showed great interest in scienceC.didnt get along well with his brothers and sistersD.wanted to become a businessman2.Jeffrey changed the course of business history because he .A.rose quickly,looking forward to a bright career in finance on Wall StreetB.observed the Internet usage was increasing by 2,300% a yearC.founded a new form of commerce that developed fast laterD.was the first to speak of Internet commerce3.Bezos named his company Amazon with the aim of .A.opening numberless branches all over the worldB.living a quiet life along the Amazon RiverC.earning endless money and being wealthyD.wishing his company to run smoothly and endlessly4.Which of the following isnt mentioned in the passage?()A.How hard Bezos studied physics in Princeton University.B.“A” only sold books in the beginning.C.Bezos not only devoted his life to Internet commerce but also to charity.D.The reason why Jeffrey Bezos decided to found A.5.It can be inferred from the passage that .A.it was Bezoss grandfather on the farm who helped him a lotB.Bezos invented e-commerce to win the world fame overnightC.Bezos is aiming at being “the Earths biggest bookstore”D.Bezos has a sharp business mind and a kind heart语篇解读:本文是一篇介绍人物的文章。介绍的是Amazon公司创始人Jeffrey Bezos的一生。答案及剖析:1.B事实细节题。第二段介绍了他的童年时代,因此,本题答案应在第二段。由第一句:“Jeffrey showed intense and varied scientific interests at an early age.”可知,他在很小的时候就对科学表现出了浓厚的兴趣。因此答案为B。2.C推理判断题。第三段提到“.looked forward to a bright career in finance,when he made a discovery that changed his life,and the course of business history.”下文提到他注意到了因特网商业的巨大商机并创办了Amazon公司,以及第五段最后一句可知他改变了商业历史的进程是因为他创建了一种快速发展的新型商业模式。3.D推理判断题。由第五段第二句可知他用有许多河流分支似乎无尽头的河流名称来命名公司,是希望他的公司能够顺利而且永无止境地运转,故答案为D。4.A事实细节题。文章第三段第一句谈及他在普林斯顿大学毕业并取得计算机和电气工程的学位,但并没提及他攻读物理的刻苦程度,因此答案为A。选项B在第五段第三句“It started as an online bookstore.”提到;C项在最后一段尤其最后一句“Giving away money takes as much attention as building a successful company”中提及;D项创建Amazon公司的原因在第四段最后一句进行了阐述。5.D推理判断题。从文章的整体内容可知,从小就对科学充满了浓厚的兴趣,而后及时捕捉到了因特网商业中的巨大商机,成立了Amazon公司,之后又积极投入到慈善事业中,由此可推断出他具有敏锐的商业头脑和一颗善良的心,即答案为D。【疑难词汇解读】1.intense adj. 强烈的,极度的The fracture caused him intense pain.骨折给他造成了剧烈的疼痛。2.commerce n. 商业、交易、贸易Our overseas commerce has increased a great deal.我们的海外贸易已大大增加。【长难句子分析】After he graduated from Princeton University with a degree in computer时间状语从句science and electrical engineering时间状语从句,Jeffrey Bezos主语 found谓语 employment宾语on Wall Street,(where computer science was increasingly in demand to地点状语study market trends).定语从句地点状语当他在普林斯顿大学拿到计算机和电气工程学位毕业之后,杰夫贝佐斯就职于华尔街,在那里研究市场趋势的计算机科学需求量很大。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。【2013界广东省惠州市三模】AIt was one of the hottest days of the dry season. We had not seen rain in almost a month. The crops were dying. Cows had stopped giving milk. The streams were long gone back into the earth. If we didnt see some rain soon we would lose everything.I was in the kitchen making lunch for my husband and his brothers when I saw my six-year old son, Billy, walking toward the woods. He was obviously walking with a great effort. trying to be as still as possible. Minutes after he disappeared into the woods, he came running out again, toward the house.Moments later, however, he was once again walking in that slow purposeful long step toward the woods. This activity went on for over an hour: walking cautiously to the woods, then running back to the house. Finally, my curiosity got the best of me. I crept out of the house and followed him on his journey. He was cupping both hands in front of him as he walked; being very careful not to spill the water he held in them. Branches and thorns slapped his little face but he did not try to avoid them. He had a much greater purpose. As I leaned in to spy on him, I saw the most amazing site.Several large deer appeared threatening in front of him. But Billy walked right up to them. I almost screamed for him to get away. And I saw a baby deer lying on the ground, obviously suffering from heavy loss of water and heat exhaustion, lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart I have ever known working so hard to save a life. As the tears that.rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops. and more drops. and more. I looked up at the sky. It was as if God, Himself, was weeping with pride. 26. Why did the author follow her son?A.Because there might be danger.B.Because her son was doing a good deed.C.Because she was curious.D.Because she intended to help.【答案】C 【解析】细节理解题。根据Finally, my curiosity got the best of me.作者处于好奇,跟随着儿子进入森林,故选C。27. Which of the following statements is Not True according to the passage?A. Rain was in great need.B. There were few trees in the woods.C. Billy carried water with his small hands.D. Billy walked into the woods and then returned over and over again.【答案】B【解析】细节理解题。根据Branches and thorns slapped his little face在森林里走树枝和荆棘打脸可推出森林的树木较多,故选B。28. What Billy did mainly showed that he was _.A. Caring B. Beautiful C. Childlike D. Brave【答案】A【解析】细节理解题。caring爱心的;beautiful漂亮的; childlike孩子似的; brave勇敢的。根据lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.及I stood on the edge of the woods watching the most beautiful heart I have ever known working so hard to save a life.由于天旱河流枯竭动物们不能找到水喝,快喝死了,故选A。29. Which is the correct order of the development of the story?The author was moved to tears.Billy fed the water to the baby deer.Billy walked towards the large deer.It began to rain.The author followed Billy into the woods.A. B: C. D. 【答案】C【解析】细节理解题。根据I crept out of the house and followed him on his journey.所以必须5开头的选项故排除AB;Several large deer appeared threatening in front of him. But Billy walked right up to them.及 lift its head with great effort to lap up the water cupped in my beautiful boys hand.他走向大鹿然后去喂小鹿水,故排除D,文章最后作者被感动的流下了眼泪,最后天开始下雨,故选C。30. At the end of the story, the author might experience different feelings Except that _A. Billy was a pride.B. God was touched by Billys activity.C. it was worthwhile to have given birth to Billy.D. the rain should have dropped earlier.【答案】D【解析】细节理解题。As the tears that.rolled down my face began to hit the ground, they were suddenly joined by other drops. and more drops. and more. I looked up at the sky. It was as if God, Himself, was weeping with pride. 因为天旱了太长的时间,早应该下雨这不是作者的不同的感觉这应该是以前就有的感觉,故选D。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2013界广东省惠州市三模】Surviving the boredom of a school day can be bad enough, but when you have to worry about school gangs as well its enough to make any student want to stay at home and under the covers! Unfortunately, gang culture can be found in many British schools, and it brings with it negative, and dangerous, side effects. The presence of weapons at or near school, the appearance of graffiti on buildings and lockers, and pressure to blow off school work and exams all follow where the gangs lead. None of these things contribute to a good education, but for school gangs thats exactly the point - school is for being popular and having fun, not learning anything or preparing for the future. Keep these tips in mind and say goodbye to school gangs.Know your own mind. Often it is those with low self-esteem and a poor self-image who become victims of school gangs. These students dont know their own mind or have a clear picture of what they would like to do in the future, so it is easy to be influenced by those who dont want to do any work today.Keep yourself busy. School gangs often hang around at or near schools with no real reason. Students who have nothing scheduled can easily be sucked into these groups, but if you are busy, busy, busy and always on the move there will be less chance that youll have the time to stay and play. Choose your friends wisely. With a core group of like-minded friends, it is much easier to stay away from school gangs because you simply dont need them. Remember that gangs are a source of power for members, but they can also be a source of intimidation.Work hard and have fun. No one likes a teachers pet, but school gangs in particular hate them. Work hard and have fun at school, but dont annoy anyone with extreme goody-two-shoes (伪君子) behaviour . School gangs can be a nightmare if you must deal with them constantly. Stay away from gang hangouts and gang members, and dont involve yourself in any gang related activities.31. For the school gangs, school is _.A. where they are instructed to behave themselves.B. a good place to prepare for the future.C. where they win popularity and enjoy themselves.D. a place that contributes to a good education.【答案】C 【解析】细节理解题。根据school gangs thats exactly the point - school is for being popular and having fun,学校帮派是受欢迎的和玩地开心,故选C。32. From the authors opinion, gangs lead to the following problems in schools Except _ .A. The presence of weaponsB. the appearance of robberyC. pressure to blow off school work and examD. students scare【答案】B【解析】细节理解题。根据The presence of weapons at or near school, the appearance of graffiti on buildings and lockers, and pressure to blow off school work and exams all follow where the gangs lead.及when you have to worry about school gangs as well its enough to make any student want to stay at home and under the covers!帮派导致了武器的存在,毁掉学校工作和考试的压力及学生的恐慌,故选B。33. Which statement is Not True according to the passage?A. school gangs are harmful to educationB. students lacking enough intelligence often follow school gangsC. scho
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年北京市海淀区事业单位考试试题真题及答案
- 铁路轨道养护的全生命周期管理研究-洞察及研究
- 知识产权运用培训服务课件
- 钻孔施工工艺课件
- 知识产权职称培训课件
- 微量污染物光探测-洞察及研究
- 2025年国家电网电工类本科招聘考试模拟考试题
- 钱颖《经济学原理》课件
- 钱角分课件教学课件
- 邮政储蓄银行考试题库(含答案)
- 2025年软件开发实习生笔试模拟题及面试技巧
- 2025企业单位网络与信息安全事件应急预案
- 企业品牌价值评估模型设计
- 2025-2026学年人教版(2024)小学数学三年级上册教学计划及进度表
- 2025年福建省工会社会工作者(工会专干)招聘考试(工会基础知识)历年参考题库含答案详解(5套)
- 2025年人工流产试题及答案
- 《水力学》课件-第5章 流动阻力和水头损失
- 2026届潍坊市达标名校中考联考语文试卷含解析
- (标准)棋牌室转让合同协议书
- 幼儿园膳食委员会组织机构及职责
- 手术室护理实践指南:院感控制管理
评论
0/150
提交评论