安徽学位英语阅读理解模拟试题五.pdf_第1页
安徽学位英语阅读理解模拟试题五.pdf_第2页
安徽学位英语阅读理解模拟试题五.pdf_第3页
安徽学位英语阅读理解模拟试题五.pdf_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 1 安徽学位英语阅读理解模拟试题五安徽学位英语阅读理解模拟试题五 31 省市学位英语网特别提示各位学员 31 省市学位英语网特别提示各位学员 请同学们在听完讲课或者掌握了答题方法后再做练习 你会觉得英语很容易 请同学们在听完讲课或者掌握了答题方法后再做练习 你会觉得英语很容易 一定要认真做作业 动手能力和举一反三的能力 是衡量一个人素质的重要因素 也是掌 握好英语的关键 Passage 1 Trees are useful to man in three important ways they provide him with wood and other products they give him shade and they help to prevent droughts and floods Unfortunately in many parts of the world man has not realized that the third of these services is the most important In his eagerness to make money from tress he has cut them down in large numbers only to find that without them he has lost the best friends he had And besides he is usually too careless to plant and look after new tress So the forests slowly disappear This does not only mean that man will have fewer trees The results are even more serious for where there are trees their roots break up soil allowing the rain to sink in and also bind the soil thus preventing it from being washed away easily but where there are no trees the rain falls on hard ground and flows away causing floods and carrying away the rich top soil When all the top soil is gone nothing remains but worthless desert Two thousand years ago a rich and powerful country cut down its trees to build warships with which to gain itself an empire It set up the empire but without its trees its soil became poor and it grew weak When the empire fell to pieces the home country found itself faced with floods and starvation 1 What is the most important service of trees to man according to the passage A They help him make money B They give him wood and other products C They help him prevent droughts and floods D They give him shade 2 Why do forests in many parts of the world slowly disappear A New trees are not looked after properly B Many trees have been cut down by man C Man has not paid enough attention to planting trees D All of the above 3 Why did the country mentioned in the passage suffer from floods and starvation A Because an empire was set up B Because the empire fell to pieces C Because it lost all its trees D Because too much had been spent on wars 4 Why does land become desert after all trees are cut down A Because nothing remains on land except folds B Because there are no longer trees to keep the rain and protect the top soil 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 2 C Because too much rain sinks in and washes away the top soil D Because roots of the trees break up the soil 5 What does the author tell us in this passage A How trees help prevent droughts and floods B The relationship between trees and man C How an empire fell to pieces in ancient times D A story of trees Passage 2 What do we mean by a satisfactory standard of living Obviously it must include the basic necessities of life such as food clothing and shelter To get these necessities on regular basis a person must have a reliable income But we have other needs which would probably also be included as basic such as health and education facilities We may think of all of these as our needs Yet most of us would be far from satisfied if we had nothing more than these which are supplied for us We all enjoy extra income to spend on things like books sports or hobbies Sometimes we save some of this extra income to pay for future expense of this type on holidays So we must add our wants to our basic need Our standard of living is the degree to which these needs and wants are satisfied But as time goes on what we think of as our basic needs changes Twenty years ago a television would have been a luxury and still is in many countries now Even now we cannot say it is a need in the same sense as food clothing and shelter Yet if most of the people of a country have one it comes to be accepted as a need It is possible therefore to have food clothing and shelter and still be poor by the standards of our own society 6 What we need in life is divided into according to this article A the basic necessities and luxury B many kinds of need such as food clothing and houses C four groups the basic necessities luxury reliable income and future expense D the basic necessities and reliable income 7 A person who gets the basic necessities must according to the writer A have a reliable income B learn how to please his manager C finish his work ahead the time D get a good education 8 We all enjoy A having only reliable income B having reliable income and extra income C having nothing more than food and clothing D having nothing more than reliable 9 With time going on A a luxury may change into a need which most people want to get 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 3 B the basic needs are getting smaller and smaller C a luxury and the basic needs can be exchanged D the basic needs can be changed into a luxury 10 If most of the people of a country have a television we A can say the television is a need in the same sense as food and clothing and shelter B can say the television must be in the basic necessities C cannot say the television is in the basic necessities D can say every family must have one Passage 3 For many Englishman there can never be any discussion as to who is the world s greatest poet and greatest dramatist Only one name can possibly suggests itself to him that of William Shakespeare Every Englishman has some knowledge however slight of the works of our greatest writer All of us use words phrases and quotations from Shakespeare s writings that have become part of the common property of English speaking people Most of the time we are probably unaware of the source of the words we use rather like the old lady who was taken to see a performance of HAMLET and complained that it was full of well known proverbs and quotations Shakespeare more perhaps than any other writers made full use of the great resource of the English language Most of us use about five thousand words in our normal employment of English Shakespeare in his works used about twenty five thousand There is probably no better way for a foreigner to appreciate the richness and variety of the English language than by studying the various ways in which Shakespeare used it Such a study is well worth the effort it is not of course recommended to beginners even though some aspects of English usage and the meaning of many words have changed since Shakespeare s day 11 English people A have never discussed who is the world s greatest poet and greatest dramatist B never discuss the world s greatest poets and dramatist C are sure who is the world s greatest poet and greatest dramatist D do not care who is the world s greatest poet and greatest dramatist 12 Every Englishman knows A more or less about Shakespeare B Shakespeare but only slightly C all Shakespeare s works D only the name of the greatest English writer 13 Which of the following is TRUE A We use all the words phrases and quotations from Shakespeare s writings B Shakespeare s writings have become the property of those who are learning to speak English C It is likely to be true that people often do not know the origin of the words they use D All the words people use are taken from Shakespeare s writings 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 价格最低 师资最强 课时最长 错过就是过错 4 14 HAMLET is A a play written by Shakespeare B a play recommended by Shakespeare C a play appreciated by Shakespeare D a play people have been complaining about 15 It is worthwhile to study the various ways in which Shakespeare used English because A English words have changed a lot since Shakespeare time B by doing so one can be fully aware of the richness of the English language C English words are now being used in the same way as in Shakespeare days D of none of the above 答案与解析 1 答案 C 细节题 第二段的第一句 Unfortunately in many parts of the world man has not realized that the third of these services is the most important 告诉我们树木的第三种功能 是最重要的 而第一段的最后列举了它的三种功能 2 答案 D 细节题 第二段列举了森林减少的原因 3 答案 C 信息题 森林的消失才是改过遭受洪灾和饥荒的更本能原因 4 答案 B 推理题 第三段的最后一句 when all the top soil is gone nothing remains but worthless desert 由于表层土壤流失导致了沙漠化 而树木是可以防止水土流失的 5 答案 A 主旨题 本文要围绕森林的第三种功能 防止洪灾和旱灾展开论述的 6 答案 A 推理题 人的需要分为基本需要和高级需要 7 答案 A 信息题 见第一段第二句 To get these necessities on regular basis a person must have a reliable income 8 答案 B 推理题 第一段提到满足人的基本需要要有稳定的收入 第二段又说 We all enjoy extra income to 因此推断 B 为正确答案 9 答案 A 推理题 最后一段的首句说 But as time goes on

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论