12年秋学林长喜英语四级第二套答案解析.pdf_第1页
12年秋学林长喜英语四级第二套答案解析.pdf_第2页
12年秋学林长喜英语四级第二套答案解析.pdf_第3页
12年秋学林长喜英语四级第二套答案解析.pdf_第4页
12年秋学林长喜英语四级第二套答案解析.pdf_第5页
已阅读5页,还剩11页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Key to Model Test Two Part I Writing 审题 分析题目和提纲可知 应该写一篇议论文 根据提纲要求 采用三段式结构 先 介绍目前很流行网上购物 然后分析网上购物的利弊 最后给出自己对网上购物的看法 思 路一 第一段 简述目前网上购物很流行这一现象 第二段 对比分析网上购物的利弊 举买衣服的例子 随时可购物 但不能触摸 不能试 穿 第三段 表明自己的观点 有些商品可以网购 有些则最好去实品店购买 范文一 Shopping Online 1 With the rapid development of computer technology online shopping is becoming a fashion especially among college students and white col l ars W hen t he won t walk into 2 regular stores Instead they get online and find almost anything they want within a few clicks 3 The advantage of shopping online is obvious You can do it 24 7 You can shop whenever you want if you want to buy a new suit at 3 a m you can 4 own disadvantage too you can t touch the item 5 let alone try it on The material of the dress that you see on the screen may be lighter and thinner than what you had expected and it will probably look much better on the model than it does on you 6 Personally I find buying online to be an excellent way to shop for certain items However for other items e g cl ot hes I w ou the typical stores one walks into to shop In a B actually doing it is something else 也就是说认识到在就餐时应当放松是一件事 而要真正实施它却是另外 一件事 故答案为 D 设题处 对比处设题 4 线索词 Setting bouquet of fresh flowers for the table 定位处 2 Set the table to set the mood 下最后两句 解析 解析 选 A 题干中的 Setting bouquet of fresh flowers for the table 对应原文的 bouquet of fresh flowers for the table convey the message 对应原文的 sends the message 原文中 that 引 导的同位语从句即为答案所在 dinner is special and we are special too A 的内容是对此的 同义转述 其中 not only but 意为 不仅 而且 故答案为 A 设题处 递进处设题 转折处设题 5 线索词 soft light 定位处 3 Let there be soft light 下第一段 解析 解析 选 D 该段提到 Dimming the lighting in the room and adding some candles on the dinner table can go a long way in lowering everyone s stress level 其中lowering指 缓解 压力 D 中的 relieve 与其同义 故答案为 D 缓解 并非 移除 remove 故排除 A 设题处 并列处设题 6 线索词 conversation at mealtime 定位处 4 Control the conversation 下末段 解析 解析 选 C 该段 Make it a time 中 it 指代的是 mealtime 题干中的 centered on 对应原文 的 centers on C 中的 something that was positive 是对原文中 the positive things 的同义转述 something made you proud 是对原文中 what they did that week or that day made you really proud 的同义转述 故答案为 C 设题处 同位语从句处设题 7 线索词 real 定位处 6 Keep it real 下首段及第二段首句 解析 解析 选 B 第二段首句提到 Family meals do not have to take place every night nor do they need extensive planning A 中的 with expensive planning C 中的 every night 以及 D 中的 special 均与此相矛盾 故均排除 B 是对 While it would be to happen 的同义转述 故为答 案 设题处 转折处设题 并列处设题 8 线索词 positive 定位处 4 Control the conversation 下第二段 解析 解析 making negative comments instead of 表明本空应填一名词 名词短语或动名词 且与 positive things 意思相反 该段提到 Be positive and postpone negative comments for another time 其中 negative comments 与题干中的 positive things 相对 comments 与 make 搭 配 由于 of 后接动名词形式 故用 making 设题处 并列处设题 9 线索词 cook 定位处 5 Keep cool in the kitchen 下首段 解析 解析 from irritation 该段提到 but if the cook is irritated those at the table will be irritated as well 如果做饭者心情不好 吃饭者心情也会不好 由此可知 要想愉快 wonderful 就餐 做饭者心情应该好 即 frees himself or herself from irritation irritated 的名词形式 设题处 虚拟条件从句处设题 10 线索词 more important to the family members 定位处 末段 解析 解析 the sharing and the bonding 末段提到 It s the sharing and the bonding not the food that matter most 题干中的more important to the family members对应原文中的that matter most is not the food 对应 not the food but 后应填一名词或名词短语 the sharing and the bonding 为答案 设题处 破折号处设题 Part III Listening Comprehension Section A 11 W Does John know the class is having a surprise party for him when he turns 21 this week M No He thinks we are giving a retirement party for the dean We ve hidden the presents for him Q What are the man and woman planning 听前预测 听前预测 由选项均为名词词组且概括性强可知 本题可能考查对话双方讨论的话题 由 选项中重复出现的 party 可知 该话题与派对有关 解析 解析 选 B 对话中女士提到 a surprise party for him when he turns 21 他 21 岁时为他办 一个派对 给他惊喜 故答案为 B 干扰项 C 中的 A retirement party 是对话双方故意给 John 造成的假象 12 W How was the job interview I think you ll make a good journalist I remember you as the best writer of the class M Well in fact my application was turned down They were looking for people with experience in the profession Q Why didn t the man get the job 听前预测 听前预测 选项均以 Because 开头及 not no professional experience interview 等表明 本题可能考查 he 找工作不成功的原因 解析 解析 选 C 对话中男士提到 They were looking for people with experience in the profession 他们要招的是有相关工作经验的人 C 对应男士的话 其中的 professional experience 是 对 experience in the profession 的同义转述 故答案为 C 13 W I enjoy all kinds of music What kind of music do you like M Rock and roll had appealed to me very much before I became fascinated with jazz But now I think nothing can compare with classical music Q What kind of music does the man like most 听前预测 听前预测 选项均为音乐类型表明 对话与音乐有关 解析 解析 选 C 由对话中男士提到的 nothing can compare with classical music 什么也不能 跟古典音乐相比 可知 答案为 C 14 M Prof Kennedy has been very busy this semester As far as I know he works until midnight every day W I wouldn t have troubled him so much if I had known he was so busy Q What do we learn from the conversation 听前预测 听前预测 根据意思相反的两个选项中有一个很可能是答案的命题规律 答案锁定在 B 和 C 之间 解析 解析 选 B 由女士的虚拟表达 if I had known he was so busy 如果我知道他这么忙的话 可知 女士并不知道教授很忙 故答案为 B 15 M Excuse me I m looking for the operating theatre I thought that it was on the first floor W This is the basement Take the elevator one flight up and turn left Q Where did the conversation most probably take place 听前预测 听前预测 选项均为地点表明 本题可能考查对话的地点或场景 听音时重点留意与选项 中地点相关的信息 解析 解析 选 C 对话中男士提到 the operating theatre 手术室 C 中的 hospital 与此对应 故答案为 C B 中的 elevator 是根据女士所说的 Take the elevator one 所设的干扰 女士建 议男士坐 1 号电梯 可知对话发生在电梯外 而非电梯里 16 W I must have told Mike five times not to forget the meeting And he still missed it M Well you know Mike everything s in one ear and out the other Q What can be inferred about Mike 听前预测 听前预测 选项中的 He doesn t always He s never 等表明 本题考查 He 的情况 解析 解析 选 A 对话中男士提到 everything s in one ear and out the other 左耳进右耳出 A 中的 doesn t always listen 是对此的同义转述 故答案为 A 17 M You re killing me by giving me this sort of food You know that I hate dessert W If you go on eating your favorite food next time it will be you in the hospital instead of me The doctor says only a balanced diet will be good for your health Q What can we infer about the man 听前预测 听前预测 选项中的 He tedious healthy better 表明 本题考查 He 的情况 解析 解析 选 C 对话中女士提到 If you go on eating your favorite food it will be you in the hospital 如果你一直吃自己喜欢的食物 住院的将是你 由此可知 女士认为男士的饮食 不健康 故答案为 C balanced diet 意为 均衡的饮食 18 M This has been the worst flood for the past 20 years It has caused much damage and destruction W Look at the prices of fruits and vegetables No wonder they are so expensive Q What are they talking about 听前预测 听前预测 各选项均有 flood 表明 对话与洪水有关 解析 解析 选 B 对话中男士提到 It has caused much damage 洪水造成了巨大损失 女士 提到 the prices of fruit and vegetables so expensive 水果蔬菜价格很贵 B 是对两人所说 话的概括 故为答案 Now you will hear the two long conversations Conversation One 听前预测 听前预测 预览四道题的选项 finding a job she get a good job long hour w ork lower pay 等表明 对话与女士的工作情况有关 如职位 薪水 工作地点等 W Oh Ken I have been meaning to talk to you M Hi Denise What s up W I have this great job lined up to manage a clothing store at the mall M Oh say in detail please W Well one of the professors in my department just told me about a summer practice program that is available She thinks I might be able to practice in the office at the Wayfarer Hotel here in town M That sounds like a great opportunity too Why not take advantage of it W I d love to especially since I m studying hotel management It would be a great way to get some practical experience in my field M And you never know it might lead to something with them after graduation They re one of the biggest hotel chains in the area W You re right But the problem is that I wouldn t be making nearly as much money as I would be working in the clothing store Not to mention the discount I d get on clothes there M How much money can you get from your internship W Very little money But I can get a free room and board for the summer M Well if I were you I d take it anyway You can always get a job during the school year next year to make a few extra bucks Questions 19 to 22 are based on the conversation you have just heard 19 Why would Denise like to talk to Ken 解析 解析 选 B 选项均以 To 动词开头表明 该题可能就女士让男士做某事的目的或原因 进行提问 根据 Denise 的话可知 她有两个很好的工作机会 需要从中做出选择 所以要 向 Ken 征求意见 故答案为 B 点睛 听到女士提到的 I have this great job a clothing store practice Hotel 和男士表建议的 虚拟 If I were you 不难选出答案为 B 20 Why might the summer practice be a good opportunity for Denise 解析 解析 选 A 选项均以 Because 开头表明 本题考查因果关系 由对话中的 lead to something with them after graduation 毕业后能得到一份好工作 可知答案为 A 点晴 A 中的 get a good job later 是对 lead to something with them after graduation 的同义 转述 21 What s the main disadvantage of the summer internship for Denise 解析 解析 选 D 选项中的 strictness long hour l ow er等表明 对话可能与某工作的劣势有 关 对话中 Denise 说 the problem is wouldn t be making as much money 即令女士不满 意的是这份工作的报酬 故答案为 D 点睛 that 引导表语从句 是对 the problem 的解释说明 as as 表比较 22 What does Ken suggest Denise do 解析 解析 选 D 选项均以原形动词开头及 her 表明 本题考查与女士有关的建议 对话最 后 Ken 说 get a job during the school year make a few extra bucks 故答案为 D 点晴 D 是对 Ken 所说的 get a job bucks 的同义转述 Conversation Two 听前预测 听前预测 选项中的 movie actress cinema 等表明 对话可能与电影 演员有关 M So what are your thoughts on this project To be honest I m not sure how to handle it This actress has done many many movies W Yes it is a tough subject I do have some ideas though What I thought was we could start off by doing an Internet search for all of her movies her personal information and so on M Yes that s a great way to get started We can print out everything then take our time finding the relevant parts W That s what I think We could also try to do a search on her son too He s a famous movie director now M Oh yes I ve seen a couple of his movies and he s just as talented as his mother W Also a classmate told me about an excellent book which contains lots of information about European films from the 1960 s and 1970 s We could probably find some quotes about her from other actors too M So that s it We can find everything we need W You can start by doing some Internet searches M I will and why don t you go look for that book W I think it would be quicker to call my friend and ask her She knows exactly where to find the book in the library M True The library is massive If you tried to find it yourself you could be in there for days W Ok you stay here and do this I ll go and find my classmate See you back here at erm 5 o cl ock M Great That gives me plenty of time to make a start See you later Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard 23 What are the two speakers talking about 解析 解析 选 A 选项均为名词短语 且其中的关键信息词为 project 故本题可能考查对话 主旨 对话一开始男士询问女士对这个项目的想法 接着补充说这个女演员演了很多电影 由此可知 这是一个关于女演员的课题 故答案为 A 点睛 对话话题类题目概括性很强 可从其他题中获得相关线索 如第 23 题和第 25 题中 均有 actress 提示两人讨论的极可能是位女演员 24 What idea does the woman have about getting information 解析 解析 选 C 选项中的 Going cinema Conducting poll Doing search 以及 Reading a magazine 表明 本题很可能考查获得某物的方法途径 对话中女士认为应该先从网上搜集 与这位女演员有关的所有电影和个人信息 故答案为 C 点睛 C Doing an Internet search 是对女士提到的 doing an Internet search 的信息重现 25 Who will the woman ask about the book 解析 解析 选 D 根据四个选项分别表示不同的人可知 问题是以 Who 开头 对话中女士提 到 有一本关于欧洲电影的书 其中可能有其他演员对这位女演员的评价 而这本书是一位 同学告诉她的 故答案为 D Section B Passage One 听前预测 听前预测 预览三道题的选项 Take a deep breath forget your nervousness calm down shy shyness 等表明 短文很可能围绕如何克服 shyness 展开论述 Many suffer from shyness In order to give other people a chance to know more about you you need to get over it Then how to control shyness First make decisions not to hold back in conversations What you have to say is just as important as what other people say And don t turn down party invitations just because of your shyness Second prepare yourself for being with others in groups Make a list of the good qualities you have Then make a list of ideas experiences and skills you would like to share with other people Think about what you would like to say in advance Then say it Third if you start feeling self consci ous i n a gro on other people Remember you are not alone Other people are concerned about the impression they are making too Don t be afraid to speak up and give your point of view Moreover remember everyone experiences failures and disappointments Regard them as lessons instead of frustrations As each of us is an individual we behave in our own personal ways No one gets over being shy completely but most people do learn to live with their shyness Even entertainers admit that they often feel shy They work at fighting their shy feelings so they can face the cameras and the public Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard 26 Why does the speaker suggest making a list of ideas in advance 解析 解析 选 D 预览选项可知 本题考查因果关系 短文中的第二条建议提到 prepare yourself for being with others in group 然后提到 make a list of ideas 由此可知 提前写出要说的话是 为了让你跟别人在一起时有话可说 故答案为 D 点睛 问题中的 making a list of ideas 对应短文中的 make a list of ideas 27 What should you do when you feel nervous 解析 解析 选 A 预览选项可知 本题可能考查消除紧张的方法 由短文中提到的 take a deep breath and focus your attention on other people 可知 当你感到紧张时可以深呼吸 把你的注意 力转移到别人身上 忘记你的紧张感 故答案为 A 点睛 问题中的 feel nervous 对应短文中的 feeling self consci ous 选项 A 是对 take a deep breath and focus your attention on other people 的同义转述 28 What does the speaker say about entertainers 解析 解析 选 B A extremely 和 C completely 表述过于绝对 可先排除 短文中提到 Even entertainers admit that they often feel shy 由此可知 答案为 B Passage Two 听前预测 听前预测 预览四道题的选项 television film industry 等表明 短文很可能与电视或电影 工业有关 While almost every drama major would like to enter the film industry as a cameraman director or actor it is important to realize that the ticket sales of the movie market have been in a decline for the late half of the 20th century In the 1940 s before the spread of television which had a severe impact on the movie industry weekly attendance rates for theaters were around 80 million by the 1970 s weekly rates had dipped to a low point of around 12 million Even when the higher ticket prices are considered this represented a serious decline in the film industry On top of the decline in the overall market the large studios dropped the majority of their staff and sold many of their properties In essence the large budget m ovi e fi l m disappeared in favor of films made by independent producers While many of the old studio names are still used the companies are currently more concerned with working strictly in the financial aspects of film production serving as loan guarantors and financial companies for the independent producers For drama students today the opportunities of entering the profession are few When we calculate the changes and add all the problems of the movie industry together the bottom line is that drama studies are only for those students who truly enjoy practicing the dramatic arts Questions 29 to 32 are based on the passage you have just heard 29 What is the speaker hoping to convince the students of 解析 解析 选 B 选项均为名词短语且概括性强表明 本题很可能考查对话话题 根据短文 中提到的 the tickets sales movie decline studios dropped staff sold many of their properties 可知 说话者要使学生们确信在电影工业里存在的问题 故答案为 B 30 What problem did movie makers face by the 1970 s 解析 解析 选 C 选项中的 Increased excess 等表明 本题可能考查电视或电影的变化 由 短文中提到的 by the 1970 s weekly rates had dipped to a low point 可知 答案为 C 点睛 问题中的 by the 1970 s 是听音重点 C 是对 dipped to a low point 的同义转述 31 What produced the largest negative impact on the movie industry 解析 解析 选 B 选项中的 lack of talent changes 等表明 本题可能考查某种不利的因素或变 化 根据短文中提到的 the spread of television which had a severe impact on the movie industry 可知 答案为 B 点睛 which 引导定语从句 修饰 the spread of television 32 What was the result of the studio reorganization 解析 解析 选 D 选项中的 increased declined 及 dismissed 等表明 本题可能考查某事件引 起的结果 由短文中提到的 studios dropped the majority of their staff 可知 答案为 D 点睛 D 是对 studios dropped staff 的同义转述 Passage Three 听前预测 听前预测 选项中的 she a less upper cl ass accent her speeches accents and social classes 表明 短文与口音和社会地位的关系有关 The Queen s English is now sounding less upper cl ass a sci ent i fi c Christmas broadcasts had found Researchers have studied each of her messages to the Commonwealth countries since 1952 to find out the change in her pronunciation from the noble Upper Received to the Standard Received Jonathan Harrington a professor at Germany s University of Munich wanted to discover whether accent changes recorded over the past half century would take place within one person As far as I know there just is nobody else for whom there is this sort of broadcast records he said He said the noble way of pronouncing vowels had gradually lost ground as the noble upper cl ass accent over the past years Her accent sounds slightly less noble than it did 50 years ago But these are very very small and slow changes that we don t notice from year to year We may be able to relate it to changes in the social classes he told The Daily Telegraph a British newspaper In 1952 she would have been heard saying thet men in the bleck het Now it would be that man in the black hat Similarly she would have spoken of the citay and dutay rather than citee and dutee and hame rather than home In the 1950s she would have been lorst but by the 1970s lost The Queen s broadcast is a personal message to the Commonwealth countries Each Christmas the 10 m i nut e broadcast from their traditional turkey lunch Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard 33 Why were the Queen s broadcasts chosen for the study 解析 解析 选 D 选项表明本题考查原因 问题询问女王的广播被选入研究中的原因 短文 一开始提到一项针对女王口音的变迁的研究 接着说出原因 想通过过去半个世纪的记录来 发现口音变化是否会在一个人身上发生 而除了女王 别人都没有 50 年的相关记录 故答 案为 D 点睛 短文中没有直接说明原因 但通过一些关键的信息点还是能够选出答案 D 中的 50 years 是对 half century 的同义转述 34 Which is an example of a less noble accent in English 解析 解析 选 B 问题要求举出不是尊贵英语口音的例子 短文中给出几个例子 如以前尊 贵的读法是 citay dutay hame lorst 现在的读法是 citee dutee home lost 选项 B citee 是现 在的读法 故答案为 B 点睛 听清问题中的 less noble accent 是解题的关键 35 What is the text mainly about 解析 解析 选 A 选项均为名词短语 且概括性强表明 本题考查短文主旨 短文一开始就 提到女王口音的变化 接着引出一项口音研究 以女王的广播为研究对象 研究一个人在 50 年中的语音变迁 故答案为 A Section C 36 解析 解析 undergone 空前的 has 表明 本空应填入动词的过去分词 37 解析 解析 considerations 该句中的 with 结构作伴随状语 由形容词 economic 可知 本空 应填一名词 economic considerations 意为 经济上的考虑 注意不要漏写表示复数的 s 38 解析 解析 rare 分号连接两个没有并列连词的分句 这句话显然是把 Two hund

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论