




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵阳市2014高考英语(新人教版)一轮阅读训练(28)附答案课时作业(二十八)选修6unit 3 a healthy life(限时:35分钟)阅读理解holidays are really important.many of us will have childhood memories of summer holidays where we were taken away from home to experience new environments and learn in different ways.but holidays are expensive and,for those on low wages or living on benefits, they are often unobtainable. even the cheapest holidays require travel and other additional costs that are difficult for many families to meet.for working parents,the long summer break can be a very difficult problem for childcare. when an annual leave allowance amounts to only five weeks,there is a need to spread this across the year.couples can find themselves taking leave in turn in order to care for children who are on holiday. for some,this makes even an affordable family holiday difficult.the schools that i visit in nottingham are full of experienced staff committed to giving our children a caring and inspiring learning environment.the number of children receiving free school meals is quite large in nottingham and many schools have breakfast clubs to make sure that children get a healthy start to the day. most schools undertake programs of group or individual educational support. schools also have an important role in safeguarding childrens welfare through the ongoing touch and support with their pupils. during the long summer holidays,much of this is missed.while teachers are holidaying in the uk,many of their pupils spend the whole six weeks on the street where they live. the lack of free school meals for six weeks can result in pressure on a family budget and an inability to afford the inspiring experiences that help children to continue their learning. in setting out its plans for a fiveterm year,nottingham city council(委员会)is seeking to reduce the summer holiday down to four and a half weeks, with a more balanced five terms of roughly eight weeks, each followed by a twoweek break.we believe this will give real “down time” for school staff and pupils alike but will be short enough not to cause a real break in learning.we acknowledge that this change may be difficult for some school staff,particularly whose own children are educated in other authorities. however, this must be weighed against the benefits for city children for whom we all have the greatest duty of care.36the passage is probably written by _aan experienced teacher ba working parentcan inspired student da city council member37the underlined word “they” in the second paragraph refers to “_”aenvironments bholidayscwages dbenefits38it is suggested in the passage that the summer break be reduced to _a2 weeks b4.5 weeksc5 weeks d6 weeks39the plans for a shorter summer holiday will help students _aobtain the cheapest holidays without additional costsbget a chance to spend six weeks a term with teachers in schoolcbenefit more from the caring and inspiring learning environmentdhave more school days to receive free school meals40it can be inferred from the passage that _aworking parents can enjoy a fiveweek break to care for their childrenbthe suggested plans for a fiveterm school year can hardly be carried outcthe long summer holiday gives teachers and students real “down time”dsome school staff will say “no” to the plans for a shorter summer holiday.短文填词my uncle will never forget what happened to him yesterday. towards the evening, he was 41._ (邀请) to an inn. he enjoyed his dinner with his friends, 42._ (喝) a lot of wine. as a 43.r_, he got drunk. he insisted on driving home after the meal, although his friends tried to 44._ (说服)him not to. a few minutes later, he was winding his 45.w_ on the street. and then his car ran 46._ a tall tree. fortunately, he was still alive, though 47.s_ injured. the police came to the scene, and he was taken to hospital. naturally, he had to 48._ in hospital for several days. 49.w_ still, his driving license was cancelled. how he regretted 50._ he had done.参考答案课时作业(二十八).本文是一篇说明文。介绍了英国诺丁汉城市委员会把学生假期缩短至4.5周的计划。36d推理判断题。从文章倒数第二段“nottingham city council(委员会) is seeking to reduce the summer holiday down to four and a half weeks”和最后一段“we acknowledge that this change may be difficult for some school staff”可知答案。37b代词指代题。根据第二段可知,度假是昂贵的,并且对于那些低工资和靠救济为生的人,度假是不可能的。38b细节理解题。根据倒数第二段第一句可知答案。39c推理判断题。根据第四段第一句话“the schools that i visit in nottingham are full of experienced staff committed to giving our children a caring and inspiring learning environment.”可知如果假期缩短,学生就可以更多地享受学校提供的照顾和鼓舞人心的学习环境。40d推理判断题。根据最后一段第一句话“we acknowledge that this change may be difficult for some school staff”可推知一些学校员工会反对这个计划。.41.o47.seriously48.be/stay49worse50.what 课后阅读-a noble gangster 贵族歹徒there was a time when the owners of shops and businesses in chicago had to pay large sums of money to gangsters in return for protection. if the money was not paid promptly, the gangsters would quickly put a man out of business by destroying his shop. obtaining protection money is not a modern crime. as long ago as the fourteenth century, an englishman, sir john hawkwood, made the remarkable discovery that people would rather pay large sums of money than have their life work destroyed by gangsters.six hundred years ago, sir johan hawkwood arrived in italy with a band of soldiers and settled near florence. he soon made a name for himself and came to be known to the italians as giovanni acuto. whenever the italian city-states were at war with each other, hawkwood used to hire his soldiers to princes who were willing to pay the high price he demanded. in times of peace, when business was bad, hawkwood and his men would march into a city-state and, after burning down a few farms, would offer to go away if protection money was paid to them. hawkwood made large sums of money in this way. in spite of this, the italians regarded him as a sort of hero. when he died at the age of eighty, the florentines gave him a state funeral and had a pictured painted which was dedicated to the memory of the most valiant soldier and most notable leader, signor giovanni haukodue. 曾经有一个时期,芝加哥的店主和商行的老板们不得不拿出大笔的钱给歹徒以换取保护。如果交款不及时,歹徒们就会很快捣毁他的商店,让他破产.榨取保护金并不是一种现代的罪恶行径.早在14世纪,英国人约翰.霍克伍德就有过非凡的发现:人们情愿拿出大笔的钱,也不愿毕生的心血毁于歹徒之手. 600年前,约翰.霍克伍德爵士带着一队士兵来到意大利,在佛罗伦萨附近驻扎下来,很快就出了名.意大利人叫他乔凡尼.阿库托.每次意大利各城邦之间发生战争,霍克伍德把他的士兵雇佣给愿给他出高价的君主。和平时期,当生意萧条时,霍克伍德便带领士兵进入某个城邦,纵火烧毁一两个农场,然后提出,如向他们缴纳保护金,他们便主动撤离。霍克伍德用这种方法挣了大笔钱.尽管如此,意大利人还是把他视作某种英雄。他80岁那年死去时,佛罗伦萨人为他举行了国葬,并为他画像以纪念这位骁勇无比的战士、杰出的领袖乔凡尼.阿库托先生.*结束 阅读理解onequarter of the us workforce could be doing their jobs at home if all those able to telecommute chose to do so,according to a study on wednesday which said many still elect to work at the office.all those people working from home could translate into annual gasoline savings of $3.9 billion,according to the national technology readiness survey.but the study also found that about 14 percent of the workforce has the option to telecommute but chooses not to.as the studys principal researcher,professor pk. kannan,put it:that seems to suggest that even if employers were to say tomorrow that everybody had the option of telecommuting and that it would save a lot of gas,thats not going to happen.whats going on?some of it is obvious:people like to go to the office for social reasons,even if their work tasks dont require it.and thats not just to be around other people.our social needs also include being seen,and making “right” impressions on bosses and colleagues.our own research at work design collaborative is completely consistent with that interpretation.so how are we actually going to realize the energysaving opportunities that were missing?it seems to me there are two very basic actions called for.first,organizations must make distributed work not only available but expected by more employees.company policies and financial incentives can easily “push” workers into changing their patterns.note that i am not advocating making everyone a fulltime telecommuter.but just getting half of the workforce to work from home or in a nearby facility two days a week would save 20% of the gasoline now being consumed by moving people from homes to offices.second,we also need some national public policy initiatives to encourage people to work from home.its time to realize just how critical telecommuting and distributed work are to our national securityon several levels.its about reducing our dependence on foreign sources of energy.its about business continuity in the face of natural disasters(katrina,etc.) and/or acts of terrorism.and perhaps most importantly of all,its about reducing greenhouse gases as we address the global climate crisis i wrote about yesterday in an inconvenient truth.16what can we learn from the first paragraph?aonequarter of the us workforce is now doing their jobs at home.bthe people who prefer to work from home can not afford to telecommute.calthough they can telecommute,americans still prefer to work at office.dmore and more people who can telecommute prefer to work from home.17according to the study,people dont choose to work from home because_.athe working culture now is still not favorablebpeople want to meet their social needscpeople are afraid of falling behind their colleaguesdpeople cant work well without teamwork18according to the passage,the main benefit for people to work from home is that_.athere would be less traffic jamsbworking efficiency could be greatly increasedcthe energysaving opportunities could be realizeddthe relation between bosses and workers could be greatly improved19whats the authors attitude towards working from home?ahe thinks it is too early to put it into practice.bhe thinks it is ideal and not practical enough.che thinks it is the companys fault for its delay.dhe is completely in favor of it.20the underlined word “incentives” in the passage has a similar meaning to_.aencouragementsbpressuresccrisisdservices. 任务型读写i used to be the messiest person alive. over the years,through watching others and by trial and error,i have finally found ways to come up with plans,organize them and follow through with them. make an outline of everything you need to have and do to make your plan happen. make a list of all of the steps that need to be followed and think about what need to be done.detail everything thoroughly and read it over so you can start coming up with some ways of how to carry out your plans. you should ensure that different ways are needed at hand. therefore,if for some reason one way doesnt work,one of the other ones will. committing yourself to finishing at least part if not all of your plan at once is also necessary. if you make a promise to yourself to finish before a specific time,make sure that you carry that out,and be sure to do everything within the time frame you set for yourself.dont try to deal with more things all at a time. all that does is to delay your progress,distract you and make you lose your interest,motivation and energy.carrying out an effective plan requires being as organized as possible. you will only achieve this by sticking to the order of the plan
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年河北中考英语题库及答案
- 冷链物流中转站运营管理制度
- 基于数据驱动的前因变量选择实施办法
- 疏散安全知识培训方案课件
- 滑冰运动课件
- 硬笔知识培训课件
- 硬笔楷书钩的写法课件
- 硬笔书法长点课件
- 2025南平绿发建设工程劳务管理有限公司招聘14人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025年腾讯风控考试试题及答案
- 初中九年级化学课件元素周期表“衡水赛”一等奖
- 投标货物质量标准的详细描述
- 《大学生军事理论教程》第五章
- 中国建筑色卡
- 北师大九年级物理上册 (组装电路)简单电路 课件
- 2023年普通高中学业水平合格性考试音乐试卷
- 第八章世纪美国政治思想
- 起重机司机Q2(限桥式起重机)题库题库(1727道)
- 木质纤维素的生物分解及其转化技术
- 冠寓运营管理手册正式版
- GB/T 39473-2020北斗卫星导航系统公开服务性能规范
评论
0/150
提交评论