高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section III Using Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第1页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section III Using Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第2页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section III Using Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第3页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section III Using Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第4页
高中英语《Unit 4 Earthquakes》Section III Using Language课时巩固作业(含解析) 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【开学-随堂精练】unit 4 earthquakessection iii using language.单词拼写1without a j_, a football match cant go on.2c_ on your passing the college entrance examinations.3before you write an article, youd better write an o_.4he thanked her for her help s_.5a newspaper _(大字标题) drew my attention.6a _(骑自行车的人) was knocked down by a car.7i cant _(表达) how happy i am now.答案:1judge2.congratulations3.outline4.sincerely5.headline6.cyclist7.express.单句改错1i congratulate you for your success._2he is pride of his daughters ability to speak four languages._3i feel honouring to be invited to the party._4it is known to all, the earth turns around the sun._5judged by his accent, he is from the south of china._答案:1foron解析:congratulate 常与介词 on 连用,后接表示人的名词或代词。2prideproud解析:pride 是名词,常用于 take pride in。3honouringhonoured解析:表示人的感受或状态应用 ved 或形容词。4itas解析:由句中逗号可知前面分句应是从句,用 as 引导定语从句代指后面主句的内容。5judgedjudging解析:judging by/from .为固定搭配,在句中作状语。.单项填空1i just got a success in my studies._!arightbokccongratulations dwell解析:考查交际用语。“向某人祝贺成功”应用 congratulations。答案:c2they talked about the persons and things _ they remembered at school.awhich bwhocthat dwhom解析:句意为:他们谈论了记起来的学校里的人和事。先行词既指人也指物,关系代词用that。答案:c3i feel highly _ to have a chance to speak at the meeting.abelieved btrustedchonoured dhurried解析:句意为:有机会在大会上发言,我感到十分荣幸。feel honoured to do sth.意为“对感到荣幸”。a项意为“相信”;b项意为“信任”;c项意为“荣幸”;d项意为“匆忙”。只有c项符合。答案:c4_ is known to everybody, the moon travels round the earth once every month.ait bascthat dwhat解析:考查连词。as 引导定语从句,指代整个主句内容,意为“正如/就你”。答案:b5he agreed _ what i said at the meeting, but we didnt agree _ how to do it.aon; on bwith; withcwith; on dto; with解析:考查介词。agree with表示“同意某人所说的话”;agree on 表示“双方就达成协议”。答案:c6a kind of electronic equipment, _ mp3, is popular with young people now.aknowing as bknown ascknow as dknown for解析:考查非谓语动词。be known as意为“作为而著名”;be known for意为“以著名”。应用过去分词短语作定语。答案:b7people communicate with spoken language and they also _ their feelings using unspoken language.aexpress bsendctouch ddeclare解析:句意为:人们用口语交流,也用非口语表达自己的感情。express意为“表达”;send 意为“送,寄,发射”;touch 意为“触摸,接触”;declare 意为“宣布”。只有a项符合。答案:a8_ from the number of the cars, he thought, there were not many people at the club yet.ato judge bjudgedcjudging dhaving judged解析:judging from意为“根据判断”。答案:c9the athlete _ what he had gained in the world last year, which made us disturbed.atook proud of bwas pride incwas proud of dtook pride for解析:be proud oftake pride in意为“以为自豪”。答案:c10_ trees are planted each year on the treeplanting day all over the country.atens of thousands of btens and thousandscten of thousands of dtens of thousand解析:tens of thousands of意为“数以万计的,好几十万的”,其他形式都不对。答案:a.阅读理解acan earthquakes be predicted? scientists are working on programs to predict where and when an earthquake will happen. they hope to develop an early warning system that can be used to forecast earthquakes so that lives can be saved.earthquakes are the most dangerous and deadly of all natural events. they happen in many parts of the world. two of the biggest earthquakes that were recorded took place in china and alaska. these earthquakes measured about 8.5 on the richter scale(里氏震级). an earthquake that measures 2 on the richter scale can be felt but causes little damage. an earthquake that has a reading of over 7 can cause major damage. it is important to note that a reading of a 4 means an earthquake that is ten times as strong as one with a reading of 3. scientists want to be able to predict earthquakes that have a reading of over 4 on the scale.the nations that are actively involved in earthquake prediction programs include japan, china, russia, and the united states. these countries have set up seismic(地震的) networks in areas of their countries where earthquakes are known to happen. these networks are on the alert for warning signs that show the weakening of rock layers that can predict an earthquake. the scientists also check water in deep wells. they watch for changes in the water level and temperature that are associated with movements along faults(断层) in the earths crust(地壳)earthquake prediction is still a young science. everyone agrees that earthquakes cannot be predicted with any reliability. scientists only have a partial understanding of the physical processes that cause earthquakes. much more research has to be done.1which of the following statements is not true?ascientists are now working on programs to predict the place and time of earthquakes.bthe biggest earthquakes that were ever recorded measured about 8.5 on the richter scale.can earthquake measuring 6 on the richter scale can create 3 times as much energy as one measuring 2.dscientists want to have the ability to predict earthquakes that measure over 4 on the richter scale.2which of the following statements is true?athe water level and temperature in deep wells are connected with movements along faults.bearthquake prediction is an old science.cmost scientists believe that earthquakes can be predicted with great reliability.dscientists fully understand the physical processes that cause earthquakes.3which of the following is the most suitable title for the passage?ahow do earthquakes happenbhow to avoid earthquakeschow to control earthquakesdpredicting earthquakes答案及解析:1解析:细节理解题。从第二段可以判断出c项符合题目要求。答案:c2解析:细节理解题。从第三段 they watch for changes in the water level and temperature that are associated with movements along faults in the earths crust可知答案。答案:a3解析:主旨大意题。文章的开头就是文章的主旨所在。从scientists are working on programs to predict where and when an earthquake will happen可知d项正确。答案:dbeverybody hates rats. but in the earthquake capitals of the world japan, los angeles, turkey rats will soon be mans new best friends.what happens after an earthquake? we send in rescue dogs. why? because they can smell people. dogs save lives. they help rescuers to find living people. but dogs are big and they cant get into small spaces. so now a new research project is using a smaller animal to save lives: the rat.how does it work? first, the rat is trained to smell people. when this happens, the rats brain gives a signal(信号). this is sent to a small radio on its back, and then the rescuers follow the radio signals. when the rats brain activity jumps, the rescuers know that someone is alive. the rat has smelled that person.although there are already robots which can do this job, rats are better. christian linster at cornell university new york says, “robots noses dont work well when there are other smells around. rats are good at that.” rats can also see in the dark. they are cheaper and quicker to train than dogs, and unlike robots, they dont need electricity!the “rat project” is not finished, but julie ryan of international rescue corps in scotland says, “it would be fantastic. a rat could get into spaces we couldnt get to and a rat would get out if it wasnt safe.” perhaps for the first time in history, people will be happy to see a rat in a building (but only after an earthquake, of course)4in the world earthquake capitals, rats will become mans best friends because they can _.atake the place of mans rescue jobsbfind the position of people alive who are trapped in buildingscserve as food for people alive who are trapped in buildingsdget into small spaces5from the third paragraph we know the rescuers can judge a person is alive by _.athe noise made by the ratbthe rats unusual behaviourcthe signal sent by the radio on the rats backdthe smell given off by the person6in doing rescue jobs, _.arats smell better than dogsbdogs dont need to be trained to smell peoplecrobots sense of smell can be affected by other smells arounddrats can see in the dark and smaller than robots7rats have all the following advantages except that _.athey are more fantastic than other animalsbthey are less expensive to train than dogscthey dont need electricitydthey are small and can get into small places8after reading the passage we can know _.aat present rats have taken the place of dogs in searching for peoplebthe “rat project” has been completedcpeople are now happy to see a rat in a buildingdnow people still use dogs and robots in performing rescues答案及解析:4解析:细节理解题。从第二段they help rescuers to find living people.可知b项正确。答案:b5解析:细节理解题。从第三段this is sent to a small radio on its back, and then the rescuers follow the radio signals.可知c项正确。答案:c6解析:细节理解题。从第四段robots noses dont work well when there are other smells around.可知c项正确。答案:c7解析:细节理解题。从第四、五段中可知b、c、d三项均被提到,所以a项符合题意。答案:a8解析:细节理解题。通读全文后可知,a、b、c三项均与文章不符,故d项正确。答案:d.书面表达2008年5月12日下午两点28分,四川省汶川发生了里氏8.0级的大地震。请你为中学生英语报写一篇100词左右题目为“a terrible earthquake”的报道,简述这场灾难的情况

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论