




免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解基础演练(3)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。he has vowed that he will not stop building his business until it is worth 100 million. but hard-working owens can stop for at least a moments celebration after making his first 1 million at the age of 16. owens, who has used a computer since the age of seven, began teaching himself basic web design at the age of ten when he was given his first mac computer. he used his pocket money to fund his first business project, website mac box bundle at just 14 which has made 700,000 since its establishment in 2008. mac box bundle sells a combination of popular mac applications which are worth up to $400 together for under just $100 and donates 10 percent of the money to charities.he then established an advertising company branchr a year later and worked on the business after school and at weekends. branchr made a surprising 500,000 in its first year. branchr works as a platform for website owners to sell advertising. owens, from northampton, currently employs eight staff-all adults-around the uk and america as sales and technical assistants. the young man lives with his parents. his mother who is a company secretary said he was inspired to go into business after observing the huge success achieved by apples chief executive officers(首席执行官) steve jobs.owens said, i think everyone has business sense in them, and they just need to gain experience and be determined to make it. there is no magical formula(法则) for business, it takes hard work, determination and the drive to do something great. my aim is to become a leading name in the world of internet and mobile advertising and push myself right to the top of the game.the teenager insists his professional success has not affected his personal life, and says his interests include photography and playing the guitar. my friends and i dont really talk about my success. to them im just a normal teenager and it doesnt change anything between us.6. what can we know from paragraph 1? a. owens company is worth 1 million now. b. owens learned to use computers at the age of 10. c. owens made 700,000 from mac box bundle in 2008. d. owens is successful and enthusiastic about public welfare.7 from paragraph 2 we know that branchr _. a. takes up all owens spare time b. offers a platform for advertising business c. designs practical software for website owners d. takes up advertising business for nac box bundle8 why did owens come up with the idea of doing business? a. because eight adults were ready to help. b. because it was easy to establish web companies. c. because his parents wanted him to have a try. d. because he drew inspiration from steve jobs.9 owens tends to think that _. a. every person has potential talent for business b. getting experienced in business needs determination c. it is hard work for people to decide to do something great. d. he is sure to play a leading part in the world of the internet.10 what do ownes friends think about him? a. he sets a good example. b. he does quite well in music. c. he is a common school boy. d. he puts friendship above anything else. b篇【解析】 英国北安普敦16岁男孩欧文斯从14岁起,通过创建网站和开办网络公司,在过去短短两年的时间里,狂赚了120万英镑,成为英国最年轻的百万富翁。d. 细节理解题。由第一段but hard-working owens can stop for at least a moments celebration after making his first 1 million at the age of 16. 以及donates 10 percent of the money to charities.可知,欧文斯不仅在事业上获得了成功,而且还热心公益事业。b. 细节理解题。由第二段branchr works as a platform for website owners to sell advertising.可知,branchr提供开展广告业务的平台。d.细节理解题。由第三段.he was inspired to go into business after observing the huge success achieved by apples chief executive officers(首席执行官) steve jobs.可知,欧文斯受到苹果公司首席执行官史蒂夫乔布斯事业成功的启发,产生了经商的念头。a。细节理解题。由第四段 i think everyone has business sense in them, and they just need to gain experience and be determined to make it. 可知,欧文斯认为每个人都有潜在的经商才能。c。细节理解题。由最后一段to them im just a normal teenager and it doesnt change anything between us.可知,对于同龄的小伙伴来说,欧文斯只是一个普通的学生。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013福建,d)pride and prejudice for the modern womanlet us imagine how pride and prejudice, jane austens most famous work, might be updated, 200 years on.austens popularity is rooted in her intelligence. but today she would certainly have had a very different life, as would her characters. heres my own suggestion.it is a truth finally and universally acknowledged that a single woman with brains deserves to have equal opportunities to men, however disadvantaged she may feel by sexism.“my dear husband,” said his hopeful wife one day, “have you heard that the local store, standing empty for so long, is taken over by a bright young businesswoman?”her dull and indifferent (漠不关心的) husband replied that he had not.“but it is, it is,” she replied excitedly.mr dullhusband made no reply.“dont you want to know her plans?” she cried with some impatience.“well, clearly you think it matters to your silly little head. . so id better listen.”“well, my dear, the rumour (传言) is that she has already set up a string of successful businesses in northern england, though_how_a_woman_can_know_anything_about_that_is_beyond_me. she will move in herself next month.”“what is her name?”“bingley.”“is she married or single?”“what a question! and none of your business. but her coming will be a fine thing for our five boys.”“how so? how can it possibly affect them?”“my dear love; those lazy boys need something to wake them up. there are bound to be jobs going.”“is that her point in settling here? surely as a woman she has simply taken a fancy to the place.”“nonsense, my love, how little youve noticed the world has changed. shes got a firstrate degree and some sort of business qualification, im told. she surely needs one of our boys! perhaps you might give her a call.”“me? no. perhaps you can take an interest. you still have your looks, after all. she may even offer you a job.”“oh, thats not likely. these new chances belong to the younger generation. but now you mention it, i think ill go along all the same.”and mrs bennet went along. that was 10 years ago. she is now managing director of a ftselisted company. . it would remain the case, of course, that mrs bennet would be one of very few women on the company board, that her salary would be lower than her male colleagues, her bonus of a more “female” dimension and her lifespan (年限) among the citys business leaders shorter than theirs. still, shed no doubt have enjoyed davosand might even have hobnobbed (攀谈) with influential figures.文章大意:奥斯汀作品傲慢与偏见中明显地体现了对于女性性别的歧视,时至今天,性别歧视仍然存在。12which of the following is true according to the passage?aausten was born 200 years ago.bausten rewrote pride and prejudice.caustens success lies in her wisdom.daustens updated work gains popularity.答案:c细节题。由第一段austens popularity is rooted in her intelligence可知选c。13the underlined part in the passage suggests that mrs bennet _.ahad mixed feelings of admiration and surprise about bingleybfelt kind of worried and doubtful about bingleycwas extremely anxious to meet bingleydhad a great curiosity about bingley答案:a推断题。句意为:尽管妇女懂得经商的方法并能够把生意做大远远超出我的想像。可知mrs bennet拥有的应该是敬佩与吃惊的复杂心情。14in the eyes of mrs bennet, bingley surely needed one of their boys to _.aget married tobwork for herchelp her move indtake over her store答案:b细节题。由there are bound to be jobs going.以及she surely needs one of our boys!可知答案选b。15what does the writer intend to tell us?awomen with brains can also be as successful as men.bwomen have to pay a high price for success.ca judgment must be made free from prejudice.dsex discrimination still exists nowadays.答案:d细节题。由文章最后一段可知答案。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。president george bush is heading to camp david for thanksgiving, thankful for his almost-expired privilege of serving as the president. president-elect barack obama is staying in chicago to have a whole bunch of people over to the house and squeeze in some christmas shopping. on a holiday designed for reflection(回忆), one man, historically unpopular, is heading to a remote mountaintop with his family. the other, promising change, is surrounding himself with dozens of people in a busy city. dressed casually in a leather jacket and black scarf on wednesday, obama handed out food to the needy at a chicago church with wife michelle and their two daughters, shaking hands and happily telling people you can call me barack. he followed that with a quick visit to a school next door, where he asked the excited kids, whos going to have turkey? whos going to have green beans? whos going to have sweet potato pie? obama has shown a knack(窍门) for symbolism, in this case following the thanksgiving tradition of helping the poor, said david greenberg, a rutgers university historian who is working on a history of political spin. here hes showing a different side of himself, the president as national conscience or moral authority. i think thats probably a good note for him to introduce in a transition period thats been so heavily focused on wall street and the financial system and these economic problems, he said. hes not forgetting who these economic problems are hurting the most. for bush, his final thanksgiving in office is proving a time for nostalgia. he always reflects a bit at thanksgiving, but he went further as he spared(放飞)the thanksgiving turkey, pumpkin, on wednesday. he gave thanks to troops and volunteers, to teachers and pastors, to all the american people. then he gave thanks for his wife and twin daughters two thanksgiving miracles who we were blessed with 27 years ago and that his mother, former first lady barbara bush, was doing well after being hospitalized. most of all, he said, i thank the american people for the tremendous privilege of serving as the president. this thanksgiving, obama used the opportunity for a relatively rare public event with his wife and children, sasha, 7, and malia, 10 and a chance for a little lesson for the kids. i want them to learn the importance of how fortunate they are and to make sure theyre giving back, he said of bringing the girls to the church. and whats he thankful for? i just want you to know what im thankful for is my family and my friends and my community, he told the schoolchildren. thats the most important thing. 1. the best title of the passage should be _a. thanksgiving for bush and obama b. thanksgiving dayc. how to celebrate thanksgiving day d. thanksgiving day for presidents答案解析:答案为a。本题考查文章的标题。全文报道了即将卸任的总统bush和新选举的总统obama各自在感恩节做的事情。故答案为a。2. the underlined word “squeeze” in paragraph 2 is closest to _a. force b. push c. join d. take答案解析:答案为c。本题为词义猜测题。结合下文的第三段 “on a holiday designed for reflection, one man, historically unpopular, is heading to a remote mountaintop with his family. the other, promising change, is surrounding himself with dozens of people in a busy city.”可知,“one man”指的是第一段提到的president george bush,他和家人一起要去遥远的山顶;“the other”指的是第二段提到的president-elect barack obama,他在繁忙的城市中,周围都是人。可以推断,第二段写的是新选举的总统obama加入了圣诞节的购物潮中,因此squeeze意思最接近 “join”,故答案为c。3. which of the following is not right according to the passge?a. bush is thought highly of by the people in the article.b. bushs daughters are 27 years old now.c. obama visited some of the people who needed help.d. bush gave thanks to troops and volunteers, to teachers and pastors, to all the american people.答案解析:答案为a。本题为细节题。由第三段 “on a holiday designed for reflection, one man, historically unpopular, is heading to a remote mountaintop with his family.”可知,“one man”在历史上不受欢迎,结合上题的分析,“one man”指的是bush,因此a选项“文中人们对bush评价很高”错误,故答案为a。 第九段写的是bush, 由文中 “he gave thanks to troops and volunteers, to teachers and pastors, to all the american people. then he gave thanks for his wife and twin daughters two thanksgiving miracles who we were blessed with 27 years ago”可知,b、d选项符合文意。由第四段 “dressed casually in a leather jacket and black scarf on wednesday, obama handed out food to the needy at a chicago church”可知,c选项符合文意。 4. the passage suggests that _a its a tradition for a us president to spare a turkey on thanksgiving day.b on thanksgiving day, obama mainly has a get-together with his family and friends.c obama asked his two daughters to make contribution to the us economy.d bush thinks it a honour and also a pity to be the us president.答案解析:答案为a。本题为细节推理题,解答此题可用排除法。由第十一段 “this thanksgiving, obama used the opportunity for a relatively rare public event with his wife and children, sasha, 7, and malia, 10 and a chance for a little lesson for the kids.”可知,obama利用这个机会和妻子孩子团聚,没有和朋友一起,故b选项错误。c、d选项未提。因此只有选择a选项“对于美国总统来说感恩节放飞火鸡是一种传统”,文中第八段提到 “for bush, his final thanksgiving in office is proving a time for nostalgia. he always reflects a bit at thanksgiving, but he went further as he spared the thanksgiving turkey, pumpkin, on wednesday.” 由此可知,a选项是正确的。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the morning for our snowmobiling (雪上汽车) adventure finally arrived, and we set off on the hour-and-a-half drive to the resort. a fresh powder had fallen the night before, and everything was frosted white. we couldnt have asked for more perfect conditions. the sun sparkled (闪光) on the snow, and the trails (路线) were completely empty not another person or snowmobile in sight. we were thrilled at being the only people for miles around until we got going. as we drove through the deserted wilderness (荒野), my excitement became stone-cold fear. i had no idea what i was afraid of, or why i was afraid, but suddenly every turn, every hill, every steep (陡峭的) side of the mountain scared me to death. i kept picturing us crashing headlong into a tree or falling off the side of a drop. u but after lunch things changed. we were the only humans who had been there since the snowfall. the peaceful place, the incredible beauty of the landscape, and the almost sacred experience of sharing a mountain with the wildlife touched my very core (核心). my mind cleared and quieted and my muscles relaxed. as we drove the last leg of the run, i began to resent being afraid to drive. deep down, i wanted to be in charge of the thing that scared me. it made me angry that fear was keeping me from something i really wanted to do. the day was coming to an end, and the resort was only a few miles away. i knew that if i didnt take my chance now, i would regret it. i signaled for my husband to pull over. i wanted to drive, although my heart pounded (重击). i stared off slowly and felt the wind in my face. i smiled and sped up a little. i let out a “yee-haw!” and went full out, taking my husband on the best ride
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 从哪里下载培训课件
- 认识米的课件
- 作业安全培训课件
- 产业园集中供热及配套设施建设项目可行性研究报告
- 智能压榨工艺优化-洞察及研究
- 零售药店上岗培训考试题(附答案)
- 危急值制度考核试题及答案
- 环卫工人培训知识试题与答案
- 拓扑演化规律研究-洞察及研究
- 药物GCP培训考试试题(附答案)
- S7-200 SMART应用教程2版习题答案 高职SMART习题答案
- 人教版数学八年级上册《全等三角形》单元测试题附答案
- 2023-2024学年沪科版(2019)高中信息技术必修一3.2《解决温标转换问题-认识程序和程序设计语言》教案
- 专升本计算机教学课件-第一章-计算机基础知识(2023新版大纲)
- DB3502T 090-2022 居家养老紧急事件应急助援规范
- 合作共享协议书
- 投标财务状况承诺书范本
- 2024年全国中学生数学奥林匹克竞赛甘肃赛区预赛试题
- 2024年度炎症性肠病(IBD)课件
- 孕妇孕期保健的重要性与方法
- 摄影技术新闻摄影培训
评论
0/150
提交评论