免费预览已结束,剩余10页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北邯郸市馆陶县第一中学2013-2014学年高二英语下学期期中考试卷(含解析)第i卷(选择题)请点击修改第i卷的文字说明评卷人得分一、单项选择(题型注释)评卷人得分二、完形填空(题型注释)robeson was born in a very poor family. at seven, he had to pick coal in a deserted mine near his home, and then he sold_ _he had picked and earned a few coins to help his parents. he had_ schooling, for being so poor, how could they_ _school fees? when he was fifteen, he worked a servant in a school. looking at other children studying in the classroom,he felt_ _for himself. how he_ _to have the same chance! he decided to study by_ _.in the daytime, after the sweeping and cleaning was over, he_ _stand by the window outside the classroom trying to catch what the teacher said. at night, he tried his best to remember what he_ _during the day. he worked_ _hard at his lessons that he sometimes had just three or four hours to sleep. the more he learned, the greater_ _he showed in his lessons. a math teacher discovered him and came to like this diligent boy and_ _him to sit at the back of the class. in one exam, he was the_ _one in the whole school who reached the highest grade. he would have been given the scholarship if he_ _a regular student of the school. robeson_ _through six long years with his study of math and wrote several articles which captured the_ of some university professors. they admired his talent_ _his diligence. to give him a good chance, they hired him as a librarian and_ _him free guidance. robeson felt_ _, for he was sure that before him there was a broad road_ _success.1a. whether bwhich cthat dwhat 、2a. many bfew clittle dmuch 3a. buy bafford csend dread 4a. as blike cfor dby 5a. angry bhappy cproud dsorry 6a. hated bdecided cwished dregretted 7a. the teacher bhimself chis parents dhis schoolmates 8a. could bought to cshould dwould9a. had learned bhas been taught chas heard dhad been written down 10a. very bso ctoo dquite 11a. joy binterest ctime dtaste12a. allowed b. agreed c. let d. refused13a. worst bonly clast dlaziest 14a. had been bhas been cis dwas 15a. learned blistened cmastered dstruggled16a. notice binfluence ceyes dattention 17a .except for baccording to cas well as din spite of 18a. taught boffered clent dsent 19a. sad bangry chappy ddisappointed 20a. leading to bcoming from cmade of dcovered with【答案】1d 2c3b4a5d6c7b8d9a10b11b12a13b14a15d16d17c18b19c20a【解析】试题分析:本文主要讲了robeson家境贫穷,无法上学,但是robeson通过自己勤奋的努力,去学校蹭课,最终获得大学教授赏识,取得成功。1考查宾语从句。这里含有一个宾语从句,引导词在从句中作宾语,表示“什么”的意思,故用what,故选d。2考查形容词。根据for being so poor, how could they_ _school fees? 可知这里意思是他没上过什么学。many许多;few修饰可数名词;little秀是不可数名词;much许多的,故选c。3考查动词。根据he had_ _schooling, for being so poor,可知这里想说他们怎么能支付得起学费呢?buy买;afford担负得起;send送;read读,故选b。4考查介词。根据a servant in a school.可知当他15岁时,他作为一名雇工,在学校工作。as作为;like喜欢;for因为;by通过,故选a。5考查形容词。根据looking at other children studying in the classroom,he felt_45 for himself.可知这里想说看到其他孩子在教室学习,他感觉很伤心。angry生气;happy开心;proud骄傲;sorry伤心的,故选d。6考查动词。根据how he_ _to have the same chance!可知他多么希望也有同样的机会。hated厌恶;decided决定;wished希望;regretted后悔,故选c。7考查代词。根据in the daytime, after the sweeping and cleaning was over, he_ _stand by the window outside the classroom trying to catch what the teacher said. at night, he tried his best to remember what he_ _during the day.可知这里意思是他决定自学。故选b。8考查情态动词。根据he_ _stand by the window outside the classroom trying to catch what the teacher said.可知这里意思是他将站在教室外窗户旁。could能;ought to应该;should应该;would将。故选d。9考查时态。表示发生在过去的过去,故用过去完成时。故选a。10考查句型。根据he worked_ _hard at his lessons that he sometimes had just three or four hours to sleep.可知这里想说他在功课上是那样努力,以至于有时只睡三四个小时。sothat句型,故选b。11考查短语。根据the more he learned, the greater_ _he showed in his lessons.可知这里意思是他学习的越多,他对他的功课就越感兴趣。show great interest in对感兴趣 ,故选b。12考查动词。根据a math teacher discovered him and came to like this diligent boy and_ _him to sit at the back of the class.可知这里意思是一位数学老师允许他坐在教室的后排。allowed 允许;agreed同意;let让;refused拒绝,故选a。13考查形容词。根据in one exam, he was the_ _one in the whole school who reached the highest grade.可知这里意思是在一次考试中,他是整个学校唯一得最高分的人。worst最差的;only唯一的;last最近的;laziest懒惰的,故选b。14考查虚拟语气。与过去的事实相反,从句用had + 过去分词,主语用would/could/should/might +have+过去分词 ,故选a。15考查动词。根据robeson_ _through six long years with his study of math可知robeson努力了六年的数学学习。learned学习;listened听;mastered掌握;struggled努力,故选d。16考查名词。根据they admired his talent_ _his diligence.可知他写的论文引起了一些大学教授的注意。captured the attention of是固定用法,意思是引起某人注意,故选d。17考查短语。根据they admired his talent_ _his diligence.可知这里意思是他们赞赏他的天资和勤奋。except for除之外;according to根据;as well as也,又;in spite of尽管,故选c。18考查动词。根据to give him a good chance, they hired him as a librarian and_ _him free guidance.可知这里意思是他们给他免费提供指导。taught教;offered提供;lent借给;sent送。故选b。19考查形容词。根据to give him a good chance, they hired him as a librarian and_ _him free guidance.可知robeson感觉很高兴。sad悲哀的;angry生气的;happy高兴的;disappointed失望的,故选c。20考查短语。根据for he was sure that before him there was a broad road_ _success.可知这里意思是他确信在他面前,有一条路通向成功。leading to通向;coming from出自某处;made of理解;covered with覆盖,故选a。考点:考查故事类短文评卷人得分三、阅读理解(题型注释)i grew up in jamaica plain. my best friend rose and i used to dream about raising a family of our own someday and living next door to one another. our dream remained alive through school and beyond. rose was my maid of honor when i married dick. later, dick was stationed in alaska and we moved. rose was sad to see me leave, but wished me the best of luck. we remained in touch for a few years before we lost track. i thought of her several times over the years. all of my children now have families of their own, and dick passed away a few years ago. basically, a lifetime has passed. then one day, near my 80th birthday, i received a phone call “hi natalie, its rose,” the voice on the other end said, “ i dont know if you remember me, but we used to be best friends in jamaica plain when we were kids.” we have spent hours on the phone catching up. even after 52 years of separation our personalities and interests are still extremely similar. we both share a passion for several hobbies that we each picked up independently several years after we lost touch with one another. it almost feels like we are picking up right where we left off.her husband died a few years ago as well, but she mailed me several photographs of her family that were taken over the years. its so crazy, just looking at the photos and listening to her description of her family reminds me of my own: a reasonably large, healthy family. part of me feels like we led fairly similar lives. i dont think the similarities between our two lives are a coincidence either. i think it shows that we didnt just call each other best friend; we truly were best friends and even now we can be best friends again. real friends have two things in common: a compatible(相容的)personality and a strong-willed character. the compatible personality is what starts the connection between two people. a strong-willed character at both ends is what maintains the connection. if those two ingredients are present in a friendship, the friendship is for real, it can pass the tests of time and long distance between one another and will never disappear21from the passage we may know that the author .a. lived next door to rose in her childhood b.was roses maid of honor when she was marriedc.lost touch of rose since she moved to alaska d. missed her friend although they lost contact22after 52 years of separation, they .a.had a lot to talk on the phone b. sent each other photographs of their familyc.they lived the same life d. developed different personalities and hobbies23the underlined word “it” in paragraph 6 refers to .a. roses description b. coincidence c. best friend d. the similarities between our two lives24the author thinks that .a. the similarities between their lives are coincidentb. although theyre not best friends, they have much in commom.c. they both have a compatible personality and a strong-willed characterd. only those who have similar characters can be real friends【答案】21d22a23d24c【解析】试题分析:这篇文章通过描写我和我朋友的故事说明这样一个事实。真正的朋友有两个共同点:相容的个性和坚强的品格。相容的个性是最初连接两人的纽带,而这一纽带的维系则有赖于双方所拥有的坚强品格。如果一段友谊里有着这两者的存在,那么这段友谊就是真的,这样一来,它就能经受住时间和长久分离的考验而毫不“褪色”。21理解题:根据i thought of her several times over the years. all of my children now have families of their own, and dick passed away a few years ago. basically, a lifetime has passed. then one day, near my 80th birthday, i received a phone call “hi natalie, its rose,” the voice on the other end said, “ i dont know if you remember me, but we used to be best friends in jamaica plain when we were kids.” 可知尽管作者和她的朋友失去了联系,但是她非常想念她的朋友,故选d。22细节题:根据we have spent hours on the phone catching up. even after 52 years of separation our personalities and interests are still extremely similar. we both share a passion for several hobbies that we each picked up independently several years after we lost touch with one another. it almost feels like we are picking up right where we left off.可知52年的分离后,她们在电话中说了许多话,故选a。23推测题:根据i dont think the similarities between our two lives are a coincidence either. i think it shows that we didnt just call each other best friend; we truly were best friends and even now we can be best friends again.可推测出“it”指的是我们两个人的共同点,故选d。24细节题:根据real friends have two things in common: a compatible(相容的)personality and a strong-willed character.可知她们有相容的个性和坚强的品格,故选c。考点:考查故事类阅读over the last six years i have learned what patience is. growing up i did not have this virtue(优点)and it is a very important virtue to have. now i can see that if you are patient you will almost always get what you want if you are supposed to have it. i gained patience when i lost my freedom. i knew that i would eventually get it back in time.i was locked up in prison for a period of six years because at 19 years old i was playing with a handgun and i accidentally shot and killed my friend. the first couple of years was the hardest.i was always stressed out about everything.time was dragging by because i was always paying attention to it.while i was locked up,tom who i talked to helped put this virtue in me.he told me that it was possible that he would never make it home but that being patient and believing that one day he would was what had made him feel better.after a while i realized why he said a lot of things to me.once i stopped paying attention to the days and just kept in mind that i would get freedom,it seemed that my time passed quickly.now i am home and can see that patience paid off for me. i now use this virtue in my daily activities. i know that sometimes life gets hard and that it will pay in the end to stay patient and not to get discouraged. so if you are having a hard time in life,be patient and it will eventually work out one way or another.25we can learn from the passage that the writer _.agot patience in prisonbalways wants to know what patience iscbegan to teach others how to be patientdis a successful man now through failure26the writer was put in prison because he _.asold handgunsbstole a handguncplayed handguns with friendsdkilled his friend accidentally with a handgun27during the first few years when he was in prison the writer _.amade a couple of good friendsbthought time passed too slowlycfelt his life was full of unexpected thingsdwas very nervous and frightened28in the writers opinion people will get a good result at last if they _.atry their best to help othersbturn to others for helpckeep patient and dont lose heartdset different goals and keep them up【答案】25a26d27b28c【解析】试题分析:这篇文章主要讲了作者因为用手枪意外杀死了他的朋友而进监狱,在监狱中学会了耐心。作者认为如果人们有耐心,并且没有丧失信心,那么他们最终会获得好结果。25细节题:根据. i gained patience when i lost my freedom. i knew that i would eventually get it back in time.作者在监狱中学会了耐心,故选a。26细节题:根据i was locked up in prison for a period of six years because at 19 years old i was playing with a handgun and i accidentally shot and killed my friend.可知作者进监狱是因为他用手枪意外杀死了他的朋友,故选d。27细节题:根据the first couple of years was the hardest.i was always stressed out about everything.time was dragging by because i was always paying attention to it.可知作者刚入狱的头几年,认为时间过得太慢了,故选b。28细节题:根据now i am home and can see that patience paid off for me. i now use this virtue in my daily activities. i know that sometimes life gets hard and that it will pay in the end to stay patient and not to get discouraged. so if you are having a hard time in life,be patient and it will eventually work out one way or another.可知作者认为如果人们有耐心,并且没有丧失信心,那么他们最终会获得好结果,故选c。考点:考查故事类阅读pigs are always considered dirty animals because they roll in mudbut in fact they prefer being quite cleanthey cover themselves with mud to help stay coolduring cooler weather, they prefer to stay cleanso do elephants, who also cover themselves in dust or mud to keep coolwhen they find a place with clean water they will take a bath,using their long noses to give themselvesor each othera nice showersome animals use dust to get cleanchinchillas (南美洲栗鼠) have very fine fur they dont like to take water baths because water is not warm enough for themso, instead, they roll around in fine dustthe dust helps to keep their fur and skin drythis protects them from diseaseusually, a small bird is a light meal for a crocodilebut when a crocodile wants its teeth cleanedit lies on the ground with its mouth openthe crocodile bird goes in and picks out any parasites(寄生虫)between the crocodiles teeth or under its tonguethe crocodile gets its mouth cleaned,and the crocodile bird gets dinneryou wouldnt think fish would need bathsbut some undersea parasites live under the fishs skin“cleaner” fish,like the wrasse(隆头鱼),help take them awaythe wrasse stands on its head and dances to signal a big fish that it is ready to go into the cleaning businessthe big fish will stop moving and open its mouth wide so the wrasse can swim inside and pick out parasites and bits of food29the passage is mainly about how animals _astay clean bhelp each other cget their food dtake baths30what can we learn from the first paragraph about pigs?athey can help each other take baths bthey are dirtier during cooler weather cthey prefer taking baths to rolling in muddthey like to stay cool and clean31chinchillas use dust to get clean for the following reasons except that _a. dust can dry their fur and skin bthey are not good at swimmingcwater is too cold for them ddust is good for their health32from paragraphs 3 and 4,we can know that _asome animals can get clean from others help bmost animals are friendly to each othercsmall animals couldnt get food from big ones dall of the animals prefer to stay clean【答案】29a30d31b32a【解析】试题分析:这篇文章介绍了许多动物如何是自己保持清洁的,有些动物需要其它动物帮助他们清洁。29主旨题:这篇文章介绍了许多动物如何是自己保持清洁的,故选a。30细节题:根据pigs are always considered dirty animals because they roll in mudbut in fact they prefer being quite cleanthey cover themselves with mud to help stay coolduring cooler weather, they prefer to stay clean可知从第一自然段可以看出猪喜欢凉爽和干净,故选d。31细节题:根据chinchillas (南美洲栗鼠) have very fine fur they dont like to take water baths because water is not warm enough for themso, instead, they roll around in fine dustthe dust helps to keep their fur and skin drythis protects them from disease可知,只有b没有提到,故选b。32细节题:根据the crocodile bird goes in and picks out any parasites(寄生虫)between the crocodiles teeth or under its tonguethe crocodile gets its mouth cleaned,and the crocodile bird gets dinneryou wouldnt think fish would need bathsbut some undersea parasites live under the fishs skin“cleaner” fish,like the wrasse(隆头鱼),help take them awaythe wrasse stands on its head and dances to signal a big fish that it is ready to go into the cleaning businessthe big fish will stop moving and open its mouth wide so the wrasse can swim inside and pick out parasites and bits of food可知有些动物需要其它动物帮助他们清洁,故选a。考点:考查历史文化类阅读vans, keds, dolliesthey sound like the names of rock bands,but if you have teenagers, youll know theyre actually the latest in teenage footwear.but experts are now warning that the current shoe fashions will be causing teenagers discomfort in the short term and storing up years of foot, knee and back pain in the future. here, the experts identify the problems caused by teenagers shoe choice.keds/vansslipon shoes with elastic (弹性的) sides are particularly popular among teenage boyswith keds and vans the most sought-after brands.the main problem is that they are just too flatso flat that the heel, which strikes the ground first, also becomes damaged and painful.ballet pumps the worst shoes of all are such light and thin dolly shoes. the problem is partly their flatness, as with keds and vans. however ballet pumps, which have no string or heel, have other specific problems.“as the shoe has no fastening device, it relies on the toes to keep the shoe on, causing an awkward gait (步法) , this leads to shortand long-term problems such as calluses (茧子), heel and knee pain.”wedges and stilettosthese shoes can also cause problems with gait. they may look good, but the heels on these are so high they can force th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025山西吕梁市融媒体运营有限公司招聘4人笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷3套
- 2025山东山科控股集团有限公司集团总部及部分权属单位招聘310人笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷3套
- 2025安徽安庆市建筑工程施工图有限责任公司招聘高级专业技术人员2人笔试历年备考题库附带答案详解试卷3套
- 污水处理厂及应急事故水池项目风险评估报告
- 2025四川成都九洲迪飞科技有限责任公司招聘结构工程师等岗位测试笔试历年备考题库附带答案详解试卷3套
- 老旧小区改造及城市更新工程环境影响报告书
- 2025年及未来5年中国氯化镁(药用辅料)行业全景评估及投资规划建议报告
- 2025三峡能源启动秋季校园招聘笔试历年常考点试题专练附带答案详解试卷3套
- 2025年及未来5年市场数据中国铜阀门行业市场全景评估及发展战略研究报告
- 雨水资源化利用与管网系统建设方案
- 优生优育十项课件
- 2025年中国儿童旅行包行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 内科护理期末题库及答案
- 完美运作模式鱼骨图课件
- 曹顺庆比较文学概论课件
- 运输经济高级经济实务经济师考试试题及解答参考(2025年)
- 能力图谱课件
- 2025年银发健康食品赛道创新图谱
- 2025年脚手架搭设规范
- 幕墙工程技术交底范本集
- 中国五冶集团招聘笔试题库2025
评论
0/150
提交评论