河南省伊川县高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(2).doc_第1页
河南省伊川县高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(2).doc_第2页
河南省伊川县高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(2).doc_第3页
河南省伊川县高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(2).doc_第4页
河南省伊川县高考英语二轮复习 阅读理解能力精练(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河南伊川县2016高考英语阅读理解二轮能力精练(2)阅读理解。by analyzing the dna of the worlds oldest people,boston university scientists said they have discovered a genetic signature(特征)of longevity.they expect soon to offer a test that could let people learn whether they can live to a very old age.the researchers said they had no plans to patent the technique or profit from it.instead,they expect to make a free test available on the internet later this month to promote longevity research.the test might show something that people wouldnt like to know,the bu scientists warned.genetic testing often reveals attractive but incomplete information,and it is sometimes difficult to know how to respond.people with genes for extreme longevity could face a series of difficult decisions about their careers,retirement savings,insurance coverage,medical treatments and marriages in old age.scientists have long sought to crack the genetic code of healthy aging.on average,people in developed countries can expect to live between 80 and 85 years,largely as a result of improvements in diet and public health.but the oldest of the oldthe “wellderly”live two to three decades longer,often free of mental and physical diseases.the free test will be available through a public website maintained by the new england centenarian study.but to take the test,people will have to provide their own complete genomewhich currently can cost thousands of dollars from genesequencing companies.36whats the best title of the text?anew discovery of long lifebnew functions of dna on long lifecscientists invented genes for longevitydthe discovery of the genetic code of healthy aging37the scientists started the program to _.amake more money from itbdo research on long lifecbecome known all over the worlddfind out the function of genes38people who live longer in developed countries _.ado not work very hardbdo much exercise every daychave a balanced dietdnever need to take any medicine39if you hope to take the test,you _.amust be healthy enoughbwill spend a lot of moneycwill be charged by the websitedhave to take a series of examinations40according to the text people living extremely long _.awill meet with many social problemsbmust save enough money for future usecwill usually suffer from hungerdwill have to face many natural disasters36d主旨大意题。波士顿大学的科学家们通过分析世界上一些长寿者的dna,发现了长寿的基因标志。37b由短文的第二段可知“这些研究人员不计划给这项技术申请专利,也不想以它牟利。他们想在互联网上推出一项免费的长寿基因检测服务,以推动长寿研究”。38c由短文的第四段可知,“发达国家的人平均预期寿命长,这很大程度上应归功于饮食和公共卫生状况的改善。”39b由短文的最后一段可知,“要参加实验必须提供基因,而基因测定要花很多钱。”40a由第三段的最后可知,“拥有长寿基因的人有可能要面临一系列有关自己今后生涯的困难决定,如怎样规划退休储蓄、选择何种保险,如何处理医疗及老年婚姻问题。”阅读理解。americas population was booming and spreading west in the early 1800s. westward expansion came mostly at the expense of the indians who were often forced to move from their native lands. in the state of georgia, the population increased 600 percent in the matter of 40 years. as a result, many of its native tribes(部落) were pushed out. the cherokee indians, of western georgia had managed to keep their land until gold was discovered in their territory in 1828. in 1830, however, president andrew jackson authorized (批准) the indian removal act. the cherokees fought the law, and it was overturned by chief justice john marshall two years later.just three years later, however, in 1835, the treaty of new echota was signed. the treaty was not authorized by the cherokee nation, but rather, a small group of cherokee radicals led by john ridge. under the treaty, the cherokee were to leave georgia and the government would compensate them at a price determined to be about 5 percent of the value of the land. the majority of the cherokee nation would never had agreed to the treaty, but the u.s. government ratified it anyway. john ridge was thus seen as a traitor by the cherokees - and would later pay with his life. the georgia government then staged a land lottery in which cherokee land was divided into 160 equal portions. they were sold to anyone who had $4.00 and who had won a chance to own land. in 1838, general winfield scott and 7,000 troops invaded cherokee land. men, women, and children were forced to walk westward from georgia nearly 1,000 miles with minimal facilities and food, to reservations set up for them in oklahoma. cherokee chief john ross, eventually was able to convince winfield scott that his people should lead the tribe west. scott agreed and ross divided the people into smaller groups so they could forage for food on their own. although ross may have save countless lives, nearly 4,000 indians died walking this trail of tears. 1. which of the following happened first?a. cherokees walk to oklahoma.b. the indian removal act.c. the treaty of new echota.d. the georgia “land lottery”. 答案解析:答案为b。本题为细节题。由文章第二段倒数第二句话 “in 1830, however, president andrew jackson authorized the indian removal act.”可知,b选项发生在1830年;由第三段第一句话 “just three years later, however, in 1835, the treaty of new echota was signed.”可知,c选项发生在1835年;由第三段倒数第二句话 “the georgia government then staged a land lottery in which cherokee land was divided into 160 equal portions.”可知,d选项发生在treaty of new echota后; 由最后一段前两句话 “ in 1838, general winfield scott and 7,000 troops invaded cherokee land. set up for them in oklahoma.”可知,a选项发生在最后。故答案为b。2. the underlined part “ratified it” (in para. 3) can be replaced by “ ”. a. made it officialb. signed it secretlyc. removed itd. ignored it 答案解析:答案为a。本题为语义推断题。结合该短语出现的句子 “the majority of the cherokee nation would never had agreed to the treaty, but the u.s. government ratified it anyway.”, “ratified it” 出现在 “but” 后面,可见该短语和前面的never had agreed to the “treaty 意思相反,故答案为a,使条约正式化。3. why was john ridge viewed as a traitor by the cherokees?a. because he sold his land to the u.s.government at a low price.b. because he represented the u.s. govermment.c. because he signed an unfair treaty for the cherokees.d. because he carried out a “land lottery” in georgia. 答案解析:答案为c。本题为推理题。细读第三段,treaty of new echota被签署,但不是经过cherokee 民族批准的,而是由john ridge领导的一小群cherokee极端分子干的,规定cherokee民族离开georgia,政府赔偿给他们原有土地的百分之五,大多数cherokee 人并不同意该条约,但是美国政府最终还是批准了该条约,因此john ridge被认为是cherokee的民族叛徒。故答案为c。4. according to the passage, what is the key factor for the “trail of tears”?a. the conflict between the cherokees and the local government.b. the increase of population in the state of georgia.c. the constant struggle for land between the native americans and the settlers.d. the discovery of gold in western gerogia.答案解析:答案为d。本题为推理题。文章的最后提到 “nearly 4,000 indians died walking this trail of tears”, 为什么会发生此事?本题实际考察现象背后的实质:cherokee 印第安人为什么要移民?由文章第二段 “the cherokee indians, of western georgia had managed to keep their land until gold was discovered in their territory in 1828.” 可知,western georgia 发现了金子后,白人就觊觎此片土地淘金,发生了后来的移民事件,留下了cherokee 印第安人的血和泪。故答案为d。阅读理解 the week i turned 50, my marriage came to a sudden end. my house, furniture and everything id owned was sold to pay debts that i didnt even know i had. in a week i had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family. id lost everything except my four teenage children. i used every penny i had to buy five plane tickets from missouri to hawaii. everyone said i was crazy to think i could just go to an island and survive. i was afraid they were right.knowing that no one in the world was going to help us, i rented a cheap apartment. i worked 18 hours a day and lost 30 pounds because i lived on one meal a day. one night as i walked alone on the beach, i saw the red orange glow of the lave (火山岩) pouring out of kilarea volcano in the distance. it was time to live my imagination!the next day i quit my job and invested my last paycheck in art supplies and began doing what i loved. i hadnt painted a picture in 15 years. i wondered if i could still paint. my hands trembled the first time i picked up a brush. but before an hour had passed, i was lost in the colors spreading across the canvas in front of me. and as soon as i started believing in myself, other people started believing in me, too. the first painting sold for $1,500 before i even had time to frame it.the past six years have been filled with adventures. my children and i have gone swimming with dolphins, watched whales and hiked around the volcano. we wake up every morning with the ocean in front of us and the volcano behind us. the dream i had more than 40 years ago is now reality. im living freely and happily ever after.1. it can be inferred from the passage that _. a. the writer didnt expect her marriage would end b. the writers parents were content with her divorce c. the writers husband took away most of her property d. there was something wrong with the writers job 答案解析:答案为a。本题为推理题。从第一段的第一句话 “the week i turned 50, my marriage came to a sudden end.” 可以推断,作者迈入50岁的那一周,婚姻突然解体,这个是她所没有预料到的。故答案为a。 从第一段的 “my house, furniture and everything id owned was sold to pay debts that i didnt even know i had id lost everything except my four teenage children.” 可以推断,作者失去了所有的财产,而不是大部分财产,故c选项错误。又从 “in a week i had lost my husband, my home and my parents who had refused to accept a divorce in the family.”可推断,她的父母拒绝接受她的离婚,故选项b错误。d选项未提及。2. the writer went to hawaii to _. a. free herself from trouble b. spend her holiday c. earn a living for the family d. realize her childhoods dream 答案解析:答案为c。本题为推理题。由第二段前两句话 “knowing that no one in the world was going to help us, i rented a cheap apartment. i worked 18 hours a day and lost 30 pounds because i lived on one meal a day.”可知,作者带着四个孩子去夏威夷后,没人帮助,住廉价的公寓,一天工作18个小时,吃一顿饭,故可推断她去夏威夷为了谋生。3. which of the following is not true according to the passage ? a. the writer is a woman of great determination. b. the writer has been fond of painting. c. the writer sold her first framed painting for 1,500 dollars. d. the writer likes a life full of adventures. 答案解析:答案为c。本题为推理题。结合全文,作者50岁的时候,婚姻瓦解,带着四个孩子到夏威夷,偶然的机会发现了生财之道,利用自己以前的爱好谋生,自力更生,奋斗不息,可推断她是位有决心的伟大女性,故a选项正确。由作者的经历和最后一段的倒数第二句话 “the dream i had more than 40 years ago is now reality.” 可知,作者一直喜欢绘画,故b选项正确。由最后一段首句 “the past six years have been filled with adventures.” 可推断,作者喜欢冒险生活,故选项d正确。 由第三段最后一句话 “the first painting sold for $1,500 before i even had time to frame it.” 可知,作者的第一幅画在抽空上框之前就卖了$1,500,选项c与文意不符。故答案为c。4. what would be the best title for this passage? a. my broken marriage b. a hard life in hawaii c. adventures over 6 years d. my life after divorce 答案解析:答案为d。本题考查文章标题。全文描述了作者离婚后去夏威夷如何发现谋生的机会,如何过上幸福自由的快乐生活。故答案为d。阅读理解。“i got married at 16,”says the smiling mona lisa,made famous in leonardo da vincis famous painting.she breaks her silence to wave to the audience and answers their questions.thanks to 3d technology,holographic images(全息影像)and voice recognition technologies,mona lisa can speak and move.it is the first time the advanced technologies have been fused together in one exhibition,which gives audiences the opportunity to experience the wonders of advanced technology.threedimensional,or 3d,technology creates visual illusions(错觉)and enables people to see images in the round that are actually only twodimensional.although 3d technology is a difficult scientific concept,it is already being widely used in peoples daily lives.with the development of new threedimensional digital technologies,it has been changing peoples ways of communicating and working.digital cameras that record in 3d have been brought to market.manufacturers have also launched 3d digital photo frames,which can broadcast 3d photos.processing software allows flat photos in the frame to achieve 3d visual effects that can be seen by users without wearing special glasses.after nine years of research,china took the lead to establish a 3d internet marketing platform.internet users can go shopping in a 3d environment just like in the real world by selecting goods,checking reviews and trying out recommended goods.web 3d technology will be used in more fields such as automobiles and travel.in traveling,tourists can enjoy scenic spots,monuments and sites.they a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论