(全国通用)2019版高考英语一轮复习 提分单元加餐练 第六辑 Unit 3 A healthy life 新人教版选修6.doc_第1页
(全国通用)2019版高考英语一轮复习 提分单元加餐练 第六辑 Unit 3 A healthy life 新人教版选修6.doc_第2页
(全国通用)2019版高考英语一轮复习 提分单元加餐练 第六辑 Unit 3 A healthy life 新人教版选修6.doc_第3页
(全国通用)2019版高考英语一轮复习 提分单元加餐练 第六辑 Unit 3 A healthy life 新人教版选修6.doc_第4页
(全国通用)2019版高考英语一轮复习 提分单元加餐练 第六辑 Unit 3 A healthy life 新人教版选修6.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3 a healthy life 单元加餐练.阅读理解ais there anything more important than health? i dont think so. “health is the greatest wealth (财富),” wise people say. you cant be good at your studies or work well when you are ill.if you have a headache, toothache, backache, earache or bad pain in the stomach, if you complain of a bad cough, if you run a high temperature and have a bad cold, or if you suffer from high or low blood pressure, i think you should go to the doctor.the doctor will examine your throat, feel your pulse, test your blood pressure, take your temperature, sound your heart and lungs, test your eyes, check your teeth or have your chest xrayed. after that he will advise some treatment, or some medicine. the only thing you have to do is to follow his advice.speaking about the doctors advice, i cant help telling you a funny story.an old gentleman came to see a doctor. the man was very ill. he told the doctor about his weakness, memory loss and serious problems with his heart and lungs. the doctor examined him and said there was no medicine for his disease.he told his patient to go to a quiet place for a month and have a good rest. he also advised him to eat a lot of meat, drink two glasses of red wine every day and take long walks. in other words, the doctor advised him to follow the rule: “eat at pleasure, drink with measure and enjoy life as it is.” the doctor also said that if the man wanted to be well again, he shouldnt smoke more than one cigarette a day.a month later the gentleman came to the doctors office. he looked cheerful and happy. he_thanked_the_doctor_and_said_that_he_had_never_felt_a_healthier_man.“but you know, doctor,” he said, “its not easy to begin smoking at my age.”篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。在世界上没有什么比健康更重要了。身体有了健康问题,必须要去看医生。作者与我们分享了一个关于遵守医嘱的小故事。1the writer thinks that _ .ahealth is the greatest wealthbwork is as important as studiescmedicine is more important than pleasurednothing is more important than money答案:a细节理解题。从文章第一段中的“is there anything more important than health? i dont think so. health is the greatest wealth (财富), wise people say.”可知,作者认为健康是最重要的财富。2the underlined sentence means “_ ”ahe was feeling better than everbhe wasnt a healthy manche was feeling worse than beforedhe would be well again答案:a句意猜测题。由句前的“he looked cheerful and happy.”和句中的“he thanked the doctor”可推知,这句话的含义是“他从来没有觉得如此健康过。”a项所述句意与此相近。3from the last sentence of the passage, we learn the man _ before the doctor told him not to smoke more than one cigarette a day.awas a heavy smokerbdidnt smoke so muchcdidnt smokedbegan to learn to smoke答案:c细节理解题。从最后一段“but you know, doctor, he said, its not easy to begin smoking at my age.”可知,这位先生在看医生之前从不抽烟。4which of the following statements is not true?athe doctor usually tests his or her blood pressure when a person is ill.bthe man told the doctor he couldnt remember things.cthe man thanked the doctor.dthe man didnt follow the doctors advice.答案:d推理判断题。从最后一段可知,他严格遵循了医生的嘱咐,本来不抽烟,却开始吸烟了。byoung people in their twenties and thirties are in worse health than their parents, a british survey has found.according to the research, those aged between 18 and 34 are three times more likely to have a cold or flu than the older generation. nearly a quarter of the young regularly have headaches or migraines (偏头痛), compared to just 14 percent of over55s. and they are almost twice as likely to have high stress levels.the elderly also tend to eat more healthily. more than four in ten eat five or more portions of fruit or vegetables a day, doubling the number of young men and women. and when it comes to alcohol, 20 percent of the over55s dont indulge (沉湎;放纵), while just 10 percent of those aged 1834 dont indulge. six in ten of the elderly make fresh meals every day, compared to less than a third of the young. and while threequarters of over55s say they eat a balanced diet, just half of the younger generation does so. less than a third of them regularly cook with fresh ingredients (原料), compared to almost twothirds of the older people.the older generation is also more likely to take a healthy amount of exercise, with 12 percent spending at least 30 minutes doing so each day. they may appear fitter, but only nine percent of the young do that. over55s also try hardest to have at least six hours sleep and plenty of fresh air, according to research done in the uk for fruit brand florida grapefruit.long working hours, high stress levels and lack of exercise lead to people getting rundown and ill.篇章导读:本文为一篇说明文。英国的一项调查发现二三十岁的年轻人健康状况比他们的父母要糟糕。文章从抵抗力、健康饮食和锻炼三个方面对两代人进行了对比,指出造成这一现象的原因。5how many young people eat five or more portions of fruit or vegetables a day?aabout onefifth. babout onefourth.cabout two fifths. dabout a half.答案:a细节理解题。根据第三段第二句“more than four in ten eat five or more portions of fruit or vegetables a day, doubling the number of young men and women.”可知答案选a,即4/1022/521/5。6how many over55s eat a balanced diet?aa quarter. ba third.ca half. dthreefourths.答案:d细节理解题。根据第三段倒数第二句“and while threequarters of over55s say they eat a balanced diet, just half of the younger generation does so.”可知答案选d,即3/4的两种不同表达法。7the number of the older people who cook with fresh ingredients is almost _ that of the young people.atwice bthree timescfour times dfive times答案:a细节理解题。根据第三段最后一句“less than a third of them regularly cook with fresh ingredients (原料), compared to almost twothirds of the older people.”可知答案选a,即2/31/32。8which of the following is not the reason for poor health of the young?abeing overweight.blong working hours.chigh stress levels.dlack of exercise.答案:a细节理解题。根据最后一段“long working hours, high stress levels and lack of exercise lead to people getting rundown and ill.”可知答案为a项。.七选五how to get motivatedyou must think positively no matter how big a challenge is. if you think positively you will feel better and will be able to overcome challenges in life. furthermore meet an optimistic person and you will notice how motivated he is towards life. _1_ on the other hand, negative thinking will only cause more depression in your life._2_ dont be jealous of those who are successful around you. instead, take inspiration from their success stories. this will make you motivated to get what you want. moreover, you can also read books that are written by inspirational and successful personalities.there is a famous quote that reads, “a healthy body leads to a healthy mind.” if your mind is healthy you will think positively. _3_ whether you are working out in the gym or going for a long walk, make sure that you incorporate an exercise plan in your daily routine._4_ hence, it is important to break your routine and do something different. whether you go on a vacation or learn a new skill it is important to break the monotony in your daily life.human beings are extraordinary individuals who are able to complete the hardest tasks and achieve the impossible. it is important to get out of your comfort zone and try something different. _5_atherefore, it is important to exercise.bkeeping yourself motivated is not a difficult task.cyou might lose motivation by doing the same things over and over again.done of the best ways to motivate oneself is to get inspired by others success.eremember, positive thinking gives you motivation to achieve what you want.fby doing so you will get motivated and your attitudes towards life will be positive.gdo things that make you happy and find inspiration in possibly everything you see.篇章导读:本文是一篇说明文。全文阐释了如何让自己受到激励的办法。1e分析本段内容可知,空处承接上一句的内容并与下一句构成对比,阐释积极思维的价值。e项符合前后语境及逻辑。2d根据设空后的第二句及本段的内容可知,本段的主旨是:从别人的成功中得到启示以激励自己。3a前一句提到了健康的身体与积极的思维之间的关系,后一句中提到了具体的运动,故本空应承上启下说明运动的重要性。4c空后的“break your routine and do something different”与c项中的“doing the same things over and over again”形成对比,且c项所述从反面说明了打破常规、做不同的事情对于激发活力的重要性,故选c。5f本句承接上一句的内容,f项中的“doing so”所指的是上一句中的“to get out of your comfort zone and try something different”。.语法填空i remember the occasion when mother sent me to the main road, about twenty yards away from our house, to invite a passing group of seasonal workseekers for a meal. she _1_ (instruct) me to take a basket along and collect _2_ (dryness) cow dung (牛粪) for making a fire. i was then to prepare the meal for the group of workseekers._3_ thought of making an open fire outside at midday, and cooking in a large threelegged pot in that intense heat, was sufficient to upset even an angel. i did not manage to hide my feelings from my mother and, after serving the group, she called me to the veranda (走廊) _4_ she usually sat to attend to her sewing and knitting._5_ (look) straight into my eye, she asked, “why did you get angry when i requested you _6_ (prepare) a meal for those poor people?” regardless of my attempt to deny her blame, using the heat of the fire and the sun as an excuse for my rude _7_ (behave), my mother gave me a firm look, saying, “you cannot detect what trouble may lie ahead of you.”i _8_ (sudden) realized that if i _9_ (refuse) to offer this group of people a meal, _10_ would be impossible that in my travels sometime in the future, i would get these individuals help.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者小时候受母亲之命去家门口的路上邀请寻找季节性工作的人到家里吃饭。这个故事告诉我们,帮助别人就是帮助自己。1instructed考查动词的时态。整篇文章用的是一般过去时,此处也描述发生在过去的事,因此应填动词的过去式。2dry考查词性转换。分析句子结构可知,此处应用形容词作定语修饰空后的名词cow dung (牛粪)。3the考查冠词。由后文的“of making .and cooking .”可知,此处的thought表特指,故空处填定冠词the。4where考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,空处引导了一个定语从句,先行词为the veranda (走廊),且关系词在从句中作状语,表地点,因此填关系副词where。5looking考查非谓语动词。she与look之间存在逻辑上的主谓关系,且look和句子谓语动词asked所表示的动作同时发生,故本空应填其现在分词形式,作状语,意为“母亲直视着我的眼睛问道”。6to prepare考查非谓语动词。request sb.to do sth.“要求某人做某事”为固定用法。7behavio(u)r考查词性转换。由空前的形容词rude可知,此处应填名词behavio(u)r,表示“粗鲁的行为”。 8suddenly考查词性转换。此处应填副词suddenly作状语,修饰动词realized。 9had refused考查虚拟语气。此处表示“如果我那时拒绝了为这群人提供一顿饭”。根据语境可知,从句是对过去发生的事的假设,故从句应用had done结构。10it考查代词。分析句子结构可知,代词it在句中作形式主语。.书面表达一项最新调查发现,“低头族”正以星火燎原之势蔓延。假定你是李华,请根据以下要点提示,用英语给二十一世纪报编辑部写一封读者来信,以引起社会各界对此现象的广泛关注。1描述这一现象;2分析其原因及弊端

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论