免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏省沛县2015高考英语阅读理解暑假作业(2)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2014高考英语模拟试题】ananotechnology is a fashionable word these days. the name “nano”(纳米) comes from the size of molecules, which are measured in nanometersor one billionth of a meter. through operating the atoms and molecules, scientists can change the nature of common materials and even create new materials that have new properties.but scientists are concerned about its possible risks to our daily lives.clothing merchants claim their nanocloth keeps our bodies warmer in winter, saving us from needing thick coats. vitamin companies boast their nanopills are easier to absorb. home decoration companies suggest you use their nanopaint, which has no smell, is waterproof, and free from poisonous substances.nanomaterials are making our lives better, its creators say. the us national science foundation predicts nanotechnology research will grow into a us $trillion industry over the next 10 years.but relatively little is known about the potential health and environmental effects of the tiny particles. just atoms wide, they are small enough to penetrate cells easily in lungs, brains and other organs. us bestseller “prey”, written by michael crichton, paints a doomsday in which a group of tiny nanomachines escapes the lab and threatens to take control of humanity. studies have shown that some nanoparticles can be poisonous to animal cells. there are fears that exposure can cause breathing problems, since nanoparticles could be taken in through the nose, causing unknown problems to brain cells. scientists also fear that nanoparticles placed on the skin could damage dna. “no one knows, and thats the problem,” said pat mooney, director of the etc group. “people are rubbing them on the skin as sunscreens and as cosmetics.”mooneys group is calling for products such as sunscreen, that are directly absorbed into the body to be_taken_off_the_shelf until theyre proved safe.56what do you think is nanotechnology is?a. it is a fashionable technology that operates the atoms and molecules.b. it is a fashionable technology that can be used to create dna.c. it is a fashionable technology that is created by a scientist named nano.d. it is a fashionable technology that combines chemistry with physics.57what benefits can nanotechnology bring to us except_.a. it can allow us to be free from thick coats by wearing clothes made of nanocloth.b. it can allow us to create more new materials to meet the need of our modern society.c. it can help us to take control of the doomsday.d. it can help us to decorate our homes more environmentally friendly.58studies have made it clear that_.a. exposure to nanoparticles can damage dnab. rubbing nano cosmetics on the skin can help control skin diseasesc. all nanoparticles cant be poisonous to animal cellsd. the nanoparticles have bad effects on health and environment59what the underlined part “be taken off the shelf” in the last paragraph mean?a. mooneys group recommends that consumers to buy nano products such as sunscreen on the shelf.b. mooneys group suggests that nano products such as sunscreen win a great success on the shelf.c. mooneys group suggests nano products such as sunscreen be sold on shelf instead of on the street.d. mooneys group suggests nano products such as sunscreen be proved safe before they are sold.a【解题导语】纳米科技开始走进人们的生活,各路商家纷纷大打纳米牌。纳米科技在带给人们方便的同时,也存在未知的风险。因此有研究人员建议未确定具体的安全性之前不要使用。56a细节理解题。由第一段through operating the atoms and molecules, scientists can change the nature of common materials and even create new materials that have new properties.可知纳米科技就是科学家可以通过物理方式,改变原子或分子的属性,或创造新物质的一种技术。57c细节理解题。根据第三自然段可知,a,b,d都是文章讲到的好处,而根据第五段us bestseller “prey”, written by michael crichton, paints a doomsday in which a group of tiny nanomachines escapes the lab and threatens to take control of humanity.可知美国畅销书中提到的世界末日是纳米粒子逃出实验室控制了人类,与c不符,所以c正确。58c细节理解题。根据第六段第一句studies have shown that some nanoparticles can be poisonous to animal cells. 可知并非所有的纳米微粒都对身体细胞有危害。c答案中all.not表示部分否定。59d猜测词义题。由第六段no one knows, and thats the problem,” said pat mooney, director of the etc group. “people are rubbing them on the skin as sunscreens and as cosmetics.可知mooney指出人们还在往身上擦纳米化妆品,没有人知道那有危险。所以d对。阅读理解 nowadays, people in china are increasingly interested in celebrating foreign festivals, especially those western festivals. a survey conducted recently by sina. com. showed that among the 18,222 people surveyed 63.90% said celebrating christmas is just another way of recreation, nothing serious while 17.85% surveyed considered the festival as a fashion act, showing they were not “out”. these two parts clearly indicate the general opinion of the young. 10.45% people involved said the celebration of a religious western festival with so much enthusiasm is absolutely ridiculous pursuit of foreign goodness. only 7.80% of people define christmas as a kind of festival colonization(殖民).the arising of celebrating foreign festivals clearly has something to do with the advancement of chinas economy. in my point view, christmas and other festivals celebrated in china have difference from the origin. they have lost their religious background and turned into a big occasion to have fun and enjoy life. shop owners pockets are filled, the publics hunger for happiness is filled, and that is enough. foreign festivals in china are more like carnivals giving people pleasure and enjoyment. the crisis of traditional chinese festivals that are losing their attraction may be linked to the culture tradition and background of the festivals. most chinese festival culture is related more or less to real life. “the country is based on its people while the people are relied on their food”. but the western culture shows much of romance. some festivals have their religious background while others have much to do with culture and people. at this point, food seems to be too plain. flowers and chocolates are more welcomed.foreign festivals in china are celebrated for fun. they give people opportunities to relax and celebrate, to show appreciation and gratefulness. the acceptance of foreign festivals generally depends on the openness of the public, the familiarity with the western culture, and most importantly, on peoples economic status.1from the survey we know that among the people surveyed _. amost think celebrating foreign festivals is ridiculous bmany fear that traditional chinese festivals will disappear soon csome think that celebrating foreign festivals is a sign of foreign goodness chasing dhalf think celebrating foreign festivals makes people not go out of fashion2the writer thinks that foreign festivals celebrated in china _.ahave lost their religious backgroundbare the same as those celebrated in the westccan give more fun than traditional chinese festivalsdmay reduce the hunger of public people3what is the main difference between foreign festivals and traditional chinese ones?aforeign festivals can make chinese shop owners pockets full quickly.bthe food at foreign festivals is too simple.cchinese festivals always have something to do with culture.dforeign festivals are romantic while traditional chinese ones are connected with reality.4which of the following may not be the reason why so many people accept foreign festivals? apeople can relax themselves.bpeople can show their thanks to others. cforeign festivals have longer histories than chinese ones. dpeople have known more about the western culture.参考答案 14、c a d c阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。 【2014高考英语江西省红色六校第二次联考】 afor their nick-of-time acts, toby, a 2-year-old dog, and winnie, a cute cat, were named dog and cat of the year by the american society for the prevention of cruelty to animals.as amy paul choked(哽住) on a piece of apple at her home, her dog jumped up, landing hard on her chest and forcing the piece in her throat out. when the keesling family of indiana was about to be killed by carbon monoxide, their cat clawed at the wife cathys hair until she woke up and called for help.no one could explain their timely heroics.both pets were rescued by their owners in infancy-toby as a 4-week-old thrown into a garbage bin to die, and winnie as a week-old orphan hiding under a barn, so helpless that cathys husband, eric, had to feed her milk with an eyedropper.as the keeslings recalled it, a gas-driven pump being used broke down, spreading carbon monoxide through the house. by the time winnie went to rescue, the couples 14-year-old son was already unconscious. “winnie jumped on the bed and was clawing at me, with a kind of angry sound,” cathy keesling said. the state police responding to her 911 call said the family was only minutes from death, judging by the amount of poisonous gas in the house.amy pauls husband was at his job when she took a midday break from making jewelry and bit into an apple. “normally i peel them, but i read in good housekeeping magazine that the skin has all the nutrients, so i ate the skin, and thats what caused me to choke,” she recalled. “i couldnt breathe and i was in panic when toby jumped on me. he never does that, but he did, and saved my life.”both toby and winnie accompanied their owners to the awards luncheon.56why did amy paul choke on a piece of apple?a. she was too young to care for herself. b. she didnt peel the skin as usual.c. the apple was too hard. d. she had a big bite.57winnie saved the lives of its owners whole family in an accident by _.a. jumping onto its owner b. calling for helpc. clawing at cathys hair d. making some strange noises58which of the following has the similar meaning to the underlined word “infancy” in paragraph 4?a. middle age b. youth c. babyhood d. agedness59what caused the carbon monoxide spreading through the house?a. a pump breaking down. b. a driver breaking into the house. c. the burning gas. d. the poisonous gas.60what would be the suitable title for the passage?a. so smart animals are b. great honors for cat and dogc. unforgettable experiences d. dog and cat honored for saving their masters【参考答案】5660、bccad 阅读理解beldon and canfield are two seashore towns, not far apartboth towns have many hotels, and in summer the hotels are full of holiday-makers and other touristslast august there was a fire at the seabreeze hotel in beldonthe next day, this news appeared on page two of the towns newspaperthe beldon post:fire at seabreezelate last night firemen hurried to the seabreeze hotel and quickly put out a small fire in a bedroomthe hotel manager said that a cigarette started the firewe say again to all our visitors: “please dont smoke cigarettes in bed” this was beldons first hotel fire for five yearsthe canfield times gave the news in these words on page one:another beldon hotel catches firelast night beldon firemen arrived just too late to save clothing, bedclothes and some furniture at the seabreeze hotelan angry holiday-maker said, “an electric lamp probably started the firethe bedroom lamps are very old at some of these hotelswhen i put my bed side light on, i heard a funny noise from the lamp” we are glad to tell our readers that this sort of adventure does not happen in canfieldwhat are the facts, then? it is never easy to find out the exact truth about an accidentthere was a fire at the seabreeze hotel last august: that is one factdo we know anything else? yes, we know that firemen went to the hotelnow what do you think of the rest of the “news”?1which of the following best gives the main idea of this text?abeldon and canfield are both good places for tourists in summer ba fire broke out at night in seabreeze hotel last summercit was not easy to find out exact truth from newspapersdtwo newspapers gave reports on the same matter2which of the following are probably facts?athe fire broke out in a bedroom at the hotelba cigarette started the firecan old lamp started the firedthe fire broke out at nightethere has never been a fire in canfieldab and cba and dcc and eda and c3the canfield times used the headline like this in order to make its readers think _ ahotels in beldon often catch firebhotels in beldon dont often catch firecthis was the second fire at the seabreeze hotel来 dbeldon was a good place except that hotels there are not quite safe4the canfield newspaper gave a report just the opposite to the beldon post by saying that _athe bedroom lamps were very old at the seabreeze hotelbthe bedroom lights made funny noise when the fire took placecthe firemen failed to save clothing, bedclothes and other thingsdsuch accidents never happened in canfield for the past 5 years2 (答案cbac)阅读理解one of the major problems in our economy is inflation, a situation in which prices are going up faster than wages. thus, a person has to work more hours to pay for the same thing. for example, lets say that this year a loaf of bread costs $1.00 and the average salary in the united states is $10.00 per hour. that means a person could earn enough money to buy a loaf of bread in one-tenth of an hour, or six minutes, then, halfway through the year, the price of bread goes up to $1.25, while wages stay the same. that means that a person how has to work one-eighth of an hour, or seven and a half minutes to buy the same loaf of bread. now lets say that at the end of the year, wages go up to$11.00 per hour, but the price of bread goes up to $1.50. now a person has to work more than one-seventh of an hour, over eight minutes to but the same loaf of bread. as you can see, if more and more work time is spent earning money to buy loaves of bread, employees will have less mo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 独立创意营销方案
- 新年翻牌活动方案策划
- 造价咨询营销方案
- 心理咨询行业营销方案怎么写
- 心理咨询项目引流方案模板怎么写
- 工厂数字化智能化咨询方案
- 防护产品咨询购买方案怎么写
- 儿童心理咨询室布置方案
- 丝绸小镇活动策划方案
- 行政酒店策划活动方案
- 我最喜欢的一本书大中华寻宝记
- 电话营销技巧培训-电信版
- GB/T 6900-2016铝硅系耐火材料化学分析方法
- GB/T 40335-2021无损检测泄漏检测示踪气体方法
- GB/T 1094.11-2022电力变压器第11部分:干式变压器
- 广州市材料进场检测相关法律法规、检测项目及取样规则
- 四川省眉山市2022年数学八上期末经典试题含解析
- LENZE-9300EP简明调试汇总课件
- 公司技术响应表
- 儿童换牙期健康课件
- 教科版五年级(上)科学2.2地球的结构(课件)
评论
0/150
提交评论