




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北通山县2016高考英语二轮阅读理解训练(1)【2015高考】阅读理解 in japans capital city of tokyo,earthquake danger limits(限制)the height of buildings.the city has spread out so far and the traffic has become so heavy that it is very difficult to go from one place to another.the price of the land,too,has skyrocketed.all these explain why a group of japanese land developers came to the conclusion that there was nowhere to go but down.so far they have dug out space underground for fifteen shopping centres.what are some of the advantages of shopping and eating underground?clean air is one of them.the city of tokyo has one of the most serious air pollution problems in the world.another advantage is that you escape the everpresent threat(威胁)of traffic accidents on the citys busy streets.still another is the convenience of getting around:you are usually right next to,or even in,a subway station.and you can even spend the night underground if you like.the kyobashi station,for example,in downtown tokyo,has a hotel with a bar,restaurant,and barbershop.【语篇解读】 本文为说明文,介绍了日本东京的地下建筑。16the reason why buildings cannot be very high in tokyo is _.athat the information about high buildings is limited in tokyobthat the workers havent mastered enough modern science and technologycthe earthquakedthe heavy traffic答案c细节理解题。根据第1段in japans capital city of tokyo,earthquake danger limits the height of buildings可知日本东京建筑高度受到限制的原因是地震。其他各项没有提到。17whats the meaning of “skyrocket”?it means “_”ago up sharplybbe as high as that of a rocketcfall rapidlyd. be as low as that of a rocket答案a词义猜测题。可从该词的构词法来分析词义,skyrocket是个复合词,sky是“天空”之意,rocket是“火箭”之意,skyrocket就是“直线上升,迅速上涨”之意。18what are the advantages of shopping and eating underground?aless air pollution,the convenience of shopping.bless air pollution,the convenience of shopping,and less traffic accidents.cclean air and the convenience of getting around.dclean air,less accidents threat,and the convenience of getting around.答案d细节理解题。根据第2段clean air is one of them.another advantage is that you escape the everpresent threat of traffic accidents on the citys busy streets.still another is the convenience of getting around可知地下购物和吃饭的好处有三:空气干净、免于交通事故的威胁和走动方便。b项中less traffic accidents不正确,故不能选用。a项和c项内容不全面,不是最佳答案,故不选。19the passage mainly tells us _.athe capital of japanbthe land and its limitscthe use of space underground in tokyodhow to make full use of the land答案c主旨大意题。本文主要介绍了日本东京的地下空间的使用情况,故c项最佳。a项标题过大,不具有针对性。b项和d项是文中的一个细节,不具有概括性。【2015高考】阅读理解when first entered,vanak restaurant does not look like much of a restaurant,but once the pleasant smells of kabob(烤肉串)hit the senses,you are incapable of calling it anything else.owned by a local couple,this persian restaurant has an inviting,homelike atmosphere that many restaurants lack.the space is small with only a few dining tables and nearly no decoration,but the environment is truly charming.lying in a hardly noticeable street corner,the restaurant still attracts all customers,especially those experienced in the delights of middle eastern cooking.a common sight is that of old persian men sitting in the corner talking loudly about world topics,watching news events on tv,drinking a black tea known as persian chai,and reading local persian newspapers all the while trying to finish off their plates piled with food.the variety of food at the restaurant is limited,but the amount of each dish is fairly large.most of the meals can serve two people and are under $ 10,so not only is it affordable but practical as well.the food especially appeals to healthconscious eaters because each dish is very healthy,made with limited fat and oil and served straight off the grill(烤肉架)the main dish that the restaurant is popular for is its kabobs,which are different styles of grilled meat.one delicious and extremely healthy dish is the joojeh kabob,which is made of grilled chicken pieces served with either rice or bread.another great kabob is the chelo kabob,a kabob consisting of grilled beef.although the restaurant is small,the atmosphere and the food is delicious.it is a place that should not be overlooked.【语篇解读】 本文为记叙文,叙述了一家位于边陲小镇、规模不大却独具风味的餐馆,这种餐馆往往更受欢迎。20when first entering the restaurant,one can find that it_.ais splendidly decoratedbhas pleasant smells of kabobscis crowded with dining tablesdlooks like a common restaurant答案b细节理解题。根据第一段的“but once the pleasant smells of kabob hit the senses”可知餐馆里弥漫着烤肉串的香味。21what activity is also mentioned apart from dining in the restaurant?awatching news events on tv.bdrinking a kind of black coffee.creading local english newspapers.ddiscussing world topics in low voices.答案a细节理解题。根据第五段,顾客可以在餐馆高谈阔论时政、看电视、品红茶、读当地波斯语报纸,可排除b、c、d三项,故选a。22what is the dish joojeh kabob mainly made of?arice. bchicken.cbread. dbeef.答案b细节理解题。根据倒数第二段可知joojeh kabob 的主料是grilled chicken pieces。23it can be inferred from the passage that the restaurant _.aoccupies a large spacebowns a favorable locationcis popular for its special fooddhas a quiet environment inside答案c推理判断题。依据最后一段可以推断出正确答案。依据第三段和最后一段可知餐馆规模小;依据第四段可知餐馆位置偏僻;依据第五段可知餐馆里很吵闹而不是安静,排除a、b、d三项。 文化教育型阅读理解(一) (一)for thousands of years, the most important two buildings in any british village have been the church and the pub. traditionally, the church and the pub are at the heart of any village or town, where the people gather together to socialize and exchange news.as a result, british pubs are often old and well preserved. many of them have become historic sites. the most famous example is the pub in the city of nottingham called “the old trip to jerusalem”, which dates back to the year 1189 ad and is probably the oldest pub in england.however, british pubs are not just for kings and queens; they welcome people from all classes and parts of society. on a cold night, the pubs landlord or landlady can always find a warm place for you by the fire. there is always honest and hearty food and plenty of drink available at an affordable price.thats how things used to be. things are beginning to change. it is said that the credit crunch(信贷紧缩) is causing british pubs to go out of business. people do not have enough spare money to spend on beer. recently, the uk government banned smoking in all pubs, and that may also have affected the number of customers going to pubs.this decline is happening despite the fact that in 2005 the uk government started to allow pubs to stay open after 11 pm. previously, with 11 pm as closing time, customers would have to drink quite quickly, meaning they sometimes got more drunk than they would if allowed to drink slowly. the british habit of drinking a lot very quickly is known as “binge drinking”, and it causes longterm health problems for people and problems with violent crime for communities.in order to save their businesses, pubs are trying to change with the market. british pubs now offer something for everyone. a lot of pubs used to be “working mens clubs”, meaning that women could not usually enter. today, however, women can freely enter 99% of pubs without experiencing any problems. perhaps things are changing for the better after all.1the passage mainly tells us something about _athe past and present of british pubsbthe decline of british pubscthe long history of british pubsdthe importance of british pubs2which may not be the cause of the decline of british pubs?athe credit crunch.bthe present closing time.cthe ban of smoking.dhaving no spare money.3we can infer from the passage that _abritish people used to like drinking slowlybclosing the pubs early will reduce social problemsc“binge drinking” means drinking less beerdbritish government aims to discourage people from “binge drinking”4we can see from the last paragraph that the author _ais against the admission of too many women to the pubsbholds an optimistic attitude towards the british pubscthinks that women in the pubs will cause fewer social problemsdthinks that british pubs should offer everything you need(一)【要点综述】文章讲述了英国酒吧的发展过程及作者对将来酒吧的发展所持的乐观态度。1a主旨大意题。文章全篇讲的都是英国以前和现在的“pub”的情况。2b细节理解题。根据文章的介绍可知,英国酒吧的衰落由信贷紧缩、禁烟令、无钱消费等原因所致。故选b项。3d推理判断题。根据倒数第二段英国政府出台的这项政策可知,政府是反对狂饮酒的,因此用法律的手段来限制酗酒。故选d项。4b推理判断题。根据最后一句“可能事情会变得更好”可知,作者对于英国酒吧的发展态度应该是比较积极、乐观的。故选b项。文化教育型阅读理解(一) (二)in this age of internet chat, videogames and reality television, there is no shortage of mindless activities to keep a child occupied. yet, despite the competition, my 8yearold daughter rebecca wants to spend her leisure time writing short stories. she wants to enter one of her stories into a writing contest, a competition she won last year.as a writer i know about winning contests, and about losing them. i know what it is like to work hard on a story only to receive a rejection slip from the publisher. i also know the pressures of trying to live up to a reputation created by previous victories. what if she doesnt win the contest again? thats the strange thing about being a parent. so many of our own past scars and dashed hopes can surface.a revelation (启示) came last week when i asked her, “dont you want to win again?” “no,” she replied. “i just want to tell the story of an angel going to first grade.”i had just spent weeks correcting her stories as she spontaneously (自发地) told them. telling myself that i was merely an experienced writer guiding the young writer across the hall, i offered suggestions for characters, conflicts and endings for her tales. the story about a fearful angel starting first grade was quickly “guided” by me into the tale of a little girl with a wild imagination taking her first music lesson. i had turned her contest into my contest without even realizing it.staying back and giving kids space to grow is not as easy as it looks. because i knew very little about farm animals who used tools or angels who went to first grade, i had to accept the fact that i was coopting my daughters experience.while stepping back is difficult for me, it is certainly a good first step that i will quickly follow with more steps, putting myself far enough away to give her room but close enough to help if asked. all the while i will be reminding myself that children need room to experiment, grow and find their own voices.1what did the author say about her own writing experience?ashe was constantly under pressure of writing more.bmost of her stories had been rejected by publishers.cher way to success was full of pains and frustrations.dshe did not quite live up to her reputation as a writer.2why did rebecca want to enter this years writing contest?ashe wanted to share her stories with readers.bshe had won a prize in the previous contest.cshe was sure of winning with her mothers help.dshe believed she possessed real talent for writing.3the author took great pains to refine her daughters stories because _ashe wanted to hel
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 客户满意度提升具体方案实施指南
- 2025年绿色建筑节能技术应用质量研究报告
- 2025年机器人技术在医疗护理领域的研发评估可行性研究报告
- 地理元胞自动机转换规则驱动下的城市空间形态模拟与解析:多案例实证研究
- 2025年甘肃省定西市人力资源有限公司招聘工作人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(考点梳理)
- 2025湖南常德市德善附属幼儿园招聘(含实习岗)3人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025河北唐山市市直事业单位招聘工作人员277人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 多灶性婴儿血管瘤护理查房
- 2025贵州省医疗服务评价中心第十三届贵州人才博览会引才模拟试卷及1套完整答案详解
- 2025广东中山翠亨集团有限公司副总经理选聘1人模拟试卷及答案详解(易错题)
- 热敏电阻器配方设计与制备工艺详解
- 监理工程师题库检测试题打印含答案详解【完整版】
- 2《归园田居》任务式公开课一等奖创新教案(表格式)统编版高中语文必修上册
- 银行文明礼仪课件
- 虚拟电厂运行关键课件
- 敏捷企业组织结构与设计的案例研究
- 光伏储能技术介绍
- 项目合同交付管理办法
- 国企贸易业务管理办法
- 3done入门基础知识课件
- 职业健康卫生培训课件
评论
0/150
提交评论