全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解ALondons Chinese community dates back to the 18th century, when a small number of Chinese sailors moved to the city to work in Limehouse, east London. As time went on, other Chinese people came to this area and Limehouse began to be known as “Chinatown”. However, Londons Chinese community remained very small for many years: at the start of the 20th century, there were just 545 Chinese people in Britain.After the Second World War, many farmers in Hong Kong lost their jobs and came to London. As Limehouse had been almost destroyed during the war, they settled in a different area a part of central London near Leicester Square. This area is now what Londoners call Chinatown.At first, the new immigrants (移民) found it difficult to get jobs. In the 1950s, however, a small Chinese restaurant opened in London. Many British people visited it and said that Chinese food was wonderful! Suddenly, Chinese restaurants and takeaways (外卖) started opening in every part of the city. Instead of too little work, the new Chinese immigrants now found that they had too much! They worked as cooks, managers or waiters. Most of them enjoyed their lives and arranged their friends and relatives to join them from overseas.As time went by, Londons Chinese community became more and more successful. The sons and daughters of the original restaurant workers studied and worked very hard. And most went on to get highly paid jobs. Many Chinese families left Chinatown and moved to the more expensive outskirts. Chinatown, however, is still as lively as ever.语篇解读本文是说明文。中国的海外移民历史久远,那么移居伦敦的中国人是一种什么情况呢?本文作了介绍。1Why did many Chinese immigrants come to London in the 1950s?A. Because it was easy for them to get jobs there.B. Because Limehouse had been almost destroyed during the war.C. Because many British people enjoyed Chinese food.D. Because their children could study there and get highly paid jobs.答案与解析A推理判断题。根据第三段可知,20世纪50年代中国移民在伦敦开始有很多工作机会,所以有了更多的移民。2In the 1950s, Chinese immigrants came to London and worked as _.A. sailors B. farmersC. sailors and farmers D. restaurant workers答案与解析D细节理解题。根据第三段倒数第二句话可知选D项。3Where is Londons Chinatown now?A. In the east of London.B. In Limehouse.C. Not far from Leicester Square.D. Outside the city.答案与解析C细节理解题。根据第二段的第二句话可知,唐人街在Leicester Square附近。4According to the last sentence, if people live in the outskirts of a city, they live _.A. in the villageB. far away from the cityC. in the center of the cityD. in the outer areas of the city答案与解析D词义猜测题。根据文章最后一段可知,很多中国移民离开唐人街去了outskirts,可知该词是指城市的外围地区。BThe National GalleryDescription:The National Gallery is the British national art museum built on the north side of Trafalgar Square in London. It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13thcentury religious paintings to more modern ones by Renoir and Van Gogh. The older collections of the gallery are reached through the main entrance while the more modern works in the East Wing are most easily reached from Trafalgar Square by a ground floor entrance.Layout:The modern Sainsbury Wing on the western side of the building houses 13thto 15thcentury paintings, and artists include Duccio, Uccello, Van Eyck, Lippi, Mantegna, Botticelli and Merrding.The main West Wing houses 16thcentury paintings, and artists include Leonardo da Vinci, Cranach, Michelangelo, Raphael, Bruegel, Bronzino, Titian and Veronese.The North Wing houses 17thcentury paintings, and artists include Caravaggio, Rubens, Poussin, Van Dyck, Velzquez, Claude and Vermeer.The East Wing houses 18thto early 20thcentury paintings, and artists include Canaletto, Goya, Turner, Constable, Renoir and Van Gogh.Opening Hours:The gallery is open every day from 10 am. to 6 pm.(Fridays 10 am. to 9 pm.) and is free, but charges apply to some special exhibitions.Getting There:Nearest underground stations: Chafing Cross (2minute walk), Leicester Square (3minute walk), Embankment (7minute walk), and Piccadilly Circus (8minute walk)语篇解读本文是一篇说明文。题材为文学与艺术。本文介绍了国家美术馆的基本情况、展览内容、展出时间和乘车路线等。5In which centurys collection can you see religious paintings?A. The 13th. B. The 17th.C. The 18th. D. The 20th.答案与解析A细节理解题。根据第一段信息“It houses a diverse collection of more than 2,300 examples of European art ranging from 13thcentury religious paintings to .”可以得知本题选A项。6Where are Leonardo da Vincis works shown?A. In the East Wing. B. In the main West Wing.C. In the Sainsbury Wing. D. In the North Wing.答案与解析B细节理解题。根据Layout部分第二段可知,Leonardo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- gcp资料管理制度
- 妇产科正(副)高级职称考试试题库与答案(三)
- 2023年上海市公务员考试《申论》真题卷
- 2025年上饶出租车从业资格证考试真题
- 2025年国家公务员考试申论真题高分技巧解析
- 全国年计算机等级考试一级B模拟试题及解析(七套)
- 安全员b证继续教育考试试题及答案
- 仪表维修工技能考试题库及答案
- 2025年二级建造师考试考试题库(典优)附答案详解
- 变电工岗位练兵试卷
- 树木买卖砍伐协议书
- 2025研发投入绩效评估体系构建及企业创新激励机制规划
- 高空曲臂车安全操作规程
- 2025年粉尘涉爆培训题库及答案
- 厨房消防安全培训课件
- 2025江苏吉安吉水县城控人力资源服务有限公司招聘水电工2人笔试考试参考试题附答案解析
- 新员工CNC操机技能培训计划含理论实操
- 丙型肝炎防治指南
- 2025中国农业科学院第三批统一招聘2人笔试考试备考题库及答案解析
- GB/T 30340-2025机动车驾驶员培训机构业务条件
- 传统文化经典教案范例分享
评论
0/150
提交评论