



全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
初中英语阅读理解练习题及答案 A In Germany there are different kinds of high schools Some prepare students for workers others prepare them for college All schools are great places for making friends and learning German Short days Most high schools in Germany begin at about 8 00 am and end at about 3 30 pm This means your morning will be busy with classes You will have time to do homework and take part in private 私人的 clubs after school Formal setting In Germany teachers and students relationship is more formal than you might be used to Teachers are respected and students must use the formal Sie 德语 您 when talking to teachers Getting to school Most students take public transport to school or ride a bicycle Some areas have school buses It is not common for parents to drive students to school Private clubs In many countries schools offer official sports and afterschool activities This is less common in Germany Afterschool activities are usually organized through private clubs There are clubs for things like soccer dance choir theatre and almost everything else Once you are in Germany ask around at school and talk to other students to find out what private clubs are in your area and meet your interests Different states different schools Each of Germany s 16 states has its own slightly different school systems The school system in Brandenburg will be a little different from the system in Bavaria for example Where you live your knowledge level and your age will decide what school you can attend 1 For high school students in Germany which is NOT the common transport to school A School buses B Parents cars C Public transport D Students bicycles 2 In Paragraph 3 the underlined word respected can be best translated into A 受人尊敬的 B 令人害怕的 C 高收入的 D 有权势的 3 From the passage we can learn that in Germany A all kinds of high schools are for college B age is not important for attending schools C students can take part in afterschool activities from 8 00 am to 3 30 pm D students can join private clubs to meet their interests by themselves 4 What can be the best title for this article A German Private Clubs B German Public Transport C German High Schools D German College Systems B Watson won his most important game and became Southern Chess Master 大师 in 1977 He was given the silver cup It isn t rightly mine he said when he was holding the cup It was won two years ago when I was on holiday in A family was staying at my hotel at that time Mrs Prig the mother was told that I played chess and she begged me to give her young son a game He s only ten she said I ve been told that he plays quite well Well as you can guess I wasn t too happy A player likes the opponent 对手 to play as well as he does But it was holiday time and I agreed to play We placed the board 棋盘 in the garden The game began I hoped it would be quick and so it was Isoon knew that David Prig was no learner After ten minutes his sister came outside and began to play tennis against a wall The boy seemed to lose interest in our game He moved a piece 棋子 without care I gave my attention to the board Call me when you are ready Mr Watson he said When I was ready I looked up He had gone off to play with his sister I studied the board and found I was driven into corner So it went on with David a quick move then tennis back to the board then back to his sister My difficult condition became impossible to change I was beaten Oh so easily by a ten year old chess player He was the winner in twenty eight minutes David Prig a name to remember I had a chance to use his game today and it won this cup for me To him of course it is only one of a hundred or perhaps a thousand winning games 1 When Mr Watson said It isn t rightly mine It was won he meant two years before A he had played chess with a little boy for twenty eight minutes B he had had a chance to take part in an important game C he had learned how to play chess from a child D he had learned a good game from a child 2 Before the game Mr Watson was quite sure that A the boy played as well as he did B he would be Southern Chess Master two years later C he could win the game easily D the boy would win the game quickly 3 Why did David play tennis while he was playing chess with Watson Because he A had no interest in playing chess with adults 成年人 B was not good at playing chess C liked playing tennis much better than playing chess D played chess much better than Watson 4 From the story we know that A David Prig was the real winner B Mr Watson was the real winner C neither of them was the real winner D both of them were the real winners 5 Which of the following is NOT true A Sometimes young children can beat adults in playing chess B Watson thought he could win the game quickly and so he did C Watson learned something from David and won the silver cup D Watson would never forget the name of the boy 答案 A 语篇解读 本文介绍了德国的高中生活 1 B 细节理解题 第四段最后一句 It is not common for parents to drive students to school 可知 2 A 猜测词义题 根据上下文意思 老师和学生的关系比你平常的更 正式 以及下句 您 故选A 3 D 概括归纳题 A B和C在文中都是相反的句子 故选D 4 C 概括归纳题 本文介绍了德国的高中生活 故选C B 初中生英语阅读理解答案与解析 这是一篇读后让人惊叹不已的故事 象棋大师Watson在旅馆时遇 到了一个孩子 孩子的母亲请求Watson与儿子下一盘棋 Watson很不 情愿地 答应了 然而下棋过程中 那个孩子漫不经心地 还不时地跑 出去和姐姐打网球 让Watson考虑之后再叫他 Watson后来处于僵 局 最终也未能挽回 一个年仅十岁的孩子在二十八分钟里就胜了 他 他非常佩服 后来 Watson用这个孩子的棋路获得了一个银杯 作者最后的 I had a chance to use his game today and it won this cup for me To him of course it is only one of a hundred or perhaps a thousand winning games 这句话可以让人体会到Watson的心情 发 人深思 1 D 本题需综合考虑下文所回忆的那局输掉的棋方找到答案 2 C 由作者在 I wasn t too happy A player likes the opponent to play as well as he does 一句中所流露出的感情以及 But it was holiday time and I agreed to play 等句子的暗示可判断作者根本没有把这个小 孩子放在眼中
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025第十三届贵州人才博览会贵阳幼儿师范高等专科学校引进高层次及急需紧缺人才模拟试卷完整参考答案详解
- 2025年永安事业单位真题
- 2025江苏淮安市金湖县事业单位招聘96人模拟试卷参考答案详解
- 2025黑龙江哈尔滨宾县公安局招聘警务辅助人员32人考前自测高频考点模拟试题有完整答案详解
- 签订劳动合同6篇
- 2025安徽蚌埠市教育局局属中学高层次人才招聘50人模拟试卷带答案详解
- 2025年福建省福州市长乐区行政服务中心管理委员会招聘2人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(有一套)
- 2025年陆丰市市级机关公开遴选考试真题
- 2025江苏常州市钟楼区卫生健康系统定向招聘农村订单定向医学毕业生1人考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 2025年江苏常州经济开发区社会保障和卫生健康局下属事业单位公开招聘卫技人员14人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2026中国海洋石油集团有限公司秋季校园招聘备考考试题库附答案解析
- 学校物业委托管理服务合同7篇
- 2025少先队基础知识题库(含答案)
- 人教版九年级物理上-各单元综合测试卷含答案共五套
- 公路交通安全设施工高级工培训内容
- GB/T 3141-1994工业液体润滑剂ISO粘度分类
- 动物资源保护与利用
- 癌症病人三阶梯止痛治疗原则标准课件
- 颅脑损伤患者护理查房课件
- 少先队大队委候选人推荐表
- 重要环境污染物及环境疾病课件
评论
0/150
提交评论