免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江西进贤县2016高考英语阅读理解【二轮】精练选编(2)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。mr. peter johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. mr. johnson took the only escape routethrough the boot(行李箱). mr. johnsons car had finished up in a ditch(沟渠)at romney marsin, kent after skidding(打滑)on ice and hitting a bank. “fortunately, the water began to come in only slowly, ”mr. johnson said. “i couldnt force the doors because they were jammed against the walls of the ditch and i dared not open the windows because i knew water would come flooding in. ”mr. johnson, a sweet salesman of sitting home, kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn and hammering on the roof and boot. then he began his struggle to escape. later he said, “it was really a half penny that saved my life. it was the only coin i had in my pocket and i used it to unscrew the back seat to get into the boot. i hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came. ”it took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. then mr. johnson found a wrench(扳手)and began to work on the boot lock. fifteen minutes passed by. “it was the only chance i had. finally it gave, but as soon as i moved the boot lid, the water and mud poured in. i forced the lid down into the mud and scrambled clear as the car filled up. ”his hands and arms cut and bruised(擦伤), mr. johnson got to beckett farm nearby, where he was looked after by the farmers wife, mrs. lucy bates. huddled in a blanket, he said, “that thirty minutes seemed like hours. ”only the tips of the car wheels were visible, police said last night. the vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch. 【文章大意】本文记述了mr. johnson由于车祸被困于水下车内半个小时, 最后死里逃生的故事。1. what is the best title for this newspaper article? a. the story of mr. johnson, a sweet salesmanb. car boot can serve as the best escape routec. driver escapes through car bootd. the driver survived a terrible car accident【解析】选c。主旨大意题。根据第一段“mr. peter johnson. . . escape from his trapped car. . . through the boot. ”可归纳出文章的标题为答案c。2. which of the following objects is the most important to mr. johnson? a. the hammer. b. the coin. c. the screw. d. the horn. 【解析】选b。细节理解题。根据第四段mr. johnson所说的话及他后面所做的事情可推知此题答案为b。3. “finally it gave”(paragraph 5)means that. a. luckily the door was torn away in the endb. at last the wrench went brokenc. the lock came open after all his effortsd. the chance was lost at the last minute【解析】选c。推理判断题。根据上文. . . work on the boot lock及下文but as soon as i moved the boot lid, the water and mud poured in可推知此题答案为c。4. it may be inferred from the passage that. a. the ditch was along a quiet country roadb. the accident happened on a clear warm dayc. the police helped mr. johnson get out of the ditchd. mr. johnson had a tender wife and was well attended【解析】选a。推断判断题。根据第四段最后一句“. . . but no help came. ”及最后一段的第一句“. . . mr. johnson got to beckett farm nearby. . . ”可推知地点是在寂静的农村。【技法导练】多学一点棋高一着阅读理解运用词性转化破解阅读理解这篇阅读理解中的. . . by sounding the horn and hammering on the roof and boot中的sound和hammer都是名词转化成的动词。sound(n. )_(v. ) _; hammer(n. ) _(v. ) _。做题时, 多注意词性转化也会让我们更好地理解文章。例如: to perfect her already excellent english, she has set new goals for herself and focuses on understanding grammar rules. 这句中的perfect是形容词转化的动词。perfect(adj. ) _(v. ) _。we back schools in using these powers to deal with problem pupils. 此句中的back也是词性转化, back(n. ) _(v. ) _。此处是动词, 表示支持。由此可知, 当我们遇到熟悉的单词时, 要根据语境来判断其词性推测其词义。答案:声音 按响 锤子 用锤子敲 完美的 使完美 后面 支持 高考英语冲刺阅读理解。 teenagers at one german school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages. the class sit in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the next voice comes from the far right, a third from the other side. the aim of the game is to listen for an opportunity to shout out the number without clashing(冲突) with another voice or leaving a pause. on the first try, most of the young germans try to be first, while a few are too shy to join in, but by the fifth time round, they develop a rhythm(节奏). the message: give other people space but also confidently claim your own. this is a requirement for social well-being. the willy hellpach school in heidelberg is the first in the nation to develop a happiness course. it is intended for students preparing for university entrance exams. “the course isnt there to make you happy,” ernst fritz-schubert, the school principal, warned pupils, “but rather to help you discover the ways to become happy.” cooking a meal together is one of the class exercises. improving body language under the guidance of two professional actresses is another. the course is taught for three periods a week. despite the happy subject, the pupils themselves insist it is no laughing matter. “in the first period, we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves. no laughing at people or teasing(取笑),” said fanny, 17. the message: self-esteem(自尊) improves happiness, too. research by the school shows it is not the first to start happiness classes: they also exist at some us universities, but are mainly based on positive thinking, using findings from studies of depression. “that would be too one-sided for us. we want to show how decent food or exercise can help, too,” the principal said. 1. the best title of this text would be_. a. basic things for happiness b. having a try to be happy c. learning how to be happy d. laughing a lot at school答案解析:答案为c。第一段 “teenagers at one german school are learning how to achieve happiness” 就点出文章的题目“学会如何保持快乐”,故答案为c。2. why is the course compared with math and languages? a. it is given like the subjects which already exist. b. it is as important as traditional courses. c. it is necessary for the students. d. it arouses similar interest of the students at this school.答案解析:答案为a。本题为推理题,解答此题可以用排除法。d选项“它唤起了学生相似的兴趣”在文中未提,可以首先排除。由第一段 “teenagers at one german school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages.” 中“alongside”理解是关键,它意为“在旁边”,也就是说快乐课程相对于数学和语言科目来说处于次要位置,对于学生来说并非是必要的,故b、c选项错误,因此只有选择a选项。文中第二、三段介绍了快乐课程的授课方式,和传统课程类似,再次证明a选项是可选的。故答案为a。3. this course is required to be taken by_. a. first year studentsb. all students at this school c. students with mental problemsd. students who are going to finish school答案解析:答案为d。本题为细节题。由第四段 “it is intended for students preparing for university entrance exams.”可知,该课程是为正在为大学入学考试准备的学生而开设的,故答案为d。4. the underlined word in the last paragraph “decent” is closest in meaning to_. a. strange b. good c. useful d. ridiculous答案解析:答案为b。本题为词义猜测题。由最后一段 “ “that would be too one-sided for us. we want to show how decent food or exercise can help, too,” the principal said.”可知,校长认为快乐课程让学生发现变得快乐的方式很片面,他认为美食和运动也会起到帮助,因此可以推断,与“decent”意思最接近的是b选项“good”。高考英语冲刺阅读理解。 i was walking along the main street of a small seaside town in the north of england looking for somewhere to make a phone call. my car had broken down outside the town and i wanted to contact the aa. low grey clouds were gathering across the sky and there was a cold damp wind blowing off the sea which nearly threw me off my feet every time i crossed one of the side streets. it had rained in the night and water was dripping from the bare trees that lined the street. i was glad that i was wearing a thick coat. there was no sign of a call box, nor was there anyone at that early hour whom i could ask. i had thought i might find a shop open selling the sunday papers or a milkman doing his rounds, but the town was completely dead. the only living thing i saw was a thin frightened cat outside a small restaurant. then suddenly i found what i was looking for. there was a small post office, and almost hidden from sight in a dark narrow street next to it was the towns only public call box, which badly needed a coat of paint. i hurried forward, but stopped in astonishment when i saw through the dirty glass that there was a man inside. he was fat, and was wearing a cheap blue plastic raincoat. i could not see his face and he did not even raise his head at the sound of my footsteps. discreetly(谨慎地), i remained standing a few feet away and lit a cigarette to wait my turn. it was when i threw the dead match on the ground that i noticed something bright red trickling from under the call box door.1. at what time was the story set?a. an early winter morning.b. a cold winter afternoon.c. an early summer morning.d. a windy summer afternoon.答案解析:答案为a。本题为细节推理题。由第一段提到的“a cold damp wind”和第二段首句中提到的“at that early hour” 可以推断,故事发生在冬天的大清早。 故答案为a。2. which of the following words best describe the writers impression of the town?a. cold and frightening.b. dirty and crowded.c. empty and dead.d. unusual and unpleasant.答案解析:答案为c。本题为细节推理题。由第二段 “but the town was completely dead. the only living thing i saw was a thin frightened cat outside a small restaurant.”可知,小镇完全死气沉沉,唯一看到活着的东西就是小餐馆外一只消瘦、胆怯的猫,可以推断,小镇给作者的印象就是空荡和死气沉沉。故答案为c。3. the underlined word “trickling” in the last paragraph probably means_.a. rushing out suddenlyb. shining brightlyc. flowing slowly in dropsd. appearing slowly in a red color 答案解析:答案为c。本题为词义猜测题。通过第三段的描写,作者透过公用电话亭脏兮兮的玻璃看到里面有个人,他胖胖的,穿着一件便宜的蓝色塑料雨衣,看不到脸,听到作者脚步声的时候他甚至连头都没抬一下,当作者在门外等候的时候,点燃了一支烟,当他把熄灭的火柴扔到地上的时候,注意到电话亭门下面有鲜红的东西从门下面.四个选项中,a选项意思离文意最远,故排除。文中第一、二段提到的 “a cold damp wind”、 “it had rained in the night and water was dripping from the bare trees that lined the street.”和“but the town was completely dead.”等都是在衬托小镇的凄凉和可怕,因此可以推断,那红色的东西是电话亭里的人被谋杀后流出的鲜血,故“trickling”意思最接近c选项“一滴滴慢慢地流着”。4. why didnt the man raise his head when the writer came near?a. he was annoyed at being seen by the writer.b. he was angry at being disturbed by the writer.c. he was probably fast asleep.d. he was probably murdered.答案解析:答案为d。结合上题分析可知,当作者走进的时候电话亭里的人不抬头的原因是因为他有可能已经被谋杀。故答案为d。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013陕西,a)joshua, helmut, and bethlehem michelle o. donovanisbn 9781462058679life is not easy for nineyearold joshua during world war ii. because of his familys jewish background, they are sent to live in the concentration camps (集中营). scared and alone, joshua one day makes friends with a little mouse he calls bethlehem who becomes his closest friend.encourage me! inspirational poetrygloria coykendallisbn 9781412027854it is an easytoread collection of poems originally written to encourage in faith and to be a cure for chronic depression(长期抑郁) . cure to strengthen identity and purpose.more things in heavenbill bosworthisbn 9780595433582in his more things in heaven, bill bosworth presents the highlights of his 83 years of life, including his trips to india and the study of the writings of several great spiritual leaders.more things in heaven will appeal to anyone who insists on finding the deepest meaning for their existence based on their own experience.seeking the edge dr. joseph l. roseisbn 9781462031795seeking the edge provides the tools and techniques to find that edge in ones lifedriving readers to achieve success whether in your current job, finding a n
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 外用电源租赁合同范本
- 夜班装备租赁合同范本
- 固定收益信托合同范本
- 土地合作协议劳动合同
- 基金产品转让合同范本
- 国际特许经营合同范本
- 园林作物买卖合同范本
- 国企采购柴油合同范本
- 外卖店铺加盟合同范本
- 商铺转让合同解除协议
- 淋巴瘤全套课件
- 打钻工安全培训内容
- 药代动力学脑内分布研究-洞察及研究
- 茶叶生产企业质量管理体系手册
- 变电运维培训大纲
- 云计算资源租用协议
- 医疗器械批发行业的合规风险与解决方案研究-洞察及研究
- 国际压力性损伤-溃疡预防和治疗临床指南(2025年版)解读
- DB32-T 5155-2025 桥梁用碳纤维增强复合筋拉索技术条件
- 2025至2030中国水资源修复行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025年医卫类内科主治医师-基础知识参考题库含答案解析
评论
0/150
提交评论