江西省松原市高考英语二轮复习 阅读理解训练(7).doc_第1页
江西省松原市高考英语二轮复习 阅读理解训练(7).doc_第2页
江西省松原市高考英语二轮复习 阅读理解训练(7).doc_第3页
江西省松原市高考英语二轮复习 阅读理解训练(7).doc_第4页
江西省松原市高考英语二轮复习 阅读理解训练(7).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

吉林松原市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(7)【阅读理解】 peanuts to thisproudly reading my words, i glanced around the room, only to find my classmates bearing big smiles on their faces and tears in their eyes. confused, i glanced toward my stonefaced teacher. having no choice, i slowly raised the report i had slaved over, hoping to hide myself. “what could be causing everyone to act this way?”quickly, i flashed back to the day miss lancelot gave me the task. this was the first real task i received in my new school. it seemed simple: go on the internet and find information about a man named george washington. since my idea of history came from an ancient teacher in my home country, i had never heard of that name before. as i searched the name of this fellow, it became evident that there were two people bearing the same name who looked completely different! one invented hundreds of uses for peanuts, while the other led some sort of army across america. i stared at the screen, wondering which one my teacher meant. i called my grandfather for a golden piece of advice: flip(掷)a coin. headsthe commander, and tailsthe peanuts guy. ah! tails,my report would be about the great man who invented peanut butter, george washington carver.weeks later, standing before this unfriendly mass, i was totally lost. oh well, i lowered the paper and sat down at my desk, burning to find out what i had done wrong. as a classmate began his report, it all became clear,“my report is on george washington, the man who started the american revolution.” the whole world became quiet! how could i know that she meant that george washington?obviously, my grade was awful. heartbroken but fearless, i decided to turn this around. i talked to miss lancelot, but she insisted: no redos; no new grade. i felt that the punishment was not justified, and i believed i deserved a second chance. consequently, i threw myself heartily into my work for the rest of the school year. ten months later, that chance unfolded as i found myself sitting in the headmasters office with my grandfather, now having an entirely different conversation. i smiled and flashed back to the embarrassing moment at the beginning of the year as the headmaster informed me of my opinion to skip the sixth grade. justice is sweet!1what did the authors classmates think about his report?acontroversial. bridiculous. cboring. dpuzzling.2why was the author confused about the task?ahe was unfamiliar with american history.bhe followed the advice and flipped a coin.che forgot his teachers instruction.dhe was new at the school.3the underlined word“burning”in para. 3 probably means _.aannoyed bashamed cready deager4in the end, the author turned things around _.aby redoing his task bthrough his own effortscwith the help of his grandfather dunder the guidance of his headmaster【要点综述】本文讲述了作者作为一个外来移民初入美国学校时,由于对美国历史不了解而闹出的一个笑话,但作者通过努力最后终于提高成绩并实现跳级。1. b推理判断题。根据第一段内容我们知道,由于作者对美国历史的无知,弄混了乔治华盛顿的身份,所以同学们听了作者写的报告忍不住大笑起来。“bearing big smiles on their faces and tears in their eyes.”可知大家觉得这个报告很荒谬。controversial有争议的;ridiculous荒谬的,可笑的;boring无聊的;puzzling迷惑的,不解的。2. a推理判断题。 根据第二段“since my idea of history came from an ancient teacher in my home country”可知,作者是从别的国家初到美国,所以对美国历史不了解而闹了笑话。3. d词义猜测题。 根据全文叙述可知,作者是通过投掷硬币来决定的答案,因此犯了常识错误。第三段中“i was totally lost.”说明作者不明就里,所以当其他同学读报告时,作者渴望知道为什么。annoyed 烦恼的;ashamed羞愧的;ready准备好的,情愿的;eager渴望的。4. b细节理解题。 根据第四段“consequently, i threw myself heartily into my work for the rest of the school year.”可知作者是通过throw oneself into(积极从事)而实现转变的。所以选b。文中老师并没有给作者机会重做,所以a错误;从祖父那里得到建议是在选择华盛顿身份时,所以c错误;而校长是在作者成绩提高后才接见的,所以d错误。【2014高考英语模拟题】 a woman was walking her dog along a beach in new zealand in late june when she saw something that looked like a white ball in the sand. it turned out to be a young emperor penguin that was lost. at his age, he should have been close to antarctic, swimming for fish and playing on the ice floes(冰川). but this penguin started swimming north and just kept going.the penguin attracted a lot of attention in new zealand. it has been 40 years since an emperor penguin was last seen there. researchers at the department of conservation were called in. they decided to watch the penguin closely, but not to disturb it in any way. many new zealanders came to peka peka beach to look at the elegant penguin. they were careful to keep their dogs away from it so it wouldnt be frightened.the public nicknamed the animal happy feet. researchers started to notice that happy feet didnt seem well. it turns out that he had been eating the sand from the beach, likely thinking it was snow.the public raised more than 11,000 pounds for an operation to get the sand out of his stomach. the operation was a success, and happy feet was taken to a zoo in wellington, nz. a group of experts met to decide how to help happy feet return to the wild.last sunday, they put him on a boat called the tangaroa, in a specially built ice-filled box and took him out into the southern ocean, southeast of new zealand. there, they released him into the ocean, which is his natural habitat. he took one last look at his human helpers and then dived into the ocean.“emperor penguins spend their first five years at sea,” said peter simpson of new zealands department of conservation. “ what happens now is up to the penguin.”happy feet was fitted with a satellite transmitter(发射机)so they can monitor his progress using the internet. so far, the trackers shows that he swam northeast for a little while before getting his bearings and heading south.29. where is the young penguin supposed to appear?a. on the sunny beach. b. near the antarctic.c. inside the hole in the ice. d. in the depths of the ocean.30. the public collected some money to_.a. build a home for the penguin b. get the sand out of the penguins bellyc. do some research on the penguin d. return the penguin to his habitat31. what does peter simpson mean by saying “ what happens now is up to the penguin.”? a. the penguin needs no protection from human. b. human beings can do noting to help penguins. c. no one knows what will happen to the penguins. d. whether the penguin can survive depends on himself. 【参考答案】(c) bbd 【2014高考英语模拟题】market analysts in the united states have recently been quoted as saying that the biggest threat to the luxury (奢侈品) industry in the us is the tech industry. this is according to an article by fellow journalist ashley lutz. her suggestion is sound. the main idea of her article is that products from tiffany & co. find their biggest competition not from other luxury brands but from companies like apple. lutz points out that luxury products are often only for “show,” while the attraction behind tech products is functionality.you find few people in the united states today willing to purchase luxury goods at full price. it didnt use to be that way. luxury goods used to be actually exclusive. that meant you needed to travel to the right store to purchase them, and you didnt even have the option of getting a deal.today, no one wants to pay full price for luxury goods. people have the unfortunate belief that fakes (赝品) somehow are equal to originals, and if you cant get a deal on ebay, amazon, or in an outlet store, purchasing a luxury product probably isnt worth it. luxury brands struggle to remain high-end (高档的) images despite the reality that the american consumer is motivated much more by discounts than they are by brand names or image.yet people stand in line to pay full price for a new product from apple and crowds gather to hear about a new smart phone. while electronics are updating every day, people are purchasing technology at full prices much more than they are purchasing luxury goods. what are high-tech makers doing right that luxury makers are pitifully failing at? carefully looking at the situation, it would appear as if the internet didnt hurt the luxury industry, expectation from the consumers did. what people want these days more than anything is stuff that does something. they want cars that drive, shoes that are comfortable, games that are fun to play, screens that are beautiful to look at, tools that are useful, and entertainment that is entertaining. little of that fits into what the luxury industry has typically offered with its status, image, and fine materials. the sad reality is that luxury products arent that luxury any more.64. what does this passage mainly talk about?a. nobody likes luxury goods any more.b. luxury goods are of poor quality nowadays.c. tech products become the new “luxury goods”.d. iphones have taken the place of luxury products.65. the underlined word “exclusive” in paragraph 2 means _.a. unique and with no bargain b. low in pricec. hard to find d. easy to sell66. from paragraph 3 we can know that _.a. people have found that some luxury goods are fakesb. people can buy luxury goods at a low price on ebayc. luxury brands will give up high-end imagesd. consumers prefer brand names to discounts【参考答案】6466、cab 社会生活类。in a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. actually, the past decade has seen more and more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. people now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. that means growth with low carbon or development of sustainable products. in other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. today, sustainable development is a popular trend in many countries. according to a recent study, the global market for low-carbon energy will become three times bigger over the next decade. china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. it is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and high-speed trains. in addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. in recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. governments can fully develop the potential of these new markets. first, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. besides, stronger management of public resources like forests can also help to speed up the development. finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from the traditional model to a sustainable one. the major challenge of this century is to find ways to meet the needs of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论