免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013届高三英语复习专题练习:unit2 the united kingdom(新人教版必修5).单项填空1(2012湖南十二校第一次联考)although _ under the sea for several hundred years, the ship loaded with a great deal of china is still in good condition.aburiedbburyingcto be buried dbeing buried解析:考查非谓语动词。bury和句子主语the ship 之间是动宾关系,且动作已完成,故应用动词的过去分词形式。答案:a2(2012烟台市第二次诊断)_ with a tough job market, many fresh graduates are dreaming of running their own business instead.afacing bfacedcface dto face解析:考查非谓语动词。句意:面对严峻的就业形势,许多应届毕业生梦想着自己做生意。be faced with是“面对;面临”之意,在这里作状语,主句的主语是人,故省略系动词be。答案:b3(2012福州模拟)it is greatly _his credit that david saved the girl risking his life.exactly. he should be awarded the title of best teenagers.awith btocon dfor解析:句意:“大卫冒着生命危险救了那个女孩,真值得称赞。”“确实如此。他应该被授予优秀少年称号。” to ones credit “值得赞扬;为某人争光”,是固定搭配。答案:b4we are looking forward to seeing the policy carried out in our province, which has _ a number of peoples attention recently.aattracted bpreservedcexpanded dsupported解析:句意:我们盼望着这项政策能在我们省实施,这事最近吸引了很多人的关注。attract“吸引”,符合句意。preserve “保护;维持”; expand “使变大;伸展”; support “支持;赞助”。答案:a5how about your journey to mount emei?everything was wonderful except that our car_twice on the way.aslowed down bbroke downcgot down dput down解析:考查短语辨析。句意:“你们去峨眉山的旅途怎么样?”“除了车在路上坏过两次外一切顺利。” break down“(汽车等)出故障”; slow down “减速”; get down “记下”; put down “放下”。故选b。答案:b6the teacher stressed again that the students should not _ any important details while retelling the story.abring out blet outcleave out dmake out解析:句意:老师再次强调,同学们在复述这个故事时不要遗漏任何重要细节。leave out “省去;遗漏;不考虑”; bring out “出版;生产”; let out “放大”; make out “声称;理解; 辨认出”。故选c。答案:c7as a matter of fact, he doesnt have _ furniture in his room just an old desk.aany bmanycsome dmuch解析:句意:事实上,他的房间里没有太多的家具,只有一张旧桌子。furniture为不可数名词,故选d。答案:d8(2012龙岩检测)is there any possibility_ you could pick me up at the airport?no problem.awhen bthatcwhether dwhat解析:考查名词性从句。问句句意:你可能到机场来接我吗?从句中不缺任何成分,故用that。that引导的从句作possibility的同位语, that无意义,起连接作用。故选b。答案:b9why do you suggest we buy a new machine?because the old one has been damaged _.abeyond reach bbeyond repaircbeyond control dbeyond description解析:句意:“你为什么建议我们买一台新机器呢?”“因为旧的那台已经损坏得无法修理了。”a项意为“无法到达”; b项意为“无法修理”; c项意为“无法控制”; d项意为“无法描述”。结合语境可知应选b项。答案:b10forty people got injured in a bus accident. every _ ambulance was rushed to the scene of the accident.aavailable benjoyablecsuitable dacceptable解析:考查词义辨析。句意:有四十个人在公交车事故中受伤。所有可用的救护车都赶往了事故现场。available“可以利用的”; enjoyable “愉快的”; suitable “合适的”; acceptable “可以接受的”。故选a。答案:a11when will the government _ its position on equal pay for equal work for women?adivide bclassifycconvince dclarify解析:句意:政府什么时候才能阐明妇女在同工同酬问题上的立场呢?clarify ones position “阐明某人的立场”。答案:d12(2012合肥模考)on the world aids day, the minister of health department demanded that the problems _ paid special attention to.areferred to being breferred to becrefer to being drefer to be解析:referred to是过去分词短语作后置定语,修饰problems; demanded后的宾语从句缺少谓语,且谓语用“(should) do”,所以选b。答案:b13(2012黄山质检)if you have a job, _ yourself to it and finally youll succeed.ado devote bdont devotecdevoting dnot devoting解析:句意:如果你有一份工作,一定要全身心投入,你最后一定会成功的。由语境可知本句叙述的是肯定的情况,排除b、d;强调谓语动词要用助动词do。故选a。答案:a14(2012陕西西安八校联考)“it is not what you know but who you know that _ if you want to find a job in this company,” he said angrily.adepends bcountscrelies dattracts解析:句意:他愤怒地说:“要想在这家公司找到工作重要的不是你知道多少东西,而是你认识谁。”根据题意可知,应该选择b项,count意思是“有价值;有重要意义”。depend“依赖;依靠;指望”;rely“依靠;信任”;attract“吸引”。答案:b15(2011洛阳质量调研)can you keep an eye on my bag, jack? i just want to use the bathroom._. itll be safe with me.ai think so bits my pleasurecgo ahead dyoure welcome解析:考查交际用语。根据第二句答语“itll be safe with me”可知,答话人同意为对方看着她的包,故用go ahead表示“去吧”。go ahead“(尤指经某人允许或有人表示怀疑或反对后)开始做;着手干”。答案:c.阅读理解(2012福州质量检测)anyone who experienced wet weather this summer will not be surprised to learn that this was the fourth year running that the uk suffered from a wet summer,which has never happened before in modern rainfall records dating back to 1914.this summer was only slightly wetter than usual, though the uk had 248.5 mm summer rainfall, 10 percent above average, according to met office figures.the rainfall average over the whole country showed an interesting weather picture,though.the rain tended to come down in big showers, setting off flash floods.as a result, east anglia in eastern uk had its third wettest august with more than double the normal rainfall, and the southeast had one of its dullest augusts, with only two thirds its usual sunshine.and yet both these areas had been dry and sunny for the previous five months and seemed to be heading for longlasting drought (干旱)western and northwestern areas had the complete opposite, though extremely wet in july, followed by a dry august.remarkably, the northwest had suffered from such longlasting drought that it led to bans on using hosepipes (橡皮软管)although some weather companies predicted an extremely hot barbecue summer, it was only 0.6 above average across the uk.even so, for the first half of this summer glastonbury enjoyed a mudfree festival and wimbledon remained hot and dry.it may not have broken any temperature records, but there were plenty of barbecues this summer.语篇解读:英国连续四年夏季多雨,但是各个地区的天气也不一样,让我们去看看不同地区的夏天都是什么天气吧!1there was a lot of rainfall this august in _.aeast anglia bwestern ukcnorthwestern uk dwimbledon解析:细节理解题。根据文章第三段的第三句可知,east anglia在这个夏季雨量很大,故答案为a。答案:a2what made the southeast seem to have longlasting drought?athe small amount of sunshine in august.bthe wettest august of the third year running.cthe extremely hot weather with too much rainfall.dthe continuous five months of dry and sunny weather.解析:细节理解题。根据文章第三段的最后一句可知,连续五个月的干燥和艳阳高照的天气使东南部看起来要持续很长一段时间的干旱,故答案为d。答案:d3what can be inferred from the last paragraph of the passage?apeople in glastonbury celebrated a mud festival freely.bsome weather companies did not give an accurate forecast.cthe temperature this summer was much higher than average.dthe extreme hot weather this summer led to fewer barbecues.解析:推理判断题。根据文章最后一段的第一句可知,气象公司预测这个夏天会非常热,但实际上比平均温度只高了0.6,故答案为b。答案:b.任务型读写how do you enter a room full of strangers? do you walk right in full of confidence? or do you try to slip in without being noticed? the way you go into new situations shows your level of selfconfidence.in life, we admire those who do their tasks confidently. we prefer people who appear to know what theyre doing. but where does that confidence begin?developing selfconfidence starts very early. its parents role to get kids on the right track toward becoming confident people. to help that process, parents should always offer more praise than criticism (批评). that can be done by focusing on the childs strengths. parents should encourage their children to try new things and take risks. when children make mistakes, their parents should still let them know that they are loved. children whose parents do these things will likely develop into confident adults. but selfconfidence still doesnt come easily. so whats the solution?with most things in life, practice makes perfect, and that is true of confidence skills. the more you practice them, the easier they will become.always hold your head high and look people in the eye. answer questions clearly and confidently. the way you walk shows others how confident you are.focus on the things that you do well, and look for opportunities to use those abilities.keep an item in clear view that reminds you of a recent success. it could be a good test score or a prize from a contest. remind yourself that one success often leads to the next.prepare thoroughly for every project. youll approach the task more confidently knowing that youre ready.all humans fail at times, and you will too. but dont allow mistakes to trouble you. learning from mistakes helps you face the same situation later without fear.even with practice, you will never be perfect. but you can learn to love and accept yourself and live your life with confidence.title: (1) _ selfconfidencethe parents role(2) _ more than blame them. encourage them to try new things and take risks. (3) _ their mistakes.advice on becoming confidentpractice as much as (4)_use body (5) _ to show your confidence.focus on your strengths and talents and put those abilities to (6) _.use (7) _ encouragement to inspire yourself. make thorough (8) _.(9) _ from your own mistakes.(10) _.keeping on practicing and loving and respecting yourself will make you more confident.答案:1.building/developing/build/develop2.praise3forgive4.possible5.language6.use7.visual8preparations9.learn 10.conclusion以下为福建专用题型.阅读理解(a篇同安徽)b(2012江苏启东中学摸底考试)midib at a glancethe summer vacation is the time to consolidate your learning and prepare for the year ahead. in july and august, 2011, oxford study courses will once again hold its midib summer schools for students halfway through their ib diploma (国际预科文凭)well be back giving another generation of ib students a unique opportunity to sample a way of life enjoyed by students at these famous universities.students who have completed the first year of their ib diploma can join us and we can help them prepare for their important second year. students can choose how many subjects they study. each subject is studied for one week. you can attend up to 5 weeks.the midib summer school is held at cambridge university in the uk (between 20th june and 1st august, 2011) and at harvard university and the massachusetts institute of technology (mit) in boston, the usa (between 6th and 25th july, 2011)student comments, 2010“the classes have shown me new approaches to learning.i have also learned how to approach exam questions and now feel confident in doing so.”“it was cool creating tight and close relationships with other students from around the world, realizing we all had a connection to each other.”“i really enjoyed the level of independence, although i felt like people were watching out for us. i also felt like an oxford student !”“i have enjoyed the learning style and the course work has been extremely beneficial academically.”enjoy the summer!our summer schools give you an actionpacked social scene with visits to the fun places in the area, organized sports and social events, and advice on how to enjoy your free time in these amazing cities with your new friends. welcome to contact us at osc oscib, com or on 44 (0)1865 512802!语篇解读:本文为广告,主要介绍了一所国际预科夏季培训学校的基本情况,2010届学生对该校的评论及该校的联系方式。4if you attend the midib summer school, you will be able to _.aget your ib diploma when its overbstudy many subjects in a weekcchoose up to five subjectsddirectly attend worldknown universities解析:细节理解题。根据第一栏第三段中的“students can choose how many subjects they study.each subject is studied for one week.you can attend up to 5 weeks.”可知,一周学一门课程,可学五周,自然是可选择学习5门课程了,故选c。答案:c5the midib summer school is intended for the students who _.ahave attended college for one yearbdont know how to spend their free timecstudy badly in the first year of their ib diplomadhave completed the first year of their ib diploma解析:细节理解题。根据第一栏第三段中的“students who have completed the first year of their ib diploma can join us and we can help them prepare for their important second year.”可判断答案为d。答案:d6based on “student comments, 2010”, which of the benefits from attending the midib summer school is not mentioned?aimproving your grades.bseeing new places.cexperiencing u
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026 年高职健身指导与管理(健身指导技术)试题及答案
- 2025年报关实训题及答案
- 认知行为疗法在自杀自伤护理中的应用
- 一级注册建筑师之建筑结构考试题库附解析答案
- 吞咽障碍患者口腔清洁与口腔护理
- 急性呼吸窘迫综合征患者姑息治疗与肺保护平衡方案
- 急性呼吸窘迫综合征患者气管插管管理肺保护方案
- 忽视症康复医疗资源优化方案
- 2025甘肃定西漳县人力资源有限公司招募各类人才笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025江西九江市德安县中寰投资集团有限公司招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 电子政务概论-形考任务5(在线测试权重20%)-国开-参考资料
- 古代小说戏曲专题-形考任务2-国开-参考资料
- 辽宁葫芦岛历年中考语文现代文阅读真题11篇(含答案)(2003-2023)
- 人教版一年级上册《劳动教育》-全册课件
- 2022-2023年度广东省养老照护(中职组)竞赛规程
- 2024年中国老年糖尿病诊疗指南解读(2024年版)
- 产品推广效果分析方案
- 浅谈质谱的检测器:电子倍增器(CEM)
- ABC自闭症行为检查量表标准版
- 2023年苏教版四年级数学下册全册教学反思
- 五年级小数带方程综合练习(宁波实验学校)
评论
0/150
提交评论