已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
活页练(三十四) 单项填空阅读理解任务型阅读.单项填空1We have to stop talking here outside.Listen, !Hurry up,or well be late.Athere goes the bellBthere does the bell goCthere the bell goesDgoes the bell there答案A解析考查倒装句。表示方位的副词,如here/there/up/down/in/out/away/off等放在句首,且主语为名词时,句子要用完全倒装形式。2One morning I was sitting at my desk when a policeman at the door.Aknocked Bwas knockingChad knocked Dknocks答案A解析句意为:一天早晨,我正坐在桌旁, 这时一个警察来敲门。本句是be doing.when.结构。3 James was sleepy,he stayed up late to finish his project.AAs BSinceCUnless DAlthough答案D解析句意为:尽管James很困,他还是熬夜完成了工作。although引导让步状语从句,意为“尽管”。as也可以引导让步状语从句,从句中作表语的sleepy应提前至句首。4They have already had some everyday words to the new edition of the dictionary.Aadding BaddCadded Dto add答案C解析本题考查了两个短语add.to.和have sth.done。5My friends birthday is coming soon.I would like to go to store,or some place close by to buy him present.Athe;the Ba;theC/;a Dthe;a 答案D解析去商店go to the store;给他买一件礼物buy him a present。6You may depend on that they will look after your daughter when you are away for the meeting.Ait BthisCher Dthem答案A解析depend on it that.固定句型“相信;指望”。7Jane came to know that beneath the calm surface is a man of fierce temper,so she decided to break up with her boyfriend.Aabruptly BapparentlyCincreasingly Dabsolutely答案B解析abruptly突然地,意外地;apparently明显地,表面上地;increasingly越来越多地,逐渐地;absolutely绝对地,完全地。“在平静的表面之下是一个脾气火爆的人。”8Dont look down upon the little creature.In a few weeks,it will a butterfly.Aturn up Bturn intoCturn off Dturn in 答案B解析turn up出现,开大;turn into变成;turn off关掉;turn in交出。句意为:不要小看这个小生物,几周以后它就会变成一只蝴蝶。9The 9th ASEM Summit,held in Laos in November 2012,was aimed at developing AsiaEurope cooperation to world economic growth.Ademonstrate BdominateCproceed Dpromote答案D解析词语辨析题。demonstrate展示,证明;dominate控制,支配;proceed进行,行进;promote促进,提升,推销。promote world economic growth意思是“促进世界经济的发展”。10Sorry,I couldnt find the suitable shoes you need. .AThanks anyway BNo problemCDont mention it DIts all the same答案A解析Thanks anyway无论如何还是要谢谢你;No problem没问题;Dont mention it别客气;Its all the same无所谓。11Have you considered how weak humans are a volcano,hurricane or earthquake?Acomparing withBcompared withCto compare withDhaving been compared with答案B解析compared with与相比,是固定搭配,在本句中作状语。句意为:你曾经考虑过吗,与火山,飓风和地震相比,人类是多么虚弱啊!12Foreign ministers of the two countries hold regular meetings, they can exchange views on international issues of both concern.Awhat BwhereCwhich Dwhy答案B解析这是一个定语从句。先行词是meetings,关系副词在从句中作状语,相当于in the meetings。句意为:两国外交部长定期举行会议,在会议上他们可以就双方都关心的国际事物,交流观点。13Its my treat today.Is there any particular meal you would like to have? you choose is all right with me.AWhatever BWhatCAnything what DNo matter what答案A解析whateveranything that意思是“无论什么”。答句句意为:无论你选什么对我来说都是可以的。14I hope that my father will quit smoking because I want him to live my grandpa does.Aas a long and healthy life asBso long and healthy a life as Csuch long and healthy a life asDas long and healthy a life as答案D解析在as.as的结构中, 第一个as是副词,修饰带形容词的单数可数名词时,形容词要位于a名词之前。 同级比较的否定句中可以用as/so.as,在肯定句中只能用as.as,故选D。15Who do you know lit the Olympic flame on August 8,2008?The former gymnastics star Li Ning.Awas it that Bthat it wasCthat was it Dit was that答案D解析该句为强调句,强调主语who,作know的宾语;do you know后面应用陈述语序,因此选D。.阅读理解A German study suggests that people who were too optimistic about their future actually faced greater risk of disability or death within 10 years than those pessimists who expected their future to be worse.The paper,published this March in Psychology and Aging,examined health and welfare surveys from roughly 40,000 Germans between ages 18 and 96.The surveys were conducted every year from 1993 to 2003.Survey respondents (受访者) were asked to estimate their present and future life satisfaction on a scale of 0 to 10,among other questions.The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction,while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.Adults of 65 and older,however,were far more likely to underestimate their future life satisfaction.Not only did they feel more satisfied than they thought they would,the older pessimists seemed to suffer a lower ratio (比率) of disability and death for the study period.“We observed that being too optimistic in predicting a better future than actually observed was associated with a greater risk of disability and a greater risk of death within the following decade,” wrote Frieder RLang,a professor at the University of ErlangenNuremberg.Lang and his colleagues believed that people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions than people who expected a rosy future.“Seeing a dark future may encourage positive evaluations of the actual self and may contribute to taking improved precautions(预防措施),” the authors wrote.Surprisingly,compared with those in poor health or who had low incomes,respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.Also,the researchers said that higher income was related to a greater risk of disability.The authors of the study noted that there were limitations to their conclusions.Illness,medical treatment and personal loss could also have driven health outcomes.However,the researchers said a pattern was clear.“We found that from early to late adulthood,individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic,to accurate,to pessimistic,” the authors concluded.(2013湖北,E)1According to the study,who made the most accurate prediction of their future life satisfaction?AOptimistic adults.BMiddleaged adults.CAdults in poor health.DAdults of lower income.答案B解析细节理解题。由文章第四段第一句话“The researchers found that young adults (age 18 to 39) routinely overestimated their future life satisfaction,while middleaged adults (age 40 to 64) more accurately predicted how they would feel in the future.”可知中年人可以更加精确地预测他们的未来。故选B项。2Pessimism may be positive in some way because it causes people .Ato fully enjoy their present lifeBto estimate their contribution accuratelyCto take measures against potential risksDto value health more highly than wealth答案C解析细节理解题。由第六、七段中的关键信息“.people who were pessimistic about their future may be more careful about their actions.”及“.contribute to taking improved precautions(预防措施).”可知对未来持悲观态度的人会对他们的行动更加小心并且采取一些预防措施,故选C项。3How do people of higher income see their future?AThey will earn less money.BThey will become pessimistic.CThey will suffer mental illness.DThey will have less time to enjoy life.答案A解析细节理解题。由第八段第一句话“Surprisingly,compared with those in poor health or who had low incomes,respondents who enjoyed good health or income were associated with expecting a greater decline.”可知工资高的人会预料他们未来工资的下降,故选A项。4What is the clear conclusion of the study?APessimism guarantees chances of survival.BGood financial condition leads to good health.CMedical treatment determines health outcomes.DExpectations of future life satisfaction decline with age.答案D解析推理判断题。由最后一段的最后一句话“We found that from early to late adulthood,individuals adapt their expectations of future life satisfaction from optimistic,to accurate,to pessimistic, the authors concluded.”可知对未来生活满意度的预测随年龄的增长而下降。.任务型阅读Many people have described television as a passive activity that is harmful to childrens education.However,there are good and bad ways to watch television.Parents who are interested in using television as a learning tool can actually turn time in front of TV into an educational chance.Probably the most familiar educational way to use television is to simply watch educational programs.In particular,this means selecting channels and programs specially designed for educational purposes.Along with traditional educational shows for children on public broadcasting channels,cable television now offers kids and adults a wide variety of educational programs,with everything from nature shows to historical events in different countries.Captioning,such as “closed captioning” for hearing disabled viewers provides another way for parents to exploit(开发) the educational possibilities of television.One study showed that children who watched captioned TV got great improvement in their vocabulary and oral reading ability.In addition,parents can make any show at learning class by watching television together with children.By actively joining children in the programs that they are watching,parents can help with the development of such skills as predicting and summarizing.In order to develop predicting skills,parents and children could first refer to a programs description in a viewing guide.After reading the program description and guessing what might happen in the program,parents and children could watch together to see which predictions were correct.And to practice summarizing,after watching a program,parents can turn off the TV and ask what the story was about.This kind of activity helps children develop thinking skills such as arranging events in an order and memorizing information.Although there will still be plenty of times when children watch TV simply for passive enjoyment,parents can help make at least part of their chil
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年投资项目管理师之宏观经济政策考试题库300道带答案(基础题)
- 2026年一级注册建筑师之建筑结构考试题库300道加答案
- 关于房子的财产协议书
- 医师证转租免责协议书
- 合伙市场进货合同范本
- 司机雇主责任合同范本
- 北京创业就业合同范本
- 公司外债借款合同范本
- 代理合同否解除协议书
- 区域代理协议解除合同
- 生成式人工智能培训
- 2025年高考真题分类汇编必修三 《政治与法治》(全国)(解析版)
- 机器学习原理及应用课件:回归分析
- 水表知识培训
- 手绘植物花卉课件
- 土耳其移民合同范本
- 制冷复审课件
- 执法员压力与情绪管理课件
- 小升初道法复习课件
- 外科疼痛病人护理
- 学堂在线 现代生活美学-插花之道 章节测试答案
评论
0/150
提交评论