




免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
扬大附中东部分校2015-2016学年度第一学期期中考试九年级英语(总分140分 时间100分钟) 成绩 一、 听力(共20小题,每小题1分,共计20分)a. 听对话回答问题。本部分共有10道小题,每小题你将听到一段对话,每段对话听两遍。1. what is the girls favorite pet?a. b. c.2. what day is it tomorrow? a. b. c.3. which city has mr. green gone to? 4. what do people in the west make for halloween?a. b. c. 5. what sport does ricky like to watch? a. b. c.6.how old is betty? a. 4 b. 40 c. 14.7. what are they going to do?a. to watch tv. b. to fly kitesc. to see a film8. what does simon think of his school life? a. stressed and boring. b. lively and colourful. c. stressed and lively.9. why wont the boy go skating? a. because he will go out.b. because he will go over his lessons.c. because he is ill.10. what is the man looking for? a. a bookshop called sunshine. b. a block of flats called sunnyside. c. a shopping mall called sunlight.b. 听对话和短文答题。你将听到一段对话和两篇短文,各听两遍听一段对话,回答第1112小题。11.the woman wants to buy_ . a. a light blue suit b. a dark green suit c. a dark blue suit12.the woman cant get the suit in her size, because_. a. she hasnt got enough moneyb. its sold out c. its worn out听第一篇短文,回答13-15题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。more than 30 years ago 13 people knew how to use computers.todaymany people like to use computers because 14 .what to doteachers use computers to 15 .13. a. many b. very few c. more 14. a. they are smaller and cheaper b. they are big and expensive c. they can do a lot of work15. a. help with teaching b. write c. play computer games听第二篇短文,回答第1620小题。16. the young man wanted _ . a. to learn to draw b. to buy an egg c. to learn to draw an egg 17. the old man _ . a. didnt teach the young man b. couldnt draw well c. became the young mans teacher18. the young man drew an egg quickly and _ . a. gave it to the old man to look at b. left the old mans house c. didnt draw eggs any longer19. the old man asked the young man to draw _ . a. an egg in two minutes b. some good eggs in a few days c. many eggs20. the old man thought _ . a. he had no time to teach the young man b. it wasnt easy to draw an egg wellc. he was too old to teach the young man二、选择题(共15小题,每小题1分,共计15分)在下列各题a、b、c、d四个选项中选择一个能填入题干空白处的最佳答案。21he used to be _ unicef worker, but now he is really excellent football player. a. an, an b. a, an c. a, the d. the, an【考点】冠词【试题解析】考查不定冠词的用法。句意:他曾是联合国儿童基金会一名工人,但现在他真的是一名很优秀的足球运动员。单词unicef是辅音打头,用a修饰;单词excellent是元音打头,用an修饰。故选b。【答案】b22without her glasses, she was _ blind.a. as far asb. as high asc. as well asd. as good as【考点】词组短语【试题解析】考查固定短语的用法。句意:没有她的眼镜,她就像瞎子一样。aas far as就而言bas high as高达 cas well as既又das good as几乎实际上根据答案意思只有d符合题意。故选d。【答案】d23its so wise you to organize this trip. its necessary us to go on a trip sometimes. a. for; of b. for; for c. of; for d. of; of【考点】固定句型【试题解析】考查固定句型的应用。句意:你能组织这次旅行是很明智的。有时我们要去旅行是有必要的。its +形容词+of sb+to do sth 某人做的事体现某人的品行的用介词ofits +形容词+for sb+to do sth 某人所做的事不体现某人品质的用介词for 根据句意,c符合题意。故选c【答案】c24 why not riding with us tomorrow afternoon? i would rather tv at home. a. go, to watch b. go, watch c. to go, watch d. going, to watch【考点】固定句型【试题解析】考查固定句型的应用。句意:-明天下午为什么不跟我们一起骑马?-我宁愿在家里看电视。why not+动词原形,would rather+动词原形,根据这两条规则,可知b符合题意。故选b。【答案】b25scientists say it may be a few years _ it is possible to test the new medicine onpatients. a. because b. after c. since d. before【考点】固定句型【试题解析】考查固定句型的应用。句意:科学家说,在能够对人类进行药物试验之前,可能要经过5或6年it may be+一段时间+ before 表示在之前要经过多长时间。【答案】d26i know hes been curious about everything, but thats .be patient!a. what do kids like b. what kids likec. what are kids liked. what kids are like【考点】词组短语【试题解析】考查固定词组的应用。句意:-不要放弃,我的孩子。努力工作你会赢得这场比赛。-谢谢你,张先生。我们将尽我们最大的努力。aput up 搭建 bcall up 叫醒 cset up 准备 dgive up放弃 只有d,符合语境。故选d。【答案】d27dont _, my children. keep working hard and you will win the match.thank you, mr. zhang. well try our best.a. put up b. call up c. set up d. give up【考点】词组短语【试题解析】考查固定词组的应用。句意:-不要放弃,我的孩子。努力工作你会赢得这场比赛。-谢谢你,张先生。我们将尽我们最大的努力。aput up 搭建 bcall up 叫醒 cset up 准备 dgive up放弃 只有d,符合语境。故选d。【答案】d28people _ drive after drinking wine or beer according to the new laws. a. couldnt b. neednt c. wouldnt d. mustnt【考点】情态动词【试题解析】考查情态动词的应用。句意:根据新交通法,人们禁止在喝酒或啤酒后驾车。” a couldnt“不能”; b neednt“不必”;c wouldnt“不会”;d mustnt“不许,禁止”。根据句意可知,故选d。【答案】d29you look worried. whats wrong?i went for a job interview yesterday and i _the result.a. waited for b. was waiting for c. am waiting for d. will wait for【考点】现在进行时【试题解析】考查将来时态的应用。句意:-你看起来很担心。怎么了?-昨天我去面试了个工作我还得等结果。工作是昨天找的,等结果这个动作正在进行。故用现在进行时。故选c。【答案】c30. finding information in todays world is easy. the is how you can tell if the information you get is useful or not.a. ability b. competition c. challenge d. knowledge【考点】名词【试题解析】考查名词的应用。句意:在当今世界找到信息很容易,难题在于你如何判断你所获取的信息是否有用a ability能力 c challenge挑战,具有(挑战性或刺激性的)任务; b competition竞赛dknowledge 知识 学问 根据句意c符合题意。故选c。【答案】c31my ipad has gone wrong. ill have it _. why dont you have uncle wang _ it? nobody can if he cant. a. repair, repaired b. repair, repairing c. repairing, repaired d. repaired, repair.【考点】固定句型【试题解析】考查固定句型的应用。句意:-我的ipad已经坏了。我请人去修了。-你为什么不让王叔叔修呢?如果他不能谁也不能。have it done 东西被修有被动意思,have sb do让某人做某事 。根据这些规则,可知d符合题意。故选d。【答案】d32 is it from the new town to the old city centre?less than 30 minutes by underground.a. how soon b. how often c. how long d. how far【考点】疑问句反义疑问句【试题解析】考查特殊疑问词的应用。句意:-从新城到旧城中心有多远?-乘地铁不少于30分钟。根据答语知问的是路程。只有d是提问距离的,故选d。【答案】d33what age did you leave home?i left home at 18,neil. i _ your city for five years.a. have gone to b. have been to c. have been in d. have come to【考点】现在完成时【试题解析】句意:-你什么时候离开家?-我18岁离开了家,尼尔。我在你的城市已经呆了五年。根据句意我已经呆了五年了。用现在完成时,在城市用介词in故选c【答案】c34did you and your sister go to miss browns party yesterday?.no. neither of us _.a. invites b. invited c. is invited d. was invited【考点】动词语态【试题解析】考查过去时的被动语态。句意:-昨天你和你姐姐去参加布朗小姐的聚会了吗?-没有,我们都没有被邀请。neither of us做主语,谓语动词用单数形式。又是过去时的被动语态,都没有被邀请。故选d。【答案】d35would you mind my sitting here?_! the man next to me has just gone. the seat is empty now.a. youd better not. b. of course not c.take care d. wait a minute【考点】交际用语【试题解析】考查交际用语的应用。句意:-你介意我坐在这里吗?- 当然不!我旁边的那个人刚刚走了。现在座位空了。a youd better not你最好不。b of course not当然不c take care保重d wait a minute等待一分钟 根据答语是让他坐下。答案a、d、c都不符合语境。故选b。【答案】b三、完形填空(共15小题,每小题1分,计15分)阅读下列短文,从文后各题所给的a、b、c、d四个选项中选出一个最佳答案。i live in a city where jobs are difficult to get and finding wellpaid jobs is even 36 . many people have to walk a long way to work 37 they cant even afford an old, used car. yesterday i 38 one of these people when i was driving home. a man was walking down the road and trying to ask for a 39 from the passing cars. two cars in front of me passed him by. 40 wanted to do the same but the sight of that poor man remained in my mind for quite a moment. 41 i drove back and gave him a ride. as i drove along, we had a conversation and i 42 that the man was trying all his best to support his 43 while working a temporary(临时的)job. every coin he had was going to 44 the house and food. but as we came close to the house he was living in, i saw his tired eyes grow 45 . his little girl was playing in the front yard and 46 into her daddys arms as soon as he was out of the 47 . i was almost lost in that happy moment. i smiled, said 48 to them and wished them future happiness. then i 49 . that day, the journey home which used to seem so 50 became very short. 36. a. easier b. harder c. faster d. greater37. a. and b. but c. because d. so38. a. called b. followed c. saved d. saw39. a. ride b. coin c. job d. map40.a. he b. i c. they d. we41. a. actually b. finally c. firstly d. similarly42. a. decided b. hoped c. learned d. said43. a. family b. friends c. relatives d. partners44. a. depend on b. make up c. pay for d. take away45. a. dry b. small c. dark d. bright 46. a. climbed b. fell c. knocked d. ran47. a. bus b. car c. taxi d. train48. a. goodbye b. hello c. sorry d. yes49. a. drove off b. sat down c. stood up d. walked away50. a. boring b. interesting c. long d. unusual 【考点】人物传记故事阅读类【试题解析】本文讲的是我工作在一个落后的城市,人们上班都是走很远的路,有次我稍一个下班人回家的故事。36细节理解题 根据i live in a city where jobs are difficult to get这句话知,找个工作很困难,可推断那么找的好工作就更困难了。故选b37细节理解题 根据上下文关系,人们上班走很长的路,是因为连个二手车也买不起。故选c。38细节理解题 acalled 打电话 bfollowed 跟随 csaved 营救dsaw看到 根据短文意思及答案意思,d符合语境。故选d。 39细节理解题 aride 搭乘 bcoin 硬币 cjob 工作 dmap地图 根据上下文意思,那人是想搭乘从他身边过得小车,还有后文这句话gave him a ride答案a符合语境。故选a。40细节理解题 根据上下文意思,应是我也想做同样的事,在他面前经过。故选b。41细节理解题 根据上下文意思,最后我开会去给他搭乘一段。只有b符合语境,故选b。42细节理解题 根据短文意思两人对话,下面应是得知什么情况。 adecided 决定 bhoped 希望 clearned 得知 dsaid说 c符合题意。故选c。43细节理解题 他得知这个人在他是临时工时他尽全力去支持他的家庭,a符合语境。故选a。44细节理解题 根据上下文意思,每一份硬币他要为房子和食物付钱。 adepend on依靠 bmake up 组成 cpay for 为付钱 dtake away拿走 根据答案意思,c符合题意,故选c。45细节理解题 根据短文意思,当到家时,孩子在院子了玩,可推测他疲惫的眼睛变的应该是明亮了,大人看的自己的孩子都是高兴的。故选d。46细节理解题 aclimbed 爬 bfell 掉落 cknocked 敲打 dran跑 根据短文意思,孩子一看见他从汽车里出来,就跑到他爸爸的怀里 根据答案意思,d符合题意。故选d。47细节理解题 他爸爸是搭乘汽车回家的。当然是从汽车里出来了。故选b。48细节理解题 送他到家了说的应是再见的话。故选a 。49细节理解题 说完再见然后开车走了。b、c不符文意,d是步行走开。他是开车。故选a。50细节理解题 根据这句话became very short可推测前面应填短的反义词。故选c。【答案】36-40 bcdab 40-45 bcacd 46-50 dbaac四、阅读理解(共15小题,每小题2分,计30分)阅读下列内容,从每小题所给的a、b、c、d四个选项中选出一个最佳答案。aattention!sunshine language learning centre will set a course and it will teach pure(纯正的) british english. maybe youve known some british expressions are quite different from american ones。british people use “autumn” for “fall”, “film” for “movie”. “holiday” for “vocation”, “garden” for “yard”. etcthere are more typical(典型的)expressions that you may not know. here are mr. beans examples.are you interested in it? do you want to learn? you can learn british english well if you put much effort into it. we have some native british english teachers with much experience to help you.the course will be open in the coming summer holiday. the price of the course is not very high:500 for one person;900 for two(10% off);1,200 for three (20% off); for four or more(30% off). for further details, call 400-810-2345 or search http:/www.be. come and join us!51. the passage is most probably a(n) _ . a. story b. notice c. invitation d. advertisement52. some typical british expressions are quoted(引用)mainly because the course organizers think _ . a. english is hard to learn and needs hard work b. these typical english expressions are interesting c. some learners can be attracted to take the course d. british english expressions are better than american ones53. if you and two of your classmates have decided to take the course, how much will you pay all together? a.1,200. b.1,400. c.1,500. d.1,600.【考点】广告布告类阅读【试题解析】本文讲的是,阳光语言学校中心暑假招生的一则广告。51细节理解题 astory 故事 bnotice 警告 cinvitation 请柬 dadvertisement广告根据答案意思。d符合题意。故选d。52细节理解题 阳光学校的报价是人越多价格越便宜,他们认为人来的越多越有人来学习。故选c。53细节理解题 根据这句话1,200 for three知三人是1200故选a。【答案】51-53 dcabon the first day of school our teacher introduced himself and challenged us to get to know someone we didnt already know. i stood up to look around when a gentle hand touched my shoulder.i turned around to find a little old lady with a warm smile. she said, “hi, handsome. my name is rose. im eighty-seven years old.”“why are you in university at such a young age?” i asked. she replied, “im here to meet a rich husband, get married, have a couple of kids, and then retire and travel.” i knew she was joking. i was curious what might have encouraged her to be taking on this challenge at her age. “i always dreamed of having a university education and now im getting one!” she told me. we became friends. every day we would talk nonstop after class. i always enjoyed listening to this “time machine” as she shared her wisdom and experience with me. and rose easily made friends wherever she went. at the end of the term we invited rose to make a little speech. she cleared her throat(喉咙) and began, “we do not stop playing because we are old; we grow old because we stop playing. ive learned a few secrets to staying young, being happy, and achieving success. you have to laugh and find humor every day. youve got to have a dream. when you lose your dreams, you die.”“there is a huge difference between growing older and growing up. anybody can grow older. that doesnt take any talent or ability. the idea is to grow up by always finding the opportunity(机会) in change.” 54. when the author and rose first met, they began their conversation in a _ manner.a. politeb. impolitec. seriousd. humorous 55. the author considered rose as a “time machine” because _.a. she always came to class on time b. she made friends easily at university c. she enjoyed a long life and had lots of wisdom and experience d. she knew the difference between growing older and growing up56. the word“that”in paragraph 7 refers to(指)_. a. growing olderb. growing upc. staying young d. being happy57. from this passage we know rose believed _.a. “easier said than done.”b. “well begun is half done.” c. “it is never too late to learn.” d. “reading makes a full man.”【考点】人生百味类阅读【试题解析】本文讲的是开学的第一天,在老师的挑战下,我认识了一位上大学的老妇人,我们成了朋友无论到任何时候,都不要放弃的这个道理。54细节理解题 apolite有礼貌的; bimpolite不礼貌的; cserious严肃的;dhumorous 幽默的,根据hi, handsomemy name is roseim eighty-seven years old”及“why are you in university at such a young age?”可知他们第一次是以幽默的方式见的面,故选d。55细节理解题 根据这句话i always enjoyed listening to this “time machine” as she shared her wisdom(智慧) and experience with me可知她有许多智慧和经验,故 选择c。56细节理解题 根据第七段内容的理解,可知that指代的是前文所提到的growing older,故选择a。57细节理解题 根据短文的理解,可知rose相信学习什么时候都不晚,故选择c。【答案】54-57 dcaccif you could see a movie of your life before you lived it, would you want to live it? probably not. the excitement of living is that you dont know whats coming.sure, its hard to see uncertainty(不确定) in such positive(积极的)light when youre out of work, or when you feel like youre failing. but uncertainty is really another word for chance.when allison graduated from harvard, she had chances all over the place but had no idea what she wanted to do. she took a job in consulting(咨询), but she knew she wouldnt stay there. she took the gre and scored so high that she was able to increase her income(收入)by teaching students. still, she didnt think she wanted to go to graduate school(研究院). allison knew she wasnt doing what she wanted, but she didnt know what she wanted.she worried. all her friends were going to graduate school or starting their own businesses. she was lost and felt that she would never find anything out. after six years, allison, by having a general(全面的)plan in mind, got married, moved to the midwest and used her consulting experience to get a great job. allison realized that she spent her years finding her way: time well spent.the only way to lead an interesting life is to face uncertainty. otherwise your life is not your ownit is a path someone else has chosen. moments of uncertainty are when you create your life, when you become who you are. uncertainty usually begins with a job hunt, but it doesnt end there. every new role we take on means another round of uncertainty. instead of fearing it, you should find some ways to deal with uncertainty. 58. from the first two paragraphs, we can learn that . a. being out of work is a sad thing b. uncertainty is what makes life interesting c. life in a film is more exciting than real life d. chance never appears when we need it59. what troubles allison after graduation? a. she couldnt find a well-paid job. b. she had no money to start a business. c. she was not sure what to do.d. she didnt score high enough for graduate school. 60. how did allison feel about her six years working experience? a. uncertain. b. amazed. c. sorry. d. satisfied.61. what may be discussed in the following paragraph? a. how to deal with uncertainty. b. what role uncertainty plays in life. c. why people fear uncertainty. d. whom to go to when facing uncertainty.【考点】日常生活类阅读【试题解析】本文是议论性短文。短文以艾莉森为例描写了人生的不确定性,也正是正在不确定性才让我们的生活变得更加有趣。58细节理解题 根据这句话the excitement of living is that you dont know whats coming可知生活的刺激性正是因为他的不可预知性,故选b。59细节理解题 根据这句话but had no idea what she wanted to do及下文描述可知c符合题意,故选c。 60细节理解题 根据这句话allison realized that she spent her years finding her way及本段描述可知d符合题意。故选d。61细节理解题 根据这句话you should find some ways to deal with uncertainty及上文描述可知本段对不确定性进行了描述,但是并没有提出解决办法,故选a,如何处理不确定性。【答案】58-61bcdadsome people think that singing can lift our spirits ( 情 绪 ), while some other people dont think so. they dont like singing and they think singing can never
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 难点解析-人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用-透镜定向测试试题(含详解)
- 考点解析人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用-生活中的透镜必考点解析试卷
- 2025年动车组列车服务质量第三方评估考核试卷
- 难点解析人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用-透镜综合练习试题(详解)
- 考点解析人教版八年级物理上册第5章透镜及其应用-生活中的透镜同步测评试题(含答案解析)
- 基于有效活动促进思维生长-《面积的含义》教学实践与反思
- 2025年建筑工地降尘喷淋系统合同协议
- 2025年建筑废料回收协议合同
- 正大公司内部沟通管理研究
- 租房退房收合同(标准版)
- 2025广东东莞市寮步镇人民政府招聘专职安全员10人考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2024石家庄市国企招聘考试真题及答案
- 高考英语必背688个高频词汇清单
- XX医院医疗质量督导检查反馈表
- 2023年广东清远纪委市监委纪律审查管理中心招聘15人笔试参考题库(共500题)答案详解版
- 第四单元《逻辑的力量》单元教学设计
- 《书籍设计》第三章-书籍的开本与装订
- 【基于PLC的抢答器控制系统设计8800字(论文)】
- 液压油缸计算器
- 护理质量督导记录
- 三丁基氯化锡安全技术说明书MSDS
评论
0/150
提交评论