




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【2015春走向高考】高三英语一轮复习 unit 3 the million pound bank note练习 新人教版必修3.语法单句填空1he is such a man who is always finding fault _ other people.答案:with句意:他是一个这样的人,他总是挑别人的毛病。find fault with“挑某人的毛病”。2jack cant concentrate on his lessons recently.yes, that might account_his low score in the last test.答案:for句意:最近杰克不集中精力学习。是的,这可能是他上次考试得分低的原因。account for.“解释,是的原因”符合句意。3the realization of the chinese dream wont affect dreams of other countries. _ the contrary, it helps them realize their own dreams.答案:on句意:中国梦的实现不会影响其他国家的梦想,相反地,这会帮助他们实现梦想。由句意可知,选on the contrary,意为“相反地”。4(2013山东改编)_ i have to give a speech, i get extremely nervous before i start.答案:whenever考查让步状语从句。句意:无论何时我要进行演讲,在开始前我都会极其紧张。5(2014大纲改编)exactly _ the potato was introduced into europe is uncertain, but it was probably around 1565. 答案:when本题考查名词性从句的引导词。句意:马铃薯是在什么时候被引进到欧洲的不确定,但是可能是在1565年左右。分析结构可知,此处是主语从句的引导词。根据but并列句中的关键词 around 1565可以知道,此处表示“时间”,故要用when引导主语从句。6the professor thought that the idea the young engineer brought _ was worth considering.答案:up句意:教授认为那位年轻的工程师提出的想法值得考虑。分析句子结构可知,“the young engineer _”是定语从句,修饰先行词the idea,且根据句意可知,bring up“提出”符合句意。7what will we do tomorrow?it is unclear whether the meeting will go _ as planned.答案:ahead句意:我们明天做什么?尚不清楚会议是否会按计划举行。go ahead进行,符合句意。8(2014浙江改编)“every time you eat a sweet, drink green tea.” this is _ my mother used to tell me.答案:what本题考查名词性从句的引导词。句意:“每次你吃甜东西,喝点绿茶。”这是过去妈妈经常对我说的话。分析结构可知,此处考查的是表语从句的引导词。从句缺少tell的一个宾语,用what引导。9there is much chance _ bill will recover from his injury in time for the race.答案:thatthere is much chance that.为常用句型,意为“很有可能”。that引导的从句说明chance的内容,等同于同位语从句。10i found jane _(seat) at the desk, _(do) her homework carefully.答案:seated;doing句意:我发现简坐在桌旁认真地做作业。seat为及物动词,用法为be seated或seat oneself,所以jane后可接seated或sitting作宾补;doing her homework carefully是现在分词短语作伴随状语。.阅读理解(2014福建)walt disney is credited for creating such wonderful things as donald duck and mickey mouse. however, he cannot take the credit for creating other wellloved characters, such as cinderella and snow white. they are almost automatically associated with disney because disney turned old fables(寓言) into cartoon movies.the original cinderella varies very much from the disney version we know today. it started off with the girl mourning her mothers death and going to her tomb three times a day. in addition, there were only birds that helped cinderella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice, nor was there mention of a horse and carriage.the stepsisters were cruel: they always threw cinderellas food into the ashes of the fire, and made her sleep on the ashes on the floor, hence(因此)her name.in the original story, the kings ball actually lasted for three days. with the help of the birds, the girl, beautifully dressed, danced with the prince on all three nights and the prince fell in love with her. however, she broke away from him to rush back home each night. on the last night, the prince placed something sticky on the stairs; as cinderella made her escape, a shoe got stuck on it.here now is where the story becomes unpleasant: when the prince went to the house looking for the girl whose foot fit the shoe, the wicked(邪恶的) stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe to fit into the shoe. the daughter did as told. so the prince took her away to be his bride. but, when they passed the tomb of cinderellas mother, the birds called out to the prince,“turn and peep, theres blood within the shoe;the shoe is too small, the true bride waits for you.” realizing he had been tricked, the prince returned the daughter to her mother. the other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe, with the same result. only cinderellas foot fit perfectly and so the prince chose to marry her. the story ends with the wedding day; as cinderellas two stepsisters followed her, pretending to be devoted to her so that they could enjoy the kings riches, two birds flew by and plucked(啄) out their eyes. because of their wickedness and falsehood, they had to spend the rest of their days blind.the original cinderella is so different from the disney version. thank goodness disney made such changes; it indeed was a wise move.文章大意:walt disney在动画电影当中所创造的灰姑娘与原著当中的灰姑娘的情节很不一样,原著当中,灰姑娘的生活很不幸,继母及继母的两个女儿都对灰姑娘很残忍。当然,我们还是应该感谢walt disney所作出的改变。1what does the underlined word “they” in the first paragraph refer to?asuch wonderful things.bother wellloved characters.cold fables.dcartoon movies.答案:b细节理解题。由文章第一段可知因为walt disney将“灰姑娘”和“白雪公主”等老寓言故事改编成了动画电影,所以他们(they)这些“受欢迎的人物”(wellloved characters)被自然的与walt disney联系起来。2how did cinderella get her name?athe birds came up with it.bit was given by disney.cit came from the word “ash”dshe got it from her mother.答案:c细节理解题。由文章第三段可知,继母的两个女儿经常讲灰姑娘的食物扔进炉灰里面,并让她在这些地板上的炉灰里面睡觉,而灰姑娘的名字也由此而来。3which of the following is true according to the original story?ahelpful mice got cinderella a beautiful dress.bthe ball was held to celebrate the princes wedding.ccinderella left her shoe on the stairs on purpose.dthe birds told the prince that he had been cheated.答案:d细节理解题。由文章第二段当中的句子“there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice.”可排除a项;由第四段可知王子是在舞会上认识的灰姑娘,而非在婚礼舞会上,可排除b项;在舞会的最后一晚,王子将很黏的东西涂在楼梯上,粘掉了灰姑娘的一只鞋子,故排除c项。由第五、六段可知是小鸟告诉王子他被骗了,故d项正确。4the moral of the original story is that _.aa wicked person cannot escape punishmentba devoted person certainly deserves respectca wellbehaved child earns a great rewardda dishonest child cannot get mother love答案:a主旨大意题。原著的结尾时继母的两个女儿被小鸟啄瞎了眼睛,受到了惩罚,所以“邪恶的人不能逃脱惩罚”。故a项正确。5what does the author think of the disney version?aexcellent.bordinarycdull.dridiculous.答案:a细节理解题。由文章最后一段可知,应该感谢disney作出的改变,说明作者对disney的版本非常认可,故应选a项excellent“极好的;完美的”;ordinary“普通的;平凡的”;dull“无趣的;呆滞的”;ridiculous“荒谬的;可笑的”。.完形填空(2014济宁市期末检测)peter wiggins grew up in a poor family. he worked diligently at his _1_ job as teaching assistant in a private kindergarten and put in three more hours at night as a parttime cashier at a _2_. by the time peter walked home with slow and heavy steps every day,it was often close to _3_.peter worked very hard in order to _4_ his aged parents who had retired as restroom cleaners with _5_ savings left after putting peter and his sister through school. peter was the only _6_, for his sister, beth, was often in poor health.one day, as peter was walking home from ace supermarket where he _7_, he stumbled(绊脚) upon a small brown packet on the pavement. the package was slightly _8_.so he picked it up to examine it more closely. to his _9_, it contained fiftydollar bills. peter knew it was not his to keep and that the _10_ might urgently need the money.without _11_, peter walked quickly to the nearest police station and handed it over to mr. roberts who was the police officer _12_ for that night. surprised to see someone hand in such a large amount of cash _13_,the police officer said that peter was indeed a role model others could _14_.“its nothing really.i was doing what _15_ would have done,” peters face turned red as the officer continued to ask for his name and contact number so that the owner could _16_ thank him. the next day, peter received a _17_. the owner of the lost money was none other than peters _18_ at the ace supermarket! he had found out about peter from roberts and had decided to _19_ peter to the position of manager with a handsome increase in salary. he had also decided to pay for beths _20_.peter was overjoyed.文章大意:好人有好报。此言确实不假。看看彼得的遭遇,你一定会生出如此感慨。1a.anytimebshorttimecdaytimednighttime答案:c “日间”作为私立幼儿园的教师助理,他工作得很勤奋。此处与空后的at night和parttime(兼职)反义照应。2a.supermarketbnight schoolcrestaurantdhotel答案:a晚上他要在“超市”兼职收银员三个小时。后文7空前ace supermarket与此处照应。3a.morningbnoonceveningdmidnight答案:d当彼得拖着沉重的脚步回到家时,常常已经接近“半夜”了。midnight半夜;morning早上;noon中午;evening晚上。4a.settlebimpresscsupportdtreat答案:c彼得工作非常刻苦是为了“赡养”他年迈的老人。support供养,赡养;settle解决,安排,定居;impress使印象深刻,使铭记;treat招待,对待。5a.morebsomeclittledmuch答案:c他的父母是厕所清洁工,让彼得和他的妹妹上完学后,两人都已经退休,“没什么积蓄”。6a.sonbbreadwinnerconedassistant答案:b他的妹妹经常生病,所以彼得就是唯一的“养家糊口的人”。breadwinner“养家糊口的人”。7a.stayedbshoppedcworkeddvisited答案:c彼得在ace超市“工作”。此处与2空照应。8a.oldbtorncfamiliardheavy答案:b从后文内容可知,钱包是“裂开了口的”。9a.joybdisappointmentcshockdrelief答案:c让彼得感到“震惊”的是,钱包里有很多钱。to ones shock令人震惊的是;to ones joy令人高兴的是;to ones disappointment令人失望的是;to ones relief令人如释重负的是。10a.leaderbassistantcbossdowner答案:d彼得知道“失主”可能急需这笔钱。owner失主;leader领导;assistant助手;boss老板。11a.successbfearchesitationddoubt答案:c没有一丝“犹豫”,彼得赶到了最近的警局,把钱包交给了当晚“值班”的警官。hesitation犹豫;success成功;fear恐惧,害怕;doubt怀疑。12a.on behalfbon dutycon watchdon purpose答案:b见上题解析。on duty值班;on behalf of代表;on watch警戒,监视;on purpose故意地。13a.unfinishedbunusedcuntoucheddunexpected答案:c吃惊地看到有人把这么一大笔钱“原封不动的”上交了,警官说彼得是其他人“尊敬”的道德模范。untouched未触动过的,原样的;unfinished未完成的;unused未使用的;unexpected出人意料的。14a.look atblook up toclook down ondlook forward to答案:b见上题解析。look up to尊敬;look at看;look down on瞧不起;look forward to盼望,期盼。15a.fewbnonecanybodydpolicemen答案:c没什么我只是做了“任何人”都会做的事。16a.independentlybpersonallyccautiouslydregularly答案:b警官继续问他的姓名和联系电话以便失主“亲自”感谢他。personally直接,亲自地;independently独立地;cautiously小心谨慎的;regularly有规律地。17a.letterbnoticeccalldpacket答案:c第二天,彼得接到了一个“电话”。此处与空前的contact number照应。18a.colleaguebbosscconsumerdenemy答案:b失主恰恰正是彼得工作的ace超市的“老板”。19a.introducebexposecpromotedlead答案:c老板早就决定“提升”彼得为经理。promote提升;introduce介绍,引进;expose暴露;lead带领。20a.university educationbtravel costs choliday partiesdmedical treatment答案:d老板还决定为彼得妹妹的“医疗治疗”买单。此处与6空后often in poor health照应。.语法填空(2014开封市三模)m:im so relieved. i just finished the story i was working on for our creative writing course.w:i havent finished mine _1_.i had trouble _2_(get) past the beginning.m:how come?w:i was really happy to be writing a detective story. but after the first few pages, i just _3_ write any more.m:the same thing _4_(happen) to me. you can t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年东营市“英才进广饶”(教师类)事业单位引进人才招聘(31人)模拟试卷完整参考答案详解
- 2025年福建省莆田华侨职业中专学校校聘教师招聘1人模拟试卷附答案详解(突破训练)
- 2025年临沂兰山区教育和体育局部分事业单位公开招聘教师(55名)模拟试卷及答案详解(必刷)
- 2025年潍坊护理职业学院公开招聘控制总量工作人员(30人)模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025年丽水市人民医院引进高层次人才69人模拟试卷(含答案详解)
- 2025贵州遵义市务川自治县应急管理局、林业局和医保局招聘城镇公益性岗位人员3人考前自测高频考点模拟试题完整答案详解
- 2025年神木市孙家岔九年制学校教师招聘(4人)考前自测高频考点模拟试题含答案详解
- 2025年西夏区自治区级公益性岗位招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025广东广州市中级人民法院招聘劳动合同制审判辅助人员46人考前自测高频考点模拟试题及1套参考答案详解
- 2025北京银行社会招聘模拟试卷及答案详解一套
- 数据智能研究报告(2025年)
- 2026年中国地震局事业单位招聘235人笔试参考题库附答案解析
- 快消品管理层培训课件
- 居民小区停车位共享管理方案
- 2025江苏徐州国信电力工程有限公司招聘24人考试参考试题及答案解析
- 医院医患沟通培训
- 家庭储能设备市场2025年应用场景与用户需求研究报告
- 2025年美国留学入学测试题及答案
- 污水处理厂自动化系统升级改造方案
- 光伏项目课件
- 2025年徐州市中考地理生物合卷试题卷(含答案及解析)
评论
0/150
提交评论