免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【优化方案】2015届高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 unit3 under the sea单元检测同步探源 新人教版选修7.阅读理解(2014安庆市高三模拟考试)as the jobhunting season is approaching,many graduates are suffering from anxiety.worried about not getting satisfactory offers,some students have sleep problems,or even lose their appetite(胃口)according to a survey across several universities in wuhan,over 72 percent are worried about finding a job.students in the first one or two years are also uneasy about their job expectations,which contributes to spreading anxiety further.lang lei,a business major from renmin university,hoped to get a position in a large stateowned enterprise.but when it turned out that things wouldnt be so easy.lang became concerned.“i began to worry,”said lang,who has now changed to more realistic goals.“sometimes it was impossible for me to stop worrying.i had to talk about it on and on with my friends.”others feel anxious while waiting for interview results.mo tong,a senior software engineering major at south china normal university said,“for a day or two,i couldnt help but keep thinking about how i performed in front of the interviewers,how well i answered their questions,and whether they would consider giving me a chance in the end.”mo was even unable to focus on other things as his apprehension grew.often he just wanted to grab a phone to call the human resources department,but he didnt have their number.wen fang,a wellknown educator in beijing,advises students not to be misled by the surveys and reports about the job market.“unemployment rates are not linked to personal chances of getting a job,which is mainly determined by his or her ability.”according to wen,a mild degree of anxiety is normal,which can even be helpful.but if it constantly affects a students normal life,one should pay more attention.“focus on adapting yourself to the needs of society,and never expect too much of your goals,”wen added.【文章大意】本文是一篇新闻。文章通过举例子说明了目前大学生找工作难的现状使许多学生都十分忧虑,为此有老师建议同学们要注意提高自己适应社会的能力,并要给自己设定一个合理的目标。1mo tong didnt call the human resources department because_ahe couldnt get through to the numberbhed rather talk with his friendsche was unaware of the numberdhe felt himself full of anxiety解析:选c。细节理解题。根据文章第四段最后一句“often he just wanted to.but he didnt have their number.”可知,因为他不知道人力资源部的电话,所以没打电话。故答案选c。2_ causes part of students unease.abeing worried about getting unpleasant jobsbwaiting for the interview resultsctaking part in too many examinationsdplanning to have further education解析:选a。推理判断题。根据第一段第二句以及第二段第二句,并结合全文可知,部分学生对工作期望感到不安,他们担心找到的工作不称心。故答案选a。3we learn from the last paragraph_aanxiety is normalbwe should pay more attention to anxietycwe should set a suitable goaldconstant anxiety may affect a students normal life解析:选c。推理判断题。根据文章最后一段最后一句中的“and never expect too much of your goals”并结合整段内容可知,我们应该设定一个合理的目标。故答案选c。4what does the underlined word in the fourth paragraph mean?aexpectations.banxiety.cunderstanding. dchances.解析:选b。词义猜测题。根据上下文语境可知,本段主要是讲在等待面试结果出来时,其他一些学生会感到焦虑,举mo tong的例子是为了说明这一事实,所以画线词所在句子的意思应为:随着焦虑渐涨,mo tong甚至不能集中精力做其他事情。故答案选b。.七选五补缺题may the first is an important date in the college admission process in the united states.this is the last day for high school seniors to accept or reject offers of admission in the fall.but according to a recent report,there is a great change.acceptance rates at the top colleges this year were lower than ever.1._these days,college applicants are applying to more colleges because online and common applications make the process easier.2._ on the other hand,deciding students for top colleges to accept can be difficult because it takes much time.students may not like being put on waiting lists.also,common colleges work more to get the students to accept them.some colleges hold visiting days that offer a chance to attend classes and stay overnight.some universities send gifts.3._for many families,the most important thing colleges can do is to show them the money,especially this year;the weak economy makes parents nervous.4._ the recent problems that spread from the housing market to credit markets have even affected students loans.so lately,top schools have to spare lots of money to increase their financial aid for students.5_ the education department expects the number of high school graduates to start to go down.this will happen as the last of the children of the baby boom generation finishes high school.the number is not expected to start rising again until 2015.abesides,top colleges are facing changes in the population.bwhat contributes to it?cbut a mistake can be costly if it happens.dbut top colleges ignore them.ethey have international students who know english.fit can mean several acceptances to choose from.gthey cannot afford college as planned.答案:15bfdga.完形填空(2014马鞍山市高中毕业班第一次教学质量检测)one day,a kind woman happened to say something that hurt her best friend of many years.she _1_ immediately and would do anything to take the words back.what she said hurt the friend so _2_ that this good woman was herself hurt for the _3_ she caused.in an effort to undo what she had done,she went to an older,wiser woman in the village,explained her _4_,and asked for advice.listening to her,the older woman sensed the younger womans worry and knew she must _5_her.she also knew she could never _6_her pain,but she could teach.she knew the outcome would only _7_the character of the younger woman.she said,“tonight,_8_your best feather pillows and put a single feather on the _9_of each house in town before the sun rises.”the young woman,hurried home to prepare for it,_10_the feather pillows were very dear to her._11_,she labored alone in the cold.finally the sky was getting_12_she placed the last feather on the steps of the last house.just as the sun rose,she _13_to the older woman.“now,” said the wise woman,“go back and _14_ your pillows with the feather you have put on the steps._15_everything will be as it was before.”“you know thats impossible! the wind _16_away each feather as fast as i placed them on the doorsteps!”the young woman was surprised.“thats _17_,” said the older woman.“never forget.each of your_18_is like a feather in the wind.once spoken,no amount of _19_,no matter how heartfelt or sincere,can return them to your_20_choose your words well and,most of all,guard them in the presence of those you love.”【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。说出去的话就像泼出去的水,不管我们做什么样的努力,都是无法回收的。所以我们在说话之前一定要学会三思而后言。1a.replied bforgotclaughed dregretted解析:选d。考查动词辨析。根据下文“would do anything to take the words back”可知,她感到后悔,故答案选d,后悔,遗憾。a答复;b忘记;c笑,嘲笑。2a.deeply bslightly clittle dstraight解析:选a。考查副词辨析。根据下文“was herself hurt”可知,此处表示把她朋友伤得很深,故答案选a,深深地。b轻微地;c几乎没有;d直接地。3a.blank bintention cpain dmess解析:选c。考查名词辨析。根据文章第一句中“hurt her best friend of many years”可知,此处指她说错话,给朋友造成的伤害,故答案选c,伤害,痛苦。a空白;b意图;打算;d困境,麻烦。4a.lecture bsituation cshortcomings dposition解析:选b。考查名词辨析。根据上文可知,她将她目前的处境(situation)说给了这位智者。a演讲,说教;b处境,情形;c缺点;d位置,职位。故答案选b。5a.help bscold cpraise dpunish解析:选a。考查动词辨析。根据上文可知,年轻的女人是向智者来求助的,这位智者感觉到她的担忧并且知道必须去帮助她。故答案选a,帮助。b责骂;c表扬;d惩罚。6a.feel bresist cremove dfind解析:选c。考查动词辨析。根据下文可知,说出去的话不能收回,所以造成的伤害也就无法挽回。此处与文章最后一段中“no matter how.can return them.”相照应。故答案选c,去除。7a.contribute to bfocus on cdepend on drecover from解析:选c。考查动词短语辨析。尽管这位智者知道不能帮助这个女人消除内心的痛苦,但她还是决定去教她一个道理,而这个女人是否会接受这个道理取决于她的性格,故答案选c,依靠,取决于。a捐献,有助于;b专注于;d从中恢复。8a.show bhide cthrow dtake解析:选d。考查动词辨析。根据下文可知,这个女人拿着枕头将里面的羽毛放在每户人家的台阶上。由此可知,答案选d,拿着,带着。a出示;b藏起来;c扔掉。9a.roof bstepcwall dmailbox解析:选b。考查名词辨析。此处与下文第三段中“she placed the last feather on the steps of the last house.”相照应。故答案选b,台阶。10a.as though beven though cin case dso long as 解析:选b。考查连词辨析。根据语境可知,前后两句话之间是让步关系,故答案选b,尽管。a似乎,好像;c万一;d只要。11a.worse still bas a matter of fact cthe following day dall night long解析:选d。考查插入语辨析。根据下文“finally the sky.”可知,此处指她忙了整个晚上,故答案选d。此处与上文中的“tonight”及下文中“the sky was getting.”“just as the sun rose”相照应。a更糟糕的是;b实际上;c第二天。12a.light bdark csnowy dcloudy解析:选a。考查形容词辨析。根据下句中“just as the sun rose”可知,此处指天快亮了,故答案选a。13a.appealed breturned cwaved dnodded解析:选b。考查动词辨析。根据语境可知,完成智者交代的事后她来见智者,故答案选b,返回。a上诉,呼吁;c挥手;d点头。14a.sew bdecorate crefill dpreserve解析:选c。考查动词辨析。根据下段内容可知,智者让她将羽毛重新装入枕头,故答案选c,重新装入。a缝纫;b装饰;d保存,预定。15a.besides borcinstead dthen解析:选d。考查副词辨析。句意:然后一切就会回到之前的样子了。前后句为承接关系,故答案选d。16a.blew bgave cput ddrove解析:选a。考查动词辨析。根据语境可知,此处指风会把羽毛吹走,故答案选a,吹风。17a.awesome belegant cwonderful dtrue解析:选d。考查形容词辨析。根据语境可知,此处指她说得没错,故答案选d,正确的。18a.words bfriends cpromises dexpectations解析:选a。考查名词辨析。根据下文中“once spoken”可知,此处指所说的话,故答案选a,言语。19a.appetite beffort cidea djoke解析:选b。考查名词辨析。句意:说出去的话,无论你做多少努力,无论你多么情真意切,都无法收回。a食欲,欲望;b努力;c想法;d笑话。由语境可知,答案选b。20a.ears beyes cmouth dface解析:选c。考查名词辨析。本句话的主语应是“each of your words”,所以根据“return”可知,此处指“说出去的话,永远也收不回来”。故答案选c。.语法填空john:you are late again,maria.maria:hi,john.i know.i had to prepare supper 1._ i left.john:the housework is really a big problem.maria:my husband is 2._ a business trip and i have to take care of everything myself.john:how about your baby?m
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 北京市海淀区北京57中2025年生物高二上期末质量检测试题含解析
- 湖南省长沙市雨花区南雅中学2025年高二化学第一学期期末调研模拟试题含解析
- 2026届广东省广州荔湾区真光中学高二化学第一学期期末综合测试试题含解析
- 郑州城建职业学院《英语课程教学论》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 郑州西亚斯学院《天气学诊断与应用》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 2026届河北省秦皇岛市化学高二第一学期期末质量跟踪监视模拟试题含解析
- 肺栓塞急救护理流程培训
- 老年医学科老年痴呆症康复训练方案
- 子宫颈癌患者康复训练指南
- 眼睑肿瘤术后护理指南
- 云南省曲靖市2023-2024学年六年级上学期语文期中试卷(含答案)
- 中止、恢复、终止施工安全监督申请书及告知书
- 职业规划书-学前教育专业职业规划书
- “四史”概论智慧树知到期末考试答案章节答案2024年温州医科大学
- DL∕T 1517-2016 二次压降及一次负荷现场测试技术规范
- DL∕T 664-2016 带电设备红外诊断应用规范
- 维生素B12的教学课件
- 脱水蔬菜的研究进展
- GB/T 44090-2024登山健身步道配置要求
- 生涯发展展示大一机电一体化
- 申请网上开庭申请书模版
评论
0/150
提交评论