免费预览已结束,剩余8页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
优化方案2013高考总复习英语(福建泉州北师大版专用)必修二unit6强化演练知能闯关.品句填词1the programme attracted an _(观众) of almost twenty million.答案:audience2after 20 years in america,i still feel my _(根) are in china.答案:roots3mr.cheng,im _(非常地) sorry to have brought you so much trouble.答案:extremely4soon the sleeping pill took _(作用) and he fell asleep.答案:effect5while dad hasnt _(停止) smoking,he only has three cigarettes a day.答案:quitted6the museum had several paintings _(代表)the artists early style.答案:representing7never make any changes on my article without my _(许可),ok?答案:permission8we still have no idea who should be _(负责)for the terrible mess.答案:responsible9what an _(非凡的)thing to happen!答案:extraordinary10the cause of this kind of disease still remains _(不清楚)答案:unclear.选词填空be full of,come from,note down,fit in with,give up,play an important role,of all ages,be expected to,back and forth,be dressed in 1popular or social dances often _ folk dances.答案:come from2you can see people _ dancing in the street during festivals.答案:of all ages3during festivals people _ beautiful costumes.答案:are dressed in4the dancers skip _ to the rhythm of loud drums.答案:back and forth5do these plans _your arrangements?答案:fit in with6the concert was such a success that it _ run for the next two years in beijing.答案:is expected to7he was made to practise so much that,at times,he thought about _.答案:giving up8symbols _ in beijing opera and body movements can mean a lot.答案:play an important role9while listening to the questions,try to _ the answers.答案:note down10her singing _ feelings now.答案:is full of.完成句子1他所说的话给我留下了深刻的印象。what he said _/_ _my memory.答案:was strongly impressed on/made a strong impression on2_(换句话说),you didnt catch what i meant.答案:in other words3i can agree with you _(在某种程度上)about the problem.答案:in some ways/in a way4the computer can _(使容易)to work out the maths problem.答案:make it easy5obama felt happy that _(他被授予)the nobel peace prize of 2009.答案:he was awarded6he has a good temper,but he can really lose his temper _(有时)答案:at times7_(和一样)learning anything else,one needs to learn from a best source possible.答案:as with8the young man _(对负责)this terrible accident.答案:was responsible for.语法专练本单元语法状语从句1(2011高考天津卷)_ regular exercise is very important,its never a good idea to exercise too close to bedtime.aifbascalthough dunless解析:选c。本题考查让步状语从句。if“如果”;as “当时”;although“尽管”;unless “除非”。句意:尽管有规律的运动很重要,但是在睡前运动不是一个好主意。2(2011高考陕西卷)_all of them are strong candidates,only one will be chosen for the post.asince bwhilecif das解析:选b。本题考查让步状语从句。while的意思是“虽然,尽管”,相当于though或although。句意:虽然他们都是强有力的候选人,但只有一个人会被选中担任这个职务。3(2012合肥教学检测)several years had passed_i finally realized the true value of friendship.awhen bthatcbefore duntil解析:选c。考查状语从句的引导词。before引导时间状语从句,意思是“才”。4(2011高考重庆卷)to show our respect,we usually have to take our gloves off _ we are to shake hands with.awhichever bwhenevercwhoever dwherever解析:选c。本题考查让步状语从句。句意为“不论是跟谁握手,我们常常将手套取下,以示尊敬。” shake hands with sb.表示“与某人握手”,本句中的with后缺少宾语,结合句意选c项,whoever在句中引导让步状语从句。5_you dont lose your heart,you will succeed.aas long as bas far ascas much as das soon as解析:选a。as long as“只要”;as far as“在范围内”;as much as“多达”;as soon as“一就”。6(2012杭州教学检测)i could never watch any movie more than once,_good it is.awhatever bhowevercwhenever dwhichever解析:选b。句意:无论是多好的电影我都不看第二遍。however good it isno matter how good it is。7ill never forget such an attractive city_i spent many happy hours there with my classmates last summer holidays.athat bwherecin which dbecause解析:选d。由句意可知,这里是原因状语从句。8the children were playing games in the park _ suddenly it began to rain.awhen bwhilecuntil dbefore解析:选a。when在该句中用作并列连词。相当于at the time。9please remember to give this message to mary.dont worry.ill give it to her _ i see her.awhile boncecsuddenly dthe moment解析:选d。the moment用以引导状语从句,相当于as soon as。10(2011潍坊教学检测)many adults agree that teenagers shouldnt live alone_they have their parents permission.aif bunlesscin case dnow that解析:选b。句意:许多大人一致认为除非有父母的允许,否则青少年不允许单独居住。if假如,如果,是否;unless除非;in case万一;now that既然,由于。a卷.单项填空1(2012山东莱芜二中诊断检测)i cant finish so much work in such a short time!dont worry.i will do _ i can _ you.awhatever;helpbno matter what;helpcwhatever;to help dno matter what;to help解析:选c。根据后句句意“我将做我能做的事情来帮助你”可知第一空是引导宾语从句的连接词,排除b、d;“帮助你”是目的状语,所以用to help。2in the competition,women are asked_some of the exercises_music.aperforming;to bperforming;withcto perform;to dto perform;by解析:选c。考查非谓语动词和介词的用法。ask sb.to do sth.表示“要求某人做某事”;do sth.to music表示“和着音乐做某事”。3(2011福建省四地六校高三第二次联考)if your knowledge can be in some way _ with my experience,we are sure to succeed.ajoined bconnected cunited dcombined解析:选d。本题考查动词辨析。句意:如果把你的知识和我的经验结合在一起,我们一定能成功。combine指两个或多个非物质的事物相互融合;join强调把分离的东西合并为一体;connect指两个不同的、分离着的事物在某一点上相互接触,但各自仍保持原有的独立性;unite强调联合后形成新的整体,统一行动。4the doctor recommended that you _ swim after eating a large meal.awouldnt bcouldntcneednt dshouldnt 解析:选d。 考查虚拟语气的用法。recommend的宾语从句中用虚拟语气即:(should) v.,所以答案为d。 5(2012复旦附中月考)they were greatly_,for their scheme turned out to be a failure.aimpressed bperformedcdisappointed damazed解析:选c。句意:计划最终失败了,他们大失所望。impress留下深刻印象;perform表演,执行;amaze使吃惊;disappoint使失望,符合句意。6it was a(n)_achievementno one has ever won the championship five times before.aresponsible bnoblecunique dextreme解析:选c。句意:这是个非同寻常的成就在此之前还没有人获得过五次冠军。responsible有责任的;noble高尚的;extreme极度的;unique在此意为“极好的,不同寻常的”,符合句意。7the teacher stressed again that the students should not _ any important details while retelling the story.abring out blet outcleave out dmake out解析:选c。句意:老师进一步强调让学生们在复述故事时不要漏掉任何重要的细节。bring out阐述,使明白;let out发出,泄露(秘密等);leave out遗漏;make out理解,辨认出。8_about wild plants that they decided to make a trip to madagascar for further research.aso curious the couple wasbso curious were the couplechow curious the couple weredthe couple was such curious解析:选b。此处so.that.引导结果状语从句,表语so curious被移到了句首,此时主句应用倒装语序。9_the warning message,more lives would have been lost in the wood.aregardless of binstead ofcbut for dexcept for解析:选c。regardless of“不顾”;instead of“代替”;but for“要不是”;except for“除之外”。句意:要不是那条告诫信息,森林中也许将失去更多的生命。10(2012山东潍坊教学质量检测)the students all_to take part in the new years eve party.aput on bdress upcwear on dtake up解析:选b。dress up“打扮”,根据句意“学生们都打扮来参加新年前夕晚会”可知应选b项。11the reason_he was absent last friday was_he had to send his brother to the hospital.awhy;because bwhen;howcwhy;that dwhen;for解析:选c。why引导定语从句,在定语从句中why充当状语;后一空则用that引导表语从句。12you should try to get a good nights sleep_much work you have to do.ahowever bno mattercalthough dwhatever解析:选a。此题考查让步状语从句中从属连词的用法。b项中缺少疑问词;因有much一词,用although和whatever都不确切;选a项however much表示no matter how much。13the first time i toured mount tai,i was deeply_its beautiful scenery.asatisfied with bembarrassed bycpleased with dimpressed by解析:选d。考查词义辨析。句意:我第一次去游泰山时,那里的美景给我留下了深刻的印象。a、c两项为“对满意”;b项为“因感到尴尬”,均不符合题意,故选d。be impressed by“对印象深刻”。14(2012安徽池州高三第一学期期末)the production can achieve a high standard by_advanced techniques and specialist knowledge.acombining bcommandingccommenting dcompleting解析:选a。考查动词辨析。句意:通过把先进技术和专业知识结合起来,这种产品可以达到高水准。combine“结合”;command“命令”;comment“评论”;complete“完成”。15some miners were trapped when the local mine was flooded but luckily,400 kilograms of milk _to them during the rescue.agot through bbrought downcgave away dgave out解析:选a。get through to sb.到达(某人处),句意为:400公斤牛奶在救援期间运抵。bring down降低,减少;give away赠送,泄密(若取“赠送”之意,则需用被动);give out发出,放出。.完形填空words:336难度系数:建议用时:15分钟if your father never says to you “i love you” when you are a child,it _1_ to be more and more difficult for him to say the words as he grows _2_.i do not _3_ hearing the words from my father when i was growing up._4_,i could not recall (回忆) when i had _5_ said those words to him either.one day,i decided to _6_ the ice and make the first _7_.so in our next phone conversation i gathered all my _8_ and let out the words in a low voice,“dad.i love you!”there was a _9_ at the other end and he awkwardly _10_,“well,same back at you!” i was unexpectedly _11_ and my voice was raised,“dad,i know you love me,and i know when you are ready,you will say what you want to say.”fifteen minutes later my mother called and _12_asked,“paul,is everything okay?”a few weeks later,dad _13_ our phone conversation with the words,“paul,i love you.”i was so moved that tears were rolling down my cheeks as i finally “_14_” the love.as i sat there in tears i realized that this _15_ moment had taken our fatherandson relationship to a new _16_.shortly afterwards,my father narrowly _17_ death following heart surgery (外科手术)many times _18_,i have _19_ if i had not taken the first step and dad not _20_ the surgery,i would have never “heard” the love.【解题导语】多年来,父子二人从未用语言表达过心中的爱。最终,作者鼓足勇气,在电话中向父亲倾诉了自己的心声。父亲也道出了自己内心深处的爱,作者听后潸然泪下。1a.works out bbreaks outccomes out dturns out解析:选d。turn out表示“结果是”,意思是想让父亲说出“我爱你”将更加困难。前三项分别表示“计算出,解决”;“爆发”;“出现,出版,发表”,都不符合语境。2a.wiser bbusiercweaker dolder解析:选d。此处与前面的when you are a child相呼应,表示的是父亲年龄的增加。3a.remember benjoycmind dregret解析:选a。上一段是作者的亲身体会和感悟,再结合下文的make the first(move)可推断作者不“记得”自己成长过程中听到父亲说过这样的话。4a.truthfully bfortunatelycnaturally dobviously解析:选a。作者的父亲从未对作者说过“我爱你”,而作者也不曾向自己的父亲表白过,所以用a项,表示“说实话,如实地”。b、c、d三项分别表示“幸运地”、“自然地”、“明显地”,均不符合语境。5a.only blastconce dfirst解析:选c。作者也无法回忆起自己曾向父亲说过那些话。6a.melt bbreakcstrike dbuild解析:选b。break the ice表示“打破沉默,打破僵局”。作者打算打破僵局,首先向父亲表达自己心中的爱。7a.complaint bpromisecmove dimpression解析:选c。由本段第二句内容可知,由于作者和父亲都从未向对方说过“我爱你”,所以作者决定先采取“行动”,主动向父亲表达。文章结尾处的taken the first step也有提示。8a.strength bideascwords dattention解析:选a。多年来作者和父亲之间从未向对方表达过自己的爱意,而作者又决定首先打破僵局,由此可推知作者需要鼓足所有的“勇气”说出那些话。此外,句中的in a low voice以及引号中的省略号也是线索。9a.sigh bsilencecvoice dcry解析:选b。父亲多年来从未向孩子表达过心中的爱,而孩子突然间倾诉了自己的心声,作为长辈的他自然一时难以反应过来,所以是“沉默”。d项在文章中没有信息支持。10a.refused bshoutedcreplied dexplained解析:选c。双方是在电话中交谈的,既然孩子表达了自己的心声,父亲自然要进行“回答”。其余选项在文章中没有信息支持。11a.touched bfrightenedcshocked dannoyed解析:选a。作者鼓足勇气向父亲说出“我爱你”后,想不到父亲说出了“same back at you”,因此意想不到地“感动”。后三项分别表示“恐惧的”、“震惊的”、“烦恼的”,都不符合语境。12a.excitedly bnervouslycwillingly dsadly解析:选b。根据本句后半部分引号中的内容可知作者的母亲担心发生了什么事情,所以“紧张地”询问。13a.continued bcheckedcconcluded dinterrupted解析:选c。在几周以后的电话交谈中,作者的父亲以“我爱你”“结束”了交谈。conclude.with.意为“以结束”。14a.accepted bexpectedclearned dheard解析:选d。作者终于在电话中“听”到了父亲对自己的爱,无比感动,泪水滚滚滑落。文章最后一句也有提示。15a.quiet bdifficultcspecial ddifferent解析:选c。多年来父子之间从未向对方表露过爱意,如今埋在心底多年的话终于得以表达,对作者而言,显然是“特殊的”时刻。16a.level bideacworld dend解析:选a。在彼此表达过心中的爱后,父子之间的关系上升到了一个新的“水平”。17a.managed bescapedcavoided dfaced解析:选b。此后不久,作者的父亲做了一次心脏手术,侥幸“摆脱”了死神的魔掌。18a.then bagocbefore dsince解析:选d。本句的时态是现在完成时,由此可判断用since,意思是“自从”那以后。19a.realized bfoundcdoubted dwondered解析:选d。从那以后,作者不止一次地“琢磨”,如果自己当时不主动表达感情,并且父亲没能渡过危险,自己将永远无法听到父亲的爱。前两项的意思基本相同,可排除。 doubt用于肯定句时,与if/whether连用表示对后面的内容的怀疑,显然不符合语境。20a.challenged bexperiencedcsurvived dreceived解析:选c。上一句提到作者的父亲在心脏手术中幸存下来。此句是虚拟语气,意思是假如当时他没有在手术中“幸存下来”,作者将永远听不到父亲的爱。.阅读理解words:408难度系数:建议用时:9分钟as bananas ripen,the green skin turns yellow gradually.chemical changes occur in the flesh of the fruit as well:starch(淀粉) changes to sugar;pectin(果胶) breaks down,losing its stiffness;and the flesh softens.is ripening fruit a selfcontained system,or is the rate of these changes affected by the environment? we designed the experiment below to see if different atmospheres,produced by different packaging,affected the rate of ripening.you will vary the atmosphere surrounding unripe bananas and observe the effect on the ripening process.now set up the bananas in their environments as follows:1put two green bananas in a paper bag and fold the top over to seal out the air.2put one green banana and the very ripe banana in the other paper bag and fold over the top.3put two green bananas in a plastic bag and seal it.4wrap (包) one green banana tightly in a plastic bag.5leave one green banana exposed to the air.leave the fruit alone for four or five days to ripen.ripening fruit “breathes”this means that it takes up oxygen and gives off co2.oxygen is extremely important and necessary for the chemical reactions involved in ripening.in addition,ripening fruit gives off another gas,called ethylene(乙烯)not only is ethylene a product of ripening fruit,it also promotes the further ripening of the fruit.paper bags tend to keep the ethylene in,but they allow oxygen and ethylene to pass through slowly.plastic bags do not allow the free flow of oxygen or ethylene.in this experiment,the green banana in paper bag with the ripe banana should ripen most quickly.the green bananas in the paper bag should ripen faster than the bananas in the plastic bag.the banana left exposed to air has an unlimited supply of oxygen,so it will turn brown most quickly.you will notice that the side of this banana that rests on the counter will ripen more quickly than the other sides,because it has the closest contact (接触) with its own ethylene.the banana that is tightly wrapped in plastic has no oxygen supply and should ripen most slowly.now can you see why bananas are sealed in plastic in many supermarkets?【解题导语】香蕉的成熟需要一定的过程,但是,其成熟过程受环境的影响,那么如何能知道香蕉的成熟过程呢?科学实验表明香蕉的成熟过程受环境的影响很大,因此,在不同的情况下,可以通过人为的作用来加速或减缓其成熟过程。1what makes the green banana in bag 2 ripen more quickly than the ones in bag 1?aethylene from the very ripe banana.bthe free flow of oxygen or ethylene.cco2 from the very ripe banana.dthe limitation of oxygen supply.解析:选a。推理判断题。根据倒数第二段中的最后一句可知本题选a。2how can we slow down the ripening of bananas exposed to the air?ato rest them on the counter.bto keep them in the basket.cto put them on the ground.dto hang them up from the ceiling.解析:选d。细节理解题。根据now set up the bananas in their environments as follows中的最后一点可知本题选d。3it can be concluded from the passage that _.athe ripening banana is a selfcontained systembthe rate of ripening bananas is affected by the environmentcwrapped bananas experience no chemical changes to ripendripening bananas give off oxygen,co2 and ethylene解析:选b。推理判断题。由第二、三两段的意思可知本题选b。4why are bananas sealed in plastic in many supermarkets?ato make them ripen more quickly.bto make them ripen more slowly.cto make bananas flesh soften.dto turn green bananas yellow.解析:选b。细节理解题。根据最后一段的倒数第二句可知本题选b。b卷awords:324难度系数:建议用时:8分钟games originally are entertainment.contemporary games are very realistic and for this reason they are a source of great experience for the player and develop the imagination.games are entertainment and even more than that.the statistics(统计) of the new york university led by green claim that the player preferring active games get improvement of some types of brain activity.in particular,game players deal with problems of simultaneously (同时地) tracking several moving objects at the average level of 30% better than people who do not play active computer video games.the “gaming” violent experience may not be the cause of violent behavior in reality.none of the playing experience will become the priority in making important decisions concerning problems in real life.a game is an abstraction(虚拟物)a player gets abstract tasks and acts according to abstract rules.games are also the possibility to be however a person wants to be and to rest from the outside world for some time.but what if a person gets so much excited with the game scenes that he becomes violent in reality? then,it proves that the games cause people to become violent in reality.but a psychologically healthy person will never confuse these two different worlds.a game is a virtual world with visual images very similar to human.these images represent by themselves nothing but playing obstacles(障碍)a game may potentially give the opportunity to “destroy the obstacles” that may not be destroyed according to the rules but it is more about personal choice whether to do it or not.this leads us to the conclusion that violence is not a consequence but the cause.people who are originally trended to violence may get into a temper by games and perform violence in the “real world”but in this case violence in games is a simple justification(理由) of the violent nature of the players.【解题导语】本文论述游戏是娱乐形式却远不止供人娱乐,还能提高打游戏者同时注意观察多个移动物体的能力,因为心理健康的人不会混淆游戏中的虚拟世界和生活中的现实世界。1the passage is _.aa storyba descriptive writingcan argumentative writing da scientific essay解析:选c。判断文章体裁。短文主要论证游戏对游戏爱好者行为和心理的影响,所以这是篇议论文。2in the first paragraph the author used the statistics to prove that _.agames can provide experience for the playersbgames can help develop players imaginationcgame
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 信息传播中的字体图标符号学-洞察与解读
- 2025网络贷款平台借款合同样本
- 场地租赁合同范本
- 2025私人房屋买卖合同模板
- 2025煤炭矿山安全设备采购合同
- 福州软件职业技术学院《数学建模算法》2024-2025学年第一学期期末试卷
- 江西婺源茶业职业学院《公共管理伦理学》2024-2025学年第一学期期末试卷
- DB13-T 5751-2023 撬装式水电解制氢系统通.用技术要求
- DB13-T 5448.15-2024 工业取水定额 第15部分:农药行业
- 2025年泸州话方言考试题及答案
- 2025年注册兽医《兽医临床诊疗学》备考题库及答案解析
- 2025年小学五年级数学上学期单元测试专项训练(含答案)
- 2025宁夏交通建设投资集团有限公司校园招聘和社会招聘230人(1号)考试笔试备考试题及答案解析
- 2025汉中市级机关遴选公务员及选聘事业单位人员(54人)笔试考试备考试题及答案解析
- 2025广东广州市海珠区教育系统高校“优才计划”招聘68人笔试考试参考试题及答案解析
- 甘肃省陇南市西和县2025-2026学年八年级上学期周期学业能力评鉴数学试卷(含解析)
- 2025年中小学课外读物进校园落实情况自查报告
- 防爆弹课件教学课件
- 2025年护理专业单招试题及答案
- 电梯基础知识培训教程课件
- 气质联用仪课件
评论
0/150
提交评论