云南省九年级英语全册 Units 34考前强化训练 (新版)人教新目标版.doc_第1页
云南省九年级英语全册 Units 34考前强化训练 (新版)人教新目标版.doc_第2页
云南省九年级英语全册 Units 34考前强化训练 (新版)人教新目标版.doc_第3页
云南省九年级英语全册 Units 34考前强化训练 (新版)人教新目标版.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

units34.完形填空below are two free opinions on “life in the old days and life today”a: life today is quite different from half a century before. on the one hand, developments in technology do help humans to solve a lot of _1_. on the other hand, life in the old days brings more _2_ to people than today.life is _3_ in the past. nowadays, all humans compete together. as the _4_ of the world is getting larger, competition is getting fiercer(更加激烈的)_5_ you are not able to do your jobs well, someone will replace(代替) you.b: life today is much better than that in the past. there are many new _6_ that make life easy and interesting. the ricecooker, gas stove, and microwave oven are great _7_ to many housewives. the ricecooker is a real timesaver. it is so simple to use that even a(n)_8_ can cook rice. so are the other gadgets(小机械) which_9_ the long hours of doing housework for the housewives.many inventions can make our life easier such as the _10_ help people to get in touch more conveniently and the internet makes peoples life colorful.( a )1.aproblemsbjobscplansdlessons( b )2.asadnessbhappinessctroubledbusiness( d )3.adifficultbboringcfastdsimple( c )4.apollutionbweathercpopulationdair( d )5.abeforebsincecunlessdif( a )6.ainventionsbstoriescmachinesdscientists( c )7.aofficebabilitychelpdpleasure( b )8.aadultbchildcparentdpet( d )9.abringbwastectakedsave( a )10.aphonesbletterscwatchesdbridges【文章大意】本文是一篇议论文。正所谓仁者见仁,智者见智。本文从两个不同的角度对“过去的生活和现在的生活哪个更加美好”这一话题进行了辩论,辩论者a认为过去的生活好,辩论者b则认为现在的生活更好。【答案精析】1a考查名词辨析。problem“问题”;job“工作”;plan“计划”;lesson“功课;教训”。由第二段第二句中的“developments in technology do help”可知,技术的进步帮助人们解决了大量的“难题”。故选a。2b考查名词辨析。sadness“悲伤”;happiness“幸福”;trouble“麻烦”;business“商业”。由下文可知,过去简单的生活与现在充满竞争的生活相比更能给人们带来“快乐”,故选b。3d考查形容词辨析。difficult“困难的”;boring“枯燥的”;fast“快的”;simple“简单的”。由第三段第二、三句可推知,过去的生活很“简单”,不像现在的生活充满了压力。故选d。4c考查名词辨析。pollution“污染”;weather“天气”;population“人口”;air“空气”。由后半句可推知,此处是指随着世界“人口”的数量不断地在增长,竞争也越来越激烈。故选c。5d考查连词辨析。before“在之前”,引导时间状语从句;since“自从”,引导时间状语从句;unless“除非;如果不”;if“如果”,引导条件状语从句。由本句的主句部分可知,此处表示一种假设,故用if。6a考查名词辨析。invention“发明”;story“故事”;machine“机器”;scientist“科学家”。由下一句中的“ricecooker, gas stove”等可知均为“发明”,故选a。7c考查名词辨析。office“办公室”;ability“能力”;help“帮助”;pleasure“高兴”。由上下语境可知,煮饭机,煤气炉、微波炉对许多家庭主妇来说是很大的“帮助”。故选c。8b考查名词辨析。adult“成人”;child“孩子”;parent“父母”;pet“宠物”。由本句中的“so simple to use that even”可知,此处是指即使是“小孩子”也可以用煮饭机煮饭。故选b。9d考查动词辨析。bring“带来”;waste“浪费”;take“带走”;save“节省”。由第四段第四句中的“timesaver”可知,此处指的是这些发明能够为家庭主妇“节约”做家务的时间。故选d。10a考查名词辨析。phone“电话”;letter“信件”;watch“手表”;bridge“桥”。由最后一段10空后的“help people to get in touch”可知,在现代社会,能够帮助人们联系更方便的发明应当是“电话”。.阅读理解刘雯从“丑小鸭”到中国超模have you seen liu wen, a happy, confident and beautiful lady in the recent reality tv show we are in love(我们相爱吧)? in the show, liu and south korean pop star choi siwon pretend to be a couple.the 27yearold liu is so far the most successful chinese model on the international stage. as a runway regular in paris, milan and new york fashion shows, her shiny image has been on the cover(封面) of just about every major fashion magazine.but chinas first supermodel said she hadnt realized her beauty until recent years.“when i was younger, nobody said i was a pretty girl,” she said.“my smaller eyes were a far cry from the big eyes of the most beloved tv actresses.”what was unusual for liu was her height(身高). her life changed in 2005 after entering a modeling competition. from then on, she stepped out of her hometown in hunan to beijing and then in 2008 to new york city.when she first got to the us, liu said she only knew three english phrases: hello, thank you and goodbye. but she worked hard, learning the language and developing both friendships and dreams.“i hoped to make the most of the rare(难得的) opportunity, not only to support my family but also to make them proud.”now liu is one of the worlds top models. she has also been used to hearing people say “youre beautiful”“i feel so happy because im living my dream,” she said. “for chinese girl its very hard to work internationally. but my fellow chinese models and i are doing our best despite the challenges we face overseas.“in this sense, every independent and confident woman should be thought of as beautiful,” she said.(a )6. according to the passage, we are in love is _.aa tv programba song ca bookda magazine(d )7.how old was liu wen when she went to new york?a15 years old.b16 years old. c19 years old.d20 years old.(c )8.when liu wen was younger, _.apeople thought she was confidentbpeople thought she was very happycnobody thought she was beautifuldpeople thought she was pretty(b )9.from the passage, we know _.aliu wen was very short when she was younger bliu wen wasnt good at english when she first got to the uscliu wen was very sad because her dream didnt come true dits easy for chinese girls to work internationally(c )10.we should learn _ from liu wen.asurprisebsadnesscconfidence dsuccess【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了刘雯如何通过自己的努力和自信从一名不为人知的“丑小鸭”成为世界闻名的中国超模。【答案精析】6a细节理解题。由第一段第一句中“in the recent reality tv show we are in love”可知我们相爱吧是一档电视节目。故选a。7d推理判断题。由第二段第一句“the 27yearold liu is so far”可推知在2015年的时候刘雯是27岁,那么她出生在1988年;同时由第五段最后一句“in 2008 to new york city”可知她2008年去了纽约,即她在20岁的时候去了纽约。故选d。8c细节理解题。由第四段第一句“when i was younger, nobody said i was a pretty girl”可知刘雯小时候没人认为她是漂亮的。故选c。9b细节理解题。由第五段第一句“what was unusual for liu was her height.”可知刘雯小时候并不矮,故a项错误;由第六段第一句“when she first got to the us, liu said she only knew three english phra

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论