云南省玉溪市第一中学高三英语上学期第一次月考试卷(含解析).doc_第1页
云南省玉溪市第一中学高三英语上学期第一次月考试卷(含解析).doc_第2页
云南省玉溪市第一中学高三英语上学期第一次月考试卷(含解析).doc_第3页
云南省玉溪市第一中学高三英语上学期第一次月考试卷(含解析).doc_第4页
云南省玉溪市第一中学高三英语上学期第一次月考试卷(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余18页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

玉溪一中高2016届高三年级英语月测1本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。第一卷第1页至第10页。第二卷第11页至第12页。满分150分,考试时间120分钟。第i卷 选择题(三部分,共100分)第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题。从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. what is the woman going to do? a. leave early. b. make a speech. c. join the discussion.2. which color shirt will the man buy? a. red. b. green. c. white.3. what is the probable relationship between the speakers? a. strangers. b. neighbors. c. co-workers.4. what do you know about the man? a. hes going to mexico. b. hes worried about the food. c. hes been to the hotel before.5. what will the woman probably do for the man? a. clean the house. b. carry the boxes. c. cook the dishes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段材料,回答第6至7题。6. what does harris probably want to do with olivia? a. have lunch. b. watch a movie. c. go to her office.7. when will harris and olivia meet? a. at 6:50. b. at 7:10. c. at 10:00.听下面一段材料,回答第8至10题。8. what does the woman like about the armchair? a. its size. b. its color. c. its design.9. what do we know about the speakers armchair at home? a. it is badly broken. b. it is heavy looking. c. it is brown in color.10. what will the speakers probably do about the armchair? a. wait for a sale. b. buy it right away. c. ask for a cheaper price.听下面一段材料,回答第11至12题。11. where does the woman live? a. edinburgh. b. london. c. york.12. where are the speakers? a. at the mans home. b. in the mans office. c. at the railway station.听下面一段材料,回答第13至16题。13. what are the speakers mainly talking about? a. doing research. b. looking for a job. c. choosing a college major.14. where will the man probably find information on incomes? a. from the woman. b. on the internet. c. at the library.15. why does the man want to get a well-paid job? a. he wants to learn dancing. b. he wants to travel around. c. he wants to help the poor.16. what is the womans attitude toward the man? a. supportive. b. impatient. c. critical.听下面一段独白,回答第17至20题。17. what is londons west end? a. a street full of buses and cars. b. a well-known shopping area. c. a famous department store.18. when will people light the christmas tree on trafalgar square? a. on 6 december. b. on 10 december. c. on 23 december.19. how do people in london celebrate the beginning of the new year? a. by setting off fireworks. b. by singing christmas songs. c. by watching the parade on tv.20. what is the purpose of this speech? a. introduce the best shopping district in london. b. encourage people to buy the christmas trees. c. welcome people to visit london in december.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分 )第1节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。asam allred suffers from a rare and incurable kidney (肾脏) disease. one day, when his sister was playing a song repeatedly, sam sang along. his sister thought it was funny so she recorded it and posted the video online. the video and sam became a hit. only 8 years old at the time, he couldnt have expected the response. “(the television show) the doctors called and wanted me on their show so they paid for me to go to california,” says sam, now 13, “and we got to stay in a hotel where all the movie stars stayed.” during that visit to california, angie allred, sams mother, had an idea about sam writing a childrens book. together, she and sam wrote opening hearts, which tells sams experience of living with a chronic (慢性的) illness. “i wrote the book to teach people to be kinder to people,” sam says. moreover, sam wanted to send pillows to sick children staying in hospitals around the country to make their stay more comfortable, an idea that came from a time when he was in the hospital. “a few kind boys came in with pillows and they gave me one and it meant a lot to me that someone cared about kids in the hospital,” says sam. angie thought of starting a nonprofit organization to provide a way for people to contribute money to realize sams ideas. she named the nonprofit kindness for kids. since then, sam has taken pillows to children staying at providence hospital in anchorage. sams father, scott allred, owns a small business that contracts (承包) shipping services with fedex ground. he asked the company for help.“fedex ground learned about sams pillow project,” says erin truxal, manager of public relations for fedex ground. “we thought, what a perfect way for us to get involved.” the company provided shipping services for sam to ship about 5,000 pillows to hospitals. sam wants to send more pillows to all of the childrens hospitals in every state. his goal is simple: “kids in the hospital as happy as they were before they got sick,” he says. 21. we can learn from the text that sam allred _.a. was a healthy boy b. was popular at an early agec. sang the song with his sister d. worked in his fathers company22. opening hearts is a book that _.a. is a best seller b. is about sams sisterc. was published when sam was 13 d. was written by sam and his mother23. what is fedex grounds attitude towards sams career?a. doubtful. b. surprised. c. approving. d. uninterested.24. which of the following can best describe sam allred?a. optimistic and warm-hearted. b. honest and responsible.c. unusual and confident. d. friendly and brave.【答案】21.b22.d23.c24.a【解析】试题分析: 文章讲述一个小男孩患病,无意中的一段视频演唱受到很多人的关注,一个电视节目邀请他去加利福尼亚旅行,期间,与母亲写了本书,发起了给住院的孩子送枕头的活动,得到很多人的支持21.b 考查细节理解题。根据第一段提到the video and sam became a hit. only 8 years old at the time, he couldnt have expected the response这个视频让他在八岁时就出名了,因为太小,他没有做出任何的回应,故选b项。22.d 考查细节理解题。根据第二段提到during that visit to california, angie allred, sams mother, had an idea about sam writing a childrens book. together, she and sam wrote opening hearts,在加利福尼亚期间,萨姆与妈妈共同写了一本书,故选d项。23.c 考查推理判断题。根据倒数第三段提到fedex ground learned about sams pillow project,” says erin truxal, manager of public relations for fedex ground. “we thought, what a perfect way for us to get involved当这个公司了解到萨姆的计划,他们认为,应该有一种更好的方式来参与进来,很支持他的想法,故选c项。24.a 考查推理判断题。文章讲述一个小男孩患病,无意中的一段视频演唱受到很多人的关注,一个电视节目邀请他去加利福尼亚旅行,期间,与母亲写了本书,发起了给住院的孩子送枕头的活动,得到很多人的支持,故说明这个孩子很乐观,热心,故选a项。考点:日常生活类阅读。bcensus bureau (人口普查局) data released thursday show that 48 of the 50 most populous (人口稠密的) u.s. cities have grown since 2010, compared with only 40 of the top 50 in the first two years after the 2000 census. of the top 100, 93 have grown since 2010, compared with just 72 a decade ago. many of the biggest, such as new york, houston, phoenix, san antonio, san diego and dallas, are outpacing the nations 1.7% growth rate since 2010.“urban america is recovering faster than more remote places,” said robert lang, a professor of urban affairs.only two big cities - detroit and cleveland - lost population between 2010 and 2012. the urban recovery is led by mid-sized cities including austin and fort worth and charlotte. austin grew 6.6% in two years, becoming the usas 11th-largest city. in 2000, it was no. 17. other trends: new york city grew 2%, adding about 161,500 people since 2010. by far it is the usas most populous city. the population of new orleans continues to grow. in 2005 a terrible natural disaster happened to the city, causing the population to decrease. now it has a population of three hundred and sixty-nine thousand. the number has grown by 7.4% since 2010. government budget crunches (紧缩) have put state capitals in difficulty. half are behind the growth rate of their regions.perhaps the biggest exception to the capital crunch is austin. it has grown more than 26% since 2000. population expert william frey says austin enjoys a number of qualities that make it attractive. its a high-tech city with a state university. and its in texas, an attractive place for newcomers. “in some ways its a model of what other cities would like to become,” he says. frey notes that charlotte, which grew 5.4% since 2010 has grown into a high-tech and financial center whose industries do business not just with those in other u.s. cities but with the rest of the world.25. the statistics in paragraph 1 suggest that _.a. there were fewer cities in the usa a decade agob. remote areas in the usa have more people nowc. the population in the usa has grown since 2010d. many big cities in the usa face population problems26. william frey thinks austins growth _.a. is due to its education b. is the steadiest in the usac. attracts well-educated people d. deserves the attention of other cities27. according to the text, charlotte _.a. is a political center b. has grown slowly since 2010c. is the usas 11th-largest city d. does business at home and abroad【答案】25.c26.d27.d【解析】试题分析: 本文讲述美国人口普查局发布城市调查报告。25.c 考查细节理解题。根据第一段提到census bureau (人口普查局) data released thursday show that 48 of the 50 most populous (人口稠密的) u.s. cities have grown since 2010可知人口普查局数据表明,五十个城市中有四十八个城市自从2010以来一直在增长,故选c项。26.d 考查细节理解题。根据倒数第二段提到population expert william frey says austin enjoys a number of qualities that make it attractive.可知人口专家william frey说奥斯丁拥有很多的品质,让它变得更有吸引力,故选d项。27.d 考查细节理解题。根据最后一段提到frey notes that charlotte, which grew 5.4% since 2010 has grown into a high-tech and financial center whose industries do business not just with those in other u.s. cities but with the rest of the world.可知frey指出charlotte自从2010年增长百分之五点四,已经成为了个科技和金融中心,工业已经由国内发展到全世界,故选d项。考点:经济类阅读。c gabriela mistral was born on april 6, 1889, at vicua, a small town in northern chile. her parents were schoolteachers, but her father abandoned the family when she was 3. taught by her mother, she began instructing in 1904, achieving success in many high schools. in 1909, her first love died. shortly afterward her second love married someone else. in 1922 the mexican minister of education, jos vasconcelos, invited her to assist in his reform program, and the peak of this career came the following year, when she was awarded the chilean title “teacher of the nation”. in 1925 she retired but remained active.gabriela mistral devoted much time to diplomatic (外交的) activity, serving as honorary consul (名誉领事) in madrid, lisbon, nice, and los angeles. she also served as a representative to the united nations. in fulfillment of these responsibilities, she visited nearly every major country in europe and latin america. she also continued her early literary pursuits.in 1922 gabriela mistrals first book, desolation, a collection of poems previously published in newspapers and magazines, was released through the efforts of federico de ons, director of the hispanic institute of new york. it reflected personal sorrow.two years later her second book, tenderness, appeared; it contained some of the poems from desolation and several new ones. fourteen years passed before the next, felling, appeared. it was much happier in tone.her last book, wine press, in 1954, dealt with most of the subjects previously treated but in a different manner. the winning of the nobel prize for literature in 1945 did not assuage (减轻) the loss of her nephew. furthermore, by 1944 she had developed diabetes (糖尿病).gabriela mistral went to the united states for medical aid in 1946, living in various places and, after her appointment to the united nations, moving to long island. it was there that she died of cancer on jan. 10, 1957.28. according to paragraph 1, gabriela mistral _.a. had a short happy marriage b. was born in a poor familyc. was a devoted teacher d. had a beloved father29. the second paragraph is mainly about gabriela mistrals _.a. retired life b. achievementsc. works of literature d. diplomatic activity30. the theme of gabriela mistrals early works is _.a. death b. happinessc. teaching life d. personal suffering31. which of the following is the correct order to describe gabriela mistrals life according to the text?a. she retired.b. she developed diabetes.c. she published her first book.d. she began instructing in school.e. she won the nobel prize for literature.a. e-d-c-b-a b. d-c-a-b-e c. d-a-b-e-c d. e-c-b-d-a【答案】28.c29.a30.d31.b【解析】试题分析: 本文讲述的文学家gabriela mistral的一生。28.c 考查细节理解题。根据第一段提到in 1925 she retired but remained active在1925退休后仍然很活跃,故选c项。 29.a考查细节理解题。根据第二段提到她继续把大量的时间用在外交活动上,还做联合国的代表,完成了许多的责任,访问许多的国家,继续早期的文学工作,故选a项。30.d 考查细节理解题。根据第三段提到it reflected personal sorrow它反应了个人的悲痛,故选d项。31.b 排序题。根据第一段介绍她的教书生涯,1922年出版第一本书,1925年退休,1944年得了糖尿病,1945年得了诺贝尔文学奖,故选b项。考点: 人物类阅读。da new pollen (花粉) study showed that drought was responsible for the extinction of civilizations more than 3,000 years ago during the bronze age.the reason behind why the civilizations in and around modern-day israel suddenly broke down more than 3,000 years ago has remained a mystery up until now. a new pollen study by tel aviv university researchers finally solved this bronze age mystery.prof. israel finkelstein showed that owing to serious climate changes, the entire world of the bronze age crumbled in a short period of time. the discovery was made on the basis of a high-resolution analysis of pollen grains taken from sediments (沉淀物) beneath the sea of galilee and the western shore of the dead sea. prof. finkelstein received support from the european research council to conduct research aimed at reconstructing ancient israel. researchers of the part of the project that dealt with climate change extracted (提取) about 60 feet of samples of gray muddy sediment from the center of the sea of galilee in northern israel. they had to drill through 1,000 feet of water and into 65 feet of the lake bed and were able to recover evidence dating over the past 9,000 years.“pollen is the most enduring organic material in nature,” explained dr. dafna langgut, a pollen researcher who carried out the actual work of sampling. “these grains tell us about the plants that grew near the lake in the past and therefore prove the climatic conditions in the region.”researchers noted a sharp decrease in mediterranean trees like oaks and pines in the late bronze age. according to study experts, this could be because of repeated periods of drought. the droughts may have resulted in long famines, forcing people to migrate from north to south.32. the underlined word “crumbled” in paragraph 3 means _.a. settled b. changed c. established d. disappeared33. prof. finkelstein conducted the new pollen study to _.a. earn some money b. recreate ancient israelc. learn more about local plants d. discover the ancient civilizations34. by conducting the study, scientists found _.a. mediterranean trees were rare in the early bronze ageb. climate change was to blame for the lost civilizationc. people in the late bronze age starved to deathd. droughts were rare during the bronze age35. the text is most probably taken from _.a. a travel magazine b. a history textbookc. a newspaper report d. an agricultural book【答案】32.d33.b34.b35.c【解析】考点:科普类阅读。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。coffee is one of the most popular drinks around the world. 36 experts claim that there are more flavors of coffee than there are of wine. coffee contains caffeine, an element (成分) that raises our awareness, keeps us from falling asleep or simply gives us a kick in the morning or after lunch. 37 for a long time doctors have told people not to drink too much coffee, because it may lead to heart problems, high blood pressure, insomnia (失眠) and headaches.scientists have now found out that it is the quality of coffee and the way it is brewed (冲泡) that holds the key to our health. 38 among other things, this is linked to the consumption of a strong brew of coffee. experts also point out that different roasts and types of coffee beans have different effects on our health. a new study by a harvard research group says that there is no link between coffee and health problems. 39 doctors, however, warn against drinking too much coffee, as it can lead to stomach problems.coffee has many advantages, as the new study suggests. while alcohol makes people sleepy and slow-moving, coffee gives them energy. 40 although a lot still needs to be uncovered about coffee, it seems to reduce the risk of cancer and diabetes. reports show that people who drink coffee may develop parkinsons disease later in life, or maybe not at all. a. there are many different types of coffee.b. scientists ask people not to drink coffee at night.c. elderly people in greece live longer than normal.d. but experts are still undecided on how healthy coffee is.e. sugar can change the different levels of caffeine in a cup of coffee.f. drinking several cups of coffee a day is not connected with heart diseases.g. getting together for a cup of coffee also has a positive effect on relationships.【答案】36.a37.d38.c39.f40.g【解析】试题分析:咖啡对健康究竟有多大的影响。36.a根据上文提到experts claim that there are more flavors of coffee than there are of wine专家称咖啡的口味比酒的口味还多,故选a 咖啡有许多不同种类。37.d 根据下文提到for a long time doctors have told people not to drink too much coffee很久以来,医生告诉人们不要多喝咖啡,故选d但咖啡对健康有多大影响专家说法不一。38.c 根据上文提到scientists have now

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论