高考英语 阅读理解基础精品练习题(5).doc_第1页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(5).doc_第2页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(5).doc_第3页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(5).doc_第4页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(5).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解基础精品练习题(5)及答案 a(2011福建卷,a)driving a car is not just handling controls and judging speed and distance.it requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected.when alcohol is consumed,it enters your bloodstream and acts as a depresant (抑制药),damaging eyesight,judgement and coordination (协调),slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.even below the drink driving limit,driving will be affected.alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain.absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.to get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.the present road traffic ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is:50 milligrams of alcohol per 100ml of blood;or22 micrograms of alcohol per 100ml of breath;or67 milligrams of alcohol per 100ml of uriue (尿液)drivers who cause traffic accidents,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.any driver found drinking beyond the limit will be charged.the driver declared guilty may be fined a maximum of hk $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 drivingoffence points;or temporarily banned from driving.the same punishment applies to failing to provide speeimens(样本) for breath,blood or urine tests without good excuse.drink driving is a criminal offence.be a responsible driver,think before you drink. for the safety of yourself and other road users,never drive after consuming alcohol. 本文主要讲述酒后驾车的危害,对酒驾的惩罚等,呼吁人们为了自身和他人的健康,一定不要酒后驾车。1the first paragraph is mainly about_.athe introductions of driving skillsbthe damage of drinking to your bodycthe effect of drinking on drivingdthe process of alcohol being absorbed答案:c。主旨大意题。由第一段的“it enters your bloodstream and acts as a depressant,damaging eyesight,judgement and coordination,slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.”可知,本段主要讲述酒后驾车的影响,故c项正确。2the underlined word “it” in the second paragraph refers to “_”aalcohol babsorptioncblood dprocess答案:d。词义猜测题。由前半句“to get rid of alcohol from the body is a very slow process”,可知,后半句表示“采取像淋浴或者是喝杯茶,咖啡等的措施来加速这个过程是不可能的”故it指代process,d项正确。3which of the following is true according to the passage?adrinking below the drink driving limit has no effect on driving.balcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.chaving a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.d50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink driving limit.答案:b。细节理解题。由第二段中“absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice”可知b项正确。4a driver suspected of drink driving_.ashould provide specimens for testingbwill be forbidden to drive for 3 yearscwill be punished for 10 drivingoffence pointsdshould pay a maximum fine of hk$25,000答案:a。细节理解题。由文章信息“drivers who cause traffic accidents ,or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested”可知a项正确。(201*年深圳市高三年级第一次调研考试) whether its a carol(圣诞颂歌)service or an evening of karaoke in the pub,many people will enjoy a good old singsong this christmas. singing aloud will not just lift the spirits-its good for your physical health as well. filling the lungs with air,increasing the heart rate and getting blood pumping round the body faster can all help our physical health. for the past few years heart research uk has been funning a christmas campaign aimed at getting people singing,simply for the benefit it can bring. the organizer of the campaign says singing is a safe,simple and social activity that everyone can enjoy. singing is linked to long life,stress reduction,and general health protection. it also brings a great amount of happiness. it is impossible to sing well with a long face because it affects your pitch(音高). professor graham welch,who leads the international music education research centre at the university of london, has spent more than 30 years studying the effects of singing. he says that singing is a form of exercise. it means were also having a strong aerobic activity(有氧运动)when were singing,which results in increasing the feeling of pleasure while decreasing that of stress. and communal singinglike in a singing group,a church service or even a singsong in the pubhelps improve our sense of self-respect. it increases our sense of satisfaction with ourselves,a greater sense of feeling included. helen astrid,a singing teacher,also sees the great effects that singing brings. it lifts us up on a spiritual level, it helps our self-respect,and its great for all ages from small kids to granniesyou can have a good sing and let your hair down. but she warns people not to have too many beers or glasses of wine,though a glass may help them gather courage before taking to the stage during the holidays.(1)heart research uk holds a campaign to_.a. encourage people to sing for god at christmasb. study the effects of singing on peoplec. get people to sing and improve their healthd. bring happiness to people during holidays(3)the underlined part let your hair down probably meansa. feel at ease b. protect yourselfc. dress casually d. cover your nervousness(4)what can we infer from the passage?a. singing at christmas is good for health.b. in a low mood one is not able to sing well.c. experts have disagreement on singing.d. singing is the same as other aerobic activities.(5)which is the best title of the passage?a. karaokebest place for singing!b. christmasbest time for singing!c. singinghealthy but difficultd. for healthlets sing!【解析】 音乐陶冶情操,唱歌有益健康,请放开歌喉,纵情歌唱吧! (1)c细节理解题。根据第二段第一句中的内容可知举办该运动的目的是让人们唱歌,享受其中的益处,再结合本段引号中的内容可判断c项正确。(2)c细节理解题。由第三段和第四段的内容可知graham welch认为唱歌可以增加人们的快乐感,减少压力感,增强自尊,故c项符合题意。(3)a猜测词义题。上文提到歌唱可以振奋精神,增强自尊,对各个年龄阶段的人都适用,由此可推断唱歌能够让人“放松”。(4)b推理判断题。第二段最后一句提到耷拉着脸不可能把歌唱好,因为会影响音高,由此可推测当一个人情绪低落时不能把歌唱好。(5)d主旨大意题。文章第一段开门见山地指明了唱歌对健康的益处,下文则比较详细地进行了叙述,所以本文意在倡导大家为健康而纵情歌唱。(济南市2011届高三教学质量调研) public schools in washington. d. c. provide students with musical instruments for free. when something goes wrong with an instrument. charles west and larry jernigan do the repairs. both men approach their work with a passion(激情). for them, its important that students have a joyful experience with music. the two have worked together for almost 20 years. this year alone, theyve fixed about 450 instruments. both men are musicians and music lovers,so learning to do repairs came naturally. i have been a musician all my life. says west. i played in an orchestra here in the city. i majored in music in college. i played in an army band. jernigans musical interests are varied. i was formerly trained in the piano and guitar. the alto sax and the flute, i picked up while working here. in addition to fixing instruments, the two also go to schools to instruct teachers and students on how to make minor repairs on their own. west believes if children start early and stay involved with music, it enriches other areas of their lives. i see that in other kids. i see it in myself. i have seen it hundreds of times and it works. he says. they learn teamwork. they learn patience and respect. but west has concerns about the future of music in the electronic age. this instant age has taken away from the sit-down.,the patience. and to learn to play an instrument,it takes patience, it takes diligence and it takes time. being able to enjoy music on the job is one of the benefits of the job. both men agree their best rewards are the students performances.(1)whats the job of west and jernigan at school?a. teaching music.b. writing music.c. making musical instruments.d. repairing musical instruments.(5)what is mainly talked about in the text?a. how to repair musical instruments.b. learning experience of two repairmen.c. how to prepare a musical performance.d. the enjoyable job of two music lovers. 【解析】 两个音乐爱好者的工作是为学生修理乐器,他们乐此不疲,享受着工作的乐趣。(1)d细节理解题。根据第一段的第二句和第三句的内容可知两人的工作是修理乐器。(2)c细节理解题。第二段后半部分提到两人都是音乐爱好者,再结合最后一段的第一句可知他们喜欢这个工作是因为可以享受音乐。(3)b正误判断题。由第一段可知两人的工作是修理乐器,再结合第三段和第四段两人所说的话可知他们也能演奏。故b项正确。(4)a细节理解题。根据第六段最后一句中的内容可知他认为人们从音乐中能学到团队合作与耐心。(5)d主旨大意题。根据全文内容尤其是结合文章第一段以及最后一段中的内容可知本文主要介绍的是两个音乐爱好者的开心工作。b(2011安徽卷,b)think about the different ways that people use the wind. you can use it to fly a kite or to sail a boat. wind is one of our cleanest and richest power sources (来源), as well as one of the oldest. evidence shows that windmills (风车) began to be used in ancient iran back in the seventh century bc. they were first introduced to europe during the 1100s, when armies returned from the middle east with knowledge of using wind power.for many centuries, people used windmills to grind (磨碎) wheat into flour or pump water from deep underground when electricity was discovered in the late 1800s, people living in remote areas began to use them to produce electricity. this allowed them to have electric lights and radio. however, by the 1940s when electricity was available to people in almost all areas of the united states, windmills were rarely used.during the 1970s, people started becoming concerned about the pollution that is created when coal and gas are burned to produce electricity. people also realized that the supply of coal and gas would not last forever. then, wind was rediscovered, though it means higher costs. today, there is a global movement to supply more and more of our electricity through the use of wind.风能早在公元前七世纪就开始被人们用风车所利用,当人们发明了电以后,风能被用来发电,但随着电的广泛使用,风车逐渐不被人们使用了。而进入二十世纪七十年代后,人们又逐渐认识到了风能的优势。5from the text we know that

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论