高考英语一轮复习综合解析训练20.doc_第1页
高考英语一轮复习综合解析训练20.doc_第2页
高考英语一轮复习综合解析训练20.doc_第3页
高考英语一轮复习综合解析训练20.doc_第4页
高考英语一轮复习综合解析训练20.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语一轮复习综合解析训练20.单项填空1as the storm drew nearer, black clouds were_over the sky.asmoothing bdisappearingcgathering dpicking解析smooth使平整;使光滑;disappear消失;gather聚集;pick选择;挑选。句意:随着暴风雨的来临,乌云在天空聚集起来。答案c2although they lost their jobs, saving and unemployment benefits allow the couple to_their comfortable home.acome up with bcatch up withchold on to dlook forward to解析考查动词短语的辨析。come up with提出;catch up with跟上;赶上;hold on to 紧紧抓住不放;坚持不卖;look forward to 盼望;渴望。答案c3kathy_some french while she was away on a business trip in france. apicked up btook upcmade up dturned up解析考查动词短语的辨析。pick up拾起;捡起;无意中学会;take up开始从事;make up 弥补;编造;turn up 出现;调大音量。句意:kathy在去法国出差时学会了一些法语。答案a4it is_that he has been addicted to the drugs and has difficulty quitting it.aobviously bapparentlycpossibly dlikely解析考查句型的搭配。its likely that 从句“有可能干某事”。答案d5sam had to be reminded many times_he could calm down and focus on his work.aafter buntil cwhen dbefore解析考查状语从句的连接词。before在之前;才。答案d6some students find it hard to_the new teachers dialect.atake in btake upctake over dtake on解析考查动词短语的辨析。take in 吸收;理解;take up 开始从事;take over 掌管;接管;take on呈现。句意:一些学生发现很难理解新老师的方言。答案a7he_into the bad habit of stopping off at the corner saloon each night on his way home from work.acaught bformed cgot dtook解析get into the habit of表示“养成的习惯”,为固定短语;如用form,应使用form the habit of结构;stop off中途下车。答案c8which team is_to win the game?in my opinion,it is_for our team to win.aprobably,likely bpossible,probableclikely,probable dlikely,possible解析第一空用likely,构成be likely to do结构;第二空用possible,构成it is possible for.to do sth结构。答案d9it is very hot in chongqing.would you like some water?_.i want to,but i want to save it for another one who needs it.ayes,please bno,thank youcnothing more did like some解析根据答语中的i want to,but i want to save it for another one who needs it.可知想喝水,但是想留给别人喝。no,thank you.表示不要了,并表示感谢。答案b10how long do you think it will be_the country sends a manned spaceship to the moon?perhaps two or three years.awhen buntil cthat dbefore解析before表示“在之前”。根据答语perhaps two or three years.可判断出这个国家向月球发射载人宇宙飞船之前可能要两年或三年的时间。答案d11mum,may i go to the concert with tom tonight?no,you_.because it will be stormy.aneednt bdont have tocmustnt dshouldnt解析考查情态动词。mustnt表示“禁止,不允许”,可根据后面的“because it will be stormy.”判断。答案c12if we throw poisonous waste away without dealing with it,great harm will be_to our surroundings.amade bdone ctaken dcarried解析考查被动语态。do harm to.对有损害,该句为被动语态。答案b13they have sent some books and magazines to the countryside because children there are starving_knowledge.ato babout cwith dfor解析考查介词。starve for.意为“渴望;急需”。句意:他们把一些书和杂志送到农村,因为那里的孩子们渴望知识。答案d14who do you think i can depend on,mr brown?yes.he always_what he says.ameans brealizesckeeps dpromises解析考查习惯用语。mean what one says说话算数,相当于keep ones word。答案a15may i speak to mr smith,please?_,please.he is in the next room.i will go and get him.ahang up bhold upctake on dhold on解析考查交际用语。hold on别挂断。可根据下文的“他就在隔壁,我去叫他”判断。答案d.完形填空jamess new bicyclejames shook his money box again.nothing!he carefully_1_the coins that lay on the bed.24.52 was all that he had.the bicycle he wanted was at least $90!_2_on earth was he going to get the_3_of the money?he knew that his friends all had bicycles.it was_4_to hang around with people when you were the only one without wheels.he thought about what he could do.there was no_5_asking his parents,for he knew they had no money to_6_.there was only one way to get money,and that was to_7_it.he would have to find a job._8_who would hire him and what could he do?he decided to ask mr.clay for advice,who usually had_9_on most things.“well,you can start right here,”said mr.clay.“my windows need cleaning and my car needs washing.”that was the_10_of jamess oddjob(零工)business.for three months he worked every day after finishing his homework.he was amazed by the_11_of jobs that people found for him to do.he took dogs and babies for walks,cleared out cupboards,and mended books.he lost count of the_12_of cars he washed and windows he cleaned,but the_13_increased and he knew that he would soon have_14_for the bicycle he longed for.the day_15_came when james counted his money and found 94.32.he_16_no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted.he rode_17_home,looking forward to showing his new bicycle to his friends.it had been hard_18_for the money,but james knew that he valued his bicycle far more_19_he had bought it with his own money.he had_20_what he thought was impossible,and that was worth even more than the bicycle.1a.cleaned bcovered ccounted dchecked解析为了买自行车,作者在数自己的钱。count数,符合题意。答案c2a.how bwhy cwho dwhat解析表示方式,他到底怎么样才能得到购买自行车的其余的钱呢?答案a3a.amount bpart csum drest解析作者已经有了24.52美元,在这里用rest指购买自行车的其余的钱。答案d4a.brave bhard csmart dunfair解析作者的朋友都有自行车,这样的话他和他们一起出去的话就会觉得很难。答案b5a.point breason cresult dright解析句型:there be no point in doing sth,做什么是没有意义的。答案a6a.split bspend cspare dsave解析spare sb sth,给某人抽出某种东西,该物多为时间或金钱。答案c7a.borrow bearn craise dcollect解析作者认识到实现自己梦想的唯一方式是自己挣钱。earn挣钱。答案b8a.or bso cfor dbut解析上下文是转折关系,虽然他知道要自己挣钱,但是谁会雇佣他呢?答案d9a.decisions bexperiencecopinions dknowledge解析mr.clay对大多数事情都有自己的见解。opinions见解。答案c10a.beginning bintroductioncrequirement dopening解析那是james打零工的开始,beginning开始。答案a11a.similarity bqualitycsuitability dvariety解析为了凑够买自行车的钱,他做了各种各样的零工。variety种类。答案d12a.brand bnumber csize dtype解析为了购买自行车,他为别人刷了很多车,他自己都已经记不清刷过的车的数量了。答案b13a.effort bpressure cmoney dtrouble解析随着自己做零工的增加,钱也越来越多,c项符合题意。答案c14a.all benough cmuch dsome解析他知道自己不久就会有足够多的钱去买自己梦想中的自行车了。答案b15a.finally binstantly cnormally dregularly解析能够买起自行车的那一天终于到来了,finally终于,符合句意。答案a16a.gave bleft ctook dwasted解析当他数过自己的钱后,他立刻去买自行车了,没有浪费一分钟的时间。答案d17a.patiently bproudly csilently dtiredly解析经过自己的努力,他终于实现了自己的愿望,所以当然是自豪地proudly。答案b18a.applying basking clooking dworking解析为挣钱而工作当然是辛苦的。答案d19a.since bif cthan dthough解析该句话的意思是:james知道他的自行车意义重大,因为他是用自己的钱购买的。答案a20a.deserved bbenefited cachieved dlearned解析他通过自己的努力实现了自己的梦想。achieve实现,符合句意。答案c.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。safe social networking tips for teenagersmore than 60 percent of american teenagers have at least one profile on a social networking site.many of them spend more than two hours a day on social networking sites,according to the american academy of child and adolescent psychiatry (美国儿童和青少年精神病学研究院)like many activities,social networking sites have two sides to them._1_parents need to help their children to use these social networking sites wisely,the academy advises.potential benefits include:_2_;developing new social contacts with peers who have similar interests;sharing ways of selfexpression,such as music,artwork and political views;and development and expression of individual identity._3_:cyberbullying;sharing too much personal information;regrets about sharing certain photos or videos;large amounts of marketing that may not be ageappropriate.parents can help children to use social networking sites safely and appropriately.they should have an open discussion with their children about the topic,according to the advice of the academy in a news release.parents should give their children some helpful suggestions:keep their full name,address,telephone num

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论