




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语二轮阅读理解三月特训life is to be enjoyed. theres no point in giving up something you enjoy unless you get something back thats even better. when people eat more healthfully, exercise, quit smoking, and manage stress better, they find that they feel so much better that it reconstructs the reason for making these changes from fear of dying to joy of living. the latest studies show that when you exercise and eat right:your brain receives more blood flow and oxygen, so you become smarter, think more clearly, have more energy, and need less sleep. two studies showed that just walking for three hours per week for only three months caused so many new neurons (神经细胞) to grow that it actually increased the size of peoples brains!your face receives more blood flow, so your_skin_glows more and wrinkles less. you look younger and more attractive. in contrast, an unhealthy diet, chronic emotional stress and smoking reduce blood flow to your face so you age more quickly. smoking accelerates aging because nicotine causes your arteries (动脉) to narrow down, which decreases blood flow to your face and makes it wrinkle earlier. this is why smokers look years older than they really are.your genes change. in may, a study was published in the proceedings of the national academy of sciences showing that changing your lifestyle changes your genes.your telomeres (染色体端粒) get longer. telomeres are the ends of our chromosomes (染色体) that control how long we live. as telomeres become shorter, then cells age more quickly, thus shortening our lives.besides, one of the most interesting findings in the study was that the mothers awareness of stress was more important than what was really occurring in their lives. the researchers gave the women a questionnaire and asked them to rate on a threepoint scale how stressed they felt each day, and how out of control their lives felt to them. the women who were aware that they were under heavy stress had significantly shortened and damaged telomeres compared with those who felt more relaxed. on the contrary, some of the women who felt relaxed despite raising a disabled child had more normalappearing telomeres.in other words, if you feel stressed, you are stressed; if you feel fine, you are fine.1which of the following are good for lengthening ones life, according to the passage? eat healthy food drink plenty of water take exercise get up early go to sleep early release ones stressabcd2the underlined words “your skin glows” in paragraph 3 are closest in meaning to “_”ayour skin becomes white as there is plenty of sunshinebyour skin becomes smooth as there is much blood in itcyour skin looks pink as you are healthydyour skin becomes soft as you exercise enough3in the authors opinion, when you exercise and eat right, you will experience some changes except _abrains becoming clevererbfaces having fewer wrinklescarteries turning narrowerdgenes being changed4from the last but one paragraph we learn that _amothers will have more damaged telomeres if they raise a disabled childbmothers dont know how to handle stress effectivelycsome women were asked to fill out a questionnaire about educating childrendmothers positive attitudes are the key to managing their stress5the best title for the passage would be “_”aeat better, live betterbfeel better, live longercless stress, fewer diseasesdsmoke more, age sooner(二)【要点综述】本文是一篇调查报告,讲述了生活方式对健康的重要性。1a细节理解题。根据文章第一段“when people eat more healthfully,exercise,quit smoking,and manage stress better”可知答案。2c词义猜测题。根据前文信息“your face receives more blood flow”可知,glow 在文中的意思为“脸色红润”。故选择c项。3c推理判断题。根据文章第三段“smoking accelerates aging because nicotine causes your arteries(动脉) to narrow down”可知,尼古丁使动脉变窄。故c项错误。4d推理判断题。根据文章倒数第二段第一句话以及后面的调查结果可知,母亲们对压力的态度对成功应付压力起着重要的作用。故d项正确。5b主旨大意题。综合文章第二至五段可以看出,当心情好时,新的神经细胞不断生长、动脉变宽、基因改变、染色体端粒变长,因此人的寿命也会相应地变长,所以选择b,其他选项都是片面的。阅读理解-d- (2011重庆卷,e)skeptics are a strange lot.some of them refuse to admit the serious threat of human activities to the enviroment, and they are tired of people who disagree with them.those people,say skeptics,spread nothing but bad news about the environment.the “ecoguilt”brought on by the discouraging news about our planet gives rise to the popularity of skeptics as people search for more comforting worldviews.perhaps that explains why a new book by bjorn lomborg received so much publicity.that book ,the skeptical environmentalist, declares that it measures the “real state of the world”as fine. of course ,another explanation is the deep pockets of some big businesses with special interests. indeed, mr. lomborgs views are similar to those of some industryfunded organizations, which start huge activities through the media to confuse the public about issues like global warming.so it was strange to see mr. lomborgs book go largely unchallenged in the media though his beliefs were contrary to most scientific opinions. one national newspaper in canada ran a number of articles and reviews full of words of praise, even with the conclusion that “after lomborg, the environmental movement will begin to die down.”such onesided views should have immediately been challenged. but only a different review appeared in nature, a respected science magazine with specific readership. the review remarked that mr. lomborgs “preference for unexamined materials is incredible(不可信的)”a critical (批判的)eye is valuable, and the media should present information in such a way that could allow people to make informed decisions. unfortunately, that is often inaccessible as blocked by the desire to be shocking or to defend some special interests. people might become halfblind before a world partially exhibited by the media. thats a shame, because matters concerning the health of the planet are far too important to be treated lightly.本文讲述了怀疑论者不承认人类活动对环境造成的危胁,认为地球状况是良好的,这迎合了一些追求利益的商业公司。但是关系地球健康的问题是相当重要的,人们一定要严肃对待。13. according to the passage, which of the following may be regarded as “skeptics”?a. people who agree on the popularity of “ecoguilt”b. people who disbelieve the serious situation of our planet.c. people who dislike the harmful effect of human activities.d. people who spread comforting news to protect our environment.答案:b。细节理解题。根据短文第一段可知,怀疑论者不承认人类活动对环境的影响。短文第二段第二句话中提到,他们认为世界的真正状态是好的,由此可知b项正确。14. which of the following can be a reason for the popularity of lomborgs book?asome big businesses intend to protect their own interests. bthe book challenges views about the fine state of the world.cthe author convinces people to seek comforting worldviews.dindustryfunded media present confusing information.答案:a。细节理解题。根据短文第二段最后一句话可知lomborg的观点与一些由工业资助的组织的观点是相似的。因此可知这些大的组织为了自己的利益也不会注重环保。15. the author mentioned the review in nature in order to _.a. voice a different opinionb. find fault with lomborgs book c. challenge the authority of the mediad. point out the value of scientific views答案:a。推理判断题。第三段提到加拿大的一家报纸对lomborg的书大加赞扬,第四段又提到这片面的观点应当受到挑战,然后说“nature”杂志上就有不同的评论。由此可知a项正确。16. what is the authors main purpose in writing the passage?a. to encourage the skeptics to have a critical eye.b. to warn the public of the danger of halfblindness with reviews.c. to blame the medias lack of responsibility in presenting information.d. to show the importance of presenting overall information by the media.答案:d。作者意图题。由短文最后一段第二句话可知,媒体应当提供全方位的信息,让人们在了解情况的前提下做出决定。由此可知d项正确。阅读理解-bcolumbus college , 241 queen elizabeth drive ,kowloon citymemoto: all staff from: jackie mock, secretary; sports development committeedate: may 20, 2010a week ago, “sports for life” programmer was sent to the parents, requiring them to select a sport they wanted their child to play. since then, our staff have received lots of calls from parents asking for more information about it . here is a memo (备忘录) for your reference when you answer the phones.sports 1: basketball.we expect that this will be the most popular of the four sports. therefore, students should be advised to sign up as soon as possible. students will take a private bus to and from kwan tong sports park .to cover the cost of hiring a bus , each student will have to pay 10 each time. there will be four basketball courts available for our use with one teacher watching over each game. ks*5u.c#o%sports 2: gymwe will be using st. peters memorial park. there are two reasons for choosing this park. first, it is not very busy and crowded before 6:00 pm. second, it has lot of trees with plenty of shade. students must bring along two bottles of water to prevent thirst. three activities, skipping , jogging , outdoor aerobics (有氧运动),all of which are free of charge, will be arranged. and there will be a teacher on duty for each of the activities.sports 3: hiking hiking(远足)will take place at kowloon peak. the activity will start at 2:30 pm and finish 90 minutes later. three teachers will accompany the students, and a hiking instructor will accompany each group of 15 hikers. each instructor will cost 75/hr. students are advised to bring plenty of water and sunscreen.sports 4: swimming the kowloon city aquatic centre is a 10-minute walk from our school. four teachers will go to the pool and conduct the goings-on from the poolside. we will only be able to reserve the pool for one hour (i.e. 2:45pm to 3:45pm).only students skilful at swimming can take up this activity. the pool will have two lifeguards present. girls must wear a swimming suit. the cost is 10 per visit.( ) 1. which of the following is true according to the passage?a. students selecting basketball had better register early. b. students participating in gym should arrive at 6:00 pm.c. hiking usually begins at 2:30 pm and lasts 2 hours.d. students having swimming suits can take up swimming.( ) 2. it can be inferred from the passage that a. students taking part in basket ball will walk to the courts.b. every student can gain admission to one of the four sports c. hiking students can have a regular rest in the shade of treesd. students taking up the four sports should bring bottles of water( ) 3. it can be concluded that a. each sport will take only on hour sportsb. students will be charged for the four sports c. all the sports will take place at kowloon peakd. teachers will accompany students on each sport( ) 4. the purpose of the memo is to a. attract students interest in the programmeb. require the parents to select a sport for their childc. help the staff explain the programme to the parentsd. remind teachers and lifeguards to be present on time【语篇解读】本篇文章为说明文。文章主要讲述了公司为让员工更好地给家长解释“sports for life”这个体育运动项目而编辑的备忘录1.答案a。【解析】细节理解题。根据sports 1中第二句话“therefore, students should be advised to sign up as soon as possible”可知,选择篮球的学生最好早报名。因此可知a项符合文章。2.答案 b。【解析】推理判断题。由文中“requiring them to select a sport they wanted their child to play”可以推断出“每一个学生可以参加这四个运动中的任何一项。故选b。ks*5u.c3.答案d。【解析】推理判断题。由sports 1中第二句话“there will be four basketball with one teacher watching over each game”, sports 2中“and there will be a teacher on duty for each of the activities”,sports 3中“three teachers will accompany the students”及sports 4中“four teachers will go to the pool and conduct the going-on from the poolside”可以推断出:每项运动,都有教师陪同。故选d项4.答案c。【解析】推理判断题。根据文章中“here is a memo(备忘录)for your reference when you answer the phones”可以推断出:这个备忘录的目的是帮助员工将这个活动项目解释给家长。因此选项c符合题意。社会生活型阅读理解(一)- (三)online shoppers would rather receive an offer for a product or service than make their own offers according to a study led by a michigan state university scholar that has implications for the fastgrowing ecommerce industry. the findings may come as a surprise that shopping online is an anonymous(匿名的)process that seemingly can give consumers more confidence to drive a hard bargain,said don conlon,professor of management in msus broad college of business.but the study found that participants who made their own offers were less successful in sealing the deal and,when they were successful, worried they overpaid. many shoppers found the process of researching an offer to be a hassle. “americans are very busy,and its less timeconsuming to be the one receiving the offer rather than the one proposing the offer,” conlon said. “people tend to be happier when theyre in the receiver role. ”online spending in the united states is expected to jump 45 percent in the next three years,from $ 226 billion this year to $ 327 billion in 2017,according to forrester research inc. nevertheless, researches into this prosperous market remain largely focused on the strategies of companies, rather than those shoppers. conlons study is,obviously, a rare exception.conlon got the idea for the study after considering the difference between two popular sites for hotels and airline flights, , which takes bids, and ,which provides offers. using these two models,conlon and his fellow researchers conducted a series of experiments with more than 850 people who were charged with booking a fictional hotel room and acquiring a fictional antique car. not only did participants prefer to receive bids, conlon said,but they also secured more deals in that receiver role. further when they had to make the bids,they were left more mentally taxed and regretful.from an industry perspective,putting customers in the receiver role may help fill
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030青年公寓会员服务体系构建与客户粘性提升策略
- 2025-2030钙钛矿光伏组件湿热环境衰减特性与电站投资风险预警分析报告
- 停车场智能收费管理系统实施方案
- 2025-2030费托蜡行业标准国际化对接与出口认证体系构建
- 班主任美丽心灵主题班会方案
- 小学语文识字教学设计详细方案
- 小学语文阅读理解教学策略与案例
- 小学生快速跑训练科学指导方案
- 2025年电子产品购销合同范本
- 2025电子产品购买合同
- 锂电池安全培训课件
- 妇科护士进修汇报护理课件
- 消防验收竣工报告
- 高考英语1600个必考高频词汇
- 法院调令申请书范本
- GB/T 23451-2023建筑用轻质隔墙条板
- 驻足思考瞬间整理思路并有力表达完整版
- 第二章 盛唐诗歌边塞诗派公开课一等奖课件省赛课获奖课件
- 滚筒干燥机设计毕业设计
- 真空包装机作业指导书
- 2023年上海16区高考一模英语听力合集附音频含答案含原文
评论
0/150
提交评论