




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高考英语二轮复习 三月精品练习阅读理解sheffieldlincoln college of englishclasses for foreign students at all levels3 months, 6 months, 9 months and one year courseopen all yearsmall class (at most 12 students )library, language laboratory and listening centeraccommodation(膳食供应) with selected families25 minutes from londoncourse fees for english for one year are 1, 38 (with reduction for shorter periods of study)1lincoln college of english _. a. is at the centre of london b. accepts students only at the beginning of the year c. takes in foreign students, from beginners to the advancedd. lies far away from london2while you stay there, _ will take care of you.a. the school where you study b. the family you have chosenc. your classmates d. your own parents3if you go there for a one-term course, you will pay _ for it.a.1, 380 b. over 1, 380 c. much less than 1, 380 d. nothing4according to the introduction above, which is not mentioned(提到)? a. course fees b. accommodation c. the size of class d. teachers work5do you love american country music? if you do, come to nashville. its the home of american country music. nashville is the capital city of the state of tennessee. here you dont have to go to the big auditoriums(音乐厅) to enjoy the country music. in the open air restaurants or on the streets, you can always hear the beautiful and sweet sounding folk music. all the singers are young and they play their guitars while they sing. the songs they sing are so touching(动人) that, if you listen attentively, you can feel they are singing with their souls rather than with their voices.shops selling music records and tapes can be found everywhere in nashville. many records are made by famous singers and they are sent to many countries all over the world.the folk songs most of the singers sing come form the rural areas in the southern united states. the songs often describe those days to situations and the feeling of the country people. they often sing in praises of heroism(英雄) and true love.1. from the passage we know nashville is _.a. a village b. a big city c. a small town d. a capital city2. to enjoy the country music, you can go to _.a. the big auditoriums b. the open air restaurants c. the streets d. all of the above3. according to the passage which of the following statements is not true?a. shops that sell music records and tapes can be found everywhere in nashville.b. the folk songs can impress you deeplyc. not all records are made by famous singersd. the folk songs only sing in praises of heroism and true love. 4. the passage is mainly about _.a. nashville b. american young people c. pop singers d. the country music “everybody loves a bargain.” is a well-known saying. one persons useless, ugly, or broken object can be another persons bargain. that is why so many americans do not throw things away. they put them outside their house. they put on a for sale sign. and, as simple as that, they have a yard sale. the sellers put a paid announcement in a local newspaper. it tells when and where the yard sale will take place. these sales are very popular during weekends in spring, summer, and autumn. early in the morning, all the things to be sold are carried out of the house. then they sit all day in the sunlight - like tired guests at a party - waiting for someone to take them home. just about anything can be sold at a yard sale. sometimes, there are more clothes than anything else. cooking equipment is also popular. so are old toys, tools, books, tables, and chairs. then there are objects called white elephants. a white elephant is something you think is extremely ugly or useless. it may be an electric light shaped like a fish. you feel a sharp pain whenever you look at it. to someone else, however, it might be a thing of beauty and joy. some people go to yard sales to find a special thing that they collect. it may be old toy trains, for example, or paintings of dogs. experts say more americans are collecting old things now than ever before. most people who go to yard sales, however, are not looking for anything special. they might buy an object simply because it costs so little. they enjoy negotiating over prices, even if they really do not need the object. later, they may hold their own yard sale to sell all the things they have bought.6what kind of things will go to a yard sale?acheap and ugly things bthings people no longer usecthings out of season dthings of great value7a white elephant refers to _ asomething that can cause n feeling of painbsomething disliked by the owners while appreciated by otherscsomething sold at the lowest priceda toy shaped like a fish8most people go to yard sales to _ afind valuable paintings blook for something specialcfind a bargain dkill their time9which of the following is not true about a yard sale?ait may not be held when the weather is very coldbit can last for a whole daycit is usually held with a partydit is held outdoors10we can infer from the last paragraph that _ apeople may find something of great value on a yard salebyard sales only attract those who have a low incomecthings on a yard sale can cost people a lotdmost people who go to yard sales want to make moneyat the age of sixteen, i joined a volunteer group with my dad. i went on my first volunteer project in west virginia. on the night we arrived, we discovered that “our family” was living in a trailer(拖车) that was in poor condition. a crew had been working on it for two weeks, but every time they finished one problem, another surfaced. we decided the only reasonable solution was to build a new house something unusual but necessary under these circumstances. the family was overjoyed with their new house that was twenty by thirty feet with three bedrooms, a bath and a kitchen.on tuesday of that week, while we ate lunch together, i asked the familys three boys, josh, eric and ryan, what do you want for your new room? expecting toys and other gadgets that children usually ask for, we were surprised when josh responded, i just want a bed.the boys had never slept in a bed! they were accustomed to plastic mats. that night we had a meeting and decided that beds would be the perfect gift. on thursday night, a few adults in our group drove to the nearest city and bought beds and new bedding. when we saw the delivery truck coming, we told the family about the surprise. we could hardly contain ourselves. it was like watching excited children on christmas morning.that afternoon, as we fitted the frames of the beds together, eric ran into the house to watch us. too dirty to enter his room, he observed with wide-eyed enthusiasm from the doorway.as my father slipped a pillowcase onto one of the pillows, eric asked, what is that? a pillow, she replied. what do you do with it? eric continued to ask. when you go to sleep, you put your head on it,” i answered softly. tears came to our eyes as she handed eric the pillow. oh . . . thats soft, he said, hugging it tightly.now, when my sister or i start to ask for something that seems urgent, my dad gently asks, do you have a pillow? we know exactly what he means.11the writers first volunteer project was .aworking on a poor trailerb. helping a poor familycdonating beds and beddingd. dealing with a housing problem12on hearing joshs answer, the writer was shocked because .athe family lived in a trailerbhe expected to get some toysche didnt know what a bed wasdthe boys had no bed to sleep in13from the passage, we can learn that eric had never seen before.aa trailerba truckca pillowda house14by saying “do you have a pillow?”, the writers father means that .awhat they want to get may be unnecessarybthey should not waste money on small thingscthey should do more volunteer work for the poordwhat he will buy is not what they want but a pillowtwo men, alan and henry, both seriously ill, shared a hospital room. alan was allowed to sit up in his bed and his bed was next to the rooms only window. henry had to spend all his time flat on his back.the men talked for hours, of their wives, families, their homes and their jobs. and every afternoon when alan, in the bed next to the window, could sit up, he would pass the time by describing to his roommate all the things he could see. ducks and swans played on the water while children sailed their model boats. lovers walked arm in arm among flowers. trees and skyline could be seen in the distance. as he described all this, henry, on the other side of the room, would close his eyes and imagine the scene.one warm afternoon alan described a parade (游行) passing by. although henry could not hear the band, he could see it in his mind. unexpectedly, an alien thought entered his head: why should he have all the pleasure of seeing everything while i never got to see anything? it doesnt seem fair. henry felt ashamed at first. but as the days passed and he missed seeing more sight, his envy grew and soon let him down. he began to find himself unable to sleep. he should be by that windowand that thought now controlled his life.late one night,as he lay staring at the ceiling. alan began to cough. he was choking. henry watched in the dim room as the struggling man tried hard to reach for the button to call for help. listening from across the room, he never moved, never pushed his own button which would have brought the nurse running. in less than five minutes, the coughing and choking stopped, along with the sound of breathing. now, there was only silencedeathly silence.as soon as it seemed appropriate, henry asked if he could be moved next to the window. the nurse was happy to make the switch and after making sure he was comfortable, she left him alone.slowly, painfully, he struggled to take his first look. finally, he would have the joy of seeing it all himself. he looked out, but faced a black wall.15judging from the passage, the meaning of the underlined word “alien” is _.a. disappointing b. sudden c. new d. strange16what finally happened to alan?a. he was moved to another room. b. he died.c. he switched his bed with henry. d. he was very sick.17henry, who had his bed switched, had expected _.a. to see the black wall b. to feel the joy of seeing the outside worldc. to feel the joy of breathing fresh aird. to see more than alan18which of the following words could be used to describe alan?a. kind-hearted and imaginative b. well-informed and humorousc. talkative and funnyd. cold-hearted and indifferentgood posture certainly shows good health. it also adds to a bodys energy and beauty. the body is not handsome when the back is bent and neck thrusts forward. bad posture suggests the impression that a person is tired,lacking in energy,bored,or weak. tiredness may sometimes be the cause of bad posture. most often,however,it is due to careless and poor health habits. whatever it causes,bad posture affects one physically. the muscles are stretched and pulled into unnatural positions,which can lead to poor base of the bodys various systems.nutrition is the study of how the body takes food and uses it. this science provides information about the kinds of food a person must eat to improve and maintain good health. such knowledge helps him develop and form people habits to his problems of healthful living. people habits of nutrition can be developed by paying attention to:(1) the variety of food included in the diet;(2) the quality of each kind of food eaten. a diet,or the food regularly eaten,must contain all the necessary factors.many physicians believe that overweight is one of the greatest dangers to good health. this condition often leads to a shorter life. an overweight person is also easier to suffer disease, and various disorders of the digestive system. a persons weight directly has something to do with the amounts of food he eats.all foods can make a person fat if too much is eaten. in reducing,the safe weight loss is about two pounds a week. the sensible way to lose weight is to decrease the gaining starchy(含淀粉的) foods,fats and sweets in the diet.19according to this passage, which of the following is suggested about the good health habits?a. good way of holding your body. b. balanced food. c. right body weight. d. all of the above.20according to this passage,bad posture is most probably caused by_.a. tiredness,boredom and weakness b. lack of energy c. careless and poor health habits d. overworking and illness21which of the following eating habits is not proper in terms of maintaining good health?a. vegetables,meat and water only. b. a suitable quantity of each kind of food.c. fats being part of diet.d. various foods included in the diet.22we can infer from the statement “all foods can make a person fat if too much is eaten” that_.a. to lose weight you had better eat properly for daily mealsb. the most effective way to lose weight is to have no fat and sweetc. even vegetables can make you put on weight , so there is no need to have fat and sweet.d. a shorter life is a sure result of overweight 6参考答案1c2b3c4d【解析】略51-4 ddcd【解析】1. d 事实细节题。根据第2段首句 nashville is the capital city of the state of tennessee 可知答案为 d。2. d 事实细节题。根据第2段第 2、3 句 here you dont have to go to the big auditoriums to enjoy the country music. in the open air restaurants or on the streets, you can always hear the beautiful and sweet sounding folk music 可知答案为 d。3. c 推理判断题。此题可用排除法。根据第3段第 1 句 shops selling music records and tapes can be found everywhere in nashville. 可知选项 a 正确;根据第2段末句 the songs they sing are so touching(动人)that, if you listen attentively, you can feel they are singing with their souls rather than with their voices(他们唱的歌如此动人,如果你专心听,你就会觉得他们不是用声音而是用灵魂在唱。)可知 b正确;根据第3段第 2 句 many records are made by famous singers 可知 c 正确;因此答案为 d。也可根据文章最后一句they often sing in praises of heroism and true love 得到答案。4. d 主旨大意题。文章首段点明乡村音乐的发源地,然后介绍其流行性,文章末段说明乡村音乐描述的不同的主题。因此可推知本文主要是写乡村音乐,故答案为 d。6b7b8c9c10a【解析】6根据第一段描述,可知旧货销售主要卖的是人们不再用的东西,故选b7根据倒数第二段a white elephant is something you think is extremely ugly or useless. it may be an electric light shaped like a fish. you feel a sharp pain whenever you look at it. to someone else, however, it might be a thing of beauty and joy. 描述,可知选b8根据most people who go to yard sales, however, are not looking for anything special. they might buy an object simply because it costs so little.描述,可知大多数人去旧货市场是为了买便宜货.故选c9根据短文第一段they put them outside their house. they put on a for sale sign. and, as simple as that, they have a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年4月北京门头沟龙泉镇城市协管员招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 2025甘肃天水市第四人民医院编外人员招聘3人模拟试卷及答案详解(名师系列)
- 2025安徽黄山市黄山区消防救援大队政府专职消防员招聘2人模拟试卷附答案详解(黄金题型)
- 2025年甘肃省张掖市市直医疗卫生单位招聘专业技术人员考前自测高频考点模拟试题及一套参考答案详解
- 2025北方工业大学社区卫生服务站招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 2025年临沂市农业学校公开招聘教师(8名)考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解1套
- 2025北京中国音乐学院高层次人才引进2人模拟试卷参考答案详解
- 2025江苏苏州市吴江区引进教育重点紧缺人才12人考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025杭州临安区教育局公开招聘中小学教师76人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 2025年高纯超细氧化硅纤维项目合作计划书
- 富士康车间生产管理制度
- 药品批发企业药品专业知识与技能培训
- 公众号文章培训:提升写作技巧与个人风格
- 《水浒传》人物专题系列-鲁智深
- 黄河文化古与今知到智慧树章节测试课后答案2024年秋山东财经大学
- 星间链路抗干扰策略-洞察分析
- 江苏省保安员考试练习100题及答案
- 大学生职业生涯规划与就业指导知到智慧树章节测试课后答案2024年秋西南民族大学
- 友情留言句子
- 《ROHS知识培训》课件
- 第07讲 圆与对称性(5种题型)(解析版)
评论
0/150
提交评论