免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高考英语二轮复习 三月精品练习阅读理解1have you ever heard anyone say “its raining cats and dogs”? it means “its raining hard!” but sometimes cats and dogs do drop from the sky! heres how it happens. not so long ago, a country far away had many large rats. the people there said, “ we need cats!” so cats were sent to them by airplane. but the country had many mountains. it was hard for an airplane to land. so the cats came down by parachute(降落伞). did the cats like the ride? they didnt say they didnt! and today they are still catching rats!in another country far away, there is snow the year around. people sometimes got lost in it. “we need big dogs!” the people said, “the dogs could find people lost in the snow. the dogs could help bring them home. where can we get big dogs?”a man across the sea had big dogs to sell. “i will send dogs to you,” he said. “ i have some very big ones. they can find people lost in the snow.”he sent the dogs by airplane. but the airplane did not land in the snow. the dogs came down by parachute - you guessed it !did the dogs like the ride? they didnt say they didnt! and today they are well and happy.they find anyone who gets lost in the snow. then they help him get home. good dogs!remember it, so you can say, “ yes, it does rain cats and dogs sometimes. they came down by parachute!”【小题1】the underlined word “ it” in paragraph 2 refers to _. athe weather bthe saying “its raining cats and dogs.” cthe saying “its raining hard.” dthe fact that real cats and dogs drop from the sky.【小题2】cats and dogs drop from the sky because _. athere are many mountains in the country. b. it snows the year around in the country. c. was hard for a plane to land in the two countries. d. coming down by parachute could save money.【小题3】the main purpose of the passage is to _. atell the readers cats and dogs do drop from the sky btell the readers of a new meaning about an old saying. cshow cats and dogs are our good friends. dshow parachute is an importantlooking back on my childhood. i am convinced that naturalists are born and not made. although we were brought up in the same way, my brothers and sisters soon abandoned their pressed flowers and insects. unlike them, i had no ear for music and languages. i was not an early reader and i could not do mental arithmetic. before word war i we spent our summer holidays in hungary. i have only the dim memory of the house we lived in, of my room and my toys. nor do i recall clearly the large family of grandparents, aunts, uncles and cousins who gathered next door. but i do have a crystal clear memory of dogs, the farm animals, the local birds and above all, the insects. i am a naturalist, not a scientist. i have a strong love of the natural world, and my enthusiasm has led me into varied investigations. i love discussing my favorite topics and enjoy burning the midnight oil reading about other peoples observations and discoveries. then something happens that brings these observations together in my conscious mind. suddenly you fancy you see the answer to the riddle. because it all seems to fit together .this has resulted in my publishing 300 papers and books. which some may light honor, with the title of scientific research. but curiosity a keen eye, a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist? one of the outstanding and essential qualities required is self-discipline, a quality i lack. a scientist can be made a naturalist. if you can combine the two, you get the best of both worlds. 2according to the author, a born naturalist should first of all be _a.full of ambition b. self-disciplinedc. full of enthusiasm d. knowledgeable3the first paragraph tells us that the author _ a.lost his hearing when he was a childb. didnt like his brothers and sistersc. was interested in flowers and insects in his childhoodd. was born to a naturalists family 4the author says that he is a naturalist rather than a scientist probably because he thinks he _.a.just rends about other peoples observations and discoveries.b.lacks some of the qualities required of scientist. c.has a great deal of trouble doing mental arithmetic.d.come up with solutions in most natural ways. 5the author cant remember him relatives clearly because_ a.he didnt live very long with themb.he was too young when he lived with them. c.the family was extremely larged.he was fully occupied with observing nature. 6which of the following statements is true? a. the author believes that a born naturalist can not be scientist. b. the author read a lot of books about the natural world and oil industry c. the authors brothers and sisters were good at music and languages.d. the author spent a lot of time working on riddles.from school to band practice, the venturi eclectic is an earth-friendly way to get where you want to go. this battery-powered, zero-emission (meaning it doesnt pollute the air) vehicle runs mainly on renewable energy. solar panels on the eclectics roof absorb sun rays when youre driving. on windy days, you can connect a machine to the cars roof that collects energy from the wind while youre parked. the eclectics top speed is 28 miles an hour; the battery lasts for 31 miles before it needs to be recharged. zipping (迅速行进) around the neighborhood has never been better.heres an eco-friendly way to tell time: simply fill the bedol water-powered clocks tank (箱) with water, add some lemon juice, and the clock will display the time without the need for environmentally harmful batteries. there are two sets of metal electrodes (电极) inside the water tank. water contains ions (离子) that carry negative and positive charges. these ions complete a charge between the electrodes, creating enough energy to power the clock. just refill the tank every few weeks, and this clock will keep on ticking.youre having a blast at your friends birthday party. but when its time to bring out the cake, everyone crowds around, blocking your view. no worries. throw the triops into the air, and this clever camera catches the view from above. the triops can take three pictures at once, each from different angles. you can also record sounds and command the triops to start shooting (拍摄)whenever it hears that noise. thats one smart camera.7according to the passage, the venturi eclectic .a. is popular with businessmenb. is suitable for a long tripc. has only a little gas emissiond. can turn wind into energy8what is the common characteristic of the venturi eclectic and the bedol water-powered clock?a. they dont need batteries.b. they can be powered by water. c. they are difficult to operate.d. they are environmentally friendly.9the underlined phrase “having a blast” in the last paragraph probably means .a. looking at a pictureb. recording sounds c. enjoying yourselfd. blowing out a candleanthony was sad. he was, as he put it, “not very bright” and couldnt win the attention of his very wealthy parents, who preferred his “clever” older brother. at age 8, anthony was sent away to a boarding school in his native england, even though he screamed and pleaded with(恳求)his parents year after year not to send him. “the thought was ,it would be good for me,” he recalled.it was not. anthony did badly in his studies, had few friends and was bullied for five years. “my teachers couldnt have had a lower opinion of me,” he said. “i wasnt even smart enough to rebel. the one thing i remember from the very earliest age was the desire to write. when i was 10 years old, i remember asking my parents to get me a typewriter for my birthday because i wanted to be a writer.”now, at 55, anthony is one of the worlds most successful childrens book authors. his alex rider series has sold more than 5 million copies,and the eighth book featuring the young spy, crocodile tears, has come out.the alex rider books tell the adventures of 14-year-old alex rider, an agent for the british intelligence agency m16.anthony says he doesnt try to write for kids; it just comes out that way.“ i have a feeling that it has something to do with purity and simplicity. i give as little information as is necessary to describe the room, the character in the room, and get on with the action,” he said.the style has also made anthony a successful writer of television shows for adults in britain because, he says, writing books for kids is a lot like writing television for grown-ups: in both cases, its all about entertaining people with a good story.now, anthony couldnt be happier with his life. he sums up his success:“you can be anything you want to be if you just believe in yourself. i do believe it completely.”10which of the following is true of anthony?a. he was the beloved child of his family.b. although he is successful, he isnt very happy.c. he places more emphasis on the characters behavior in his stories.d. studying in a boarding school proved a good choice for him.11at boarding school , anthonys teachers_.a. often criticized him.b. showed great concern for him.c. encouraged him to be a writer.d. thought little of his ability.12what would be the best title for the passage?a. anthonys popular booksalex rider seriesb. alex rider, a popular characterc. anthony, a successful childrens book authord. special writing style13what advice does anthony give to readers?a. confidence is the key to success.b. hardship teaches valuable lessons.c. internet is the best teacher.d. failure is the mother of success. alzheimers disease is a major national health problem. nearly 2 million americans over the age of 65 have alzheimers disease. it is a leading cause of death among the elderly. but alzheimers disease is not confined (限于) to the aged. there may be a million or more people under the age of 65 suffering from the disease.at one time, people suffering from the disease were said to be“getting old”.the disease was thought to be a natural part of growing old, but it is now known that alzheimers disease strikes young and old alike. it is an organic disease which destroys brain cells.alzheimers disease affects the patients memory, speech, and movement. in the beginning stages of the disease, the patient may seem slightly confused. he may have trouble speaking, then the patients memory begins to fail. he may forget dates, numbers, names and plans.as the disease progresses, the patient may not recognize family and friends. these symptoms(症状) often cause terrible anxiety in the patient. he may feel lost and frightened. sometimes the patient reacts with wild and bad behavior.in the last stages of the disease, the patient may not be able to take care of himself. he may have lost the ability to speak and walk.scientists dont know exactly what causes alzheimers disease. it may be caused by a virus.it may be caused by a poisonous substance(物质) in the environment. at present, there is no cure for the disease. but there are ways to slow its progress. exercise and physical treatment can help the patients of this disease.14the main idea of the passage is that alzheimers disease _.a. is a terrible part of the aging processb. is an organic disease that affects young and oldc. can be cured by physical treatmentd. causes forgetfulness15all of the following are symptoms of alzheimers disease except_.a. forgetfulnessb. difficulty in speakingc. loss of sight d. loss of the ability to walk16according to the passage, which of the following may be a cause of alzheimers disease?a. poisons produced by the brain. b. getting old.c. a virus.d. lack of exercise.17the progress of alzheimers disease can be slowed by_.a. operationb. a change in environmentc. medicinesd. physical treatment and exercisewe now think of chocolate as sweet, but once it was bitter. we think of it as a candy, but once it was a medicine. today, chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or just a snack. sometimes its an ingredient(配料) in the main course of a meal. mexicans make a hot chocolate sauce called mole and pour it over chicken. the mexicans also eat chocolate with spices like chili peppers.chocolate is a product of the tropical cacao tree. the beans taste so bitter that even the monkeys say “ugh!” and run away. workers must first dry and then roast the beans. this removes the bitter taste.the word “chocolate” comes from a mayan word. the mayas were an ancient people who once lived in mexico. they valued the cacao tree. some used the beans for money, while others crushed them to make a drink.when the spaniards came to mexico in the sixteenth century, they started drinking cacao too. because the drink was strong and bitter, they thought it was a medicine. no one had the idea of adding sugar. the spaniards took some beans back to europe and opened cafes. wealthy people drank cacao and said it was good for the digestion.in the 1800s, the owner of a chocolate factory in england discovered that sugar removed the bitter taste of cacao. it quickly became a cheap and popular drink. soon afterwards, a factory made the first solid block of sweetened chocolate. later on, another factory mixed milk and chocolate together. people liked the taste of milk chocolate even better.besides the chocolate candy bar, one of the most popular american snacks is the chocolate chip cookie. favorite desserts are chocolate cream pie and, of course, an ice cream sundae with hot fudge sauce. 18it was _that discovered sugar could remove the bitter taste of cacao.a. the workers in the chocolate factory b. the spaniardsc. the people in england d. the owner of a chocolate factory19according to the passage which of the following statements is true?a. nobody had the idea of adding sugar until the sixteenth century.b. the word “chocolate” comes from a mexican word.c. the beans taste so bitter that even the monkeys like them.d. workers must dry and roast the beans to remove the bitter taste.20the spaniards think that cacao was a medicine because_a. it was strong and bitter. b. it was good for digestion.c. it cured mans diseases. d. it was a kind of drink for good health.21which is the right time order of the events regarding chocolate?a. chocolate became a cheap and popular drink in england.b. a factory made the first solid block of sweetened chocolate.c. the spaniards started drinking cacao.d. it was found that sugar removed the bitter taste of cacao.e. a factory mixed milk and chocolate together. a. a-b-c-d-e b. c-d-e-b-a c. c-d-a-b-e d. c-d-b-e-a22it can be inferred from the passage that _.a. chocolate can be a hot drink, a frozen dessert, or a candy barb. mexicans like chocolate very muchc. chocolate is a product of the cacao treed. people liked the taste of chocolate mixed with milk7参考答案1【小题1】d【小题2】c【小题3】b【解析】试题分析:【小题1】d 推理题。根据本段but sometimes cats and dogs do drop from the sky! heres how it happens.说明这里的it就是指上句的cats and dogs do drop from the sky故d正确。【小题2】c 细节题。根据第三段和第五段. it was hard for an airplane to land. 和but the airplane did not land in the snow.说明在这两个地方很难降落,故c正确。【小题3】b 主旨大意题。本文是一篇很有趣的文章,介绍了关于“its raining cats and dogs”的新的解释,故b正确。考点:考查文化类短文阅读点评:本文是一篇很有趣的文章,介绍了关于“its raining cats and dogs”的新的解释,本文内容较为简单,对于考生的能力要求不高,只要认真细致阅读,不难发现答案。可以先看题目再读文章,这样可以提高阅读的速度。2c3c4b5d6c【解析】试题分析:文章大意:作者认为自然主义者是天生的,不是后天造就的。而一个科学家应具备自我约束、刻苦训练,坚定的信念和明确的目标,从作者童年的经历和后来的成长,作者认为自己是天然主义者不是科学家。2细节题:作者认为一个科学家应具备自我约束、刻苦训练,坚定的信念和明确的目标,而他自认为不具备b项中的 self-disciplined ,从第三段,第一、二两句i am a naturalist, not a scientist. i have a strong love of the natural world, and my enthusiasm has led me into varied investigations.中我们得知答案为 c项。3推理题:第一段中的 convinced that naturalists are born and not made.告诉我们自然主义者是天生的,不是后天造就的。他的姐妹兄弟对于花、虫等不感兴趣,但作者 unlike them.所以作者在童年对花草是感兴趣的,答案为c项。4细节题:最后一段中,one of the outstanding and essential qualities required is self-discipline, a quality i lack.作者明白自己缺少科学家的素质,因为一个科学家的基本素质就是“self-discipline”可知选b5细节题:第二段作者回忆了在农场度过的日子,那里的狗、鸟、动物至今仍历历在目,但对那里的亲戚、房子、玩具已记不住了,可见他从小就被自然吸引住了。答案为 d项。6推理题:从第一段的句子:my brothers and sisters soon abandoned their pressed flowers and insects. unlike them, i had no ear for music and languages.可知作者不象他的兄弟姐妹,他不喜欢音乐和语言,也就是作者的兄弟姐妹是擅长音乐和语言的,选 c考点:考查人生百味类短文7d8d9c【解析】试题分析:本文介绍了几种非常环保的新型产品,并介绍了这几项产品的相关细节内容。7d 推理题。根据第一部分4,5行on windy days, you can connect a machine to the cars roof that collects energy from the wind while
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025海南三亚市卫生健康委员会招聘下属事业单位工作人员(第7号)参考题库带答案解析
- 2025山东滨州平安综合金融招聘社区金融专员16人模拟试卷带答案解析
- 2025广东广州市白云区科技工业商务和信息化局第二次招聘政府雇员1人笔试模拟试卷带答案解析
- 2026年陕西省选调生招录考试已发布参考题库带答案解析
- 2025安徽合肥市青年路小学宁国路校区招聘备考公基题库带答案解析
- 2026年甘肃省嘉峪关市教育系统招聘公费师范毕业生和小学全科型教师37人备考公基题库附答案解析
- 浙江国企招聘-2025浙江省属国企巨化集团下属矿山浙江巨元矿业有限公司招聘参考题库附答案解析
- 2025黑龙江双鸭山市煤炭生产安全管理局招聘急需紧缺事业单位工作人员25人模拟试卷带答案解析
- 2025江西吉安市泰和县妇幼保健院面向社会招聘厨师1人备考题库附答案解析
- 2025贵州毕节市市直事业单位面向基层公开考调工作人员历年真题汇编带答案解析
- 中国石油天然气有限公司介绍
- 2024消化道出血临床指南
- GB/T 18376.2-2024硬质合金牌号第2部分:凿岩及工程用硬质合金牌号
- 建设项目全过程工程咨询-终结性考试-国开(SC)-参考资料
- 橱柜基础知识培训
- 《基于胜任力的农行通辽分行青年员工职业生涯管理体系优化研究》
- 两只狗的生活意见剧本
- 水库大坝安全鉴定技术服务方案
- 2024年工程防水合同范本
- 9.2+文化发展的基本路径+课件-2024-2025学年高中政治统编版必修四哲学与文化
- 临床医学基础-胸部查体
评论
0/150
提交评论