免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语完形填空基础练习题(2)及答案完形填空(记叙文).i used to watch her playing basketball during breaks. among a lot of boys, she1from them all.i remember the first day i saw her. i watched2as she ran circles around the other kids. she3to shoot just over their heads and into the net. the boys always tried to4her but no one could. i began to notice her5, basketball in hand, playing alone. she would practise6until dark.one day i asked her why she practised so much. she7my eyes and without a moment of8she said, “the only way i can go to college is to get a (n)9. i10that if i were good enough, i would.11, i am going to play college basketball. i want to be the best. my dad always says one can succeed if the dream is big enough.”but her dream was almost12. the coach told her that at the height of 5 feet, she would probably never get to playing for a top team13being offered a scholarshipso she should14her dream about college. she was heartbroken and i, too, as i15her disappointment. i asked if she had talked to her dad. she told me that her father said his coach was16. he just didnt understand the17of a dream. he said if she really wanted to play for a good college, nothing could stop her except one thingher own18to it.the next year, as she and her team went to the northern california championship game, she was seen by a college recruiter (招聘人员) and was indeed offered a scholarship to a division i, ncaa womens basketball team. she was going to get19that she had dreamed of and worked towards for all those years.it s true: if the dream is big enough, the facts don t20.1. a. stood upb. stood forc. stood outd. stood by2. a. in excitementb. in embarrassment c. in silenced. in wonder3. a. managedb. triedc. succeededd. attempted4. a. fightb. stop c. drived. catch5. a. at any timeb. at other timesc. at a timed. at one time6. a. over and over againb. once again c. yet againd. all over again7. a. looked forb. looked toc. looked upd. looked into8. a. surpriseb. hesitationc. puzzlementd. fear9. a. prizeb. awardc. rewardd. scholarship10. a. decidedb. declaredc. demandedd. declined11. a. however b. but c. in addition tod. moreover12. a. overb. throughc. outd. in13. a. more thanb. less thanc. much mored. much less14. a. beginb. continuec. abandond. achieve15. a. sensedb. pointedc. acceptedd. wondered16. a. roughb. unfairc. crueld. wrong17. a. strengthb. powerc. energyd. influence18. a. mannerb. behaviorc. attituded. thought19. a. the college educationb. the scholarship c. the basketball teamd. the honor20. a. dependb. considerc. countd. rely参考答案191.cdabbadbdadadcadbcac: (南昌模拟)the other day i was talking to a stranger on the bus; he told me that he had a good _21_ in chicago and he wondered if, by any chance, i _22_ to know him. for a moment, i thought he might be _23_, but i could tell from the expression on his face that he was not. he was _24_. i felt like saying that it was ridiculous to _25_ that out of all the millions of people in chicago i could possibly have ever bumped into his friend. but, _26_, i just smiled and reminded him that chicago was a very _27_ city. he nodded,and i thought he was going to be content to drop the subject and talk about something else. but i was wrong. he was silent for a few minutes, and then he _28_ to tell me all about his friend. his friends main _29_ in life seemed to be tennis. he was an excellent tennis player, and he _30_ had his own tennis court. there were a lot of people with swimming _31_, yet there were only two people with private tennis court; his friend in chicago was one of them. i told him that i knew several _32_ like that, including my brother, who was a doctor in california. he _33_ that maybe there were more private courts in the country than he _34_ but he did not know of any others. then he asked me _35_ my brother lived in california. when i said sacramento, he said that was a coincidence _36_ his chicago friend spent the summer in sacramento last year and he lived next door to a _37_ who had a tennis court in his backyard. i said i felt that really was a coincidence because my nextdoor neighbor had gone to sacramento last summer and had _38_ the house next to my brothers house. for a moment, we stared at each other, but we did not say anything. “would your friends name happen to be roland kirkwood?” i asked finally. he _39_ and said, “yes. would your brothers name happen to be dr. rey hunter?” it was my _40_ to laugh. “yes,” i replied.21a.brother bteachercepal dfriend解析:根据26空前面的“.his friend.”可知他告诉作者他在芝加哥有一个“朋友”。另外,29空前面的部分也是线索提示。答案:d22a.managed bhappenedctried dwanted解析:他不知道作者是否“碰巧”知道这个朋友。happen to do sth.表示“碰巧做某事”。答案:b23a.expecting blyingcjoking dtalking解析:有一会儿,作者认为对方也许是在“开玩笑”,因为从茫茫人海中碰巧认识他的朋友的这种机会十分渺茫。答案:c24a.funny bseriousccareful ddisappointed解析:但是作者从他脸上的表情能够看出他不是在开玩笑,他是“认真的”。答案:b25a.think bhearcknow dsee解析:作者想说从芝加哥数百万人中碰巧可能撞上他的朋友的想法是非常荒谬的。答案:a26a.indeed bactuallycinstead dexactly解析:根据本句开头的转折连词but可知作者没有说出自己的真实想法,“反而”微笑着提醒对方芝加哥是一个大城市。答案:c27a.famous binterestingcnoisy dbig解析:作者认为这种可能性无比渺茫,他想提醒对方的是芝加哥是一个“大”城市,人口众多。答案:d28a.began bstoppedcrefused dfailed解析:作者原以为他会满足于自己善意的提醒而放弃这个话题并谈论其他事情,但想不到他沉默了几分钟后又“开始”谈论他朋友的一切。答案:a29a.problem binterestcchoice dwork解析:下一句提到他的朋友是一个优秀的网球运动员,并且拥有自己的网球场,由此可推测他的朋友生活中主要的“兴趣”似乎是网球。答案:b30a.just beverceven dsurely解析:下一句提到只有两个人拥有私人网球场,由此可知他的朋友相当了不起,“甚至”拥有自己的网球场。答案:c31a.suit bhabitcpool driver解析:拥有私人游泳“池”的人很多,但是只有两个人拥有自己的私人网球场。答案:c32a.people bplayerscstrangers dfriends解析:根据本句中的“including my brother” 可知作者认识好几个像上述情况一样拥有私人网球场的“人”。作者的兄弟是医生,由此可排除b项;根据作者与兄弟之间的关系可判断c、d两项错误。答案:a33a.advised barguedcadmitted dannounced解析:作者把自己知道的情况告诉了他,他“承认”也许在乡下有更多的私人网球场。答案:c34a.recognized brealizedcvisited dfound解析:也许在乡下有比他“意识到”的更多的私人网球场,因为他只知道两个。答案:b35a.how bwhethercwhen dwhere解析:根据下一句前半部分中的内容可知他询问的是作者的兄弟居住在加利福尼亚的什么“地方”。答案:d36a.because bifcthen dthough解析:他说那是个巧合,“因为”他的芝加哥朋友去年夏天也在萨克拉门托度假。答案:a37a.doctor bstudentcneighbor dnurse解析:由下文可知作者的兄弟和陌生人的朋友去年夏天都住在萨克拉门托,并且是邻居,而且上文提到作者的兄弟是加利福尼亚的一名医生,拥有自己的私人网球场,故选a项。答案:a38a.hired bcheckedcdesigned dsold解析:作者感觉这确实是一个巧合,因为作者的隔壁邻居去年去了萨克拉门托并且“租用”了作者兄弟隔壁的房子。答案:a39a.smiled blaughedccried dnodded解析:此处与40空后面的laugh相呼应,表示他“大笑”起来。答案:b40a.chance bpleasurectime dturn解析:作者想不到事情竟然如此巧合,所以现在“轮到”作者大笑了。答案:d长难句分析when i said sacramento, he said that was a coincidence because his chicago friend spent the summer in sacramento last year and he lived next door to a doctor who had a tennis court in his backyard.当我说到萨克拉门托,他说那是个巧合,因为他的芝加哥朋友去年夏天就住在萨克拉门托,并且和一名医生是邻居,这名医生在他的后院里有个私人网球场。本句中because引导原因状语从句,而在原因状语从句中由and连接两个并列句,第二个并列句还包含一个who引导的定语从句。.完形填空words:300难度系数:建议用时:15分钟(2012山东潍坊模拟)its a small gas station that has snacks,drinks,cigarettes,and candies.the young man behind the counter knows his _1_ by name and what they normally want to buy.he treats children and adults with equal _2_.he reads science fiction behind the counter when business is _3_.one day,three people rushed in and grabbed food off the shelves as fast as they could,_4_ not intending to pay for it.he hit the “panic button” and then went over the counter and _5_ the front door.it was obvious they were homeless,and equally obvious that they werent going _6_ with their illgotten gains.they _7_ the food and simply crowded together in panicknowing the police were _8_ the way.imagine what they must have felt like when they were told they didnt have to steal if they were that _9_.“we have food in the back,expired(到期) but still _10_ to eat.if you need food,you _11_ have some.”they were told to _12_ what they had dropped and put it back,then asked to straighten out the mess.they were doing just that _13_ the police arrived.the officers were told the situation was under control and the police were no longer _14_.this wasnt what they had _15_.they were being treated as human beings who could right the wrong theyd done.shocked,they quickly followed orders to take turns and use the restroom to clean up.soon three _16_ people walked out with all the _17_ their arms could hold.they were _18_ that,if they needed to come back again,they were to ask and not just grab.and then the young man went back to reading until the next customer came in.he would be the _19_ person in the world to claim he was a hero.but he gave three people something they were in desperate need ofa _20_ amount of selfrespect and a little bit of hope.1a.friendsbneighborsccustomers dpassengers解析:选c。根据语境“the young man behind the counter.”可知为customers。2a.respect bpridecwisdom dprivilege解析:选a。respect尊敬,敬意,pride骄傲,wisdom智慧,privilege特权。根据语境,respect更符合题意。3a.slow bbusycheavy dswift解析:选a。根据语境“he reads science fiction behind the counter”可知应是生意不很忙的时候看一些科幻小说。故slow更符合题意。4a.bravely breasonablychardly dobviously解析:选d。根据语境“.grabbed food off the shelves as fast as they could”可知为obviously,显然地。5a.opened blockedcclosed dbroke解析:选b。根据行文逻辑可以看出,有人来抢劫,肯定要报警并锁好前门阻止抢劫犯逃脱。故选locked。6a.nowhere bsomewherecanywhere deverywhere解析:选c。根据下文“.simply crowded together in panic.”可知他们不能逃走。故选anywhere,任何地方。7a.hid bliftedcswallowed ddropped解析:选d。根据下文“.what they had dropped”提示可以得知为dropped,扔掉。8a.in boncoff dby解析:选b。on the way,在路上,即将到来。9a.anxious bcautiousccourageous dhungry解析:选d。根据上文他们抢食物的语境可知他们无家可归,是因为饥饿才抢食物。10a.safe beasycsweet dunique解析:选a。根据本句语境“.expired(到期)but.”可知虽然到期,但吃起来还是安全的。11a.must bcancshould dneed解析:选b。must必须,can可以,should应该,need需要。根据语境“如果他们需要,可以吃”,故选can。12a.hold up bhand outcpick up dhand in解析:选c。hold up举起,hand out分发,pick up拾起,捡起,hand in上交。13a.when baftercbefore dsince解析:选a。根据本句语境可知为when,当警察来到的时候。14a.popular bnecessarycreliable dimportant解析:选b。根据本句语境“the situation was under control”可知,情况得到控制,警察就不必要再做其他的事情了,故选necessary,必要的。15a.wanted bdesiredcexpected dadmired解析:选c。wanted需要,desired渴望,expected预料,admired敬佩,羡慕。16a.dirtier bcleanerccleverer dquicker解析:选b。根据上一段“.and use the restroom to clean up”可知他们已经清洗干净。故选cleaner,更干净的。17a.money bcigarettescdrinks dfood解析:选d。根据全文内容他们来的目的就是偷食物,因此带走也应是食物。18a.reminded bwarnedcordered dpersuaded解析:选a。remind提醒,warn警告,order命令,persuade劝说。19a.first blastcbest dworst解析:选b。根据下一句中but一词可以得出他自己不会说自己是个英雄。20a.large bfaircsmall dfull解析:选c。根据下文语境“.a little bit of hope”可知为a small amount of,少量的。 完形填空(记叙文)william baker, and his brother thomas and sister ellen, were playing on the green lawn in front of their mothers door. a boy named henry green1along the road, seeing the children2themselves, opened the gate and came in. he was rather a (n) 3boy, and generally took more pleasure in teasing and4others. when william saw him coming in through the gate, he called to him and said in a (n) 5way, “you may just clear out, henry green, and go about your6!we dont want you here.”but henry did not7regard what william said. he came directly forward, and joined in the8. in a little while he began to pull ellen about9, and to push thomas, so as nearly to10them down upon the grass.mrs baker, who sat at the window, saw and heard all that was passing. she11to william to come to her.“try12words on him,” she said, “you will find them more13than harsh (严厉的) words. you spoke very harshly to henry when he came in, and i was sorry to hear it.”william felt that he had been14in letting his angry feelings express themselves in angry words. so he15his mother and went down upon the lawn.“well, now, henry,” william tried to smile and to speak very16, “we are playing here and trying to e
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年低空经济产业集群技术创新路线图报告
- 2025年低空经济产业国际化人才流动数据报告
- 夫妻忠诚协议书有效模板
- 互碰自赔协议书
- 2026-2031中国广播电视接收设备及器材制造市场分析预测研究报告
- 2026-2031中国槟榔市场发展策略及投资潜力可行性预测报告
- 格兰杰因果检验的适用条件
- 生产安全事故应急救援预案演练记录及评价
- 2025年发电集控值班员技能鉴定考试题库及答案
- 输血不良反应及应急预案
- 《卧式拉力试验机》
- 肠病型T细胞淋巴瘤
- (完整版)医学英语(阅读一分册)翻译及答案
- 2024湖北黄石市创新发展中心招聘政府雇员2人高频难、易错点500题模拟试题附带答案详解
- 医药研发流程及质量管理手册
- 心电图危急值的识别与处理
- 九年级上册(2024修订) 第六单元 23 范进中举 公开课一等奖创新教学设计
- 《旅游经济学(第3版)》全套教学课件
- 蛋糕卡购买合同范本
- 电影音乐欣赏智慧树知到期末考试答案章节答案2024年华南农业大学
- 大学生心理健康与发展(高等院校心理健康教育)全套教学课件
评论
0/150
提交评论