高考英语阅读理解抓分精品训练(42).doc_第1页
高考英语阅读理解抓分精品训练(42).doc_第2页
高考英语阅读理解抓分精品训练(42).doc_第3页
高考英语阅读理解抓分精品训练(42).doc_第4页
高考英语阅读理解抓分精品训练(42).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解抓分精品训练(42)及答案阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。athe dark chocolate is one of the favourite food choices by many. the taste is simply irresistible, the smell is tempting and the feel of every bite is surely what you are craving for.aside from the taste, you simply cannot resist it because it has a lot of benefits when it comes to your health. our health is our priority(首要事情) when it comes to the choice of our foods. if you worry that the chocolate is bad for your health, then here is a list of the effects of dark chocolate to health especially when taken with the right amount every day.first of all , it contains a component called falconoid(类黄铜) which acts as an antioxidant(抗氧化剂). the antioxidants fight the common signs of aging. the antioxidants are also good for the heart. studies have shown that people who ate foods rich in antioxidants have low incidence of heart diseases.aside from the anti-aging and healthy heart benefits, the dark chocolate can also lower blood pressure and reduce bad cholesterol(胆固醇) to as high as 10%. lowering of blood pressure in patients of high blood level is good because it will lower the risks of stroke and certain health crisis. low levels of blood cholesterol are also good for the heart and take away the risk of blood vessels which may harden for too much cholesterol in them.lastly, do you know the feeling of being overjoyed after jogging? this feeling is like extreme happiness. dark chocolates will give you the feeling of pleasure and happiness. if you are feeling that the world has turned against you, then a chocolate can be a mood lifter. it is an antidepressant. usually when we feel so bad, we would crave to eat more food. if you are looking for something to eat during your bad moments, try to take a bite from a dark chocolate and feel good somehow after it.these are commonly the effects of chocolates to health. it can benefit you especially if taken in moderate amounts. approximately, 100 grams of chocolate or less a day is already enough according to studies. if you have taken too much, try to lessen on your other meals for the day. it is all about nutrition and taking the right amount of food in order to get the health benefits that it can provide for you.1. according to the text, _. a. many people like the dark chocolate for its taste b. the dark chocolate is the best choice for most people. c. nobody could resist the tempting smell of the dark chocolate d. only a bite of the dark chocolate will make you addicted to it2. what do we consider most important when choosing our foods? a. our taste. b. our health. c. the variety of foods. d. the source of foods.3. the underlined sentence in paragraph 3 suggests that dark chocolates _. a. are the best choices for the aged b. are usually used as an antioxidant c. can keep you stay young forever d. can make you look younger than your real age4. what can we learn from paragraph 5? a. if you are depressed, dark chocolate will make you delighted. b. if you are feeling bad, you will crave to eat dark chocolates. c. if you eat some dark chocolates, you will get overjoyed. d. if you are hungry, the best food is dark chocolates.参考答案1-4 abda 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。achristopher thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. diagnosed with diabetes(糖尿病), thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素) three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness and even death. and if that werent bad enough, he had no health insurance. after a month of feeling upset, thomas decided hed better find a way to fight back. he left canton, michigan for new york, got a job waiting tables, nicknamed himself the diabetic rockstar, and created , a free online community for diabetics and their loved ones a place where over 1,100 people share personal stories, information and resources. jason swenckis son, kody, was diagnosed with diabetes at six. father and son visit the online childrens forums(论坛) together most evenings. kody gets so excited, writing to kids from all over, says swencki, one of the sites volunteers. they know what hes going through, so he doesnt feel alone.kody is anything but alone: diabetes is now the seventh leading cause of death in the united states, with 24 million diagnosed cases. and more people are being diagnosed at younger ages. these days, thomass main focus is his charity(慈善机构), fight it, which provides medicines and supplies to people 225 to date who cant afford a diabetics huge expenses. f has raised about $23,000 in products and in cash. in may, thomas will hold the first annual diabetic rockstar festival in the caribbean. even with a staff of 22 volunteers, thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure, says bentley gubar, one of rockstars original members. but christopher is the only person i know saying people need help now.26. which of the following is true of christopher thomas?a. he needs to go to the doctor every day.b. he studies the leading cause of diabetes.c. he has a positive attitude to his disease.d. he encourages diabetics by writing articles.【答案】c【解析】细节理解题。根据第二段尤其是第一句“thomasdecidedhedbetterfindawaytofightback”故选c。27. d was created for _.a. diabetics to communicate b. volunteers to find jobsc. children to amuse themselves d. rock stars to share resources【答案】a【解析】细节理解题。根据第二段末for diabetics and their loved ones a place where over 1,100 people share personal stories, information and resources.故选a28. according to the text, kody _.a. feel lonely because of his illnessb. benefits from c. helps create the online kids forumsd.writes childrens stories online【答案】b【解析】细节理解题。根据kody gets so excited, writing to kids from all over, says swencki, one of the sites volunteers. they know what hes going through, so he doesnt feel alone.可知故选b。29. what can we learn about fight it?a. it helps the diabetics in financial difficulties.b. it organizes parties for volunteer once a year.c. it offers less expensive medicine to diabetics.d. it owns a well-known medical web-site.【答案】a【解析】细节理解题。根据fight it, which provides medicines and supplies to people 225 to date who cant afford a diabetics huge expenses.故选a。30. the last paragraph suggests that thomas _.a. works full-time in a diabetes charityb. employs 22 people for his websitec. helps diabetics in his own wayd. tries to find a cure for diabetes【答案】c【解析】推理判断题。根据but christopher is the only person i know saying people need help now. 他是在用自己的方式来帮助别人,.故选c。 a woman from japan was telling a friend about her trip to the united states. the woman had visited major businesses and investment companies in new york city and chicago.“i studied english before i left home,” she said. “but i still was not sure that people were speaking english.”her problem is easy to understand. americans in business are like people who are in business anywhere. they have a language of their own. some of the words and expressions deal with the special areas of their work. other expressions are borrowed from different kinds of work such as the theater and movie industry.one such saying is “get your act together”.when things go wrong in a business, an employer may get angry. he may shout, “stop making mistakes. get your act together.” or, if the employer is calmer, he may say, “let us get our act together.” either way, the meaning is the same. getting your act together is getting organized. in business, it usually means to develop a calm and orderly plan of action. it is difficult to tell exactly where the saying began. but, it is probable that it was in the theater or movie industry. perhaps one of the actors was nervous and made a lot of mistakes. the director may have said, “calm down, now. get your act together.” word expert james rogers says the expression was common by the late 1970s. mister rogers says the manchester guardian newspaper used it in 1978. the newspaper said a reform policy required that the british government get its act together. now, this expression is heard often when officials of a company meet. one company even called its yearly report, “getting our act together.” the japanese visitor was confused by another expression used by american business people. it is cut to the chase. she heard that expression when she attended an important meeting of one company. one official was giving a very long report. it was not very interesting. in fact, some people at the meeting were falling asleep. finally, the president of the company said, “cut to the chase.”cut to the chase means to stop spending so much time on details or unimportant material. hurry and get to the good part.naturally, this saying was started by people who make movies. hollywood movie producers believe that most americans want to see action movies. many of their movies show scenes in which the actors chase each other in cars, or in airplanes or on foot.cut is the directors word for stop. the director means to stop filming, leave out some material, and get to the chase scene now.so, if your employer tells you to cut to the chase, be sure to get to the main point of your story quickly.5. after the woman visited the untied states she might feel that _. a. her english was poor b. its easy to master english c. its difficult to make money d. people there werent very friendly6. in which situation could the words “get your act together” be used? a. a task is completed successfully b. players perform badly in a match. c. audience is satisfied with the actors performance in a movie. d. visitors make a tiresome and unpleasant trip to someplace.7. according the text, the expression “get ones act together” _. a. was first used by a japanese business woman b. was forbidden to be used in the government policy c. originally came from a yearly report of a company d. was commonly read by readers in a newspaper in 1978.8. what do the sayings “get your act together” and “cut to the chase” have in common? a. their uses b. their meanings c. their origins d. their popularities9. the text is most likely to be found in a book about _. a. life attitude b. travel journals c. language culture d. successful business参考答案5-9abdcc while it is impossible to live completely free of stress,it is possible to prevent stress as well as reduce its effect when it cant be avoidedthe us department of health and human services offers the following suggestions for ways to deal with stress try physical activity when you are nervous,angry or upset,try releasing the pressure through exercise or physicalactivityrunning,walking,playing tennis,and working in your garden are just some of the activities you might try take care of yourself you should make every effort to eat well and get enough restif you easily get angry and cant sleep well enough,or if youre not eating properly,it will be more likely that you will fall into stressful situationsif stress repeatedly keeps you from sleeping,you should consult a doctor make time for yourself schedule time for both work and entertainmentdont forget,play can be just as important to your overall well-being as workyou need a break from your daily routine to just relax and have fungo window-shopping or work on a hobbyallow yourself at least a half hour each day to do something you enjoy make a list of things to do stress can result from disorganization and a feeling that “theres so much to do,and not enough time”trying to take care of everything at once can be too much for you and as a result,you may not achieve anythinginstead,make a list of everything you have to do,then do one thing at a time,checking off each task as it is completedset out to do the most important task first10which of the following statements shows that you have fallen into stressful situations? ayou cant sleep well all the time byou have a break after work cyou always feel happy and relaxed dyou only do one thing at a time11according to the passage,how do you make a list of things to do? atry to take care of everything at once bdo one thing at a time conly do the most important thing dhave a break from your work12why does the writer write this passage? ato give opinion bto give suggestions cto make a request dto ask for advice13what is the best title for the passage?ahow to deal with stress? bhow to make time for yourself?chow to take care of yourself? dhow to make a list of things to do?14. which of the following would be the advice to deal with stress according to the passage? a. just lie in bed for a restb. always listen to pop music c. insist on doing workd. make a list to do things one by one参考答案10-14 abbadc82013天津卷 blast nights meteor(流星)shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers.according to gabe rothschild, emerald valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying heavy telescopes, expecting to watch the brightly burning meteors passing through the sky.what they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.“my family was so frustrated,” admitted town resident duane cosby.“we wanted to make this an unforgettable family outing, but it turned out to be a huge disappointment.”astronomersscientists who study stars and planetshave been complaining about this problem for decades.they say that light pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily in the past.they call on people and the government to take measures to fight against it.there is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. this population consists of birds, bats, frogs,snakes,etc.for example, outdoor lighting severely affects migrating (迁徙的)birds.according to the international darksky association,“100 million birds a year throughout north america die in crashes with lighted buildings and towers.”countless more animal casualties(伤亡) result from the use of artificial lighting.clearly,people enjoy the benefits of lighting their evenings, but some scientists think it can be harmful for humans,too.they worry that exposure to light while sleeping can increase a persons chances of getting cancer.emerald valley is only one community that is becoming aware of the negative effects of light pollution.for years, flagstaff, arizona, has enforced lighting regulations in its city in order to assist astronomers at the lowell observatory.similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn off lights when we are not using them, so that other creatures can share the night.41it happened last night that _a. the citys lights affected the meteor watchingbthe meteors flew past before being noticedcthe city light show attracted many peopledthe meteor watching ended up a social outing 42what do the astronomers complain about?ameteor showers occur less often than before.btheir observation equipment i

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论