免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解全程基础训练(23)及答案阅读理解-b (2013北京,b)tail spintwo dolphins race around in a big pool in the ocean park. the smaller dolphin, grace, shows off a few of her tricks, turning around and waving hello to the crowd. the most amazing thing about her, however, is that shes even swimming at all. she doesnt have a tail.grace lost her tail as a baby when she got caught up in a fish trap. when the dolphin arrived at the ocean park in december 2005, she was fighting for her life. “ is she going to make it?” her trainer, abbey stone, feared the worst. grace did make itbut her tail didnt. she ended up losing her flukes and the lower part of her peduncle.over the past six years, she has learned to swim without her tail. dolphins swim by moving their flukes and peduncle up and down. grace taught herself to move another waylike a fish! she pushes herself forward through the water by moving her peduncle from side to side.the movements put harmful pressure on graces backbone. so a company offered to create a manmade tail for her. the tail had to be strong enough to stay on grace as she swam but soft enough that it wouldnt hurt her.the first time grace wore the artificial tail, she soon shook it off and let it sink to the bottom of the pool. now, she is still learning to use the tail. some days she wears it for an hour at a time, others not at all. “the new tail isnt necessary for her to feel comfortable,” says stone, “but it helps to keep that range of motion (动作) and build muscles (肌肉)”now, the dolphin is about to get an even happier ending. this month, grace will star in dolphin tale, a film that focuses on her rescue and recovery. her progress has inspired more than just a new movie. many people travel from near and far to meet her. seeing grace swim with her manmade tail gives people so much courage.文章大意:本文为一篇记叙文,属励志类文章。通过讲述海洋公园的小海豚grace尽管没有尾巴,却能克服困难,用另外一种方式游泳,并且还要拍电影海豚的故事以激励人们要勇敢地面对困难。5when grace first arrived at the ocean park, her trainer worried about her _.aphysical buildbpotential abilitycchance of survivaldadaptation to the surroundings答案:c细节理解题。由文章第二段可知,当这只海豚在2005年12月刚到海洋公园时,“she was fighting for her life”,它的训练员说“is she going to make it?”,由此我们知道,刚开始,它的训练员担心它能不能活下来,故正确答案为c项。6a manmade tail is created for grace to _.alet her recover fasterbmake her comfortablecadjust her way of swimmingdhelp her perform better tricks答案:c推理判断题。由文章第三段可知,海豚grace形成了它自己的游泳方式。由第五段内容可知,给海豚戴上人造尾巴的目的不是为了舒服,而是为了保持动作,锻炼肌肉,也就是它带着人造尾巴的目的是调整游泳方式,故c项正确。7the story of grace inspires people to _.astick to their dreamsbtreat animals friendlyctreasure what they havedface difficulties bravely答案:d推理判断题。a项表示“坚持梦想”;b项表示“友好得对待动物”;c项表示“珍惜拥有”;d项表示“要勇敢面对困难”。由文章内容可知,尽管海豚grace没有了尾巴,但是它克服困难,以另外一种方式游泳,最后还提到,它要拍电影给人们带来鼓励,由此我们知道,我们要勇敢地面对困难,故d项为正确答案。阅读理解-ctired of all the pushing in supermarkets? fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? if this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping. or is it?online shopping brings its own challenges. here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) various websites. the claim made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purchases. the evidence challenges this. in any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to experience all the problems that come with this form of stealing. use only sites that have a trusted history and an excellent reputation.another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. this might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. also, product descriptions are sometimes simply untrue. perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction.some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? often by some large vans pouring out carbon monoxide and adding to our already desperate traffic problems. you are also by now becoming increasingly irritated (使烦恼) by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it!without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. however, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.36. the author lists several questions in para. 1 to .a. support online shopping b. collect answers from readersc. show his dislike of going shopping d. introduce the topic of the passage【答案】d【解析】推理判断题。根据用这些问题导入本段的主题,故选d。37. by what can online shoppers avoid fraud?a. using only trusted websites. b. choosing big websites.c. collecting shopping evidence.d. seeking advice from the police.【答案】a【解析】细节理解题。根据第二段的句子:use only sites that have a trusted history and an excellent reputation(名声).可知是使用值得信任的网站。故选a。38. what can we learn about online shopping from para. 3?a. its normal for a blue dress to change into green.b. we shouldnt believe product descriptions easily.c. its usually wise for us to buy colorful products.d. product appearances are sometimes not good.【答案】b 【解析】细节理解题。根据another problem is that the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen.可知不要相信产品描述。选b。39. the author agrees with the fact that _.a. customers are never satisfied with productsb. online shopping is a safe way to make purchasesc. online shopping has nothing to do with global warmingd. delivery delay often makes online shoppers unhappy【答案】d【解析】细节理解题。根据you are also by now becoming increasingly irritated(使烦恼) by the fact that the delivery is late !可知是顾客对送货迟了是很生气的。故选d。40. what is the authors attitude towards online shopping?a. very popular. b. a wise choice. c. not trouble free. d. a waste of time.【答案】c【解析】细节理解题。根据从最后一段可知网购是一个不是没有麻烦的,故选c。阅读理解-c(2013安徽,b)using too much water or throwing rubbish into our rivers are clear ways that humans can put our water supply in danger, but we also affect our water supply in less obvious ways. you may wonder how paving(铺砌)a road can lead to less useable fresh water. a major part of the water we use every day is groundwater. groundwater does not come from lakes or rivers. it comes from underground. the more roads and parking lots we pave, the less water can flow into the ground to become groundwater.human activity is not responsible for all water shortages (短缺). drier climates are of course more likely to have droughts (干旱)than areas with more rainfall, but in any case, good management can help to make sure there is enough water to meet our basic needs. thinking about the way we use water every day can make a big difference, too. in the united states, a family of four can use 1.5 tons of water a day! this shows how much we depend on water to live, but there a lot we can do to lower the number. you can take steps to save water in your home. to start with, use the same glass for your drinking water all day. wash it only once a day. run your dishwasher (洗碗机) only when it is full. help your parents fix any leaks in your home.you can even help to keep our water supply clean by recycling batteries instead of throwing them away.文章大意:本文是一篇说明文。水是我们日常生活中不可缺少的,但是你知道吗?我们日常生活中的一些举动,比如铺砌道路和停车场,都有可能使我们的水供应受到威胁。我们要从自身做起,帮助使我们的水供应干净清洁。8which of the following is most likely to lead to less groundwater?ausing river water. bthrowing batteries away.cpaving parking lots. dthrowing rubbish into lakes.答案:c细节理解题。根据第一段的“you may wonder how paving(铺砌) a road can lead to less useable fresh water. .the more roads and parking lots we pave,the less water can flow into the ground to become groundwater.”可知,铺砌道路和停车场会导致更少的地下水。9what can be inferred from the text?aall water shortages are due to human behavior.bit takes a lot of effort to meet our water needs.cthere is much we can do to reduce family size.dthe average family in america makes proper use of water. 答案:b推理判断题。根据第二段的第一句可排除a项;通读全文可知,要想满足我们的水需求,有很多事情要做,不是一件简单的事情,需要花费很多的努力,故b项正确;c项的family size错误;根据倒数第二段的“in the united states ,a family of four can use 1.5 tons of water a day! this shows how much we depend on water to live, but theres a lot we can do to lower the number.”可知,d项错误,普通美国家庭用的水是很多的。10the last paragraph is intended to _.ashow us how to fix leaks at homebtell us how to run a dishwashercprove what drinking glass is bestdsuggest what we do to save water at home答案:d推理判断题。文章最后一段主要讲述在家如何节约用水,故选d项。11the text is mainly about _.awhy paving roads reduces our waterbhow much we depend on water to livecwhy droughts occur more in dry climatesdhow human activity affects our water supply答案:d主旨大意题。文章主要讲述的是人类的活动如何影响水的供应,a、b两项只是文章的部分内容;c项文章未详细解释。阅读理解-done of our biggest fears nowadays is that our kids might some day get lost in a “sea of technology” rather than experiencing the natural world. tv and computer games are leading to a serious disconnect between kids and the great outdoors, which will change the wild places of the world, its creatures and human health for the worse, unless adults get working on childs play.each of us has a place in nature we go sometimes, even if it was torn down. we cannot be the last generation to have that place. at this rate, kids who miss the sense of wondering outdoors will not grow up to be protectors of natural landscapes. “if the decline in parks use continues across north america, who will defend parks against encroachment (蚕食)?” asks richard louv, author of last child in the woods.without having a nature experience, kids, can turn out just fine, but they are missing out a huge enrichment of their lives. that applies to everything from their physical health and mental health, to stress levels, creativity and cognitive (认知的) skills. experts predict modern kids will have poorer health than their parentsand they say a lack of outside play is surely part of it. research suggests that kids do better academically in schools with a nature component and that playing in nature fosters (培养) leadership by the smartest, not by the toughest. even a tiny outdoor experience can create wonder in a child. the three-year-old turning over his first rock realizes he is not alone in the world. a clump of trees on the roadside can be the whole universe in his eyes. we really need to value that more.kids are not to blame. they are overprotected and frightened. it is dangerous out there from time to time, but repetitive stress from computers is replacing breaking an arm as a childhood rite of passage (仪式).everyone, from developers to schools and outdoorsy citizens, should help regain for our kids some of the freedom and joy of exploring, taking friendship in fields and woods that cement (增强) love, respect and need for landscape. as parents, we should devote some of our energies to taking our kids into nature. this could yet be our greatest cause.41. the main idea of paragraph 2 is that _.a. kids missing the sense of wondering outdoorsb. parks are in danger of being gradually encroached c. richard louv is the author of last child in the woodsd. children are expected to develop into protectors of nature 【答案】d 【解析】细节理解题。根据由于科学技术的进步有些孩子在家玩电脑看电视很少出去接近大自然,不知道要保护大自然,所以本段的大意是孩子被盼望发展成大自然的保护着,故选d。42. according to the passage, children without experiencing nature will _.a. keep a high sense of wonderb. be overprotected by their parents c. be less healthy both physically and mentally d. change wild places and creatures for the better 【答案】c【解析】细节理解题。根据without having a nature experience, kids, can turn out just fine, but they are missing out a h
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年四川水利职业技术学院单招职业适应性考试备考试题及答案解析
- 2026年张家口职业技术学院单招职业适应性考试备考题库及答案解析
- 2026年武汉城市职业学院单招职业适应性测试备考试题及答案解析
- 2026年黑龙江农垦科技职业学院单招职业适应性测试备考题库及答案解析
- 2026年江西农业工程职业学院单招职业适应性测试备考试题及答案解析
- 2026年重庆三峡职业学院单招职业适应性测试参考题库及答案解析
- 期中考试的检讨书15篇
- 2026年衡水职业技术学院单招职业适应性测试备考题库及答案解析
- 铸造实习工作总结
- 2026年广西经济职业学院单招职业适应性考试模拟试题及答案解析
- 网络直播承诺书范本范本
- 压力容器应急预案演练方案
- 痔疮个案护理
- 实验室安全与防护智慧树知到期末考试答案章节答案2024年青岛滨海学院
- 快电子期末50题参考答案
- JJG 703-2003光电测距仪行业标准
- 高州市2022年“缅茄杯”学科竞赛数学试卷及参考答案
- 第13章-狭义相对论习题
- 中国石化油品销售企业实验室信息管理系统LIMSWeb操作手册
- NY/T 5161-2002无公害食品虹鳟养殖技术规范
- 石淋(尿石症)中医诊疗方案
评论
0/150
提交评论