




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础训练题(105)及答案阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】awhen doctors urge overweight kids to pick up more activities,reading probably isnt what they have in mind.yet a new study by fatness researchers at duke university finds that the simple act of readingdepending on the choice of materialcan cause weight loss in teenage girls.the studys experimental group included 31 fat girls aged 9 to 13,who took part in the healthy lifestyles program at duke childrens hospital.the girls read a novel called lake rescue,whose protagonist (主人公) is an overweight teenager who struggles with low selfesteem,feelings of loneliness and teasing because of her size.a group of 33 girls read a different book called charlotte in paris,which did not have an overweight character,and another group of 17 girls read neither book.at the end of the sixmonth experiment,all the girls who read books had lost weight,but the girls who read lake rescue lost more.they lowered their body mass index (bmi) by 0.71,compared with 0.33 in the charlotte group,an average 0.05 increase among the nonreaders.the idea behind the study,says dr sarah armstrong,director of healthy lifestyles,was to find a way to encourage the girls without adopting the restrictive and often authoritative voice of so many other nutrition and diet programs.lake rescue was the perfect instrument,says armstrong;it presents a likable character to whom the girls could relate and whom they could learn from.as the book progresses,its protagonist learns to make healthier lifestyle choices and finds an advisor to help keep her on track.armstrong says,“she learns that she can become healthier,and the i can do itfeeling resonates (产生共鸣) with the teenage girls.”26whats the main idea of the passage?athere are different ways to help overweight kids lose weight.blifestyle is important for kids.clake rescue is the perfect weightlosing instrument.dreading can help kids lose weight.27how many girls took part in the experiment? a31. b33. c64. d81.28what does the underlined word “she” in the last paragraph refer to?aarmstrong.bthe protagonist in lake rescue.ca character in charlotte in paris.da girl in the first group.29according to the passage we can know that _.aoverweight girls are living unhappilybreading is the best way to lose weightcdifferent reading materials play different roles in losing weightdpeople will become fat if they dont read30in which part of a newspaper can we read the above passage?aeducation. bentertainment.chealth. dadvertisement.26d主旨大意题。由本文的主题段,即第一段可知本文的主旨,即“阅读可以帮助儿童减肥”。27d细节理解题。根据第二段计算可知,31331781。28b词义猜测题。根据“the i can do itfeeling resonates with the teenage girls”可知女孩们与之产生共鸣,故前句中的she指的是lake rescue中的主人公。29c推理判断题。根据本文中的实验可知,不同的阅读材料对减肥产生了不同效果,故c项正确。30c推理判断题。通过本文的主旨大意可以推断出本文属于健康方面的内容。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 aexperts believe that storms and severe weather in north america and asia have disrupted bird flight paths across the world and swept huge numbers of bird species towards the british isles.birds flying to the other side of the atlantic or to the pacific to lay their eggs have been trapped in britain and ireland, adding their numbers to native species, and causing great excitement in the bird-watching community.local birdwatchers have already observed a total of 442 species in the british isles this year. the highest number ever seen in one year is 445, in 2008.“we only need four more to break our record,” said lee evans, who runs the british birding association. “with three months to go im sure well do it.”last month an extremely rare siberian rubythroat bird was seen in scotland, sending hundreds of birdwatchers north in the hope of catching a glimpse of this colourful asian beauty. another very uncommon bird, the bufflehead duck was cited in cornwell and caused similar excitement. “i couldnt believe it,” said evans. “the poor thing was completely knackered. it must have been blown to england by the storms while trying to fly from canada to the southern united states for the winter. thats 3000 miles!” evans said that global warming over the past decade was playing a key role in transforming bird movements across the world. in addition, melting arctic sea ice may also be opening up bird flight paths over the north pole, making it easier for birds from the pacific such as the slaty-backed gull and tufted puffin, both of which appeared in london earlier this year to reach britain.bird-watching is becoming an increasingly popular hobby among all age groups, added evans. “a fifth of our members are under 18. this is a round-the-year hobby that you can enjoy from the kitchen window or from a car. more and more people are bird-watching, and as a result more and more unexpected species are being spotted in the british isles.”1. what is the passage mainly about?a. the results of global warming.b. changes in the british bird population.c. increasing environmental pollution.d. worsening british weather. 2. the underlined word “knackered” is closest in meaning to _. a. bored b. knocked c. spotted d. tired3. how many more bird species are needed to equal the british bird-watching record?a. 3.b. 4.c. 442. d. 445.4. according to the passage, which of the following birds comes from asia? a. slaty-backed gull. b. bufflehead. c. rubythroat. d. tufted puffin.5. which of the following is not mentioned as a possible reason for seeing more bird species in britain?a. an increase in the number of birdwatchers.b. a growth in the number of native species.c. storms due to global warming.d. the melting arctic ice cap.【参考答案】15、bdacb b its interesting to see how people make use of the time they spend on public transport in indian cities like delhi and mumbai.in crowded buses and trains people manage to take a short nap and some even reach the snoring stage. or they spread out a newspaper over multiple knees and arms to read about the latest sport results or political crisis.then there are the experienced travellers who have been playing cards with the same group over the last decade or so. they even have their specific seats so well-worn that you can make out the shape of their backsides.there is no doubt about it. travelling by public transport is being in the thick of the seasons of life a sweaty life in summer where people, blissfully unaware of the rivers of sweat running down their brows and inside their clothes. at the first smell of a perfumed man or woman boarding the stuffy bus or train, most people feel they are reborn.during the rains you cant avoid getting wet or muddied. the windows, almost always, are not a perfect fit and if youre not drenched by a sudden, heavy rain shower then you are bound to catch a jet spray of muddy water caused by a fellow motorist driving fast through a puddle.rains are a perfect time for people to switch their old umbrellas for new ones. since there are so many that look alike, its impossible to tell whose is whose.winter is the time when it feels good or at least warm to be part of a crowd. it is amazing how much the collective breaths of a 100 or so people can raise the freezing temperature inside. looking at the masses dressed in their bright red pullovers or green coats, its fun to imagine what faces lie beneath their dark woolen hats.the cold winter passes, making way for spring. it is impossible not to see every little flower by the wayside blooming proudly. and the warm sun manages to transmit some of their pleasantness to the inside of a bus or train.now, wouldnt it be perfect if we had a public transport worth the name in all our cities?6. on indian public transport, you can always expect to see people _.a. sleeping and reading newspapersb. arguing and playing gamesc. enjoying the view and playing cardsd. carrying umbrellas and whispering politely7. according to the author what will make passengers feel refreshed during summer travelling?a. the cool evening breeze.b. the rain pouring over their clothes.c. the joy of a game of cards.d. the sweet fragrance of a new passenger.8. if you see people in colourful clothing and breathing heavily, you are probably travelling during the _. a. summerb. rainy seasonsc. winterd. spring9. we can infer from the passage that _.a. indian people dont mind switching umbrellas with others b. almost everyone in india wears perfume when they go outc. the buses and trains are old and in poor conditionsd. indian transport is the most crowded in the world10. what is the tune of language used in this passage?a. humourous. b. critical. c. frightening. d. concerned.【参考答案】610、adcca 【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】bmotherhood may make women smarter and may help prevent dementia (痴呆) in old age by bathing the brain in protective hormones (荷尔蒙) ,u.s.researchers reported on thursday.tests on rats show that those who raise two or more litters of pups do considerably better in tests of memory and skills than rats who have no baby,and their brains show changes that suggest they may be protected against diseases such as alzheimers (早老性痴呆症)university of richmond psychology professor craig kinsley believes his findings will translate into humans.“our research shows that the hormones of pregnancy (怀孕) are protecting the brain,including estrogen (雌激素),which we know has many neuroprotective (保护神经的) effects,” kinsley said.“its rats data but humans are mammals just like these animals are mammals,” he added in a telephone interview.“they go through pregnancy and hormonal changes.”kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to see if having had children protects a woman from alzheimers and other forms of agerelated brain decline.“when people think about pregnancy,they think about what happens to babies and the mother from the neck down,” said kinsley,who presented his findings to the annual meeting of the society of neuroscience in orlando,florida.“they do not realize that hormones are washing on the brain.if you look at female animals that have never gone through pregnancy,they act differently toward young.but if she goes through pregnancy,she will sacrifice her life for her infantthat is a great change in her behavior that shows in genetic alterations to the brain.”31how do scientists know “motherhood may make women smarter”?asome researchers have told them.bmany women say so.cthey know it by experimenting on rats.dthey know it through their
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国移动宜昌市2025秋招计算机类专业追问清单及参考回答
- 宁德市中储粮2025秋招写作案例分析万能模板直接套用
- 银川市中储粮2025秋招面试专业追问题库质检化验岗
- 中国广电济宁市2025秋招计算机类专业追问清单及参考回答
- 乌海市中石油2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 朔州市中石油2025秋招笔试综合知识专练题库及答案
- 国家能源安庆市2025秋招面试专业追问及参考财务审计岗位
- 2025年辐射防护考试题及答案
- 扬州市中储粮2025秋招综合管理岗高频笔试题库含答案
- 许昌市中石油2025秋招面试半结构化模拟题及答案炼油设备技术岗
- 20世纪宋史研究:主要趋势、热点领域与未来展望
- 2025年度餐饮店知识产权保护与合伙人合同
- 《大掺量粉煤灰在混凝土中应用技术规程》
- 农行公务卡管理办法
- 2025河南水投资源开发管理集团招聘11人笔试参考题库附带答案详解
- 供应链金融视角下涉农中小企业信用风险评估研究
- 宁夏差旅费管理办法文件
- DB51∕T 3231-2024 公路隧道岩爆防控技术规程
- 新高考考试命题培训心得体会
- 2023CSCO头颈部肿瘤诊疗指南
- DB54∕T 0425.1-2024 公共数据 数据元规范 第一部分:总则
评论
0/150
提交评论