高考英语阅读理解抓分训练(6) 外研版.doc_第1页
高考英语阅读理解抓分训练(6) 外研版.doc_第2页
高考英语阅读理解抓分训练(6) 外研版.doc_第3页
高考英语阅读理解抓分训练(6) 外研版.doc_第4页
高考英语阅读理解抓分训练(6) 外研版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解抓分训练(6)及答案 last week, we explained that the planet mars has passed “opposition. ”it passed a point opposite the sun. this week, we tell about the planets surprising motion(运动)among the stars. for thousands of years, people have recognized that planets travel among the stars. the planets generally follow the path taken by the sun through the sky. the suns path is called the ecliptic. the groups of stars along the ecliptic are called the zodiac. the motion of the planets can be confusing at times. everyone knows the sun rises in the east and sets in the west. but this is caused by the turning motion of the earth. planets generally move from west to east. however, mars will appear to move backward for about two months this year. this happens because the earth is overtaking mars on its way around the sun. mars began its backward, or westward, motion on may 11th, it will start moving eastward again on july 19th. mars apparent motion has been a mystery to astronomers for hundreds of years. most early theories of the solar system argued that the sun and planets turned around the earth. but the sudden westward motion of mars presented a problem. why would mars move west for two months when it nears “opposition”?in 1543, a polish church worker named nicolas copernicus published a different theory. his theory said the earth and planets moved around the sun in perfectly circular orbits. copernicus theory was simpler. but his sun centered system still did not explain the observed motion of mars very well.finally, a german mathematician named johannes kepler published a complete theory of the motion of the planets in 1619. he had carefully studied the motion of mars for many years.johannes kepler discovered that the planets do not move in circular orbits around the sun. instead, they travel in flattened orbits called ellipses. mars elliptical orbit is the cause of its unusual brightening this year and its apparent large size.during the next several weeks, you can see for yourself why the mysterious motion of mars has caused so many people to wonder.63. from the passage we can learn that .a. the sun and planets generally travel westward b. kepler studied the orbit of the planets in 1619c. copernicus theory well explained the motion of marsd. the earths turning motion causes the sun to rise in the east64. on july 19th mars .a. will pass the “opposition”b. appears to change its direction againc. will begin to move westwardd. appears to change its orbit again65. why does mars appear to be bigger and brighter when it passes “opposition”?a. it is overtaking the earth.b. it follows the path of the sun.c. it moves in an elliptical orbit.d. it travels in a circular orbit.66. what is the best title for the passage?a. the recent research into mars b. the surprising motion of marsc. the great discovery on mars d. the wonderful mystery of marsmotion of the planets in 1619. kepler在1619年出版了行星运动的完全理论” 可知,他的研究应该是在1619年之前,b错误;根据第六段最后一句“but his sun centered system still did not explain the observed motion of mars very well.”可知,c错误;根据第三段第二、三句“everyone knows the sun rises in the east and sets in the west. but this is caused by the turning motion of the earth.”可知d正确。【考点定位】考查推理判断题。64. 【答案】b 【解析】根据第四段最后一句“mars began its backward, or westward, motion on may 11th, it will start moving eastward again on july 19th. ”可知,b正确。【考点定位】考查细节理解题。65. 【答案】c 【解析】根据第八段最后一句“mars elliptical orbit is the cause of its unusual brightening this year and its apparent large size.”可知,c正确。【考点定位】考查细节理解题。66. 【答案】b 【解析】综合全文,文章主要讲今年火星mars有两个月的时间是向西转动的,这与一般行星自西向东转动是相反的,因此b项符合题意。【考点定位】考查标题总结题。with eco-tourism on the rise, eco-hotels are fast becoming the darling of the travel industry. these days, however, staying at an eco-hotel doesnt necessarily mean vacationing in a tree house in the costa rican jungle, although that is certainly a choice. the majority of eco-hotels fall into one of several categories: hotels and resorts that conserve ecologically important habitats; “green” hotels that reduce, recycle, minimize waste, and protect water; sustainable hotels that harvest food from gardens on the hotel property or get part or all of their power from renewable energy; hotels that encourage community involvement such as guests taking part in trail clearing; and hotels that offer some form of environmental education to their guests. as such, eco-hotels are a various group. stylish urban hotels like the willard inter-continental washington focus on energy conservation whereas the rosario resort & spa on orcas island in washington state offers a wildly popular “green” vacation package where guests can “take a hike, clear a trail”. no matter what you call them, eco-hotel, eco-lodge, eco-resort, or green hotel, theyre all part of the “greening” of the tourism industry. part of what drives this greening of the hotel industry is no doubt competition. going green is yet another way to distinguish a hotel from the mass of other excellent hotels that consumers have to choose from. but for many hotels, its also part of their philosophy. with the concept of “going green” firmly rooted in consumers minds, eco-hotels have taken it to the next level, and whether or not money is the driving factor behind the greening of the hotel industry doesnt matter so much as its good for the planet.9. the underlined part in the first paragraph means _. a. lovers like staying at an eco-hotel when traveling b. eco-hotels are very popular in the travel industry c. eco-hotels are where young people love to live d. romantic love stories often happen in eco-hotels 10. according to the passage, which of the following can match the idea of eco-hotel? a. it uses renewable energy. b. it is comfortable and fashionable. c. it has walls of glass. d. it is home to endangered species. 11. from the passage, we know the rosario resort & spa is a kind of hotel that _. a. protects important habitats b. harvests food from its own garden c. has courses on the environment for its guests d. encourages its guests to participate in its greening activities 12. people who choose to stay at eco-hotels _. a. love to take a hike b. have environmental awareness c. want to live comfortably d. enjoy the green atmosphere(c) badb the following is a recent survey among teenagers:13.the survey carried out recently is mainly concerned with _.a. how teenagers consume mediab. what electric devices teenagers favorc. which new trend teenagers are followingd. how teenagers contact others and make their social net14.as is mentioned in the survey, the reason why teenagers watch less tv mainly lies in that _.a. teenagers do not watch regular programsb. all the tv programs are on for only a few weeksc. teenagers may turn to other devices to watch their favorited. the tv adverts coming on every channel are just the same15.which of the following is true according to the survey?a. radio presenter or dj used to invite the listeners to choose the songs they want.b. the main source for teenagers to get news is internet as well as newspapers.c. google is the most common social networking sites due to its convenience.d. some features of modern mobile phones are not widely used by teenagers. (d) acd i have been passionate about sewing and fashion design since i was 12. two years ago, i designed and made a set of outfits from recyclable materials for a charity fashion show. through this highly meaningful and profound experience, i became aware of the importance of protecting and preserving our environment when designing and making fashion items, resulting in my founding an organization to promote eco friendly, design and fashion.my interest has led me to research areas of fashion that have environmental implications. for example , some popular clothing stores have announced marketing policies designed to improve the environment. for those of us who are eco - conscious, it is responsible for us to evaluate whether such policies are just a marketing promotion, or represent great efforts to protect our environment.three chain - stores, h&m, urban outfitters and forever 21 ,have been promoting green items. after i examined their products, i have concluded that h&m and urban outfitters are truly helping the environment with their efforts, while forever 21 seems to be using the go green trend as a way to sell more products, rather than genuinely help the environment.of these three stores, h&m has the most extensive eco -fashion plans. it is already well on its way to carrying out its plans by increasingly mixing organic cotton into their garments, as well as putting fully organic cotton items on the market. the store also belongs to the organic exchange organization, which approves of growth of organic cotton. to reduce the harm from non - organic cotton production, h&m is involved with the better cotton project. mindful of the unfavorable effects of climate change, the store aims to minimize transportation and energy usage. h&m labels their eco -friendly products with an official symbol, the flower, to represent a production system that is less harmful than most traditional processes. because of these actions and policies, h&m is already well on its way to making a difference on the environment.with its urban renewal brand, urban outfitter takes a different approach than h&m in promoting eco - friendly fashion. the brand features women s clothes made from strictly environmentally -friendly sources, such as vintage, dead stock, or surplus clothing. urban renewal produces fashionable garments, and embraces being eco - friendly through recycling.unlike the other two stores above, forever 21 s eco - fashion efforts fall short; some people would say their message is thoroughly misleading. it promotes the green image, and yet many of their supposed eco -friendly products do not help the environment. for example, it sells a think green tote that, according to the site, is meant to send an environmentally friendly message. however it is made of 100% non - organic cotton which is one of the most damaging fabrics to the environment, mostly because it requires greater chemical intervention compared to organic cotton. also, the i love my planet tote is supposed to make a positive statement, but is also made of 100% cotton that is not organic. the only tote that is environmentally - friendly is the h81 organic cotton tote from forever 21 s heritage brand, made from 100% organic cotton. now that forever 21 has portrayed itself as being green, it should start walking the walk. 67. the underlined sentence in the last paragraph means _.a. all the customers are trying not to walk into the forever 21 to buy products b. the forever 21 has already been on its way to transform its negative image c. the writer publicly urges the forever 21 to put its campaign into practice d. the environmental problem is so serious that we should pay more attention68. which of the following supports the authors opinion?a. the author s environmental awareness comes from his shopping experiences. b. none of the three stores makes a difference on the ecological protection. c. someone uses the go green trend just as a trick to make more profit. d. it is still a very long way before we humans will use real green products.69. the passage is developed by _. a. showing cause and effect b. giving concrete figures c. making comparison and contrast d. using time order70. which of the following statements can be the best title? a. does the trend of eco - friendly help the environment? b. green products are common in fashion stores. c. a survey of eco - friendly design on fashion markets. d. are chain stores in fashion really going green?68【答案】c 【解析】依据第三段最后一句while forever 21 seems to be using the go green trend as a way to sell more products, rather than genuinely help the environment.可知,forever 21标榜为“绿色环保”只是为了更好地卖出产品,并非真正的保护环境,c项是正确的。依据第一段第二句,作者从设计中体会到环保的重要性,可知a错误;从第四、五段可看到,h&m 和urban outfitter 是有环保意识的,得出b和d都是错误的。【考点定位】考查推理判断题。69【答案】c【解析】文章第一、二段描述自己的环保意识和责任,第三、四、五、六分别以比较的方式描述了三家公司是否环保,因此c项是正确的。【考点定位】考查推理判断题。70【答案】d【解析】文章作者主要是通过对比和比较三家公司的产品是否环保来得出,许多标有“绿色环保”的产品是不是都名符其实,结果是有的公司确实有环保意识,并且付诸行动,有时只是借着“绿色环保”的牌子来更好地出售自己的产品,因此d正确。【考点定位】考查标题总结题。 camping is popular as a cheap family holiday choice. but if you want to save moremoney,dont buy too many convenience foods. cook some quick and tasty campingmeals instead! most of these meals can be cooked on a traditional camping gas stove,a smallbarbecue or,if you have an electric hookup(ehu),a slow cooker. its generally bestto only run one heat-producing tool at a time on an ehu. you may trip the electricitysupply and be pretty unpopular with the campsite(野营地)owner and other cam

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论